Κρίση ταυτοτητος ή ευκαιρια για αναδειξη της Ελληβ

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Συμφωνώ σε όλα που έχεις πει και επαυξάνω.....

Συγχαρητήρια για όλα αυτά που προσπαθείς να περάσεις στην κόρη σου, στο να σέβεται, να αγαπάει και να βοηθάει τα ζώα.....είμαι σίγουρη ότι αυτά τα παιδιά, τα παιδιά μας, μετά από 20 χρόνια θα κάνουν την διαφορά στην Ελλάδα.....και εγώ μπορεί να είμαι πολύ ρομαντική αλλά το πιστεύω.....και θέλω να βλέπω ότι υπάρχει φως στο τούνελ.....

Αλλά από την άλλη απογοητεύομαι και θυμώνω αφάνταστα με τους νέους γονείς που δεν μπορούν να διδάξουν στα παιδιά τους αγάπη και σεβασμό για τα ζώα.

Μου έχει τύχει περιστατικό να είμαι βόλτα με τον σκύλο μου. Δυο μαμάδες (περίπου 30-33) με τα 4 παιδιά τους (από 4ων μέχρι 9 χρονών)....βλέπουν τον σκύλο τα παιδιά και έλεγαν ''κωλόσκυλο, βρομόσκυλο, άσχημο....'' και οι μαμάδες μας κοιτούσαν και γελούσαν με την ψυχή τους :mad:. Κι όμως αυτά τα παιδιά μετά από χρόνια θα είναι αυτά που θα χτυπάν αδέσποτα, θα ρίχνουν φόλες και θα κακομεταχειρίζονται όποιο ζωντανό βρεθεί στο δρόμο τους και στα χέρια τους.

Θέλω και το έχω ανάγκη να πιστεύω στη χώρα μου και στους ανθρώπους της αλλά κάθε μέρα απογοητεύομαι......αλλά εγώ συνεχίζω να είμαι αισιόδοξη και ονειροπόλα......ίσως γιατί θεωρώ ότι μια μειονότητα ενός πληθυσμού αν θέλει μπορεί να καταφέρει πολλά!!!
Αυτο το οτι βρίζουν 5 χρόνα,6χρονα κτλ και δεν βρίζουν τα παιδια της ηλικίας μου, με κάνουν εξαλλη. Απορώ, τι τους μαθαίνουν οι γονείς τους. Δεν υπάρχει πια καθόλου ηθική :(

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Από την άλλη!!!
Δεν ξέρω για πόσο χρόνια πίσω λέει ο epial αλλά ο Σάντσο είναι τώρα 13 μηνών. Πολλές φορές σκέφτομαι ότι στους 9 μήνες βολτών μαζί του έχω συναντήσει περισσότερους ανθρώπους με σκύλους στο δρόμο απ ότι τα 14 χρόνια με την πρώτη σκυλίτσα μου. Υπήρχαν φορές που νόμιζα ότι δεν υπάρχουν άλλοι. Και δε μένω σε χωριό με 22 κατοίκους. 'Εχω γνωρίσει πολύ κόσμο με μικρά σκυλιά σε ηλικία που έκαναν ή κάνουν μαζί διακόπες (δεν τελείωσε το καλοκαίρι ακόμα!!!), ένδιαφέρονται για τη διατροφή τους, δεν τα χουν πεταμένα σε μια αυλή όπως έβλεπες παλιά, είναι κανονικά μέλη στην οικογένεια. Οκ, πολλοί τα έχουν από byb αλλά άλλοι τόσοι έχουν βρεί σκύλο από καταφύγιο ή το μάζεψαν απ 'το δρόμο. Υπάρχει το ίντερνετ, το dogforum. Ο κόσμος ψάχνει και ενημερώνεται. Βλέπει πως είναι αλλού. Είναι μακρύς ο δρόμος αλλά όλα είναι με το μέρος μας! Cheer up! Κάποια μέρα θα ναι οι άλλοι μειοψηφία και τότε θα ναι πανεύκολο να τους πατάξουμε!
/παραλήρημα mode off

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Να ένα "χαμογελαστό" post !!!

Εχουν, όντως, βελτιωθεί κάποια πράγματα...

Παράδειγμα:

Προχτές το βράδυ (στη βόλτα) συναντάμε μιά (σχετικά νέα - και άσχετη με σκυλιά) κυρία, που μας κάνει την ερώτηση του εκατομμυρίου: "Δηλαδή, αν τα αφήσετε ελεύθερα, τώρα, θα πέσουν επάνω μου να με ξεσκίσουν?"

Επειδή είχαμε άνεση χρόνου (και, κυρίως, καλή διάθεση) της απάντησα: "Καταρχήν, για πολλούς λόγους, δεν τα αφήνουμε ελεύθερα... από εκεί και πέρα, όχι... αν τα προσεγγίσετε σωστά δεν θα σας δαγκώσουν... μήπως θέλετε να το χαϊδέψετε αυτό (Casper), αν σας δείξω τον σωστό τρόπο?"

Η κυρία δοκίμασε την τύχη της και μου απάντησε θετικά... οπότε, της έδειξα τον τρόπο και χάϊδεψε τον Casper κανονικότατα... και του άρσε κιόλας!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Yπάρχει τεράστια και απύθμενη διαφορά νοοτροπίας, ανάμεσα σε 4-5 μεγάλα αστικά κέντρα και σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Yπάρχει τεράστια και απύθμενη διαφορά νοοτροπίας, ανάμεσα σε 4-5 μεγάλα αστικά κέντρα και σε όλη την υπόλοιπη χώρα.
Δηλαδή τι εννοείς??? Ότι σ' αυτά τα 4-5 μεγάλα αστικά κέντρα φέρονται καλύτερα ή χειρότερα?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Οτι είναι συγκριτικά περισσότεροι αυτοί που φέρονται καλύτερα.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Οταν αλλαξει η παιδεια,η κουλτουρα του ελληνα και παραλληλα μαθει να μην ειναι ατομιστης και να ενδιαφερεται για τον διπλανο του τοτε δεν θα αλλαξει μονο η σταση του απεναντι στα ζωα αλλα θα δειτε ολοι ενα οργανωμενο κρατος που θα λειτουργει οπως πρεπει

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Για την επαρχία η άποψη μου δεν είναι ολοκληρωμένη γιατί πάω μόνο σε διακοπές. Ωστόσο τα αδέσποτα εκεί είναι πραγματικά σε μαύρη μοίρα, κάθε φορά μου χαλάει η διάθεση, ψάχνω για φιλοζωικές και απογοητεύομαι..
Στην πόλη μας τώρα η κατάσταση είναι τραγική. Όχι μονο με τα αδέσποτα που συνήθως και σε καμία περίπτωση πάντα είναι πιο καλοζωισμένα αλλά από την νοοτροπία.
Τι να πρωτοθαυμάσω; Τους ιδιοκτήτες σκύλων που είναι στην πλειοψηφία τους γαιδούρια; Που αφήνουν στους κήπους και στις βεράντες τα σκυλιά να λυσσάνε και να ενοχλούν τους πάντες, που δεν μαζεύουν τα κακά των σκύλων τους, που ακόμη και τα σκυλόπαρκα τα έχουν καταντήσει βρώμικους στάβλους; Που στρέφουν εναντίον των ζώων ακόμη και αυτούς που δεν έχουν κακές διαθέσεις; Που αφήνουν τα ζώα τους ελεύθερα και επιτίθονται σε ζώα και ακόμη και σε ανθρώπους;
Τι άλλο να θαυμάσω; Τους νέους γονείς γείτονες μου μου φοβίζουν το αγοράκι τους ότι θα τον φάει ο Έλβις αν δεν τρώει το φαί του; Όλους αυτούς τους μικροφοβικούς που πετάνε από το αυτοκίνητο τους τα σκουπίδια τους αλλά σιχαίνονται τους σκύλους;
Αυτούς που τους κατούρησε 10 φορές το κουτάβι τους στο σπίτι τους και κατέληξε στο βουνό; Αυτούς που παρατάνε τα γέρικα και άρρωστα σκυλιά τους όταν τους έχουν περισσότερο ανάγκη;
Πώς να είμαι αισιόδοξη με όλα αυτά; Χαμογελάω μόνο όταν βλέπω μαμάδες να παρακινούν τα παιδάκια τους να χαιδέψουν τους σκύλους μου ή όταν συνάντησα εκείνον τον γέρο που δεν ανήκει στους κωλόγερους που μου είπε να τα αγαπάω γιατί οι σκύλοι είναι άγγελοι..σπάνιες περιπτώσεις όμως απλά επειδή γενικά είμαι αισιόδοξη προσπαθώ να ελπίζω.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.422
10.634
Athens
Νομίζω ότι πρέπει να πάρεις "χαρτάκι προτεραιότητας"... γιατί υπάρχουν κι άλλοι!!!

Y.G. Και νομίζω ότι θα είναι ένα καλό έσοδο για τον Eammon!!!!!
Άνοιξα θρεντ παραδίπλα - τιμής ένεκεν!

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Mareco, αυτό που λες φαντάζομαι ισχύει και για την Αμερική. Και υπάρχουν κοινωνικοί λόγοι πίσω του. Υπήρχε φτώχεια και υπάρχει ακόμα. Εγώ θυμάμαι τη γιαγιά μου να θέλει να κόψει έναν πολύ όμορφο κάκτο που είχαμε στον κήπο γιατί δεν παρήγαγε τίποτα. Έτσι είχε ζήσει. Δε νομίζω ότι είχαν ζώα συντροφιάς. Όλα τα ζ'ωα είχαν μια λειτουργία, αν δεν είχαν, δεν είχαν και λόγο ύπαρξης. Αλλά έχουμε προχωρήσει από αυτό, νομίζω.

Όλοι αυτοί που λέτε υπάρχουν. Τους βλέπω κι εγώ. Και το σίγουρο είναι ότι πολλοί απ αυτούς δε θα αλλάξουν ποτέ. Είναι κρίμα ομως να παραγκωνίζονται αυτοί που όντως έχουν κάνει ένα βημα μπροστά, και το καλό είναι ότι αυτοί μόνο μπορούν να αυξάνονται.

Για να συνεχίσω το παραλήρημα...
Μου πήρε λίγη ώρα αλλά βρήκα 'ενα από τα αγαπημένα μου ποιήματα, είναι του Μπόρχες που λέγεται οι Δίκαιοι, Los Justos. Αντιγράφω γιατί δεν μπορώ να το βρώ στα ελληνικά.

Ένας άνδρας που καλλιεργεί τον κήπο του όπως θα ήθελε ο Βολταίρος.
Αυτός που νοιώθει ευγνωμοσύνη γιατί στον κόσμο υπάρχει μουσική.
Αυτός που ανακαλύπτει με χαρά μια ετυμολογία.
Δύο υπάλληλοι που σε κάποιο καφενείο παίζουν σιωπηλοί σκάκι.
Ο πηλοπλάστης που συλλαμβάνει ένα χρώμα ή ένα σχήμα.
Ο στοιχειοθέτης που στήνει όμορφα τούτη εδώ τη σελίδα που ίσως δεν του αρέσει.
Μια γυναίκα και ένας άντρας που διαβάζουν μαζί τις τελευταίες στροφές ενός ποιήματος.
Αυτός που χαϊδεύει ένα κοιμισμένο ζώο.
Αυτός που συγχωρεί ή θέλει να συγχωρέσει το κακό που του έγινε.
Αυτός που νοιώθει ευγνωμοσύνη που στον κόσμο αυτό έζησε ο Στήβενσον.
Αυτός που προτιμά να έχουν δίκιο οι άλλοι.
Οι άνθρωποι αυτοί, χωρίς να το ξέρουν, σώζουν τον κόσμο.

τη μετάφραση την έχει κάτι το αδεφάκι μου

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Τα μικρά παιδια ειναι θέμα και δυστυχως βλέπω πολλά με λαθος συμπεριφορες ...δεν θα πω για μένα αλλά για την γυναικα μου η οποια βλέπει σκυλο μεγαλο και πεφτει ξερή στο πατωμα αν την ακουμπησει δε τόμπολα όμως επειδή έχει αυτην την πετριά στο κεφαλι δεν θέλησε να την περασει στα παιδια μας και τα καταφερε και εχουμε και σκυλο στο σπιτι και τα πιτσιρικια μου λατρευουν τα ζώα

Ενα μεγαλο πρόβλημα είναι να αναγνωρίσεις την λαθος συμπεριφορα σου , ελλατωμα σου κτλ και να προσπαθησεις να μην τα περασεις στην νεα γεννια εκεί είναι όλο το μυστικό της αυτογνωσίας κάτι που μας λειπει σαν λαος και σαν ατομα ...

ΥΓ. Να φέρω και ένα αλλο παραδειγμα στο ότι δεν έχουμε αυτογνωσία .. αν κατσετε σε μια παρεα οποιαδηποτε παρεα και μιλησετε για δουλεια όλοι θα σου πουν πόσο φοβεροί είναι στην δουλειά τους σπανια θα ακουσεις κανεναν να λέει ότι πρέπει να προσπαθησει να γίνει καλυτερος και επειδή είμαστε όλοι φοβεροί έχει παει κατα διαόλου η χώρα μας :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ