Κριτήρια ζευγαρώματος

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
sorry τώρα το είδα αυτό ...

"Θα κανω μαγκα τον...... και θα ζευγαρωσω με τον αρσενικο του"
για να κάνεις μάγκα κάποιον (ακόμα και αν ίσχυε έτσι) θα πρέπει όχι να πάς εσύ σαν Χ εκτροφέας ΜΙΑ σκύλα ... Αν εγώ φέρω ένα κουνέλι και το ζευγαρώσω με τον Χ δικό σου επιβήτορα, ΔΕΝ σε κάνω μάγκα, ΕΙΣΑΙ μάγκας ... Μάγκα σε κάνω αν φέρω στον επιβήτορά σου μία σκύλα φωτιά, μία σκύλα ΚΑΛΥΤΕΡΗ ίσως από τον επιβήτορα ... αν κάποιος το κάνει αυτό, στην Ελλάδα, τότε θα τον παραδεχτώ σαν εκτροφέα ... και σαν άνθρωπο.
Το θα κάνω μάγκα τον ... προυποθέτει ότι θεωρείς ότι δεν αξίζει σαν εκτροφέας, σαν άνθρωπος, σαν ποιότητα ζώων ... όποιος το λέει έτσι αυτό είναι κακός άνθρωπος, εκτός κι αν έχει δίκιο, αλλά αν είχε δεν θα υπήρχε συζήτηση γύρω από τον επιβήτορα αυτόν ... θα περνούσε απαρατήρητος όπως τόσα και τόσα αρσενικά ...

mpanis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
132
0
thessaloniki
denis said:

για να κάνεις μάγκα κάποιον (ακόμα και αν ίσχυε έτσι) θα πρέπει όχι να πάς εσύ σαν Χ εκτροφέας ΜΙΑ σκύλα ... Αν εγώ φέρω ένα κουνέλι και το ζευγαρώσω με τον Χ δικό σου επιβήτορα, ΔΕΝ σε κάνω μάγκα, ΕΙΣΑΙ μάγκας ... Μάγκα σε κάνω αν φέρω στον επιβήτορά σου μία σκύλα φωτιά, μία σκύλα ΚΑΛΥΤΕΡΗ ίσως από τον επιβήτορα ... αν κάποιος το κάνει αυτό, στην Ελλάδα, τότε θα τον παραδεχτώ σαν εκτροφέα ... και σαν άνθρωπο.
Το θα κάνω μάγκα τον ... προυποθέτει ότι θεωρείς ότι δεν αξίζει σαν εκτροφέας, σαν άνθρωπος, σαν ποιότητα ζώων ... όποιος το λέει έτσι αυτό είναι κακός άνθρωπος, εκτός κι αν έχει δίκιο, αλλά αν είχε δεν θα υπήρχε συζήτηση γύρω από τον επιβήτορα αυτόν ... θα περνούσε απαρατήρητος όπως τόσα και τόσα αρσενικά ...
+φωνω 8)

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
denis said:

Συμφωνω μαζι σου...
Αλλα δεν το εχεις ακουσει ποτε απο καποιον..ενω του αρεσει ενας αρσενικος αλλα δεν παει να ζευγαρωσει λογο τον ιδιοκτητη?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Nαι, αλλά ψεύδεται αν πεί ότι τον κάνει μάγκα ... θα μπορούσε να πεί δεν πάω γιατί δεν τον πάω αυτόν ή γιατί έχουμε γίνει κώλος ... κατάλαβα τί λές ... όλοι θα το κάναμε αυτό ... το θέμα είναι πώς το παρουσιάζεις ...

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Το Θεωρω Μ@#@*@# να μην ζευγαρωσεις με εναν αρσενικο (ενω του αρεσει) επειδη δεν συμπαθεις τον ιδιοκτητη του..Οπως ειπα και παραπανω..δεν θα τον παντρευτει...

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Ισως αυτο που λενε οτι θα τον κανω μαγκα εχει την εξηγηση στο εξης.
Σου λεει ο αλλος οτι πηγαινοντας την θηλικα του ακομα και αν ειναι ποιοτικα κατωτερη του επιβητορα εχει πιθανοτητες να βγαλει καποιο κουταβι ποιοτικο το οποιο θα κερδιζει στις εκθεσεις με αποτελεσμα να ανεβαινει η φημη του επιβητορα και να παιρνει πιο πολλα ζευγαρωματα.

Τετοια μιζερια και φθονος ρε παιδια δεν την καταλαβαινω .

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Σου λεει ο αλλος οτι πηγαινοντας την θηλικα του ακομα και αν ειναι ποιοτικα κατωτερη του επιβητορα εχει πιθανοτητες να βγαλει καποιο κουταβι ποιοτικο το οποιο θα κερδιζει στις εκθεσεις με αποτελεσμα να ανεβαινει η φημη του επιβητορα και να παιρνει πιο πολλα ζευγαρωματα.
Xaxaxa σου ακούγεται λογικό να αποφεύγεται αυτό? Πάντως δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα, απλά εδώ γίνεται και με λίγη ''κακία'' παραπάνω ...

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Δεν ειπα οτι δεν γινεται και σε αλλες χωρες απλα οτι εδω ειναι ο κανονας αυτος και κλασικο παραδειγμα ειναι ο Falko v.Sttard .
Στην Σερβια π.χ.που καταλαβαν την αξια του Falko και το καλο που θα εκανε στα εκτροφη τον χρισημοποιησαν παρα πολυ και ακομα και σημερα βλεπεις πολλα pedigree με τον Falko στην 3 η 4 γενια.
Εμεις οι εξηπνακηδες σιγα μην πηγαιναμε στον Falko ειχαμε πολυ καλυτερα δειγματα φυλης απο τον Falko εκεινη την εποχη. :x :x :x :x

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Το θέμα επιβήτορα στην Ελλάδα είναι τελειωμένο από χέρι ...
Μηπως ομως ετσι το θεμα rottweiler στην Ελλαδα ειναι επισης τελειωμενο απο χερι???
Και δεν μιλαω για μεμονομενους εκτροφεις που πραγματικα προσπαθουν να ανεβασουν το επιπεδο αλλα για την πλειοψηφια που εκολουθει την συγκεκριμενη πρακτικη??

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Πιστευω αυτοι που πραγματικα προσπαθουνε θα μεινουν στο χωρο..
Ελληνικα εκτροφεια Rottweiler εγγραμμενη υπαρχουν παρα πολυ αλλα και πολλοι απο αυτοι δεν ειναι ενεργη...σημαινοτας πιστευω οτι υπηρξαν αρκετες δυσκολιες..

Αυτο που θελω να ρωτησω ομως με πια κρητιρια ζευγαρωνη μια θηλυκια του καποιος?
Λογο εμφανισεις?
Λογο τιτλοι?
Λογο Pedigree?
Λογο Υγειας?

(ηθελα να το μεταφερουμε το θεμα σε αλλο topic μια και φυγαμε τελειως απο το αρχικο θεμα παλι.. :oops: )

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
αλλα και πολλοι απο αυτοι δεν ειναι ενεργη
ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ από αυτούς εκτρέφουν και διαθέτουν κουτάβια, και το ξέρεις ... μπορεί να συνάνησαν δυσκολίες, και να εξαφανίστηκαν, οι θηλυκιές τους όμως παράγουν ακόμα .... σε πείσμα των καιρών :D :wink:

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
denis said:
αλλα και πολλοι απο αυτοι δεν ειναι ενεργη
ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ από αυτούς εκτρέφουν και διαθέτουν κουτάβια, και το ξέρεις ... μπορεί να συνάνησαν δυσκολίες, και να εξαφανίστηκαν, οι θηλυκιές τους όμως παράγουν ακόμα .... σε πείσμα των καιρών :D :wink:
Ηταν βασικα απαντηση μου για την παραπανω ερωτηση :wink:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
denis said:
O εκτροφέας (κανονικά) και κατά τη γνώμη μου ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει σκύλες που θα είναι υγιείς, να μπορούν να ζευγαρώσουν από ''ιατρικής'' πλευράς, οπότε το θέμα υγείας είναι καλυμμένο ...
Σχετικά με την εμφάνιση, υποτίθεται ότι κατέχει επίσης ότι καλύτερο μπορεί, από την εκτροφή του μέχρι τώρα, ή από κάπου αλλού ... ΓΙΑ μένα πάλι πρέπει να κατεβάσει τις σκύλες αυτές σε κάποιες εκθέσεις μορφολογίας, ακόμα και χωρίς βλέψεις για champion κλπ, για να πάρει κάποιους χαρακτηρισμούς, να γνωρίσει τον σκύλο του και μέσα από τα μάτια κάποιου άλλου και όχι μόνο μέσα στην αυλή του ... λένε ότι μία σκύλα ή αρσενικό πρέπει να ζευγαρώνει μόνο αν παίρνει πολύ καλός στις εκθέσεις αυτές ... εμένα μου φαίνεται πολύ λίγο, νομίζω ότι η σκύλα για να ζευγαρώνει πρέπει να παίρνει πάντα εξαίρετος, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, πχ να έχει 8 εξαίρετος και 1 πολύ καλός ... Το ότι θα κατεβαίνει σε μία έκθεση, επίσης σημαίνει ότι το σκυλί είναι εντάξει στα δόντια ... και στον χαρακτήρα, αλλιώς όλα αμφισβητούνται ..

ΤΩΡΑ για την επιλογή επιβήτορα, ο καθένας κάνει ότι τον φωτίσει ο Θεός ... για κάποιον λόγο μπορεί να πάει κάποιος μόνο για τους τίτλους ή την μορφολογία (αφού αν είναι φορτωμένο από τίτλους, θα έχει και μία Α μορφολογία ...) Αλλος θα πάει για τον γονότυπο, το pedigree ... άλλος θα κολλάει σε ένα χαρακτηριστικό, πχ δεν έχουν ωραίο χρώμα τα σκυλιά μου και θα πάω με τον Χ που έχει πολύ καλο, να το βελτιώσω ... Το σωστό είναι να τα συνυπολογίζεις ΟΛΑ και να προσέχεις πάντα την υγεία ...

Το δύσκολο είναι όχι να διαλέξεις επιβήτορα ... να διαλέξεις ΠΟΙΑ σκύλα θα πάει με ΕΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚριμένο επιβήορα ... μου έχει τύχει 2 φορές και πιστεύω θα μου ξανατύχει ...

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Περιμενα πραγματικα να ειχε λιγο ενδιαφερων το τοπικ αλλα προφανως οχι...

Φυσικα και εννοω οτι η σκυλα θα ειναι υγεις και οσο μορφολογικα και στον χαρακτηρα για να μπει στην αναπαραγωη..
Εννουσα με τι κριτιρια διαλεγει κανεις τον αρσενικο???

Προχτες μιληουσα με καποιον για την φυλη...και του ειπα οτι θελω με τον αρσενικο που θα ζευγαρωσει η σκυλα μου να ειναι κοινωνικοποιημενος να μπορω να τον χαιδεψω χωρις να θελει να με φαει...
Η απαντηση του ηταν...Α καταλαβα εχεις soft Rottweiler...!!!!!!!!!!!

Δηλαδη επειδη ενα Rottweiler ειναι κοινωνικοποιημενο σημαινει οτι δεν εχει ταμπαραμεντο....Ελεος!!

Δεν συμφωνω οτι πρωτα διαλεγουμε τον επιβητορα και μετα ποια σκυλα θα παμε...
Αλλα βλεπουμε τι σκυλα εχουμε και τι θα την "βοηθησει" και μετα διαλεγουμε επιβητορα.. :wink: