Κουταβίσιο γρύλισμα

Χρήστος 29

Active Member
21 Μαϊου 2015
37
12
29
Μάλιστα... το θέμα της τουαλέτας... Κατουράει και αφοδεύει πραγματικά παντού εκτίος απο το μπειμπιλινο το οποιο το βαζω εκει οταν προλαβαινω... (καποιες φορες ομως βγαινει στο μπαλκονι που για τωρα ειναι καλο)

PanteS

Active Member
22 Μαϊου 2015
36
5
Αυτο που ξερω ειναι οτι για να επιβληθεις καθεσαι ορθιος απο πανω του, τον κοιτας στα ματια και του λες αυτο που ειναι να του πεις.Οταν του το κανω αυτο σκυβει το κεφαλι κατω, δεν βγαζει κιχ, ουτε κουνιεται :p
Οσο για το φαγητο μπορεις να του μαθεις το "κατσε" και το "μεινε" (και σε αλλη γλωσσα εκτος των Ελληνικων αν σε βολευει περισσοτερο).Μετα λες ενα "παρτο" και ορμαει στο φαγητο.Επισης καλο θα ειναι οταν τρωει να του χαιδευεις απαλα το κεφαλι και να δεις αν αγριεψει.Αν γρυλισει του παιρνεις αμεσως το μπολ, τον μαλωνεις, λες ολες τις εντολες απο την αρχη και μετα ξανα το ιδιο αν χρειαστει.Πολλοι εχουν μεγαλο προβλημα με το φαγητο.Απλα ψαξε στο youtube να δεις πως κανουν ορισμενα σκυλια οταν τους πλησιαζεις ενω τρωνε.Θελει να δωσεις μεγαλη βαση στο φαγητο! Την αναγκη του ως συνηθως θα την κανει σε ενα συγκεκριμενο σημειο.Πρεπει να εχεις ενα προγραμμα (να ξερεις στο περιπου καθε ποτε κατουραει) και να τον βγαζεις στο συγκεκριμενο σημειο που θελεις να κανει την αναγκη του.Μετα απο ενα σημειο θα πηγαινει μονος του εκει.Τα σκυλια ειναι καθαρα, ποτε δεν λερωνουν τον χωρο τους :)
επισης αν τον εχεις μεσα στο σπιτι καλο θα ηταν καθε φορα που τον βγαζεις να κανει την αναγκη του να τον βγαζεις με το λουρι του.Γιατι; μπορει να θες να τον βγαλεις λιγο εξω απο το σπιτι να κανει την αναγκη του.Αν του μαθεις οτι λουρι=κανω την αναγκη μου θα τα κανει κατευθειαν χωρις να σε βγαλει την ψυχη (ποτε να μη ξεχνας χαρτι/σακουλιτσα στις βολτες, οταν ερθει η ωρα :p )

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Αν γρυλισει οταν πλησιασεις για το φαγητο,προσεχε πως θα το παρεις το μπωλ ,μην εχεις τραυματισμους.βασικα δοκιμασε πρωτα κ πες μας.αν γρυλισει ,αρχικα μαλωσε τον να κανει πισω κ μετα παρτο κ ενημερωσε.

Χρήστος 29

Active Member
21 Μαϊου 2015
37
12
29
Δεν γρυλιζει καθολου και το φαι το δινω παντα μολισ σταματαει να τραβαει για να φαι οπως ειπωθηκε πιο πανω

PanteS

Active Member
22 Μαϊου 2015
36
5
Eννοειται φιλε Orilis οτι για εντολες και μπερδεμενα πραγματα δεν ειναι ακομα το κουταβακι αλλα προσωπικα τουλαχιστον (μπορει να ειμαι και λαθος δεν θελω να το παιζω ξερολας) πιστευω οτι το ποιος ειναι το αφεντικο πρεπει να το μαθαινει απο τωρα.Το ιδιο πιστευω και για το μερος οπου θα κανει την αναγκη του

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ειλικρινά δεν ξέρω να σου απαντήσω για σωστό και λάθος, καθώς σε αυτη την ηλικία θα του τα μάθαινε, κανονικά η μάνα του και τα αδέλφια του. Δεν ξέρω αν υπάρχει σωστός τρόπος να του τα μάθει άνθρωπος. Είναι ένας επιπλέον λόγος που όσοι ασχολουνται με διασώσεις αδέσποτων αναθεματίζουν οταν βρίσκουν σκουπιδοκούταβα.

• Like
Reactions: *Kiara*

PanteS

Active Member
22 Μαϊου 2015
36
5
Μ'αυτο ακριβως το σκεπτικο σου απαντησα.Η μανα του ειναι ο πρωτος δασκαλος.Τωρα ομως που δεν εχει τη μανα του;
ο ανθρωπος σιγουρα δεν μπορει να αντικαταστησει 100% τη μανα αλλα μπορει να γινει σωστη δουλεια αν ο ανθρωπος ειναι διαβασμενος.Το ξερω γιατι ετυχε αναποδια σε εναν γνωστο μου εκτροφεα και εχασε μανα/πατερα και τα κουταβια απο την πρωτη μερα δεν ειχαν τους γονεις τους.Αναγκαστικα εγινε η μανα τους και απ'οτι φαινεται τα εκανα καλα σκυλια.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ακριβώς, εκτροφέας, με αρκετή εμπειρία στην πλάτη του, όπως εμπειρία έχουν και όσοι έχουν μεγαλώσει (με επιτυχία που φαίνεται αργότερα) σκουπιδοκούταβα. Οι ενστάσεις μου είναι στο οτι δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστή η ηλικία ή όχι να μάθει "ποιος είναι το αφεντικό".

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Μια χαρα ειναι η ηλικια.μαθαινει.απλα θελει ψυχραιμια.αφου ειδες οτι δε γρυλιζει με το φαγητο,μετα απο καμια βδομαδα,οταν πμησιαζεις το χερι σου,δινε του λιγο κοτοπουλακι,η κανα λουκανικακι.μικρο,ισα ισα να γευτει κ να καταλαβει οτι το χερι σου ειναι κατι θαυμασιο!