Κουταβι Lab! - Help Asap!!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τα Dudley γίνονται disqualified, οι καφε΄μύτες σε κίτρινα lab είναι fault..
Εγώ ξέρω ένα λαμπ με καφε-κοκκινοπη μυτη που τα παει καλα σε εκθεσεις :D

ο μόνος συνδιασμός που αποφεύγουμε είναι κίτρινο με σοκολατί.
Ναι, αυτο εχω ακουσει!

Παρεμπιπτοντως, ετσι ηταν η μυτη του οταν ηταν κουταβι

Κι έτσι είναι τώρα:

Χειμωνα:

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
κορυφαία εκτροφεία σε όλο τον κόσμο κάνουν αυτούς τους δύο συνδιασμούς, τώρα εαν θέλεις για πιο γενικά καλό είναι για το τρίχωμα μιας γραμμής μαύρων λάμπραντορ να βάζεις κάποτε και κίτρινο, το αντίστοιχο και στα σοκολατί να βάζεις μαύρο.

ΒΕΡΝΑ ωραίος ο σκυλούκος, ΄φυσιολογική η εξελιξη της μύτης:)

Last edited:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αυτό μου το είχε πει μία Αγγλίδα εκτροφέας Λαμπ στα crufts πριν κάποια χρόνια...έψαχνα να βρω το όνομά της τόση ώρα..αλλα΄δεν το βρίσκω.
Προφανώς εννοόυσε αυτο που λές...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Γιατί πρέπει να αποφεύγονται τελικά αυτοί οι συνδιασμοί στο ζευγάρωμα;

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
αφου πλεον εχω λυσει σχεδον ολα τα "προβληματα" με τη μικρη μου(εμαθε να τα κανει μονη της εξω σε 7 μερες και τωρα που ηρθα στη Θεσσαλονικη λογω γιορτων της πηρε ενα βραδυ να μαθει να τα κανει παλι εξω αν και ειναι μολις 2 μηνων και 15 ημερων...πραγματικα με εχει κανει περιφανο αυτο το σκυλι) αρχισα να σκεφτομαι για τη στειρωση...επειδη μενει μεσα στο σπιτι θα ειναι λιγο προβλημα οταν εχει περιοδο...η περιοδος απο οσο ξερω αρχιζει μετα τους 9 μηνες και καραταει 2 εβδομαδες...οταν ρωτησα εναν κτηνιατρο στη Θεσσαλονικη(δεν ηταν ο δικος μου κτηνιατρος) μου ειπε οτι πρεπει να ζευγαρωσει μια φορα και μετα να στειρωθει...το ιδιο εκανε και μια γνωστη μου με λαμπραντορ (της το ειχε πει ενας αλλος κτηνιατρος)...εγω δεν θελω να τη ζευγαρωσω εχοντας διαβασει και το αντιστοιχο αρθρο στο φορουμ...απο ποια ηλικια και μετα μπορω να τη στειρωσω? οταν εχει περιοδο τι πρεπει να κανω για να μην μου κανει το σπιτι χαλια? παντως εαν τελικα πρεπει να το ζευγαρωσω μορω να βρω αντιστοιχο για να μην βγαλω ημιλαμπραντορ...εχω ακουσει οτι εαν το στειρωσεις οταν ειναι μικροτερο απο 2 ετων μπορει να εμφανισει καρκινο της μητρας...ισχυει?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν πρεπει να την ζευγαρώσεις για κανένα λόγο...
Μονάδικη εξαίρεση είναι να έχεις συμφωνήσει κάτι τέτοιο με τον εκτροφέα σου στα πλαίσια του εκτροφικού του πλάνου...

Για την περίοδο του οίστρου υπάρχουν βρακάκια για σκυλιά!
Δες ΑΥΤΟ το θεματάκι!Θα σε κατατοπίσει πλήρως!

Συνήθίζεται η στείρωση να γίνεται μετά τον πρώτο οιστρο!

Όσον αφορά στον καρκίνο στην μήτρα, εφόσον η μήτρα θεωρητικά αφαιρείται στην στείρωση μάλλον δεν πρεπεί να σε απασχολεί ως ιδέα!

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Δεν μπορώ να σου παραθέσω κτηνιατρικά επιχειρήματα, αλλά ξέρω, κι εγώ διαβάζοντας στο forum, ότι ο κτηνίατρος που προτείνει το ζευγάρωμα έστω και μία φορά πρέπει να αλλάξει επάγγελμα. Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά τα περί καρκίνου, αλλά διαβάζοντας ότι θέλεις να την στειρώσεις μόνο και μόνο για να μην σου λερώνει, δεν μου "κάθεται" καθόλου καλά. Ξέρεις, το βάζω στην κατηγορία των ανθρώπων που ζητάνε σκυλί που να μην μαδάει, να μην γαυγίζει, να μην λερώνει, να μην αρρωσταίνει, να μην τρώει πολύ, να μην κοστίζει πολύ κλπ, κλπ. Ρε παιδιά sorry αλλά δεν γίνεται να τους τα καταργήσουμε όλα και κυρίως χωρίς λόγο.

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
εννοειται οτι δεν πρεπει να ζευγαρωσεις το σκυλι σου.
ο κτηνιατρος σου μαλλον θελει να βγαλει κανα επιπλεον ευρουλακι απο τα κουταβια σου ή απο τα φαρμακα που θα δωσει στην σκυλα κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης.
καλο θα ηταν επισης και να αλλαξεις κτηνιατρο κατα την γνωμη μου.
μετα τον 1 οιστρο μπορεις να κανεις την στειρωση.
κατα την διαρκεια του οιστρου προσεχεις την σκυλα μην ζευγαρωσει, της φορας το ειδικο βρακακι και κανεις λιγη υπομονη και καθαριζεις τις σταγονιτσες αιμα (μη φανταστεις κατι τραγικο τιποτα δεν ειναι)

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
πιστευω οτι με τη στειρωση δεν αφαιρεις κατι απο το ζωο...μμμ το δικο μου και μαδαει και γαυγιζει και τρωει παρα πολυ αρα δεν εχω τετοιο κολλημα...αν το στειρωσεις μονο καλο μπορεις να του κανεις...και να του δοσεις περισσοτερα χρονια ζωης...παιδια ο κτηνιατρος αυτος δεν ηταν ο δικος μου...ο δικος μου ειναι στη Λαρισα και ειναι παρα πολυ καλος...απλα ξεχασα να τον ρωτησω...

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
τι εγινε βρε παιδια θα στειρωσουμε τα σκυλια μας για να μην μας λερωσουν το σπιτι??τι ακουμε??

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
...αν το στειρωσεις μονο καλο μπορεις να του κανεις...και να του δοσεις περισσοτερα χρονια ζωης...
Σου ξαναλέω ότι δεν έχω κτηνιατρικές γνώσεις σε καμμία περίπτωση. Εχω ακούσει πολλές και διαφορετικές θεωρίες για το συγκεκριμένο θέμα, τόσες που ειλικρινά δεν ξέρω τι να πιστέψω. Αν μου λες ότι το θέμα είναι τεκμηριωμένα ιατρικό δεν έχω κάτι να σου αντιπώ. Προσωπικά την αδεσποτούλα που έχω, μόλις ανακάλυψα ότι είναι στειρωμένη. Αν δεν ήταν, θα την στείρωνα οπωσδήποτε, γιατί έχω και αγοράκι στο σπίτι... Η ένστασή μου είναι αν ο λόγος είναι αποκλειστικά για να μην σου λερώνει το σπίτι. Αυτό είναι που δεν δέχομαι.

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
μαλλον δινεις χρονια στο σκυλι αφου δεν ταλαιπωρειται με τις γεννες ,οι οποιες οταν ειναι πολλες και απανωτες εξασθενουν την υγεια του σκυλου.
για μενα μακαρι να στειρωνουν τα ζωα τους ακομα και αν ο λογος ειναι η καθαριοτητα.