Κουτάβι στην παρέα

pateras

Active Member
12 Ιουνίου 2009
30
0
43
Αθήνα
Δηλαδή?
Τι κάνει η μικρή και τι κάνεις εσύ για να της μετριάσεις τον …τσαμπουκά?
καποιες φορες αγριευει πολυ και γρυλιζει η γαυγιζει την κοπελα μου, ακομα και την δαγκωνει. Την μαλωνω με πολυ αυστηρο τονο στη φωνη μου και επιμενω μεχρι να κανει αυτο που πρεπει. ειτε να καθησει κατω, ειτε να αφησει κατι που αρπαξε κοκ. Φυσικα ποτε δεν την χτυπαω ουτε καν μιμουμε την κινηση εαν αυτο εννοουσες.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Λες......Τι να φταιξουν τι ζωα; Αυτα ειναι τοσο απλα, εμεις ειμαστε πολυπλοκοι και απαιτητικοι...

Δυστυχώς ξέρω πολλούς ανθρώπους που σε καμμία περίπτωση δεν είναι πολύπλοκοι αλλά είναι επικίνδυνα απλοί και καθόλου απαιτητικοί με τους εαυτούς τους.

Λες.....Το εχω αποφασισει για την ακριβεια ΑΛΛΑ πρωτα πρεπει να μαθει η κοπελα μου πως πρεπει να φερεται και να καταλαβει την Ηλεκτρα και υστερα εκπαιδευση απο επαγγελματια. δεν προκειται να της ανοιξει το κεφαλι να τα βαλει μεσα.........

Η κοπέλα σου θα μάθει αυτά που ζητάς απο τον εκπαιδευτή .Βασικά ο εκπαιδευτής θα εκπαιδεύσει ΕΣΑΣ για το πως πρέπει να φέρεστε στην Ηλέκτρα!

Last edited:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
καποιες φορες αγριευει πολυ και γρυλιζει η γαυγιζει την κοπελα μου, ακομα και την δαγκωνει. Την μαλωνω με πολυ αυστηρο τονο στη φωνη μου και επιμενω μεχρι να κανει αυτο που πρεπει. ειτε να καθησει κατω, ειτε να αφησει κατι που αρπαξε κοκ. Φυσικα ποτε δεν την χτυπαω ουτε καν μιμουμε την κινηση εαν αυτο εννοουσες.
Δεν εννοούσα κάτι, αγαπητέ φίλε. Άκρη προσπαθώ να βγάλω.

Την μαλώνεις αυστηρά λοιπόν μέχρι να κάνει αυτό που θέλεις (να κάτσει ή να αφήσει κάτι που έχει στο στόμα της).

Ούτε το «κάτσε» μαθαίνετε ετσι, όμως, ούτε το «ας’ το». ;)

Ο τρόπος που ακολουθείς έχει κάποιο αποτέλεσμα? Διότι, για να γράφεις εδώ τους προβληματισμούς σου, μάλλον δεν έχει. Μήπως λοιπόν πρέπει να αλλάξεις κάτι στον τρόπο που αντιμετωπίζεις το κουτάβι μπας και δεις βελτίωση?

:)

pateras

Active Member
12 Ιουνίου 2009
30
0
43
Αθήνα
Δεν εννοούσα κάτι, αγαπητέ φίλε. Άκρη προσπαθώ να βγάλω.

Την μαλώνεις αυστηρά λοιπόν μέχρι να κάνει αυτό που θέλεις (να κάτσει ή να αφήσει κάτι που έχει στο στόμα της).

Ούτε το «κάτσε» μαθαίνετε ετσι, όμως, ούτε το «ας’ το». ;)

Ο τρόπος που ακολουθείς έχει κάποιο αποτέλεσμα? Διότι, για να γράφεις εδώ τους προβληματισμούς σου, μάλλον δεν έχει. Μήπως λοιπόν πρέπει να αλλάξεις κάτι στον τρόπο που αντιμετωπίζεις το κουτάβι μπας και δεις βελτίωση?

:)
το "κατσε" και το "ας`το" ειναι εντολες που κατανοει και ξερει να εκτελει και γι`αυτο ειμαι μαζι της τοσο αυστηρος. Στη συμπεριφορα της δεν υπαρχει κατι που να με προβληματιζει προς εμενα, οσο στην κοπελα μου. Και οπως σωστα λέει και η Tara ο εκπαιδευτης θα μας μαθει να την εκπαιδευσουμε. Πρεπει ομως να κανουμε καποια βασικα κι εμεις μονοι μας νομιζω.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Το πιο βασικό pateras που πρέπει να προσέξετε κατά την γνώμη μου είναι να μη ''χαλάσει'' η σχέση σου με το σκυλάκι σου.
Οι εντολές δεν είναι κάποιες δεξιότητες που μαθαίνονται μεμονωμένα στο σκυλί. Απεναντίας η εκπαίδευση στην βασική υπακοή είναι η εκμάθηση μιας συνολικής συμπεριφοράς του σκύλου και του ιδιοκτήτη.
Θα σου έλεγα λοιπόν να μην είσαι τόσο αυστηρός μαζί της γιατί πρώτον ακόμα είναι ένα πολύ μικρό κουταβάκι και είναι πολύ νωρίς να εκπαιδευτεί σε εντολές και δεύτερο εσύ ο ίδιος δεν είσαι εκπαιδευτής και μπορεί να κάνεις λάθη τα οποία σε αυτή την ηλικία που βρίσκεται η κουταβίτσα σου μπορεί επηρεάσουν τον χαρακτήρα της.

Τι μπορείς να κάνεις? Να παίζεις πολύ μαζί της.Να την φέρεις σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, άλλα ζώα ,να ζήσει όσες μπορεί περισσότερες καταστάσεις και να έχει όσες γίνεται περισσότερες ευχάριστες εμπειρίες.Πάντα με όμως με προσοχή, γιατί σε αυτή την ηλικία είναι σαν σφουγγάρια- ρουφάνε και τα καλά αλλά δυστυχώς και τα κακά που τους δίνουμε.
Καλή συνέχεια

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie