Κουταβι γρυλίζει και δαγκωνει επιθετικα

Love your puppy

New Member
16 Απριλίου 2016
2
0
39
Παραθεση ιστορικου:αδεσποτακι θηλυκο ημιαιμο βελγικο μεχρι 2 μιση μηνων με τη μανα του και τ αδερφια της,τα βρηκαν σ ενα βουνο.επειτα με μας,πλεον ειναι 3 μηνων.πρωτη φορα μου γρυλισε στο φαι,το δουλευω καθημερινα,πλεον σπανια μου γρυλιζει εκει.το προβλημα ειναι ο καναπες.τον προστατευει σαν περιοχη της,σκυβει κεφαλι,γρυλιζει και δαγκωνει ο,τι την πλησιασει.παρ ολ αυτα τρωω τις δαγκωνιες μου και την κατεβαζω και στο τελος η θα βαρεθει κ θα μεινει κατω η θα την κλεισω στη βεραντα για 5 λεπτα να ηρεμησει.σημερα προσπαθουσα να της βγαλω ενα κοκκαλο απ το στομα και γρυλιζε και δεν το ανοιγε μ ματωσε κ το δαχτυλο(δν μ νοιαζει αυτο απλα για το μεγεθος της επιμονης της κ του δαγκωματος το αναφερω),και για να της επιβληθω οταν με δαγκωνε και γρυλιζε στον καναπε την κατεβασα 2 φορες πιανοντας τη απο το σβερκο.αν εχετε καποια συμβουλη σας εκλιπαρω αλλιως θα αναγκαστω ν την προτεινω για υιοθεσια σε καποιον που θα μπορει να της προσλαβει εναν καλο εκπαιδευτη...και δεν θελω να τη χασω...

druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
47
ηρεμία!!! Ο τίτλος σου είναι λίγο υπερβολικός. Κουτάβι τριών μηνών είναι, τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να ισχύει. Μαθαίνει, και σε δοκιμάζει.
Λοιπόν, δεν σβερκονουμε το κουτάβι για να κάνει αυτό που θέλουμε. ΑΝ το κάνεις μετά είναι λογικό να αμύνεται. Του το μαθαίνουμε. Π.χ. οταν κάθεται στον καναπέ και θες να κατέβει λες κάτω και ταυτόχρονα της δείχνεις μια λιχουδιά. Μόλις κατέβει, ακριβώς τη στιγμή που πατάνε και τα 4 πόδια στο πάτωμα, επιβραβεύεις. Από τη στιγμή που είναι πεισματάρα, γιατί επιθετική δεν ειναι, ισως δεν θα έπρεπε να ανεβαίνει καθόλου στον καναπέ για να μαθει καλύτερα τη θεση και τα ορια της μέσα στο σπίτι.
Σχετικά με το φαΐ τώρα. Όταν τρώει βάζεις το χέρι σου μπροστά, μολις κάνει λίγο να τραβηχτεί, επιβραβεύεις με πολυ καλη λιχουδιά. Το ιδιο και με τα κοκάλα η οτι άλλο θες να της πάρεις απο το στόμα. Το οτι σε δαγκωσε, μην το παιρνεις και της μετρητής, γιατι ακόμα δεν ξερει τη δύναμή της, οπότε δεν πολυκατάλαβε και τι εκανε.
Ασχετα με το φαι, θα πρέπει να τη μάθεις να μη δαγκώνει γενικά. και αυτο θα της το μάθεις με το παιχνίδι. Οταν παιζετε, μολις δαγκωση, βγαζεις κραυγη πονου και φεβγεις. Ετσι θα συνιασει οτι με το δάγκωμα τελειώνει το παιχνίδι και θα το κοψει.
Το γρυλισμα ειναι η προηδοποιηση απο το σκυλο οτι δεν νοιωθει ανετα με αυτο που πας να κάνεις. Οπότε, αντί να τρομοκρταησε, παρατηρησε ποτε γρυλίζει και βρες τροπο να την προσεγγισεις.
Και ο δικός μου τα ιδια εκανε και σημερα 30 κιλά τσοπάνος του ανοιγω το στωμα και παιρνω οτι θελω και δεν εχει διανοηθει να δαγκωσει.
Πρέπει να τα δουλέψεις ολα καλα, τωρα που ειναι μικρη και αν δαγκωσει δεν εγινε και τιποτα, μετά θα ειναι πολυ δυσκολο γιατι πραγματικά θα πρεπει να φοβάσαι.
Μην προσπαθείς να επιβληθείς, να εξηγηθείς θα προσπαθείς! αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά? πρέπει να της μάθεις πράγματα, οχι να της επιβάλεις.

Love your puppy

New Member
16 Απριλίου 2016
2
0
39
Πρώτα απ όλα σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση!σιχαινομαι που τη σβερκωσα απλα ολοι μου λενε οτι μου χει παρει τον αερα και καπου πρεπει να βαζω αλλου ειδους ορια εκτος απο λιχουδιες.ειμαι ταμειο ανεργιας οποτε ασχολουμαι μαζι της γυρω στις 8 ωρες την ημερα για ν μν δαγκωνει επιπλα ν μν ανεβαινει καναπε κ ν μν με δαγκωνει.αλλαζω δωματιο,βγαζω κραυγη σταματαω το παιχνιδι επιβραβευω ο,τι συμφωνω.στο αστο μπραβο και κατσε εχει την ιδια αντιδραση καθεται κ περιμενει να βαλω το χερι στην τσεπη.μετα παλι τα ιδια μεχρι να κοιμηθει.δε με νοιαζει αν με δαγκωνει,ολο το σωμα μου ειναι γρατζουνισμενο και με μικροπληγες,δεν με νοιαζει,μονο να μεγαλωσει σωστα με νοιαζει.