Κρεβάτι σκύλου

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Προσπαθω με τη γυναικα μου να λυσουμε το θεμα του κρεβατιου της Ηρας.
Είναι λιγο περιπλοκο αλλά εσεις μαλλον θα εχετε καποια λυση.

Δοκιμασαμε στο διαμερισμα
- παπλωματακι της κορης μου όταν ηταν μωρο.
- χαλάκια
- κομμάτι από στρώμα αφρολεξ με κάλυμμα βαμβακερό

Λογω μεγαλων πελμάτων το λερωνει με τα ποδια της πατωντας πανω.
Το γεμιζει με τριχες (λιγο με απασχολει αυτό)
Το λεπτό το παραμαζευει και το κανει κουβαρι.
Στο χοντρό δεν πολυπάει, μάλλον γιατι την ζεσταινει, αλλά ισως και να την ενοχλεί το βούλιαγμα που κανει.

Παει και κοιμαται αλλοτε στο μπαλκονι, αλλοτε στα πλακακια μεσα στο σπιτι και άλλοτε στο «κρεβατι» της.
Το πού θα παει εξαρταται αποκλειστικα από τη θερμοκρασια την δεδομενη ωρα.

Εχει βγαλει μερικους κάλους εξω από το γονατο λογω του ότι κοιμάται στα πλακάκια (εκει το απεδωσε η γιατρος).

Για το κτημα τα ιδια και χειροτερα.
Προτιμαει να ξαπλωνει στο χωμα ή στο πλατύσκαλο του σπιτιού παρά στο σπιτάκι της τωρα με τις ζέστες.
Ουτε τιμάει το χαλάκι της μεσα στο ανθρωπόσπιτο γιατι θελει να εχει εποπτεία του εξω χώρου.

Νομιζω ότι χρειαζεται κατι στερεό και δροσερο, ας πουμε βαμβακερό που να μπορει να αλλαζει καλύμματα ώστε να πλενεται το λερωμενο.
Αλλά να μπορει να πλυθει και το ιδιο. Να μην είναι σαν στρωμα παιδικου κρεβατιού, χοντρό και άκαμπτο.

Ειδα ότι πωλουνται καποια αλλά δεν αλλάζουν κάλυμμα. Μπορουμε να φτιαξουμε εμεις βεβαια.

Ευχαριστω
Αρης

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ του Κούκη του έχω κρεβατάκι (μπορείς να δεις τις φωτό στο προφίλ μου) και από μικρό το μάθαμε πως εκεί είναι το "μέρος του". Βέβαια πηγαίνει και κοιμάται όπου θέλει στο σπίτι, αλλά το βράδυ είναι στο κρεβατάκι του (ή γύρω). Τώρα που κάνει ζέστες το αποφεύγει και κοιμάται στο μπάνιο (στα πλακάκια), ζεσταίνεται το καημένο.
Λογω μεγαλων πελμάτων το λερωνει με τα ποδια της πατωντας πανω.
Και ο Κούκης θα λέρωνε όλα τα χαλιά μας αν δεν του σκούπιζα τα πέλματα πριν μπει στο σπίτι :)
Το γεμιζει με τριχες (λιγο με απασχολει αυτό)
Αναπόφευκτο. Κάθε πρωί τις μαζεύω απ' το κρεβατάκι του. Απ' ότι κατάλαβα χρησιμοποιείς διάφορα στρώματα σε διαφορετικά μέροι του σπιτιού; Δεν κάνει. Πρέπει να έχει μόνο ένα, αυτό θα είναι το "μέρος της".
Νομιζω ότι χρειαζεται κατι στερεό και δροσερο, ας πουμε βαμβακερό που να μπορει να αλλαζει καλύμματα ώστε να πλενεται το λερωμενο.Αλλά να μπορει να πλυθει και το ιδιο. Να μην είναι σαν στρωμα παιδικου κρεβατιού, χοντρό και άκαμπτο.
Γιατί δεν αγωράζεις ένα κρεβατάκι για σκύλο; Να, όπως έχω εγώ του Κούκη. Το έχω πλύνει πολλές φορές στο πλυντήριο, δεν έπαθε τίποτα! Και ο Κούκης δεν είναι μικρόσωμο σκυλάκι, επομενως δεν είναι τόσο μικρό το κρεβατάκι... :)
Ειδα ότι πωλουνται καποια αλλά δεν αλλάζουν κάλυμμα. Μπορουμε να φτιαξουμε εμεις βεβαια.
Ούτε αυτό που έχω εγώ αλλάζει κάλυμμα, αλλά το έχω 3 χρόνια τώρα :D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Eμείς έχουμε το παρακάτω (το καλοκαίρι φυσικά χωρίς το φλις κουβερτάκι). ΤΟ κάλυμα είναι βαμβακερό και βγαίνει (μέσα έχει παραγεμισμένα μαξιλάρια), και μπαινει στο πλυντήριο. Ντρέπομαι που το λέω αλλά το πήρα απο τη γνωστή και μη εξαιρετέα άλυσίδα που έχει μακράν τα καλύτερα σκυλοκρεβάτια....

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εμείς δεν έχουμε κρεβάτια.
Ο Iggy κοιμάται διπλα στο κρεβάτι μου, χύμα στο ξύλινο δάπεδο και η Myra στο crate της και πλεον λογω ζεστης επισης χύμα με τα πίσω πόδια τελείως τεντωμένα πίσω για να ακουμπάει η κοιλιά της στο πάτωμα και να δροσίζεται. :D

roi

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2009
56
0
Αθήνα - Παλλήνη
ούτε εμείς έχουμε κρεβατάκια.

το χειμώνα βάζω ένα κομμάτι μοκέτα/χαλί (ρελιασμένο για να μην ξεφτάει) και τώρα το καλοκαίρι τα έβγαλα όταν είδα οτι προσπαθούσαν να χωρέσουν στο πλάι που δεν είχε μοκέτα και έτσι κοιμούνται στα πλακάκια.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά ο δικός μου μόλις βρει μαλακό μέρος (χαλάκι είναι, πετσέτα είναι, μαξιλάρι είναι, σκυλοκρέβατο είναι) πάει και καθεται ακριβώς επάνω! Αν είναι πιο μικρό το πράγμα απ'τον ίδιο (πχ κάτι χαλάκια πόρτας μικρά) κεντράρει και βάζει μόνο τον πωπό του πάνω και ο υπόλοιπος είναι στο πάτωμα! Αν υπάρχει σκυλοκρέβατο στο δωμάτιο, πάντα θα επιλεξει να πάει εκεί κι όχι στο πάτωμα.... εκτός αν κάνει πάρα πολύ ζέστη.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά ο δικός μου μόλις βρει μαλακό μέρος (χαλάκι είναι, πετσέτα είναι, μαξιλάρι είναι, σκυλοκρέβατο είναι) πάει και καθεται ακριβώς επάνω!
και εμενα το κάνει αυτό..

Eμείς έχουμε κρεβατάκι όπου είναι διπλα από το κρεβάτι μου και το λατρεύει..

Kάθεται με τις ώρες εκεί τον χειμώνα..

και το καλοκαίρι στο μάρμαρο και εμενα με την κοιλιά κάτω και τεντωμένα τα πίσω πόδια..
Πολλές φορες πάει και στο μπάνιο..
και όπου γενικά έχει δροσιά..

Πάντως για τον δικό μου ήταν ουσιαστικής σημασίας η ύπαρξη κρεβατιού..
Eίναι σαν να αισθάνεται ότι εκεί είναι η φωλια του.., η μεριά του.., ισως επειδη δεν εχουμε crate..

και τώρα που πήγαμε camping μέσα στην σκηνη του είχα το κρεβάτι του..
Ηταν πολύ σημαντικό για να ξέρει ποια είναι η μεριά του..και πραγματικά έβαζε εκεί τα παιχνίδια του και καθόταν..

Για την αγορά κρεβατιού θα συμβούλευα να κοιτάξει οποιος ενδιαφέρεται, να μην είναι συνθετικό και να βγαίνει η επένδυση για να πλένετε.:)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Εγώ δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το πρόβλημα.
Και η δικιά μου κοιμαται όπου της κάνει κέφι ανάλογα με τη θερμοκρασία κλπ.
Της είχα πάρει και ένα κρεβάτι όμως δεν έμπαινε επειδή είχε μαξιλάρι. Μπήκε όταν έβγαλα το μαξιλάρι και έμεινε μόνο το γύρω γύρω! Μεγάλη επιτυχία η αγορά! :D
Κοίτα μην την πατήσεις κι εσύ, μπορεί να μην της αρέσουνε τα μαλακά κλπ.
Τελικά κουβερτάκια φλις από τα jumbo, τα στρώνω όπου της γουστάρει και κοιμάται. Τα παίρνω και μαζί μας και όπου είναι το κουβερτάκι της είναι και το κρεβατάκι της. Τώρα την έχει πέσει στο μπαλκόνι επειδή ζεσταίνεται.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Εγώ δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το πρόβλημα.
.
μαλλον στους καλους αναφερεται, που οτι και να κανει, δεν θα τους αποφυγει:rolleyes::p
:mad:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδιά.
Γαλάζια σωστά εστίασες. Η γιατρος μας ειπε για την ακριβεια να ξαπλωνει σε κατι μαλακό.
Το θεμα είναι ότι καμια από τις σκυλες μου δεν εχει σταθερο σημειο ξεκουρασης και υπνου. Πανε οπου τους βολευει τη δεδομενη στιγμη.
Η Ηρα δροσιά να ναι κι ο,τι να ναι και η μικρουλα αρκει να ειναι μαλακό και να κοιμαται κι ενας απο μας δίπλα.

Εχω περιεργεια να δω τι θα κανει τον χειμωνα στο κτημα η κυρία λύκαινα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ευχαριστω για το λινκ :). Πολυ κατατοπιστικό.
Πιθανον το χαλακι να εκανε τους καλους ή απλά να βοηθησε.
Τωρα εχει το παπλωματακι της κορης μου αλλά οπως ειπα το παραμαζευει.

Τελευταια την ψαχνω πολυ μου φαινεται...

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
harryf3 εχω τη λυση κ θα με ευγνωμονεις!!!!επειδη κ ο Αδης απο πολυ μικρος ειχε προβλημα με τους αγκωνες(μαζευαν υγρο)συναμα κ με τα κρεβατακια-ζεστη κτλ.
μια ειναι η λυση!διπλωμενη κουτα την οποια εχει λατρεψει!το δε χειμωνα την αραζει κουλουριασμενος κ το καλοκαιρακι του την βρεχω κ ξαπλαρει στα δροσερα.
σε σπιτακια κρεβατακια χαλακια μοκετακια κ τα συναφη δεν υπαρχει καμια περιπτωση να κοιμηθει...αραζει για λιγο στην αρχη για να μασουλισει κανενα παιχνιδακι κ μολις ζεσταθει κατεβαινει.
φυσικα δεν υπαρχει κανενα προβλημα με τους καλους πλεον!:)

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
εγω που εχω την μπρουνα στον κηπο το χειμωνα ειναι στο σπιτακι της.
το καλοκαιρι με τις ζεστες ομως μια στις πλακες παει μια στο χωμα,λογικο το βρισκω,εκει που εχει δροσια
επομενως αδικα αγωνιζεσαι,με τις ζεστες ψαχνει για δροσερο μερος

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
μια ειναι η λυση!διπλωμενη κουτα την οποια εχει λατρεψει!το δε χειμωνα την αραζει κουλουριασμενος κ το καλοκαιρακι του την βρεχω κ ξαπλαρει στα δροσερα.
Δεσποινα, όταν λες κουτα, φανταζομαι εννοεις κουτα συσκευασιας απο χαρτονι.
Καλο μου ακουγεται, δεν κολλανε και οι τριχες και όταν λερωθει πολυ ή φθαρει, αντικαθίσταται ευκολα και ανέξοδα.

Γλυτωνεις και το πλυσιμο των υφασματινων.

Λογω της προφανους ομοιοτητας στη φυλη και ειδικα το χρωμα ( :D:p ) νομιζω ότι θα το δοκιμασω.
Φιλιά στον Άδη :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Παρεπιπτοντως, οι κάλοι της Ηρας ειναι τρεις πολυ μικρες ξερές ασπρες επιφανειες χωρίς υγρο. Μονο στον ενα αγκωνα.
Φοβηθηκα οτι ειναι ψώρα, αν και ποτέ δεν εδειξε να την φαγουρίζει, πηγα στην γιατρο που μου εξηγησε.

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Στους κάλους παίζει μεγάλο ρόλο όχι μόνο το μέρος που ξαπλώνει ο σκύλος αλλά και ο τρόπος που το κάνει.
Η σκύλα μου έχει κάλους από πολύ μικρή κι ασ κοιμάται χρόνια τώρα στο κρεβάτι μου ή σε δικό της σούπερ μαλακό.
Αντίθετα ο αρσενικός (που ήταν και πιο βαρύς κατά 10 κιλά) ποτέ δεν έκανε κάλους.

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Κι ο δικός μου έχει κάλους δεν είναι κάτι τραγικό.

Όλο το καλοκαίρι κοιμάται στα μάρμαρα λόγω δροσιάς. Είμαι σίγουρη όμως ότι το χειμώνα θα προτιμήσει το μαξιλάρι του μιας και το σπίτι είναι λίγο κρύο... θα δείξει!

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Δεσποινα, όταν λες κουτα, φανταζομαι εννοεις κουτα συσκευασιας απο χαρτονι.
Καλο μου ακουγεται, δεν κολλανε και οι τριχες και όταν λερωθει πολυ ή φθαρει, αντικαθίσταται ευκολα και ανέξοδα.

Γλυτωνεις και το πλυσιμο των υφασματινων.

Λογω της προφανους ομοιοτητας στη φυλη και ειδικα το χρωμα ( :D:p ) νομιζω ότι θα το δοκιμασω.
Φιλιά στον Άδη :)
ναι ναι εννοω χαρτοκουτα συσκευασιας,με ολα τα πλεονεκτηματα που ανεφερες!

ειμαι σιγουρη οτι θα της αρεσει το νεο της κρεβατι!
φιλια κ απο μας!:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν