Κρίτων (bullmastiff) & Allen.

Allendog

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2017
156
703
34
Ο μεγάλος αν φάει ώμο, θα κάνει 2-3 μέρες να αγγίξει την ξηρά.! Ο μικρός εντάξει, δεν είναι τόσο εκλεκτικός, ακόμα τουλάχιστον...
Το ωμό είναι κάτι που έχω στο μυαλο μου κάποιο καιρό, δε μου το spamαρετε το θέμα....
Αφού μας ζητήσατε....:
IMG_20180505_094836_968.jpg IMG_20180414_171721_HDR.jpg

Allendog

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2017
156
703
34
Συμβαίνει τώρα...
Ο μικρος μετά από κερδισμένη μάχη με το μεγάλο πήρε το kong κ δάγκωνε όλο χαρά στον καναπέ. Επειδή είναι μπουνταλας μετά από 10 λεπτά το έπεσε και κύλησε από κάτω. Τον άφησα να δω τι θα κάνει.... Ε αφού προσπαθούσε να το βγάλει κάνα 20λεπτο και μετακινούσε τον καναπέ, στο τέλος σήκωσε όλη τη μια πλευρά εκνευρισμενος(είναι γωνιακος) και μπήκε από κάτω!! Το πήρε, και μετα σφηνώσε...
Η ξεροκεφαλια σε αααλλα επίπεδα...:cry::cry:

Allendog

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2017
156
703
34
Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία πάνω απ' όλα!!
Εμείς πλέον κλείσαμε ένα χρονο όλοι μαζί!
Η συμβίωση παραμένει παραπάνω από αρμονική, ο μεγαλος έχει βρει τη ζωντάνια του, που ήταν και ένα ζητούμενο πέρυσι τέτοια εποχή, και η δουλειά που γινεται με το μικρό αρχίζει πλέον και φαίνεται στη συμπεριφορά του.
received_327315661207425.jpeg

Attachments

george_gt

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2016
188
429
Χρονια πολλά καλη χρονιά!!Καλά ο μικρός έγεινε κούκλος!!! Δωσε λίγα στοιχεία χαρακτηρα - διαστασεις κτλ...

• Like
Reactions: Allendog

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ο μικρός έγινε όντως κούκλος λαμπερός, αλλά ο μεγάλος είναι γλύκας!
Αυτό το βλέμα του και το χαμόγελό του...!!! :love:

• Like

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
Να τα χαίρεσε,πες λίγο για τον χαρακτήρα του μικρού.Εντωμεταξύ κούκλος ο μικρός αλλά ο μεγάλος έχει αυτήν την ευγένεια ρε παιδί μου που έχουν όλα τα πρώην αδέσποτα ημίαιμα,που τελευταία χρόνια την διακρίνω!

Allendog

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2017
156
703
34
@mareco ο Allen δεν έχει μακρινές πόζες γιατί όταν πας να τον φωτογραφίσεις έρχεται πάντα για χάδια...:cry::cry:

@george_gt δυστυχώς έχει αρχίσει το πανηγυρι στη δουλειά, θα επανέλθω το βράδυ, πιο αναλυτικά...

• Like
Reactions: Dr.Key004

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
@mareco ο Allen δεν έχει μακρινές πόζες γιατί όταν πας να τον φωτογραφίσεις έρχεται πάντα για χάδια...:cry::cry:
Ναι...φαίνεται ότι είναι ΤΟΣΟ γλύκας :love:
Δεν χρειάζονται φωτό. Τον έχεις live :)

• Like

Allendog

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2017
156
703
34
Κάλλιο αργά παρά αργότερα, καθώς λίγο η δουλεια, λίγο το παρατεταμένο κρύωμα, λίγο το ότι ήθελα να γράψω αρκετά, πέρασε ο καιρός.
Ο Κριτωνας έχει φτάσει αισίως 15 μηνών (54 κιλά, αρκετά "στεγνος").
Στα της υγείας, που είναι το βασικότερο, ευτυχώς μέχρι τώρα τίποτα σημαντικό, εκτός από μια ωτιτιδα που τον ταλαιπωρει τώρα τελευταία και χαζό δερματικά πότε ποτε με κάλλους κτλπ.
Στα της εκπαίδευσης, έξυπνος και αρκετά υπακουος. Βέβαια παραμανει ξεροκέφαλος και αν του καρφωθεί να κάνει κάτι ακόμα κι αν ξέρει ότι θα τον βάλω τιμωρία, το ζυγίζει και το κάνει, ακόμα και μετά από 2-3 μέρες.... Πχ. Αν θέλει να παίξει 2 το βράδυ με τον άλλον και να μετακινήσουν τα έπιπλα, ακόμα κι αν ο άλλος έχει ξαπλώσει θα πάει να τον ενοχλησει να ξεκινησξε το πάρτυ. Η αν έχει δει κάτι ενδιαφέρον στον πάγκο της κουζίνας, ακόμα κι αν ξέρει ότι δεν επιτρέπεται να ανεβαίνει, θα περιμενει μέχρι να μην έχω το νου μου και θα σηκωθεί να δει τι είναι.
Στα της συμβίωσης, ο μεγάλος έχει ζωντανέψει, σε σχέση με όταν ήταν μόνος του, οπότε στόχος επετεύχθη.
Πλέον ωστόσο δε μένουν χωρίς επιτήρηση μαζί καθόλου, γιατί ξεκινάνε να παίζουν, κι όσο περνάει η ώρα ανεβάζουν ρυθμούς, και αν ξεχαστω είναι έτοιμοι για καυγά (έχουν αρπαχτει μια φορά). Γενικά εδώ έχω την αίσθηση ότι ο μικρός προκαλεί επίτηδες κάποιες φορές, με σκοπό να δημιουργήσει κατάσταση και να δείξει ποιος είναι ο πιο "δυνατός". Προσπαθώ να προφυλάξω το γεροντα. Όταν είναι μόνοι τους ο καθενας παίρνει από μισό σπίτι με κλειδωμένη πόρτα ενδιάμεσα.
Στον χαρακτήρα τώρα, βλέπω ένα σκύλο αρκετά σίγουρο, χωρίς ιδιαίτερες φοβίες. Η συμπεριφορά του έχει ήδη αρχισει κι αλλάζει εδώ και κάποιον καιρό, οπότε χρειάζεται αρκετή προσοχή. Δεν τον έχω "αγριεψει" καθολου, μονο προσπαθώ να διαβάζω τις συμπεριφορές του, να τον καθοδηγω με πειθαρχία και όρια και βεβαίως προσπαθώ να τον αφήνω να απολαμβανει αυτή τη φάση της ζωης του, αφού είναι ακόμα παιδί στην ουσία...
Γενικότερα έχουμε πολλά "μπρος πίσω" σε συμπεριφορές, αλλά προσπαθώ να το αντιμετωπίζω με υπομονή.
Με τον κόσμο που ηδη γνωρίζει είναι πολύ φιλικός και ενοχλητικά εκδηλωτικός, με ξένους αδιάφορος, αλλά επιφυλακτικος. Δηλαδή πλέον βράδυ εκτός σπιτιού δεν μπορεί να πλησιάσει άνθρωπος πολύ κοντά μου, εκτός αν μιλήσω και του δώσω εντολή.
Και στο μπαλκόνι αν είναι κάποιος από κάτω και σταθει, γρυλιζει μέχρι να απομακρυνθει.
Δυο φορες έχει κρινει ότι πρεπει να επιτεθει εκτός σπιτιού, με τη δική του λογική σωστές και οι δυο, με τη δική μου η μία. Και τις 2 απλά τον έκοψα και τον ενθαρρυνα, δεν τον μάλωσα.
Κατά τα λοιπα, παραμένει πολύ ήρεμο σκυλί, καθώς γαυγιζει σπάνια, αλλά "μιλάει" παρά πολύ, και γλείφει ακόμα περισσότερο...:cry::cry:
Ζημιές κάνει μόνο από ατσουμπαλια, όχι από δόλο....
Γενικότερα, θα τον χαρακτήριζα ένα πληθωρικό πλάσμα, που τη μια μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος Καραγκιόζης και την άλλη να κάνει σα δαιμονισμένος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, ακόμα πιο κουρασμένος και εν τέλει νομίζω ότι θέλει απλά σεβασμό στην ύπαρξη του, στις ανάγκες του και στα όποια ένστικτα του το διαφοροποιουν από αλλά σκυλια, και πειθαρχία για να μπορεί να ζει μέσα στην τσιμεντουπολη σαν ισότιμο μέλος.
Μοναδικό αρνητικό μέχρι τώρα, που ξεθωριάζει αλλά δεν εξαλείφεται, είναι οι αντιδράσεις του όταν βλέπει άλλα σκυλιά η γάτες. Θέλει να πάει, θέλει να παίξει βάζοντας πόδι στο σβέρκο, θέλει να κυνηγήσει. Επειδή δυστυχώς δε μπορώ να διακρίνω πάντα τις προθέσεις του, κι επειδή συνήθως οι άλλοι τον φοβούνται, δεν είναι εύκολο να το δουλέψω. Το παράδοξο είναι ότι εκπαιδεύτηκε παρέα με άλλα σκυλιά, κοινωνικοποιηθηκε, και ζει με άλλο σκυλί.
Είναι πραγματικά πολύ ενοχλητικό ενώ περπατάει κύριος μόλις δει κάτι να τεντώνει και να τραβάει...
Φυσικά, κάθε τι που γράφω είναι υπό κριση, διότι κι εγώ προβληματίζομαι καθημερινά για το πώς θα κάνω τη ζωή μας ακόμα καλύτερη και πολλές φορές αν θέλετε αναρωτιέμαι, όντας άπειρος, αν οι ενέργειες μου είναι αυτές που πρέπει για να έχω αυτό που θέλω. Όμως η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι κοντά, κι αυτό με οπλίζει με χαρά, υπομονή, κι αυτοπεποίθηση...
Αντί επιλογου (σημερινες φωτό)
IMG_20190307_130234.jpg IMG_20190307_130212.jpg IMG_20190307_131155.jpg

Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
Μια χαρά. Μικρός είναι ακόμα, έχε υπόψη οτι θ αλλάζει συμπεριφορές στην πορεία προς την ωρίμανση. Αυτό που μπορεί να κάνει τώρα σε μικρό βαθμό και σ ενοχλεί λίγο, στο μέλλον θα το κάνει σε μεγαλύτερο. Άρα καλύτερα να γίνεις πιο αυστηρός τώρα, που ακόμα πλάθεται πχ για τον πάγκο της κουζίνας ή τα μεταμεσονύκτια παιχνίδια και τη συμπεριφορά του στα άλλα σκυλάκια.

Τι εννοείς χωρίς ιδιαίτερες φοβίες? Μήπως δεν είναι φοβία και είναι διστακτικότητα?
Για παράδειγμα, όταν ζήτησα απο το σκυλί μου να ισορροπήσει σε έναν πεσμένο κορμό δέντρου να περάσουμε ένα ρυάκι (μη φανταστείς κάποιο τρελό κορμο, 2m ήταν) μουλάρωσε. Την προσπάθησα με το καλό και με λίγο σπρώξιμο πέρασε. Έκτοτε το περνούσε μόνη της κάθε μέρα.
Αυτό δεν είναι φοβία, είναι κάτι άγνωστο για το σκυλί που με λίγη παρακίνηση το ξεπερνάει.
Όποτε βρω τέτοιες καταστάσεις την βάζω να τα περνάει. Έτσι καταλαβαίνει κ αυτή ότι όταν μου λέει ο μπαμπάς κάτι σημαίνει οτι μπορώ να το κάνω και ενισχύεται η σχέση μας.
Αλλά πρόσεξε το εξής, μια φορά δεν μπορούσε να περάσει ένα εμπόδιο και το παράτησα. Την επόμενη φορά που πήγα χρειάστηκε η 3πλάσια παρακίνηση για να το ξεπεράσει. Άρα καλό είναι αν θες να κάνετε κάτι να το ολοκληρώνετε επί τόπου έστω κ για μία μόνο φορά.

• Like