Κουταβι Ροτ και... να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά...

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
Γεια είμαι καινουργιος στην παρέα σας , ας μπω κατευθείαν στο θέμα :
Υιοθέτησα ένα κουτάβι ροτβαϊλερ πριν μια εβδομάδα περίπου .Ενώ μέσα στο σπίτι με ακούει (σχετικά , του κάνω πολύ απλή εκπαίδευση με λιχουδιές τύπου έλα , κάτσε , μείνε , πάρτο ) όταν τον βγάζω έξω για να κατουρήσει ,γυρνάει όλο το χτήμα γύρω γύρω δηλαδή μερικές φορές αναγκάζομαι να τον πάρω από τον σβέρκο για να με ακούσει ... Άσε που τρώει και τα σκατά της γάτας ... Τέλος πάντων για να μην μακρηγορώ είναι φυσιολογικό να με γράφει ?? Πρέπει να του δώσω και άλλο χρόνο στον κήπο (25 λεπτά ημερησίως ) ?? Αα επίσης επειδή λόγω χρημάτων δεν του έχω πάρει crate ακόμα έχω κάνει προσομοίωση του crate δένοντας τον στο καλοριφέρ που είναι διπλά μου(με το κρεβατάκι του φυσικά) μέχρι να ηρεμήσει και να κοιμηθεί και μόλις κοιμηθεί τον λύνω ... Αυτό παίζει να έχει επίπτωση στην μετέπειτα συμπεριφορά του ??

AlessaPapa

Member
6 Φεβρουαρίου 2016
11
6
26
Κατα την γνώμη μου πρεπει πρώτον οπωσδήποτε να του πάρεις crate γιατι το δέσιμο δεν εχει καμια σχέση αφού το crate εξυπηρετεί τον σκοπό του ως "φωλιά" και τροπο να ξεφεύγει απο καταστάσεις που νιώθει ανασφάλεια (παιδάκια,φασαρία κτλ).Ειναι λογικό να μην σε ακούει αφού το εχεις τοσο λιγο και αφού ειναι μικρουλι.Θα σου πρότεινα να του φορας ενα μακρύ λουρί 3-5 μετρα (όχι flexi) και οποτε τον φωνάζεις να τον τραβάς και λιγο και να του δίνεις μια λιχουδιά,χάδια η κάποιο παιχνίδι ώστε να το συνδέσει με κατι θετικό.Ελπιζω η συμβίωση σου με το κουταβάκι να ειναι αρμονική και να σου ζήσει πολλα και υγιή χρονια!

Morian

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2012
110
103
Ιωαννινα
Γεια είμαι καινουργιος στην παρέα σας , ας μπω κατευθείαν στο θέμα :
1)Υιοθέτησα ένα κουτάβι ροτβαϊλερ πριν μια εβδομάδα περίπου .Ενώ μέσα στο σπίτι με ακούει 2)(σχετικά , του κάνω πολύ απλή εκπαίδευση με λιχουδιές τύπου έλα , κάτσε , μείνε , πάρτο ) όταν τον βγάζω έξω για να κατουρήσει ,γυρνάει όλο το χτήμα γύρω γύρω δηλαδή μερικές φορές 3)αναγκάζομαι να τον πάρω από τον σβέρκο για να με ακούσει ... 4)Άσε που τρώει και τα σκατά της γάτας ... Τέλος πάντων για να μην μακρηγορώ είναι φυσιολογικό να με γράφει ?? 5)Πρέπει να του δώσω και άλλο χρόνο στον κήπο (25 λεπτά ημερησίως ) ?? Αα επίσης επειδή λόγω χρημάτων δεν του έχω πάρει crate ακόμα έχω κάνει προσομοίωση του crate δένοντας τον στο καλοριφέρ που είναι διπλά μου(με το κρεβατάκι του φυσικά) μέχρι να ηρεμήσει και να κοιμηθεί και μόλις κοιμηθεί τον λύνω ... 6)Αυτό παίζει να έχει επίπτωση στην μετέπειτα συμπεριφορά του ??
Καλησπέρα και σε εσένα.
1)Από που το υιοθέτησες και πόσο μηνών είναι?:whistle:
2)Έχεις εμπειρίες με σκυλιά? (γιατί βάση από το ποστ σου μου φαίνετε πως όχι) επομένος κάτι μου λέει πως το κάνεις λάθος...
3)Τα σκυλία δεν μιλάνε την γλώσσα των ανθρώπων! Είναι κουτάβι, το έχεις μια εβδομάδα(!) και περιμένεις να του πεις έλα/κάτσε/σήκω/τραγούδα/ και να τα κάνει?o_O
4)Κάτι απολύτως φυσιολογικό για κουτάβι(Ψάξε στο ιντερνετ θα βρείς πολλές πληροφορίες σχετικά με την κοπροφαγία και ειδικά για τα κόπρανα της γάτας). Λογικά θα το κόψει ή από μόνο του ή με λίγη βοήθεια στην πορεία
5)Καταρχήν αν δεν έχει ολοκληρώσει τα εμβόλια του είναι επικίνδυνα να βγεί έξω (δεν στο είπε ο κτηνίατρος σου άλλωστε?) Τώρα, Αν τα έχει ολοκληρώσει, ο χρόνος από μόνος του δεν λέει κάτι... Πρέπει να γίνεται σε ορισμένους και σταθέρους χρόνους, να μαθαίνει και τίποτε... Όπως πχ. την τουαλέτα...
6)Από την αρχή του κουτάβι πρέπει να έχει όρια μέσα στο σπίτι για να μην έχεις προβλήματα αργότερα(αλλά να τον δένεις εντάξει δεν είναι και ότι καλύτερο...)

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
@Morian
Καλησπέρα και σε εσένα.
1)Από που το υιοθέτησες και πόσο μηνών είναι?:whistle:
2)Έχεις εμπειρίες με σκυλιά? (γιατί βάση από το ποστ σου μου φαίνετε πως όχι) επομένος κάτι μου λέει πως το κάνεις λάθος...
3)Τα σκυλία δεν μιλάνε την γλώσσα των ανθρώπων! Είναι κουτάβι, το έχεις μια εβδομάδα(!) και περιμένεις να του πεις έλα/κάτσε/σήκω/τραγούδα/ και να τα κάνει?o_O
4)Κάτι απολύτως φυσιολογικό για κουτάβι(Ψάξε στο ιντερνετ θα βρείς πολλές πληροφορίες σχετικά με την κοπροφαγία και ειδικά για τα κόπρανα της γάτας). Λογικά θα το κόψει ή από μόνο του ή με λίγη βοήθεια στην πορεία
5)Καταρχήν αν δεν έχει ολοκληρώσει τα εμβόλια του είναι επικίνδυνα να βγεί έξω (δεν στο είπε ο κτηνίατρος σου άλλωστε?) Τώρα, Αν τα έχει ολοκληρώσει, ο χρόνος από μόνος του δεν λέει κάτι... Πρέπει να γίνεται σε ορισμένους και σταθέρους χρόνους, να μαθαίνει και τίποτε... Όπως πχ. την τουαλέτα...
6)Από την αρχή του κουτάβι πρέπει να έχει όρια μέσα στο σπίτι για να μην έχεις προβλήματα αργότερα(αλλά να τον δένεις εντάξει δεν είναι και ότι καλύτερο...)
1) Μου το έδωσε φίλος , ο οποίος για δικούς του λόγους δεν μπορούσε να το κρατήσει , θα είναι 2 μηνών αύριο
2) Εμπειρία δεν έχω να σου πω την αλήθεια ... αλλά εφόσον αποδίδει (δηλαδή κάθετε και περιμένει μέχρι να του πω παρ το για να φάει την λιχουδιά που είναι στο πάτωμα , και αν δεν του πω και πάει να την φάει την παίρνω και πάλι από την αρχή ... με 2-3 φορές έμαθε )
3)όχι προς θεού , απλά με παραξενεύει που στο σπίτι ακούει και έξω ακούει 1 στις 5
4)η κτηνίατρος μου είπε ότι αν έχουν μείνει εκεί μέρες (τα σκατά της γάτας) μπορεί να πάθει μια ασθένεια (αν είναι φορέας η γάτα) και γιαυτό προβληματίζομαι
5)στον κήπο μου το βγάζω που είναι κλειστός (1 στρμ περίπου)
6)Τον έχω αποκλειστικά στο σαλόνι που περνάω τα 8/10 της μέρας μου (και τον ύπνο γιατί κλαίει αν τον αφήσω μόνο του)

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
ρε παιδιά έχω και μια άλλη απορία ... είναι φυσιολογικό να προσπαθεί να γ@@@σει το χέρι μου όταν τον χαϊδεύω στο στήθος??

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
2 μηνων δεν θα επρεπε καν να ειναι στο σπίτι σου... επρεπε να ειναι με τη μάνα.
Είναι μωρό, μην περιμένεις να μάθει ουτε το όνομα του.... και για όνομα του θεου μην το ξανασβερκώσεις... Πώς θα σηκώσεις χέρι σε ένα μωρο? Και να σου πω την αλήθεια... ουτε καν αυτή τη 1 φορά στις 5 δεν θα επρεπε να σε ακούει. Θα καταλήξεις να σε φοβάται και στο τελος θα σου γυρίσει μπουμερανγκ όταν μεγαλώσει...
Το δέσιμο του αυξάνει το στρες, οπότε όχι δεν ειναι εναλλακτική της έλλειψης crate.
Μην ξαναβγεί στον κήπο πριν ολοκληρώσει τα εμβόλια, ειδικά αφού κυκλοφορουν άλλα ζώα εκει

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
το σβερκώνω ακριβώς όπως θα έκανε η μάνα του στην περίπτωση που ήθελε να το μαζέψει ...

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
ρε παιδιά οκ ...και πες οτι δεν σβερκώνω και δεν του μαθαίνω βασική υπακοή ... να το εχω έτσι σαν αρκουδάκι που φωνάζει και δαγκώνει τα πάντα ??

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
το σβερκώνω ακριβώς όπως θα έκανε η μάνα του στην περίπτωση που ήθελε να το μαζέψει ...
Η μάνα του θα το μάζευε αν έκανε κάτι εκτός ορίων. Εσύ δεν μπορείς να ζητάς από σκάρτο 2 μηνων κουτάβι να σε υπακούσει ενώ είναι εκτεθειμένο σε ενα σωρο ερεθίσματα....

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
ρε παιδιά οκ ...και πες οτι δεν σβερκώνω και δεν του μαθαίνω βασική υπακοή ... να το εχω έτσι σαν αρκουδάκι που φωνάζει και δαγκώνει τα πάντα ??
Δεν σου ειπε κανενας να μην μάθει β.υ. Μη σου πω ότι ειδικά αυτό... που εφυγε νωρίς από την τοκετοομάδα, οφείλει περισσότερο από αλλα να κάνει εκπαίδευση με επαγγελματία.
Να μην έχεις απαιτήσεις από ενα τόσο μικρό κουτάβι λεμε.

Morian

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2012
110
103
Ιωαννινα
@Morian

1) Μου το έδωσε φίλος , ο οποίος για δικούς του λόγους δεν μπορούσε να το κρατήσει , θα είναι 2 μηνών αύριο
2) Εμπειρία δεν έχω να σου πω την αλήθεια ... αλλά εφόσον αποδίδει (δηλαδή κάθετε και περιμένει μέχρι να του πω παρ το για να φάει την λιχουδιά που είναι στο πάτωμα , και αν δεν του πω και πάει να την φάει την παίρνω και πάλι από την αρχή ... με 2-3 φορές έμαθε )
3)όχι προς θεού , απλά με παραξενεύει που στο σπίτι ακούει και έξω ακούει 1 στις 5
4)η κτηνίατρος μου είπε ότι αν έχουν μείνει εκεί μέρες (τα σκατά της γάτας) μπορεί να πάθει μια ασθένεια (αν είναι φορέας η γάτα) και γιαυτό προβληματίζομαι
5)στον κήπο μου το βγάζω που είναι κλειστός (1 στρμ περίπου)
6)Τον έχω αποκλειστικά στο σαλόνι που περνάω τα 8/10 της μέρας μου (και τον ύπνο γιατί κλαίει αν τον αφήσω μόνο του)
1)Δεν το σχολιάζω...
2)Με αυτόν τον τρόπο του μαθαίνεις το "πάρτο" δεν λέω καλό είναι αλλά δεν αρκει για τα υπόλοιπα 5 που λες παρακάτω...
3)Είναι φυσιολογικό. Έξω υπάρχουν τόσα πολλά ερεθίσματα άγνωστα για αυτό που προσπαθεί να ανακαλύψει... κουτάβι είναι, μαθαίνει των κόσμο!
4)Ναί καλά σου είπε, λάθος που δεν το διευκρίνισα πριν. Σαν σκυλίσια συμπεριφορά είναι φυσιολογική όχι όμως ότι είναι και καλό...Απλά να μην τον χάνεις από τα μάτια σου, και όταν επιχειρήσει να το ξανακάνει απλά μην το αφήσεις...
5)Ναί οκ, αλλά είναι ρίσκο να βγαίνει έξω χωρίς να έχει κάνει τα εμβόλιά του... Ρώτα την κτηνίατρό σου θα στο πει και η ίδια... Μπορείς να το γκουγκλάρης κιόλας...
6)Έτσι όπως το γράφεις φαίνεσαι σαν αρχιτεμπέλαρος στα μάτια μου! χοχοχο. Πόσο χρονών είσαι?

ρε παιδιά έχω και μια άλλη απορία ... είναι φυσιολογικό να προσπαθεί να γ@@@σει το χέρι μου όταν τον χαϊδεύω στο στήθος??
Μήπως δεν είδες καλά? Μήπως απλά προσπαθεί να έρθει κοντά σου και παρεξήγησες?Αν όντως το έκανε απλά δεν έχει να κάνει με θέμα σεξουαλικότητας... Απλά να του το κόψεις εγκαίρως για να μην έχεις προβλήματα στο μέλλον.

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
1)Δεν το σχολιάζω...
2)Με αυτόν τον τρόπο του μαθαίνεις το "πάρτο" δεν λέω καλό είναι αλλά δεν αρκει για τα υπόλοιπα 5 που λες παρακάτω...
3)Είναι φυσιολογικό. Έξω υπάρχουν τόσα πολλά ερεθίσματα άγνωστα για αυτό που προσπαθεί να ανακαλύψει... κουτάβι είναι, μαθαίνει των κόσμο!
4)Ναί καλά σου είπε, λάθος που δεν το διευκρίνισα πριν. Σαν σκυλίσια συμπεριφορά είναι φυσιολογική όχι όμως ότι είναι και καλό...Απλά να μην τον χάνεις από τα μάτια σου, και όταν επιχειρήσει να το ξανακάνει απλά μην το αφήσεις...
5)Ναί οκ, αλλά είναι ρίσκο να βγαίνει έξω χωρίς να έχει κάνει τα εμβόλιά του... Ρώτα την κτηνίατρό σου θα στο πει και η ίδια... Μπορείς να το γκουγκλάρης κιόλας...
6)Έτσι όπως το γράφεις φαίνεσαι σαν αρχιτεμπέλαρος στα μάτια μου! χοχοχο. Πόσο χρονών είσαι?

Μήπως δεν είδες καλά? Μήπως απλά προσπαθεί να έρθει κοντά σου και παρεξήγησες?Αν όντως το έκανε απλά δεν έχει να κάνει με θέμα σεξουαλικότητας... Απλά να του το κόψεις εγκαίρως για να μην έχεις προβλήματα στο μέλλον.
φοιτητής είμαι .... και ολίγον τι τεμπέλης ... άντε να κάνει τα άλλα 2 εμβόλια να βγαινουμε και λίγο από το σπίτι...

μια χαρά είδα έκανε και την χαρακτηριστική (μπρος -πίσω (θέλει και εξήγηση :p)) κίνηση ...ποτέ δεν τον άφησα να το κάνει για πάνω από ένα δευτερόλεπτο ... του λέω μη και τον απωθώ λίγο με το χέρι μου

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
τώρα που σας βρήκα .. βλέπει όνειρα το κουτάβι ??
Βλέπουν..εμένα όταν πέφτει σε βαθύ ύπνο, μάλλον κάτι βλέπει και κάνει σαν να γαβγίζει για λίγο. Άλλες φορές τινάζει τα πόδια της.

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.569
5.992
Πειραιάς
ειναι τοσο φυσιολογικο, οσο και το να νομιζεις οτι ενα κουταβι που δεν εχει κλεισει ακομη τους δυο μηνες ζωης προσπαθει να γ@@@σει το χερι σου.

εχεις αναλαβει μια ζωη γιωργο, οφειλεις να φανεις ανταξιος της.

καλως ηρθες στο φορουμ :).

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
το γ@@@αει ήταν σχήμα λογου για να καταλαβαίνεται την κίνηση σαφώς και δεν έχει τις ορμόνες ενός ενήλικα.. :p καλώς σας βρήκα :)