Κουταβάκι ημερών Τρίπολη

swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
37
Πελλοπόνησος
Βρε swtiria, μην ασχολείστε με αστεία πράγματα τώρα. Αυτό σας νοιάζει; Με τι μοιάζει ο...ποντικός; Είναι δυνατόν να έχει έστω κι ένα χαρακτηριστικό αυτή την στιγμή, που να παραπέμπει σε ράτσα;

Το ζύγισμα που σου λέει η Alexia, είναι κρισιμότατο.
Εμενα δν με νοιαζει και δν ασχολουμαι. Ειχαμε μια συζητηση σχετικα με το τι φερνει ετσι οπως τν κοιτουσαμε και απλα το εγραψα. Προς το παρον τν φροντιζω και του ψαχνω ενα καλο σπιτι. Εχω βρει 1 ατομο αλλα θελω κατι καλυτερο γι αυτο και τν κραταω για να δωθει σε υπευθυνα χερια. Αυριο θα το ζυγισω δεν εχώ εδω ζυγαρια. Εφαγε καθαρισα την κουβερτα του και του εβαλα ηλεκτρικο καλοριφερ για ζεστη.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Χίλια μπράβο που το μάζεψες και το φροντίζεις!
Είναι δύσκολο, αλλά αξίζει τον κόπο όποια κι αν είναι η κατάληξη. Είναι πολύ σημαντικό να το ζυγίζεις κάθε μέρα για να δεις αν το ταϊζεις σωστά. Θα πρέπει κάθε μερα να παίρνει μερικά γραμμάρια! Αυτή τη στιγμή μην το δώσεις πουθενά καλύτερα, εκτός κι αν είναι κάποιος που ξέρει τι κάνει και έχει περισσότερο χρόνο απο σένα.
Αυτή τη στιγμή σημασία έχει να επιβιώσει και τίποτε άλλο. Όλα τα άλλα άστα για αργότερα. έχεις ένα 20ημερο γεμάτο να αρχίσεις να ανησυχείς για το τι θα κάνεις μετά.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Εμενα δν με νοιαζει και δν ασχολουμαι. Ειχαμε μια συζητηση σχετικα με το τι φερνει ετσι οπως τν κοιτουσαμε και απλα το εγραψα. Προς το παρον τν φροντιζω και του ψαχνω ενα καλο σπιτι. Εχω βρει 1 ατομο αλλα θελω κατι καλυτερο γι αυτο και τν κραταω για να δωθει σε υπευθυνα χερια. Αυριο θα το ζυγισω δεν εχώ εδω ζυγαρια. Εφαγε καθαρισα την κουβερτα του και του εβαλα ηλεκτρικο καλοριφερ για ζεστη.
,,,
δεν χρειαζεται ηλεκτρικο καλοριφερ,, μια κουβερτα φλις.... των 5 ευρω ειναι υπερ αρκετη,,, η μια πετσετα μαλακη χνουδωτη,,,

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
,,,
δεν χρειαζεται ηλεκτρικο καλοριφερ,, μια κουβερτα φλις.... των 5 ευρω ειναι υπερ αρκετη,,, η μια πετσετα μαλακη χνουδωτη,,,
Κουβέρτα και πετσέτα δεν αρκούν, εκτός αν η θερμοκρασία στο χώρο που βρίσκεται είναι 28°C.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Κουβέρτα και πετσέτα δεν αρκούν, εκτός αν η θερμοκρασία στο χώρο που βρίσκεται είναι 28°C.
...
λοιπον... παρε ενα θερμομετρο... βαλτο στο χωρο.. και αν δεις ποτε χειμωνα η ανοιξη να φθασει τους 28 βαθμους,,,, δεν γινεται αυτο,, τουλαχιστον οχι στην ελλαδα,, χωρια που ειναι επικινδυνο για την υγεια,,, ... το καλοκαιρι ειναι 28 βαθμοι με το αιρκοντισιον σε χωρο που δεν κινουμαστε,,, τον χειμωνα δεν γινεται,, πρεπει να το βαλεις πανω στο καλοριφερ να κοιμηθει για να εχει 28 βαθμους,,, τωρα στην αθηνα το βραδυ κατεβαινει στους 11 βαθμους,, αρα στην τριπολη θα κατεβαινει γυρω στους 9 βαθμους αν πιασει τους 22 το πολυ ο χωρος να ειναι ευχαριστημενη ,,, ==))

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
για εξω ναι ,, δεν κανει,, την εβαλα σε πετσετα να κοιμηθει στο μπαλκονι αλλα κατα τις τρεις το βραδυ αρχισε να κλαιει απο το κρυο και την εβαλα μεσα μαζι με τη ζηνα,,, ,,, και κουλουριαζεται και πανω στη ζηνα που πηγαινει διπλα της παντα,,,, 11 βαθμους ειχε,, αυτα για τη μικρη ,, οσο για τη ζηνα που εχει αλλο τριχωμα ποτε δεν παραπονεθηκε μικρη που κοιμοταν εξω οχι εδω αλλα και στο χωριο... με 8 βαθμους πανω στη βεραντα σε χαλακι και αερα κατι που σημαινει περιπου 5 με 6 βαθμους αισθηση ψυχους,,, ... αλλα αυτη κολυμπαει και χειμωνα και κυλιεται στα χιονια και τρεχει στη βροχη,,,,

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εδώ το θέμα μας είναι το συγκεκριμένο νεογέννητο κουταβάκι. Τις πρώτες εβδομάδες πρέπει να το κρατηθεί ζεστό, μεγαλώνοντας αρχίζει σιγά σιγά να ελέγχει την θερμοκρασία του. Γι αυτό βάζουμε λάμπα πάνω από την γεννήστρα.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
μαλιστα... εδω παντως οι οδηγιες των ειδικων για το χειμωνα ειναι να βαζουμε τον θερμοστατη χωρου του καλοριφερ στους 19 βαθμους κελσιου ,,,,,

swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
37
Πελλοπόνησος
Εδώ το θέμα μας είναι το συγκεκριμένο νεογέννητο κουταβάκι. Τις πρώτες εβδομάδες πρέπει να το κρατηθεί ζεστό, μεγαλώνοντας αρχίζει σιγά σιγά να ελέγχει την θερμοκρασία του. Γι αυτό βάζουμε λάμπα πάνω από την γεννήστρα.
Λαμπα ε? Σκεφτομαι πως θα το κανω γιατι δν εχω πορτατιφ σπιτι. Του εχω κουβερτα και 2 μπουκαλια με ζεστο νερο που το αλλαζω. Πηρα και μπιμπερο σημερα. Τρωει και μετραω την ποσοτητα που διαβασα στο λινκ. Εδω τη μερα εξω εχει 19 βαθμους το βραδυ γυρω στους 10. Επεσε και ο λωρος. Δν μου φτανει η ανησυχια μου εχώ και το νασπρο μαλτεζο μου να γαυγιζει.

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
μαλιστα... εδω παντως οι οδηγιες των ειδικων για το χειμωνα ειναι να βαζουμε τον θερμοστατη χωρου του καλοριφερ στους 19 βαθμους κελσιου ,,,,,
Οι 28 βαθμοί είναι για νεογέννητα κουτάβια ακι αμόνο στην γεννήστρα! Δεν υπάρχει λόγος να ψηθούν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
δηλαδη με τη μανα του θα ειχα 28 βαθμους στο χωραφι η το σταυλο η την αποθηκη, τετοια αποχη,,?? υπερβολικο το βλεπω,,,

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Θα το είχε αγκαλιά η μάνα του και κουλουριασμένο με τα άλλα κουτάβια θα κρατιόταν ζεστό.

Swtiria,μπορείς να βάλεις και θερμοφόρα κάτω από κουβέρτούλα, μέσα σε χαρτόκουτο

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
δηλαδη με τη μανα του θα ειχα 28 βαθμους στο χωραφι η το σταυλο η την αποθηκη, τετοια αποχη,,?? υπερβολικο το βλεπω,,,
Μην ξεχνάς ότι η μάνα θα τα είχε όσο πιο ιδανικά μπορούσε ανάλογα με τις συνθήκες που ζει και η ίδια, όταν όμως πρέπει εμείς α αντικαταστήσουμε την φύση πρέπει να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο ιδανικά για να εξασφαλίσουμε την επιβίωση του νεογέννητου.
Όταν η μάνα λείπει η πιθανότητα να πεθάνει το μωρό αυξάνεται κατακόρυφα οπότε μην θεωρείς τις συμβουλές της Αλεξίας υπερβολικές, έχει αναστήσει πολλά κουτάβια.

swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
37
Πελλοπόνησος
Παιδια ζει και ειναι καλα! Το παλευω οσο μπορω γιατι δν ειμαι μονη μου και δν ειναι ολοι δεκτικοι. Τωρα παω να το ταισω. Απλα πινει λιγη ποσοτητα καθε φορα. Εχω τοσο μισος για οποιον το εκανε. Τι να πω.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Προσπάθησε να το ταϊζεις όσο περισσότερο γίνεται, να κάνει τσίσα-κακά, να το κρατάς ζεστό και καθαρό. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά!