Κουτάβι και κλουβί..

Teo1979

Active Member
2 Απριλίου 2016
31
18
45
Καλησπερα σας..εχουμε με την πρωην μου ενα σκυλο θυληκο 16 χρονων φτου φτου.. Ζει ατίθασα και το γουστάρουμε οτι ηθελε να μαθει το έμαθε πανω στην συμβίωση μας.. Τωρα εχω και ενα κουτάβι κοντεύει 3 μηνών. Οπου διαβάσεις για εκπαιδευση η πρωτη λεξη που ακους crate. Ειναι δυνατον να κλειδώνεις το σκυλακο σου?? για να μην κανει ζημιές? δεν θυμαμαι crate πριν 10 χρονια παντως.. Μηπως ειναι η εύκολη λυση για τους εκπαιδευτές?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Πολλοί τραβούν καλώδιο από το ντουί της πρίζας και κάνουν και ηλεκτροφόρο το κλουβί!
Κάθε φορά που κλαίει και ακουμπάει το κάγκελο κάνει τζιζ!
Νταξ δεν το βάζουν στα 220V, αλλά γύρω στα 50-60V!

druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
47
και εγώ την ίδια αντίδραση είχα για το crate όταν το πρωτοάκουσα. Στην πορεία είδα ότι είναι καλό εργαλείο αν δεν γίνονται υπερβολές και αν το προσαρμόσεις σε αυτά που έσυ πιστεύεις οτι χρειάζεται ο σκύλος σου.
Δεν τον κλείνεις για να μην κάνει ζημιές. Τον κλείνεις κυρίως για να επιβάλεις ένα πρόγραμμα που βοηθά πολύ στους πρώτους δύσκολους μήνες. Πολλοί το κρατούν για πάντα, εμείς το σταματήσαμε όταν ήταν 6 μηνών και πλέον είχε εκτελέσει τον σκοπό για τον οποίο το αρχίσαμε.
Αν θες τη γνώμη μου, μετά απο τη δική μου εμπειρία με το crate, θα πρότεινα αν έχεις χώρο να δημιουργήσεις καλύτερα ένα play pen. Πιστεύω οτι λειτουργεί καλύτερα για το σκυλάκι για να μάθει τα περί τουαλέτας και ορίων χωρίς να περιτριγυρίζει όλο το σπίτι και μπερδεύεται.
Υπάρχει πολύ υλικό σχετικά με το crate. Αν τελικά κρίνεις οτι το χρειάζεσαι διάβασε και θα σου λύσουμε οτι απορία έχεις!
Καλός το δέχτηκες το νέο σου κουτάβι!!!

• Like
Reactions: Teo1979

Teo1979

Active Member
2 Απριλίου 2016
31
18
45
Περι τουαλέτας εχει ηδη προσαρμοστεί στο 100 τοις 100. Ολο το δωματιο μου εχει ελευθερο..ο προβληματισμός μου ειναι οτι αν ειναι ωρες μεσα σε ενα τοσο μικρο χωρο τοτε μολις βγαινει παλι θα θελει να εκτονώσει την ενέργεια του και υποθετω χειροτερα.. Εξαλλου νομιζω οτι σε μεγαλυτερο βαθμο εμεις πρεπει να συμβιβαζόμαστε με τον σκυλο και οχι αυτος με εμας..να μην επεμβαίνουμε στην φυση του. Μπορει να κανω και λαθος βεβαια. Οπως προείπα στο αλλο μου σκυλι ποτε δεν βάλαμε καποιο όριο.. Αλλά έφτασε μεχρι και να ανοιγει την πορτα στον τριτο και να κατεβαίνει οταν μας καταλάβαινε χωρις εκπαιδευση χωρις τιποτα..μπορει να ειναι τυχαίο γεγονός βεβαια γιαυτο ρωταω

druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
47
και ένιωθες ασφαλής που το σκυλί άνοιγε την πόρτα και έβγαινε έξω? πως ήξερες οτι δεν θα το κανει και κάποια άλλη στιγμή και όχι μόνο για να σας υποδεχτεί?
σχετικά με το πόσο επεμβαίνουμε στη φύση του σκύλου μας, νομίζω οτι από τη στιγμή που τα κλείνουμε σε διαμερίσματα και σπίτια έχουμε ήδη επέμβει αρκετά. Οπότε καλό είναι να μπαίνουν κανόνες για σωστή συμβίωση. Από εκεί και πέρα, το τι σημαίνει σωστή συμβίωση εσύ το ορίζεις. Το που θα έχει πρόσβαση ο σκύλος και τι είναι αποδεκτό μέσα στο σίτι, εσυ το ορίζεις.
Από τη στιγμή που τον έχεις περιορισμένο στο δωμάτιο σου (υποθέτω εκει είναι και η τουαλέτα του, με την οποία αλήθεια δεν έχεις πρόβλημα να κοιμάσαι?) και το δωμάτιο δεν έχει κάτι επικίνδυνο για το σκυλάκι, τι το θες το crate?
εκτός, αν το θέμα είναι γενικά η απορία γιατί "φυλακίζουμε" τα ζώα μας....

Teo1979

Active Member
2 Απριλίου 2016
31
18
45
Η τουαλετα του ειναι στο μπαλκόνι μεχρι να αρχισουμε τις βόλτες..δεν εχει σχεση με το δωματιο μου. Και ειναι περιορισμένο στο δωματιο μονο οταν δεν εχει επίβλεψη απο καποιον. Το crate το έθεσα ως ερωτηση επειδη με εκπαιδευτές που μιλησα για την κανονική του εκπαιδευση ξεκίναγαν με αυτο..και απλα ηθελα απόψεις απο φιλόζωους. Δεν νομιζω οτι η φυση του σκύλου ειναι να τρώει μεσα απο σκουπίδια η να ζει σε κλουβιά κάποιας φιλοζωικής..αρα δεν επεμβαίνεις ακριβως στην φυση του. Σε ευχαριστω παντως για τον χρονο σου και την βοηθεια σου..μ

druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
47
Μεταξύ του να ζει σε διαμέρισμα και του να τρώει απο τα σκουπίδια υπάρχουν διάφορες επιλογές!
Το μπαλκόνι δεν το σκέφτηκα, χαχα, και αναρωτιόμουνα πως ακριβώς το έχεις καταφέρει!!!
Άκου, το crate δεν είναι μονόδρομος. Αν δεν το θες, επέλεξε έναν εκπαιδευτή που να μην το θέλει ούτε αυτός, ή επέβαλε τη μη χρήση του.
Το ότι βόλεψε εμένα η κάποιον άλλο, δεν σημαίνει οτι είναι ι ιδανική λύση για όλους.
Για να καταλάβεις, εγω τον εβαζα μέσα οταν ήμουνα σπιτι, οχι οταν ελειπα! γιατι δουλεύω στο σπιτι και ακούγοντας τον να πηγαινοέρχεται και να μην ξέρω τι κάνει δεν μπορούσα να δουλέψω. Τον έκλεινα μετά τη βολτα, που ετσι και αλλιως την επεφτε για υπνο και αυτό ηταν. Συντομα εμαθε να την πευτει κοντα μου οταν δουλεβω και παει περιπατο το crate....
Για αυτο σου λέω... εσυ ξερεις τι βολεύει εσενα και το σκύλο σου. Εργαλείο του διαβολου δεν ειναι, αν και μπορει να γίνει στα χέρια ηλιθίων!!!

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Το crate είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο, και σαν εκπαιδευτικό εργαλείο υπάρχουν κανόνες σωστής και λάθος χρήσης: ένα κουτάβι που μένει ώρες επί ωρών κλεισμένο επειδή εμείς δεν έχουμε χρόνο και όταν βγει θέλει να τα φάει όλα, αυτό είναι λάθος χρήση. Εάν γίνει σωστά, ο σκύλος κερδίζει μια ήσυχη και ασφαλή (πολύ σημαντικό για κουτάβια!) φωλίτσα. Ούτως η άλλως στα σκυλιά αρέσει να "φωλιάζουν" για να ρίξουν έναν ύπνο, πολλά ενήλικα που ξέρω που δεν εκπαιδευτήκαν ποτέ για τη χρήση του το προτιμούν για τη ξεκούρασή τους - είναι ο δικός τους χώρος.
Δες εδώ, πχ, για τους μέγιστους χρόνους που προτείνονται:
http://www.dogforum.gr/community/th...εκπαίδευση-για-τον-περιορισμό-σε-κλουβί.4715/

• Like
Reactions: Brave and noni_papa

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Το crate δες το σαν το προσωπικό του χώρο. Αν το μάθει σωστά και όχι απότομα θα του αρέσει και του ίδιου μιας και κανείς δεν θα τον ενοχλεί εκεί. Η αλήθεια είναι ότι τους πρώτους μήνες διευκολύνει την εκμάθηση τουαλέτας. Προσωπικά, το crate το χρησιμοποιώ για τον βραδυνό ύπνο της κουταβίνας μου και αυτό γιατί μένω σε μεζονέτα και υπάρχει κίνδυνος να θελήσει να ανέβει τα σκαλιά για να έρθει στο δωμάτιο, που σκαλιά τα αποφεύγουμε τελείως αυτή τη στιγμή (είναι 6 μηνών). Άντε και όταν πρέπει να λείψουμε όλοι για αρκετή ώρα και τη βάζουμε για να μην κανει ζημιές και να μην αυτοτραυματιστεί :) ; Όλες τις υπόλοιπες ώρες είναι ελεύθερη στο σπίτι