Κουταβίσια προβλήματα ή ανικανότητα ιδιοκτήτη;

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Την επιβράβευε στην αρχή όταν τα έκανε έξω. Πλέον όχι γιατί τα κάνει έξω κανονικά,... αλλά τα κάνει και μέσα στο σπίτι.
Όταν την πιάσει επ'αυτοφόρω όπως σήμερα την πιάνει από το σβέρκο, της βάζει να τα μυρίσει και μετά την αφήνει τιμωρία για κάποια λεπτά.
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος καλύτερος τρόπος.

balaso

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
234
24
Την επιβράβευε στην αρχή όταν τα έκανε έξω. Πλέον όχι γιατί τα κάνει έξω κανονικά,... αλλά τα κάνει και μέσα στο σπίτι.
Όταν την πιάσει επ'αυτοφόρω όπως σήμερα την πιάνει από το σβέρκο, της βάζει να τα μυρίσει και μετά την αφήνει τιμωρία για κάποια λεπτά.
Τη φίλη σου να πιάσεις απο το σβ'ερκο όταν κάνει αυτά στο κουταβάκι της.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ποσο καιρό λεμε ότι αυτό ΔΕΝ ειναι λύση? Εκτος αν θελει μεγαλώνοντας το σκυλι να τα κάνει κρυφα μέσα στο σπιτι για να γλυτώνει την επιπληξη

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ε ακούω λύσεις τότε. Εγώ δεν ξέρω τι να προτείνω. Μη μου λέτε ΔΕΝ κάνουμε αυτό. Πείτε μου τι πρέπει να κάνουμε.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.117
1.391
ότι κάνουν στα κουτάβια από την αρχή ξανά επανεκπαίδευση λες και δεν τα ξέρει αλλα συστηματική.
κάθε 3 ώρες έξω και καλο θα ήταν να είναι με λουρί μέσα στο σπίτι και συνέχει επίβλεψη.
όπου δηλ είναι το αφεντικό είναι και το σκυλί

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
καλέ 6,5 μηνών ΚΟΥΤΑΒΙ δε σταματάμε να το επιβραβεύουμε που τα κάνει έξω!!
Και φυσικά, αυτή τη χαζομάρα να τον βάζει να μυρίζει τα τσίσα του, να την κόψει με το μαχαίρι.
Το κουτάβι δεν έχει μάθει ακόμα να τα κάνει έξω, είναι προφανές.

Το μόνο μάλωμα που επιτρέπεται, είναι ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ φωνάζεις ΜΗ και το πας στο επιθυμητό σημείο όπου επιβραβεύεις. Οτιδήποτε άλλο απλά δεν εχει νόημα, μπερδεύει και τρομάζει το κουτάβι.

Συνεχίζει λοιπόν την επιβράβευση όταν τα κάνει έξω, απλά σφουγγαρίζει όταν τα βρίσκει κατόπιν εορτής και κάνει αυτό που σου είπα όταν το πιάνει επ`αυτοφόρω.
Φυσικά θα ήταν καλό να του κόψει σιγά σιγά τη βεράντα, είναι λίγο μπέρδεμα.

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
8 και 9 ωρες χωρις να τα κανει???? Θα σκασει το κουταβι!!!! Εχετε δοκιμασει εσεις να τα κρατατε για 8-9 ωρες????? Ασε που κανει κακο και στην ουροδοχο κυστη....
Γνωμη μου ειναι να τα κανει στη βεραντα οταν θα λειπει στην δουλεια η φιλη σου και οταν επιστρεφει να της κανειι καμια βολτα να τα κανει κι εξω.
Αν κοψετε την βεραντα μονο κακο θα κανετε στο σκυλακι.
Ασ σφουγγαριζει και λιγο παραπανω, δεν εγινε και τιποτα....
Ειναι προτιμοτερο το παραπανισιο σφουγγαρισμα απο το να παθει κατι το σκυλακι σε βαθος χρονου!!!

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
και εμενα ο δικος μου 13 μηνων ακομα κανει τσισα μεσα! ειναι η δευτερη βδομαδα στο καινουργιο σπιτι και προσπαθω να μην κατουρησει μεσα! η αληθεια ειναι οτι δεν τον αφηνω ελευθερο στο σπιτι ειναι η στο κρατε η στο δωματιο που βρισκομαι εγω με κλειστη την πορτα ! σε ολο το σπιτι τον αφηνω ελευθερο μετα απο βολτα για την αναγκη του και υπο την επιβλεψη μου. το μαλωμα δεν απεδωσε καρπους. θελει εκτονωση , συνεχεις βολτες και περιορισμο! οι βολτες μας ειναι μια το πρωι μετα τον παιρνω μαζι μου στην δουλεια οπου εχει γκαζον μεγαλης εκτασης και μενει ελευθερος! μια μετα τον μεσημεριανο του υπνο , το απογευμα δηλαδη και η τελευταια πριν τον υπνο στις δεκα! πρεπει το ωραριο του να τηρειται σωστα! αλλα για μενα το πιο βασικο ειναι η εκτονωση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Στην προκειμένη περίπτωση που το σκυλάκι τα έκανε μετά από τη βόλτα μέσα στο σπίτι θα μπορούσε να το μαλώσει έντονα λέγοντας το όνομά του/της και "Τι έκανες εκεί;" Να πάρει το κουτάβι στο σημείο και να του δείξει τη "λαδιά" του (όχι βίαια, αλλά με αυστηρό τρόπο). Κι αν επαναληφθεί το ίδιο πάλι λάθος, η φίλη σου σταθερά να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία.

Κάτι που βοηθάει όταν είναι στην βόλτα να λέει στον σκύλο: Πάλι το όνομα του και μετά τη λέξη "πιπί". Μόλις ο σκυλάκος κάνει την ανάγκη του το επιβραβεύει με λιχουδιά ή πολλά χάδια και μπράβο. Έτσι το κουτάβι θα ξέρει ότι όταν βγαίνει έξω - μόνο τότε - θα κάνει την ανάγκη του.
Θα καταπιεστώ λιγάκι και απλώς θα επαναλάβω -γιατί ως γνωστόν...επανάληψη μήτηρ μαθήσεως- ότι ΠΟΤΕ, δεν χρησιμοποιούμε το όνομα του κουταβιού για μάλωμα/τιμωρία. ΠΟΤΕ. Ούτε καν για οτιδήποτε άλλο εντελώς χαζό. ΜΟΝΟ για να το φωνάξουμε όσο πιο γλυκά μπορούμε και αν έρθει [και ακριβώς επειδή ένα κουτάβι μπορεί και να μην έρθει, το αφήνουμε για πολύ αργότερα] κάνουμε την εμπειρία του αξέχαστη. Ούτως ώστε...το όνομά του να σημαίνει μόνο, κάτι το πάρα πολύ ευχάριστο.

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
ΠΟΤΕ, δεν χρησιμοποιούμε το όνομα του κουταβιού για μάλωμα/τιμωρία. ΠΟΤΕ. Ούτε καν για οτιδήποτε άλλο
Θα συμφωνησω με την Mareco στα μαυρα γραμματα, αλλα θα διαφωνησω στα κοκκινα...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Στα "κόκκινα" είχε και συνέχεια η πρόταση. Δεν κοβόταν εκεί...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
:mrgreen: Χα χα μ'άρεσε αυτό! Λοιπόν ας σοβαρευτούμε :cool: ...
Είναι πλέον 6,5 μηνών οπότε πρέπει η φίλη σου να είναι λίγο πιο αυστηρή απ'ότι ήταν πιο παλιά που το κουτάβι ήταν 4 μηνών. Στην προκειμένη περίπτωση που το σκυλάκι τα έκανε μετά από τη βόλτα μέσα στο σπίτι θα μπορούσε να το μαλώσει έντονα λέγοντας το όνομά του/της και "Τι έκανες εκεί;" Να πάρει το κουτάβι στο σημείο και να του δείξει τη "λαδιά" του (όχι βίαια, αλλά με αυστηρό τρόπο). Κι αν επαναληφθεί το ίδιο πάλι λάθος, η φίλη σου σταθερά να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία.

Κάτι που βοηθάει όταν είναι στην βόλτα να λέει στον σκύλο: Πάλι το όνομα του και μετά τη λέξη "πιπί". Μόλις ο σκυλάκος κάνει την ανάγκη του το επιβραβεύει με λιχουδιά ή πολλά χάδια και μπράβο. Έτσι το κουτάβι θα ξέρει ότι όταν βγαίνει έξω - μόνο τότε - θα κάνει την ανάγκη του.

Υπομονή και επιμονή. Καλή επιτυχία!! :)
Εχω ενσταση:

Απ΄όσα εχω διαβάσει η μνήμη των σκύλων δεν ειναι σαν την ανθρώπινη να συνδέει αίτιο και αιτιατό και μετά από 3 δευτερόλεπτα από μια πράξη αν δεν ερθει συνέπεια, πουφ....
Οπότε το να βρει μια λιμνη του σκύλου η ιδιοκτητρια και να οδηγήσει το κουτάβι εκει να του τα δείξει... τι θα ωφελήσει? Εκτος από το κουτάβι που θα την κοιτά σαν παλαβη "τι μου δείχνει τώρα και φωνάζει χωρις λόγο?" Και μην παραμυθιαστούμε ότι κατεβασε αυτιά και ουρά, αρα καταλαβε... το σκυλι αντιδρά στο ερέθισμα της στάσης σώματος μας!

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Στα "κόκκινα" είχε και συνέχεια η πρόταση. Δεν κοβόταν εκεί...
Ναι το ξερω, αλλα το "χαζο" που λες, μπορει να ειναι απο αλλαγη κατευθυνσης, μεχρι και εγω δεν ξερω τι μπορεις να εννοεις...

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Εχω ενσταση:

Απ΄όσα εχω διαβάσει η μνήμη των σκύλων δεν ειναι σαν την ανθρώπινη να συνδέει αίτιο και αιτιατό και μετά από 3 δευτερόλεπτα από μια πράξη αν δεν ερθει συνέπεια, πουφ....
Οπότε το να βρει μια λιμνη του σκύλου η ιδιοκτητρια και να οδηγήσει το κουτάβι εκει να του τα δείξει... τι θα ωφελήσει? Εκτος από το κουτάβι που θα την κοιτά σαν παλαβη "τι μου δείχνει τώρα και φωνάζει χωρις λόγο?" Και μην παραμυθιαστούμε ότι κατεβασε αυτιά και ουρά, αρα καταλαβε... το σκυλι αντιδρά στο ερέθισμα της στάσης σώματος μας!
Το κουτάβι πιάστηκε επαυτοφόρω. Δεν υπάκουσε στο ΜΗ κι ακολούθησε αυτή η τακτική επιτόπου. Όταν απλά τα κάνει χωρίς να το βλέπει, σφουγγαρίζει :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Το κουτάβι πιάστηκε επαυτοφόρω. Δεν υπάκουσε στο ΜΗ κι ακολούθησε αυτή η τακτική επιτόπου. Όταν απλά τα κάνει χωρίς να το βλέπει, σφουγγαρίζει :)
Δεν το λέω για τη φίλη σου, το λέω για την προταση διόρθωσης της OlgaM που δεν εχει αναφορά στο πώς και πότε θα δεις και αν το σκυλι να τα κάνει!
Αν δεν ακουσε στο ΜΗ προφανώς δεν εχει κατανοήσει το νόημα του. Είναι και μικρό αλλωστε και όσο να ναι μια "διαλλακτικότητα" την δείχνουν πολλοι στο ΜΗ.
Όμως ήδη είπα ότι ειναι λάθος να το πιάνει να το βάζει να μυρίζει τα ουρα και να το επιπλήττει είτε το πιασει επ αυτοφώρο είτε όχι.
ΜΗ και αν δεν σταματησει το κουτάβι, αδιαφορία

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Και πολυ καλα κανει!! :p

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ουφ.
Για λίγες μέρες, είχε αρχίσει να δείχνει σημάδια βελτίωσης..Μόνο ένα ατύχημα μετά την τελευταία δημοσίευσή μου. Το μπαλκόνι έχει κοπεί πλέον. Είναι μονίμως μέσα στο σπίτι.

Από χθες τα έχει κάνει 3 φορές μέσα (+χοντρό!!). Σήμερα μάλιστα με 5 βόλτες τα έκανε δύο φορές μέσα..Βγήκε για βόλτα 7.30 το απόγευμα και κατούρησε 8.45. Πόσο λογικό είναι αυτό σε 7 μηνών κουτάβι..;

Με ρωτάνε απεγνωσμένα τι να κάνουν. Υπάρχει κάποια τιμωρία που μπορούν να εφαρμόσουν; Κάποια διαφορετική τακτική;

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Να κάνουν υπομονή και να επιμείνουν στην επιβράβευση όταν κάνει το σωστό. Η τιμωρία δεν έχει νόημα. Αυτοί φταίνε που το μπέρδεψαν με το μπαλκόνι. Υπομονή λοιπόν. Η μόνη διόρθωση που έχει νόημα είναι το ΜΗ όταν τη πιάνουν επ`αυτοφόρω. ΜΗ, λουρί και έξω και μόλις τα κάνει πανηγύρια.

Λογικό είναι να κατουράει μετά από 1 ώρα 7 μηνών κουτάβι αν μέσα σε αυτό το διάστημα έπαιξε έντονα και ήπιε πολύ νερό.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Υπάρχει περίπτωση να είναι ένδειξη οίστρου; Είναι σαν να της φεύγουν δηλαδή. Δεν παίρνει απαραίτητα τη στάση για πιπί.

Υπάρχει περίπτωση να είναι ουρολοίμωξη;

Δεν έπαιξε ούτε ήπιε νερό ενδιάμεσα. Κοιμόταν..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul