Κριτήρια ζευγαρώματος

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Περιμενα πραγματικα να ειχε λιγο ενδιαφερων το τοπικ αλλα προφανως οχι...
Τί εννοείς? Θές να αναφερθεί κάτι, και δεν αναφέρεται?

Εννουσα με τι κριτιρια διαλεγει κανεις τον αρσενικο???
Εγώ πάντως απάντησα ... :wink:

ΤΩΡΑ για την επιλογή επιβήτορα, ο καθένας κάνει ότι τον φωτίσει ο Θεός ... για κάποιον λόγο μπορεί να πάει κάποιος μόνο για τους τίτλους ή την μορφολογία (αφού αν είναι φορτωμένο από τίτλους, θα έχει και μία Α μορφολογία ...) Αλλος θα πάει για τον γονότυπο, το pedigree ... άλλος θα κολλάει σε ένα χαρακτηριστικό, πχ δεν έχουν ωραίο χρώμα τα σκυλιά μου και θα πάω με τον Χ που έχει πολύ καλο, να το βελτιώσω ... Το σωστό είναι να τα συνυπολογίζεις ΟΛΑ και να προσέχεις πάντα την υγεία ...
Δηλαδη επειδη ενα Rottweiler ειναι κοινωνικοποιημενο σημαινει οτι δεν εχει ταμπαραμεντο....Ελεος!!
Αυτός που τα έλεγε ήταν από τους ''hardcore'' ροτβαιλεράδες ?? :D

Φυσικά η κοινωνικοποίηση είναι επίκτητο χαρακτηριστικό, και δεν αποτελεί για μένα πρώτο κριτήριο για έναν επιβήτορα ... προτιμώ και γώ να μην είναι τρελός ... :wink:

Δεν συμφωνω οτι πρωτα διαλεγουμε τον επιβητορα και μετα ποια σκυλα θα παμε...
Αλλα βλεπουμε τι σκυλα εχουμε και τι θα την "βοηθησει" και μετα διαλεγουμε επιβητορα..
Ναι, αυτό πρέπει να ισχύει, αλλά στην περίπτωση που το ανέφερα πρόκειται για τον Mambo v.d. Crossener Ranch, 2 μήνες πρίν τελειώσει, και θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσει όλες τις ελληνικές σκύλες, μη σου πώ και πολλές από των γειτονικών χωρών ... οπότε διαλέγω σκύλα, ναι, σε ειδική τέτοια περίπτωση, εκτός κι αν είμαι τόσο μεγάλος γνώστης και υπεράνω όλων, ώστε να απαξιώσω έναν τέτοιο επιβήτορα ...
:wink: :wink:

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
και θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσει όλες τις ελληνικές σκύλες μη σου πώ και πολλές από των γειτονικών χωρών
Nα βοηθησει σε τι ?
Σε θεμα κεφαλιου μαλον θα λες γιατι το 90% των θυλικων που πηγαινουν στον Μambo υστερουν σε στοπ και ζυγωματικα .

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Nα βοηθησει σε τι ?
Σε θεμα κεφαλιου μαλον θα λες γιατι το 90% των θυλικων που πηγαινουν στον Μambo υστερουν σε στοπ και ζυγωματικα .
Kαι όχι μόνο ... :wink: Εχουν περάσει και πολύ καλές σκύλες ... όλες μάλλον.

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
denis said:
Nα βοηθησει σε τι ?
Kαι όχι μόνο ... :wink: Εχουν περάσει και πολύ καλές σκύλες ... όλες μάλλον.
1 Εμενα μ'αρσει πολλα σκυλια που ειναι απογονη του Mambo...
Ασ το ξεκινησω ετσι...

Πιστευω ομως οτι δινει και αρκετα ελλατωμα...
Επισης οτι δεν μπορεις να πας οποιαδηποτε σκυλα σ'αυτον..
Δηλαδη μια ελαφρια σκυλα..ανοιχτοχρωμα ματια...και λιγο μακρια δεν την πας στον Mambo...

Μπορει να πηγαινα καλυτερα μια σκυλα σε εναν γιο του να ζευγαρωσω..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Γιατί, και σε γιό του υπάρχουν πολλοί καλοί. Και εγώ ... αλλά ο γιός του θα υπάρχει και του χρόνου ... αυτός όχι ... Εχεις δίκιο σε αυτά, αλλά όλοι οι επιβήτορες έρχουν αρνητικά, αυτός έχει από τα λιγότερα :wink:

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
S13 wrote

Δεν ειπα οτι δεν γινεται και σε αλλες χωρες απλα οτι εδω ειναι ο κανονας αυτος και κλασικο παραδειγμα ειναι ο Falko v.Sttard .
Στην Σερβια π.χ.που καταλαβαν την αξια του Falko και το καλο που θα εκανε στα εκτροφη τον χρισημοποιησαν παρα πολυ και ακομα και σημερα βλεπεις πολλα pedigree με τον Falko στην 3 η 4 γενια.
Εμεις οι εξηπνακηδες σιγα μην πηγαιναμε στον Falko ειχαμε πολυ καλυτερα δειγματα φυλης απο τον Falko εκεινη την εποχη.

Ξέρεις Dimitri ποσα λεφτά ζητούσε ο κύριος Σαλαώρας ιδιοκτητης του Falco για ζευγάρωμα???

Εμενα προσωπικά 500000δραχμές το καιρό που ο μιστός μου ήτανε 120000 δραχμές!!!

Στην Σρβία ζευγάρωνε με 1000dm-150000δραχμές και πολλές φορες και για το κουτάβι από καλές σκύλες

Μήπως εκτροφής τα το χρησιμοποιούσανε παραπάνω e αν τα πράγματα ήταν πιο λογικά!! :wink:

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
500.000 δρχ.το 99',00'???στην Ελλαδα ειμαστε οχι στην Καλιφορνια.

Εαν ηταν οντως ετσι τα πραγματα τοτε τι να πω εχεις απολυτο δικιο.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Γενικά πιστεύω ότι οι τιμές ζευγαρώματος θα έπρεπε να είναι λίγο μικρότερες ... ακόμα και από τις σημερινές.
Είμαι ο τελευταίος που θα τσιγκουνευόμουν τα λεφτά ενός ζευγαρώματος, και κάποιοι το ξέρουν πολύ καλά. Αλλά επειδή
α) όλοι γνωστοί και φίλοι είμαστε, με την λογική της εξυπηρέτησης θα έπρεπε όλοι οι σκύλοι να ζευγαρώνουν αφιλοκερδώς.
β) τα σύνορα είναι ανοιχτά.
γ) κάποιος που ψάχνει (για όποιον λόγο και με οποιο κίνητρο) κάτι καλύτερο να βάλει την σκύλα του, είναι κρίμα να ''τσουρουφλίζεται''.

Θα ήταν φρόνιμο να διαμορφωνόταν μία τιμή για όλους, σαν σιωπηρή συμφωνία, ή έστω 2 τιμές ... τι λέω πάλι ε??? :?

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
Εγώ μέσα σε αυτό που λες περί τιμής!
Το τέμα με την τιμή στην Ελλάδα είναι και το εξής e αν είναι φτηνά δεν είναι καλά!!!
Εσύ απέδειξες ότι σκέφτεσαι etci
πιστεύω ότι και εγώ έχω "προσπατισι"! 8)

Johnspike

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2007
56
0
www.geocities.com
timi koutaviou

ποσο κοστίζει ένα κουτάβι-μέση τιμή- με γονείς ελεγμένους για δυσπλασία k συμμετοχη στις εκθέσεις μορφολογίας?

Το κείμενο διορθώθηκε. Johnspike, ta greeklish δεν επιτρέπονται, αν έχεις πρόβλημα, έχουμε τη λύση ...!!http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp

Johnspike

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2007
56
0
www.geocities.com
... απλά ρώτησα ποσο κάνει ένα κουτάβι-μέση τιμή- από καταξιωμένους στην ελλάδα γονείς,ελεγμένους από δυσπλασία.
το forum αυτό μου δίνει την δυνατότητα να ρωτήσω πράγματα τα οποια δεν γνωρίζω μιας k δεν έχω επαφές με έλληνες εκτροφείς,εκτος ίσως μιας εκσαίρεσης.
εκτος εάν στο forum αυτό,δεν μιλάμε για τιμές κουταβιών.οποτε ζητω συγγνώμη.

Johnspike

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2007
56
0
www.geocities.com
..

ίσος πρέπει να συζητηθεί το πως διαμορφώνεται η τιμή επιβασης,με βάση πια κριτήρια αυξάνεται η μειώνεται η τιμή.
ίσος πρέπει k να αναλογιστούμε k ποσο κοστίζει στο εξωτερικό μια "επιβασι".
να πάρουμε υπόψη μας,γενεολογία,τίτλους,απογόνους,εξετάσεις για δυσπλασία.