Κουταβάκι ημερών Τρίπολη

swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
37
Πελλοπόνησος
Παιδια ασχημα νεα. Σημερα το ταισα πηγα για μια εξωτερικη δουλεια μια ωρα ελειψα και μολις γυρισα το βρηκα ξαπλωμεξο ανασκελα με τη γλωσσα εξω σαν να παει να ξεψυχησει. Τι να κανω? Εχω πανικοβληθει. Το εβγαλα απο το σπιτακι και το ακουμπησα σε μια κουβερτα εβαλα απο πανω χαρτι γτ του φευγουν τα κακα.

Attachments

Last edited:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Παιδια ασχημα νεα. Σημερα το ταισα πηγα για μια εξωτερικη δουλεια μια ωρα ελειψα και μολις γυρισα το βρηκα ξαπλωμεξο ανασκελα με τη γλωσσα εξω σαν να παει να ξεψυχησει. Τι να κανω? Εχω πανικοβληθει
βούτα το και τρέχα στον κοντινότερο κτηνίατρο!

swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
37
Πελλοπόνησος
Παιδια ο κτηνιατρος μ ειπε δεν μπορει να κανει κατι. Αν ειναι να ζησει αλλα μου ειπε δυσκολα. Το πηρα αγκαλια και με μια βρεγμενη πετσετουλα προσπαθουσα να το συνεφερω. Του εκανα και λιγο αερα μηπως ηταν απο τη ζεστη και εκει που ηταν πεσμενο συνηρθε. Τι να πω μου φτανει αυτο. Εφαγε κανονικα και τωρα κοιμαται.

swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
37
Πελλοπόνησος
Η κοιλια του ηταν μεχρι και χτες το πρωι πολυ πρησμενη. Σημερα απο το μεσημερι και μετα ειχε ξεπρηστει παρα πολυ. Ναι μου ειπε οτι ηταν ενταξει. Και απο κει και περα θα δειξει αν ζησει αλλα εγω μεσα μου το πιστευω. Τωρα για το γαλα δεν μπορω να ξερω. Δυστυχως δεν μου περασε απο το μυαλο και δν ρωτησα (να σου πω την αληθεια δν το εχω διαβασει και δν το ηξερα). Μια ερωτηση μονο το γαλα φτιαχνω πχ 50ml και το δινω σταδιακα μεχρι το βραδυ χαλαει? Η να φτιαχνω πιο λιγο και πιο πολjες φορες? Ισως χαζη η ερωτηση αλλα θα ηθελα να ξερω

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
To γαλα διατηρειται στο ψυγειο μεχρι και 12 ή 24 ωρες δεν θυμαμαι καλα..λεει απο πισω, τουλαχιστον το ορμιλακ που παιρνω πατα εγω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Οχι swtiria μου, ΤΙ. ΠΟΙΟΣ; είναι η σωστή ερώτηση.
Και σίγουρα όχι, εσύ.
Μην στενοχωριέσαι. Εκανες ότι ήταν δυνατόν. Το έσωσες, από μαρτυρικό θάνατο και του προσέφερες ότι καλύτερο, για τις λίγες αυτές μέρες της ζωούλας του.

swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
37
Πελλοπόνησος
Ξερεις τι με ποναει? Που συζητουσαμε με τόν αντρα μου να το κρατησουμε. Με κοιτουσε στα ματια κι ας ηταν κλειστα. Καλη τυχη οπου κι αν ειναι η ψυχη του

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Κρίμα το μικράκι...πραγματικά πιστεύω ότι έκανες ότι μπορούσες!Αν φταίει κάτι-κάποιος,φυσικά δε είσαι εσυ!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Έκανες ότι καλύτερο μπορούσες. Λυπάμαι πολύ. Χίλια μπράβο για ότι έκανες για την ψυχούλα!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.754
7.279
Swtiria μου αν μπορεί να σε παρηγορήσει κάτι είναι το ότι έκανες ένα πολύ μεγάλο καλό για αυτό το κουταβάκι όσο λίγο κι αν έζησε. Αυτό να θυμάσαι. Καλό του ταξίδι.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Πολλά μπορούν να φταίνε... είναι μεγάλη ευθύνη και πολύ δύσκολη η διάσωση ορφανού νεογέννητου.

• Μήπως δεν έπαιρνε την απαιτούμενη ποσότητα τροφής; Ο μόνος τρόπος να το ελέγξεις είναι να το ζύγιζες καθημερινά την ίδια ώρα. Ένα κουτάβι σε αυτή τη φάση πρέπει να παίρνει 5-10% του βάρους του.
  • Έκανε μετά το γεύμα πιπί, κακά;
  • Παράσιτα. Είδες σκουλήκια στα κακά του;
  • Υπερθερμία, υποθερμία. Η θερμοκρασία το σώματος ποια ήταν; Η φωλιά του είχε την σωστή θερμοκρασία.
  • Υπογλυκαιμία
  • Ελλιπείς συνθήκες υγιεινής: αποστείρωση μπιμπερό, χέρια, βρασμένο νερό για το γάλα, παπούτσια, άλλος σκύλος, ...
  • Μόλυνση, περιτονίτιδα, σηψαιμία
  • Ίωση, λοίμωξη
  • Flat Chest
  • λυκόστομα
  • υγρά στους πνεύμονες
...

Αυτά τα γράφω προς ενημέρωση άλλων που θα τους τύχει παρόμοιο περιστατικό, όχι για να σε ενοχοποιήσω. Ότι μπορούσες έκανες. Ο μόνος υπεύθυνος είναι αυτός που έβαλε τη σκύλα του να γεννήσει και τα πέταξε.

swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
37
Πελλοπόνησος
Αμεξια πρωτη φορα μου συνεβη. Τα 2 σκυλια που εχω στο χώριο τα μαζεψα ηταν παρατημενα και αποτελεσμα αιμομιξιας αλλα ηδη ειχαν ανοιξει τα ματια τους. Απο τροφη πηρα την lactol bdaphar το ταιζα με το μπιμπερο περιπου μισο και κατι ανα τρεις ωρες και 2 φορες το βραδυ. Του αλλαξα κουβερτα εκανε την αναγκη του δν ειχε σκουληκια και απο ενα δευτερο θερμομετρο ενυδρειου καινουργιο που ειχα ειχε μεσα 27 με 29 βαθμους. Η θερμοκρασια σωματος ηταν ενταξει συμφωνα με το μιατρο. Και το βαρος του. Απλα οταν το βρηκα σημερα ετσι ειχε ανοιχτο το στομα και κατι ασπρα στη γλωσσα. Μακαρι να ειχα τις γνωσεις και την εμπειρια. Ολη την εβδομαδα ημουν σπιτι μερα νυχτα

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Είναι πολύ δύσκολο όταν το κουτάβι δεν έχει πιει πρωτόγαλα. Εσύ έκανες ότι μπορούσες.

Επαναλαμβάνω, τα παραπάνω τα έγραψα επειδή μερικοί νομίζουν ότι όλα αυτά που γράφουμε είναι υπερβολές.

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Απο την μία κρίμα που κάνεις τόσα για μια ζωούλα και τελικά δεν έχεις το αποτέλεσμα που θές...
απο την άλλη έδωσες σε ενα κουταβάκι αγάπη και ζεστασία για τις λίγες μέρες ζωής που είχε...Σίγουρα το εκτίμησε πολύ περισσότερο απο τον σίγουρο θάνατο που το καταδίκασε ο ανίκανος ιδιοκτήτης της μάνας του.

Μπράβο σου και πάλι

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Είναι πολύ δύσκολο όταν το κουτάβι δεν έχει πιει πρωτόγαλα. Εσύ έκανες ότι μπορούσες.

Επαναλαμβάνω, τα παραπάνω τα έγραψα επειδή μερικοί νομίζουν ότι όλα αυτά που γράφουμε είναι υπερβολές.
....
χμμμμμμμμμμ......

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Λυπάμαι πολύ ....
Μπράβο σου καλή μου, έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες!