Κουτάβι από pet shop

martzina

Member
1 Ιουλίου 2012
6
0
Πάτρα
www.facebook.com
Καλημερα. Πριν απο 1μιση μηνα πηρα απο pet shop ενα κουταβακι griffon canis 1μιση μηνων. Μπηκα στο φορουμ και βλεπω οτι ολοι λενε οτι δεν πρεπει να περνουμε σκυλια απο pet shop και εχω τρομαξει. τι κακο εχει και τι μπορει να εχει το κουταβι? ειναι το πρωτο σκυλι που εχω και δεν ξερω πολλα πραγματα, αν και μεχρι τωρα δεν εχει εμφανισει κανενα προβλημα και απο οτι μου εχει πει ο κτηνιατρος δεν εχει καποιο προβλημα υγειας. μπορω να κανω κατι αλλο εκτος απο τον κτηνιατρο για να δω μηπως εχει κατι? μηπως καποιεσ εξετασεις?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Καλησπέρα Μαρτίζα.

Κάποια προβλήματα μπορεί να έχει ένα σκυλί το οποίο προέρχεται απο petshop/ιδιώτη κυρίως επειδί δεν γίνεται σοβαρή επιλεκτική εκτροφή. Απλά ζευγαρώνουν ότι'ναι χωρίς να τους ενδιαφέρει η ποιότητα της δουλειάς. Το θέμα είναι περισσότερο ηθικό. Για παράδειγμα απαγορεύεται απο τον νόμο να σου δώσουν 1 1/2 μηνών κουτάβι. Επίσης αν ήξερες που βρίσκεται η μανα/πατέρας θα ένιωθες κατα κάποιο τρόπο σύνεργος σε αυτή την απάτη.

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
:confused: O.M.G
Σου ειπαν οτι ειναι γκριφον κανις και οτι ετσι λεγεται η ρατσα...;
Κριμα που πηρες σκυλι απο πετ σοπ πρωτα κ μετα μπηκες στο φορουμ...
Αν συνεβαινε το αναποδο, θα ηταν καλυτερα τα πραγματα. :(
Οπως κ να εχει ομως να σου ζησει!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Ποτέ δεν παίρνουμε σκύλο από pet shop, αγγελία που τα πουλάνε σε τιμή ευκαιρίας και γέννα γνωστού.
Μπορεί να παρουσιάσει πρόβλημα υγείας, μπορεί και όχι. Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του. Το κουτάβι σου όμως προέρχεται από puppy mill. Googlαρέ το με άδειο στομάχι. Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2012, να γινόμαστε συνεργοί σε τέτοιο έγκλημα. Και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω, πως όσοι καταφέρνουν να βρουν αυτό το ρημαδοφόρουμ, είναι πάντα κατόπιν εορτής.

Επίσης, δεν πρέπει να παίρνουμε τόσο μικρό κουτάβι. Εκτός των άλλων, είναι και παράνομο.

Αν στο πουλήσανε για...γκριφόν-κανίς και δεν είναι δική σου έκφραση για να περιγράψεις τον σκύλο σου, σε πιάσανε και σ'αυτό, πολύ μεγάλο κότσο.

Ελπίζω να μην ζευγαρώσεις ποτέ τον σκύλο σου. Και κάτσε να διαβάσεις στο φόρουμ, κυρίως θέματα υγείας και εκπαίδευσης.

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/εμπειρίες.από.pet.shops.bybs-4953/
http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/pet-.shops.-.puppy.mills-38/

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω, πως όσοι καταφέρνουν να βρουν αυτό το ρημαδοφόρουμ, είναι πάντα κατόπιν εορτής.
Αυτο ακριβως!!!
Γτ να μη ψαχτεις για κατι ΠΡΙΝ το κανεις...Δε μπορω να καταλαβω αυτη τη νοοτροπια πραγματικα!
Αν ηταν αυτοκινητο ομως θα το ψαχνε! :(

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Εγώ δεν νομίζω ότι βρίσκουν το φόρουμ κατόπιν εορτής. Εγώ νομίζω ότι ξεκινάνε να γράφουν κατόπιν εορτής γιατί δεν έχουν καμία διάθεση να διαπραγματευτούν την απόφαση τους να αγοράσουν κάτι από πετ σοπ.
Γκριφόν κανίς φυλή δεν υπάρχει, αλλά απο εδω και πέρα είσαι υπεύθυνη για αυτό το σκυλάκι και θα πρέπει να κάνεις ότι μπορείς καλύτερο για την ασφαλή διαβίωση του.

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω, πως όσοι καταφέρνουν να βρουν αυτό το ρημαδοφόρουμ, είναι πάντα κατόπιν εορτής!
Δεν θα συμφωνήσω σε αυτό.
Κατεφυγαμε στο φόρουμ αφού κάναμε την ΠΡΩΤΗ "πατάτα" και σίγουρα πριν κάνουμε την επόμενη, την μεθεπόμενη ...κ.ο.κ. είτε εμείς ,είτε φίλοι και γνωστοί. Γιατί τώρα ξέρω τι θα απαντήσω σε κάποιον που θα μου πει "Τάκη, όταν την ζευγαρώσεις, θέλω και εγώ ένα!"

Sent from my XT910 using Tapatalk 2

Last edited:

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Εγώ δεν νομίζω ότι βρίσκουν το φόρουμ κατόπιν εορτής. Εγώ νομίζω ότι ξεκινάνε να γράφουν κατόπιν εορτής γιατί δεν έχουν καμία διάθεση να διαπραγματευτούν την απόφαση τους να αγοράσουν κάτι από πετ σοπ.
Και εγώ συμφωνώ! Απλά δεν γουστάρουν να δίνουν εξηγήσεις για την απόφαση που πήραν!!

Παρ'όλα αυτά να σου ζήσει και να το προσέχεις!!
Ψάξε εδώ μέσα υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που θα σε βοηθήσουν!
Καλή τύχη.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Εγω πάλι νομίζω οτι τις περισσότερες φορές είναι λόγω αγνοιας! Αγοράζουμε το σκυλάκι γιατι δεν πάει το μυαλό μας σε κάτι κακό αλλά μετά μας γεννιούνται δεκάδες απορίες και ψάχνουμε τα φόρουμ και ανακαλυπτουμε οτι η επιλογή μας είναι πέρα για πέρα λανθασμένη!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Eγω πιστεύω ότι ειναι ζητημα ψυχαναγκασμού από το πετ σοπ.
Βλέπεις το κουτάβι εκει και ασυναίσθητα λες "το κακομοιρο κοιτα που ειναι μοναχούλι" κλπ κλπ
Οπότε μπαίνεις επισης ασυναίσθητα στο mood να το σώσεις από τη μοναξια. Και εκεί γινεται το μπάχαλο γιατι σε πιάνει ο ενθουσιασμός και δεν ενημερώνεσαι σωστά. Πιστεύεις πως όσο γρηγορότερα, τόσο το καλύτερο και δεν ξερεις ότι ενα αλλο θα πάρει τη θέση του, μια αλλη σκύλα θα υποβληθεί για πολλοστη φορά σε γέννα ωστε να ξαναγεμίσει η βιτρινα, με ενα ακόμα μοναχούλι-απροστατευτο κουταβάκι.
Εκ των υστερων, που ήδη το εχεις πάρει χωρις να ξερεις πόσο σε εχουν φλομώσει οι πωλητές αρχίζεις να ψάχνεις τι και πως. Αλλά είναι ηδη αργα.
Δεν μπορώ να πιστεψω ότι -πλην ελαχιστων δύστροπων εξαιρεσεων- ο κόσμος συνειδητά μένει απαθής ή και συνεργός.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Eγω πιστεύω ότι ειναι ζητημα ψυχαναγκασμού από το πετ σοπ.
Βλέπεις το κουτάβι εκει και ασυναίσθητα λες "το κακομοιρο κοιτα που ειναι μοναχούλι" κλπ κλπ
Οπότε μπαίνεις επισης ασυναίσθητα στο mood να το σώσεις από τη μοναξια. Και εκεί γινεται το μπάχαλο γιατι σε πιάνει ο ενθουσιασμός και δεν ενημερώνεσαι σωστά. Πιστεύεις πως όσο γρηγορότερα, τόσο το καλύτερο και δεν ξερεις ότι ενα αλλο θα πάρει τη θέση του, μια αλλη σκύλα θα υποβληθεί για πολλοστη φορά σε γέννα ωστε να ξαναγεμίσει η βιτρινα, με ενα ακόμα μοναχούλι-απροστατευτο κουταβάκι.
Εκ των υστερων, που ήδη το εχεις πάρει χωρις να ξερεις πόσο σε εχουν φλομώσει οι πωλητές αρχίζεις να ψάχνεις τι και πως. Αλλά είναι ηδη αργα.
Δεν μπορώ να πιστεψω ότι -πλην ελαχιστων δύστροπων εξαιρεσεων- ο κόσμος συνειδητά μένει απαθής ή και συνεργός.
Κιεγώ συμφωνώ περισσότερο με αυτή την προσέγγιση!

Αλλά γιατί όμως ρε παιδί μου γίνεται αυτό το πράγμα? Σε οτιδήποτε θέλουμε να αγοράσουμε δεν κάνουμε μια έρευνα αγοράς όλοι μας? Μου φαίνεται αδιανόητο να θέλω να αποκτήσω κάτι και προηγουμένως να μη το έχω ψάξει στο ελάχιστο...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Γιατι σου δημιουργουν την εντύπωση ότι προκειται για τρελή ευκαιρια, και τότε "τρεχεις να την προλάβεις"

Asp

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
119
0
Πάτρα
Εγώ πιστεύω ότι είναι συνδυασμός άγνοιας και νοοτροπίας. Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος θεωρεί εντελώς φυσιολογικό να αποκτά σκυλιά είτε από pet shop είτε από γέννα ιδιώτη. Πέρα από το ίντερνετ (και αυτό όχι πάντα) δεν υπάρχει κάποια άλλη ενημέρωση που να κάνει ''μπαμ''. Και άντε στην πρώτη περίπτωση και να μη γνωρίζεις για τα puppy-mills μπορείς να δεις τις συνθήκες της βιτρίνας και να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα. Στη δεύτερη δυσκολότερα. Το βασικό λάθος είναι αυτό που επισημαίνετε, ότι οι περισσότεροι ψαχνόμαστε κατόπιν εορτής.

Τελευταία έχω ακούσει ότι εθελοντές από φιλοζωικές οργανώσεις επισκέπτονται σχολεία και κάνουν ενημέρωση, το βρίσκω καταπληκτική ιδέα.

martzina

Member
1 Ιουλίου 2012
6
0
Πάτρα
www.facebook.com
Ναι εδωσα χρηματα για το κουταβι, και ο πωλητης μου ειπε οτι ηταν γκριφφον κανις!
Το ξερω οτι ειναι κατοπιν εορτης και πραγματικα λυπαμαι για αυτο που δεν ενημερωθηκα πιο πριν, αλλα ακουγα τους ολους φιλους και γνωστους που ειχανε σκυλια απο pet shop οτι δεν ειχαν προβληματα ή δεν παρουσιαζαν κατι αλλο..και σκεφτηκα γιατι οχι?
Η αληθεια ειναι οτι επαιζε ρολο το οτι το ειδα μονο του και το λυπηθηκα και εφοσον εψαχνα για ενα κουταβι δεν το σκεφτηκα και πολυ.το ξερω οτι αυτο δεν ειναι προς τιμην μου αλλα τωρα πλεον εγινε
Τι να πω, εγω θα κανω οτι μπορω για να ειναι υγειες και ελπιζω να πανε ολα καλα.
Οσο για το ζευγαρωμα δεν ειχα σκεφτει να το ζευγαρωσω καποτε, αλλα τωρα ενας λογος παραπανω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Τώρα που ξέρεις..."οφείλεις" να ενημερώσεις και όλους αυτούς τους φίλους και γνωστούς, που νομίζουν ότι η αγορά ενός σκύλου από pet shop ή από αγγελία, είναι κάτι καλό.

Είναι κάτι ελεεινό και πρέπει να συμβάλλουμε όλοι, στο να σταματήσει κάποτε, αυτό το έγκλημα.

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Νομίζω ότι σύμφωνα με τους νόμους του εμπορίου δεν κάνουν κάτι παράνομο. Ανήθικο ναι, αλλά παράνομο μάλλον όχι.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Άλλου παπά ευαγγέλιο αυτό.

Σκέψου σε πόσο σημαντικότερα ζητήματα υστερεί αυτή η χώρα και θα καταλάβεις γιατί αυτή η κατάσταση συνεχίζεται. Ένα πράγμα που μας λείπει είναι η παιδεία.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
εγω παλι θεωρω πως ειναι θεμα νοοτροπιας περρισοτερο.Πηραμε το σκυλακι ,κατσε να μαθουμε καποια πραγματα για την ρατσα κτλ

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ