Κουτάβι από pet shop

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Για όποιον γράφει ότι θυμάται και χαίρεται κιόλας γι'αυτό, να πω ότι:

1. Δεν "οφείλει" κανένας να γράψει τίποτα, σ'αυτό το φόρουμ. Αν θέλει...

2. Οποιος έχει την ψυχραιμία, που άλλοι δεν έχουν, είναι προτιμότερο να αναλώνει τα σεντόνια του στην επιμόρφωση του μέλους και όχι μόνο στο κράξιμο αυτών που...κατά την γνώμη τους κράζουν. Γιατί επί της ουσίας τότε, και η δική τους συνεισφορά, είναι το ίδιο ανύπαρκτη και κουραστική.

3. Να θυμήσω ποιό ήταν το ζητούμενο, στο παρόν θέμα, γιατί οι παρωπίδες κάποιων κατά κάποιων άλλων, έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά:

Καλημερα. Πριν απο 1μιση μηνα πηρα απο pet shop ενα κουταβακι griffon canis 1μιση μηνων. Μπηκα στο φορουμ και βλεπω οτι ολοι λενε οτι δεν πρεπει να περνουμε σκυλια απο pet shop και εχω τρομαξει. τι κακο εχει και τι μπορει να εχει το κουταβι? ειναι το πρωτο σκυλι που εχω και δεν ξερω πολλα πραγματα, αν και μεχρι τωρα δεν εχει εμφανισει κανενα προβλημα και απο οτι μου εχει πει ο κτηνιατρος δεν εχει καποιο προβλημα υγειας. μπορω να κανω κατι αλλο εκτος απο τον κτηνιατρο για να δω μηπως εχει κατι? μηπως καποιεσ εξετασεις?
Το μέλος λοιπόν, δεν έχει κάποιο πρόβλημα για το οποίο ζητάει βοήθεια, αλλά ζητάει ενημέρωση πάνω στο πρόβλημα των pet shops. Και πάνω σ'αυτή λοιπόν την ενημέρωση αναπτύχθηκαν όλα τα ποστ.

Προσπαθείστε λοιπόν να είστε συγκεκριμένοι, ακόμη και στις κατηγορίες σας κατά των υπολοίπων.

Και κάτι χρηστικό: παρακαλώ προσπαθήστε να αποφύγετε την παράθεση των σεντονιών στα ποστ σας, γιατί καταναλώνει χώρο και είναι κουραστική στο μάτι.

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Α καλααααα!!!!καλημερα!!

Το κουταβι σου τελοσπαντων μπορει να μην σου βγαλει και τιποτα μπορει να σου βγαλει και τα παντα!!!Να το χαιρεσαι και ολα καλα θα πανε αφου εγινε το κακο τωρα!!!αυτα απο μενα!!

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Για όποιον γράφει ότι θυμάται και χαίρεται κιόλας γι'αυτό, να πω ότι:

1. Δεν "οφείλει" κανένας να γράψει τίποτα, σ'αυτό το φόρουμ. Αν θέλει...

2. Οποιος έχει την ψυχραιμία, που άλλοι δεν έχουν, είναι προτιμότερο να αναλώνει τα σεντόνια του στην επιμόρφωση του μέλους και όχι μόνο στο κράξιμο αυτών που...κατά την γνώμη τους κράζουν. Γιατί επί της ουσίας τότε, και η δική τους συνεισφορά, είναι το ίδιο ανύπαρκτη και κουραστική.

3. Να θυμήσω ποιό ήταν το ζητούμενο, στο παρόν θέμα, γιατί οι παρωπίδες κάποιων κατά κάποιων άλλων, έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά:

Το μέλος λοιπόν, δεν έχει κάποιο πρόβλημα για το οποίο ζητάει βοήθεια, αλλά ζητάει ενημέρωση πάνω στο πρόβλημα των pet shops. Και πάνω σ'αυτή λοιπόν την ενημέρωση αναπτύχθηκαν όλα τα ποστ.

Προσπαθείστε λοιπόν να είστε συγκεκριμένοι, ακόμη και στις κατηγορίες σας κατά των υπολοίπων.

Και κάτι χρηστικό: παρακαλώ προσπαθήστε να αποφύγετε την παράθεση των σεντονιών στα ποστ σας, γιατί καταναλώνει χώρο και είναι κουραστική στο μάτι.

Τι εστί ''σεντόνι'' ;

Επίσης η συνεργασία επιφέρει περισσότερα και καλυτερα αποτελέσματα από την μεμονομένη δράση, έτσι δεν είναι;
Γιατί λοιπόν να μην προσπάθησω να χαράξω έναν δρόμο, που εγώ θεωρώ σωστό (μπορεί ίσως για κάποιους να είναι και τελείως λανθασμένος) , για το πως θα προσεγγίζουμε τον άσχετο-ανενημέρωτο-ακόμα και κολλημένο;
Τι σε πείραξε σε αυτά που έγραψα λοιπόν ; ( αν σε πείραξε κάτι)
Αν κατάλαβα σε εμένα δεν απευθυνόταν το μήνυμα;

Ξέρω ότι είμαι σαν μύγα μπροστά στον γίγα.
Και λόγω γνώσεων και λόγω θέσης.
Αλλά ειλικρινά δεν έχω κάτι μαζί σου , ούτε προσπαθώ να σου ''την πω''.
Ότι απάντηση μου δίνεις λαμβάνεται σοβάρα υπ'όψιν, γι αυτό θα προτιμούσα μία ειλικρινή, ευθεία και χωρίς ειρωνεία απάντηση (''Για όποιον γράφει ότι θυμάται και χαίρεται κιόλας γι'αυτό'') , και όχι κάτι γενικό ( όπως τη προηγούμενη απάντηση) .

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Εγώ δεν θεωρώ ότι το συγκεκριμένο πετ σοπ εξαπάτησε την φίλη που άνοιξε το θέμα.
Ή μάλλον για να είμαι πιο δίκαιη την εξαπάτησε βασιζόμενος όμως στην δική της άγνοια. Ουσιαστικά της είπε σου πουλάω ημίαιμο (γκριφόν - κανίς) . Και εκείνη το αγόρασε. Αν είχε κάνει την έρευνα της πριν δεν θα είχε πέσει σ'αυτή την παγίδα. Οπότε καταγγελία στο πετ σοπ δεν νομίζω ότι στέκει, γιατί και αυτός θα πει ότι της είπα ότι της δίνω ένα ημίαιμο επί πληρωμής και το δέχτηκε.
Εγώ ελπίζω ο σκύλος να είναι υγιέστατος σε όλη του την ζωή και ότι και να πούμε από εδώ και πέρα είναι απλά για την κατόπιν εορτής ενημέρωση της , κάλλιο αργά πάρα ποτέ.

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Το προβλημά μου-κ πάλι- δεν είναι αυτός που δεν έχει ενημέρωση. Είναι αυτός που την απορρίπτει. Είναι αυτός θεωρεί τα γεγονότα "γνώμες" με τις οποίες μπορεί κ να διαφωνήσει. Είναι αυτός ο οποιος θα ψάχνει να βρει "τρύπες". Είναι αυτός ο οποίος θα παίζει ρώσικη ρουλέτα με τις πιθανότητες. Είναι αυτός που πάντα θα κολλάει κ ένα ΑΛΛΑ....
Δεν θεωρείς λογικό , ένα άτομο που δεν έχει την παρα μικρή γνώση πάνω σε αυτό , να αμφισβητεί στην αρχή ό,τι ακούει;

Αν αρχίσω να σου αναλύω, το τι κακό κάνεις στον εαυτό σου και στα ζώα τα ίδια, όταν τρως κρέας ή παράγωγο ζώου (γαλα, αυγά, ...), πως το έπαιρνες;
Δεν θα με αποκαλούσες υπερβολικό; κομπλεξικό; ή κάτι παρόμοιο;
Μάθε όμως ότι ισχύει αυτό που είπα. Ότι δηλαδή κάνεις πραγματικά σχεδόν παντού κακό ( στο περιβάλλον, στα ζώα, σε εσένα ) όταν τρως ζώο ή παράγωγό του.
Τώρα μπες στη θέση αυτών που ακούνε όλα αυτά για τα σκυλιά, για πρώτη φορά...

Φυσικά δεν κατηγόρησα κάποιον συγκεκριμένα έτσι;
Μιας και όπως είπα, δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις..

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Δεν θεωρείς λογικό , ένα άτομο που δεν έχει την παρα μικρή γνώση πάνω σε αυτό , να αμφισβητεί στην αρχή ό,τι ακούει;

Αν αρχίσω να σου αναλύω, το τι κακό κάνεις στον εαυτό σου και στα ζώα τα ίδια, όταν τρως κρέας ή παράγωγο ζώου (γαλα, αυγά, ...), πως το έπαιρνες;
Δεν θα με αποκαλούσες υπερβολικό; κομπλεξικό; ή κάτι παρόμοιο;
Μάθε όμως ότι ισχύει αυτό που είπα. Ότι δηλαδή κάνεις πραγματικά σχεδόν παντού κακό ( στο περιβάλλον, στα ζώα, σε εσένα ) όταν τρως ζώο ή παράγωγό του.
Τώρα μπες στη θέση αυτών που ακούνε όλα αυτά για τα σκυλιά, για πρώτη φορά...

Φυσικά δεν κατηγόρησα κάποιον συγκεκριμένα έτσι;
Μιας και όπως είπα, δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις..
Αυτό ούτε σε σενα αναφερόταν, ούτε μιλούσε γι αρχικες αντιδράσεις

ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Οκ δεκτόν!
Όμως , ασχέτος αν πήγαινε σε μένα ή όχι, νομίζω πως θα πρέπει να υπολογίζουμε και το ότι ο άλλος που μιλάμε μπορεί να είναι και τελείως άσχετος και όσα του λέμε να του φαίνονται εξωγήινα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σχετικά με το ίντερνετ και την πρόσβαση σ' αυτό, η μάνα μου είναι 75 και με ρωτάει πού και πού τι είναι ένα ίντερνετ και τι θα πει google. Σκύλο δεν είχε στη ζωή της, αλλά ποτέ της δε σκέφτηκε, ούτε με συμβούλεψε ποτέ να πάρω σκύλο από πετσοπά. Και οι δυο γονείς μου (ο πατέρας μου πλησιάζει τα 90) μου είπαν "από καταφύγιο θα πάρεις ΦΥΣΙΚΑ! Έχει τόσα αδέσποτα".

Εγώ δε σκάω τόσο πολύ με την ασχετοσύνη, αφού κι εγώ άσχετη ήμουν. Αυτό που με ενοχλεί τα μάλα όμως είναι όταν μπαίνουν εδώ μέσα άσχετοι, βγαίνουν και τους συμβουλεύουν οι σχετικοί και τσαντίζονται από πάνω!! Και δεν εννοώ σχετικοί όπως εγώ, αφού σχετικά πρόσφατα απέκτησα σκύλο για πρώτη φορά στη ζωή μου. Εννοώ ότι βγαίνουν βετεράνοι περί την κυνοφιλία και δίνουν καλές συμβουλές και τ' ακούνε κι από πάνω! Έχουνε και γνώμη δηλαδή από πάνω οι άσχετοι! Ε, σου ανεβαίνει τώρα το αίμα στο κεφάλι ή δε σου ανεβαίνει;

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Σχετικά με το ίντερνετ και την πρόσβαση σ' αυτό, η μάνα μου είναι 75 και με ρωτάει πού και πού τι είναι ένα ίντερνετ και τι θα πει google. Σκύλο δεν είχε στη ζωή της, αλλά ποτέ της δε σκέφτηκε, ούτε με συμβούλεψε ποτέ να πάρω σκύλο από πετσοπά. Και οι δυο γονείς μου (ο πατέρας μου πλησιάζει τα 90) μου είπαν "από καταφύγιο θα πάρεις ΦΥΣΙΚΑ! Έχει τόσα αδέσποτα".

Εγώ δε σκάω τόσο πολύ με την ασχετοσύνη, αφού κι εγώ άσχετη ήμουν. Αυτό που με ενοχλεί τα μάλα όμως είναι όταν μπαίνουν εδώ μέσα άσχετοι, βγαίνουν και τους συμβουλεύουν οι σχετικοί και τσαντίζονται από πάνω!! Και δεν εννοώ σχετικοί όπως εγώ, αφού σχετικά πρόσφατα απέκτησα σκύλο για πρώτη φορά στη ζωή μου. Εννοώ ότι βγαίνουν βετεράνοι περί την κυνοφιλία και δίνουν καλές συμβουλές και τ' ακούνε κι από πάνω! Έχουνε και γνώμη δηλαδή από πάνω οι άσχετοι! Ε, σου ανεβαίνει τώρα το αίμα στο κεφάλι ή δε σου ανεβαίνει;
Εσενα στο ειπαν να μην παρεις απο πετσοπ,για σκεψου και καποιον που δεν του το εχει πει κανεις!!!εστω απλα να του το πει χωρις λογο για να μπει στην διαδικασια να το ψαξει!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εσενα στο ειπαν να μην παρεις απο πετσοπ,για σκεψου και καποιον που δεν του το εχει πει κανεις!!!εστω απλα να του το πει χωρις λογο για να μπει στην διαδικασια να το ψαξει!!!
Μωρέ εγώ το σκέφτομαι ότι μπορεί καποιανού να μην του το είπε κανείς. Όπως είπα και πριν, εμένα με ενοχλούν οι άσχετοι που έχουν και γνώμη! Και εξακολουθούν να έχουν την ίδια γνώμη όταν τους πούνε για πετσοπάδες και ΒΥΒ μη τζιζ! Και μετά θυμώνουνε και θεωρούν ότι υπέστησαν και επίθεση οι καράβλαχοι που ιδέα δεν έχουν και μου θέλουν και ρατσάτο σκύλο, όχι όμως κανονικό αλλά το ρατσάτο-μαϊμού για να κάνουνε και ζανρ από πάνω, ως είθισται με πολλούς Ελληνάρες καράβλαχους. Όπως έχω ξαναπεί, τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους. Και δεν μπαίνω καν και στις βέρτσουαλ τσιρίδες που ρίχνουν διότι θέλουν και να ζευγαρώσουν κι από πάνω τα ΟΥΦα!

Να εξηγούμαστε κιόλας: καραβλάχα είμαι και ελόγου μου αλλά έχω το γνώθι σεαυτόν. Μάλιστα ουχί μόνον ο μπαμπάς μου προέρχεται από καρακατσικοχώρι και μεγάλωσε ανάμεσα στις κατσίκες, αλλά είμαι κατά το ένα τέταρτο και αληθινή Βλάχα και δη Κουτσοβλάχα. Και αστή δεν έγινα, αλλά μικροαστή.

Και μη βγει κανείς και μου πει ότι υπάρχουν κι αυτοί που ξεκινάνε άσχετοι και τελικά ενδιαφέρονται για τη φυλή και καταλήγουν να γίνουν όχι μόνον γνώστες αλλά ειδήμονες και εν τέλει, αφού ενημερωθούν και πάρουν τις αντίστοιχες περγαμηνές, γίνονται και μέγιστοι εκτροφείς καραμπουζουκλήδες. Διότι για κάθε πρώην άσχετο που θα διαπρέψει τελικά και αντικειμενικά στην κυνοφιλία, υπάρχουν και άλλοι τετρακόσιοι που λένε δήθεν "μα ενδιαφέρομαι για τη φυλή", πάνε όμως στο πετσοπάδικο τελικά ή στην κυρα-Μαρίκα που ζευγάρωσε τη σκύλα της διότι αγαπούν τα ρατσάτα σκυλάκια που είναι ζουζουνιάρικα, αλλά τα παίρνουνε, λέει, σε "φυσιολογικές" τιμές!!

Εγώ πιστεύω ότι ό,τι παίρνουμε, το ψάχνουμε κιόλας. Εδώ ρε παπούτσια αγοράζουμε και κάνουμε έρευνα αγοράς. Αυτοκίνητο; Το ίδιο! Μόνον το σκύλο πάνε και τον παίρνουνε "ολλανδικό ορεσείβιο ιχνηλάτη" (φυλή της φαντασίας μου, εννοείται) από τον πετσοπά στα κουτουρού, να, πάρε λεφτά και δόμου τσιτσί, που λένε. Και δε σκέφτονται καν ότι η Ολλανδία δεν έχει βουνά ή αν τα έχει, είναι υπόγεια για να μην κουράζονται οι Ολλανδοί, όπως έλεγε και ο Ρενέ Γκοσινί!

Στην Αμερική, έστω και στην καραβλαχιά που μένω, όπου οι άνθρωποι είναι σαφώς αγράμματοι (και εννοώ όντως αγράμματοι) και με λιγότερα κατά κεφαλήν πτυχία από την Ελλάδα, να πας σε πετσοπά και να είσαι άτομο κάποιου επιπέδου, θεωρείται τρομερό και θα περάσουν να σε φτύσουν. Άμα μάλιστα είσαι και κάποιος στην κενωνία και δεν πρόκειται ούτε σε εκθέσεις να πας, ούτε να ασχοληθείς με κάποια φυλή, πας στο καταφύγιο, αλλιώς θα σε κοιτάξουν και στραβά. Απ' ό,τι ξέρω και σε άλλες πολιτισμένες χώρες γίνεται το ίδιο. Μόνο η Ελλάδα έχει πνιγεί στα αδέσποτα και ναι, σε ποσοστό επί του πληθυσμού έχει περισσότερα από την Αμερική, ακόμα κι αν η Αμερική δεν έκανε ευθανασίες λόγω υπερπληθυσμού, τις οποίες πάντως έχει μειώσει πάρα πολύ διότι έκανε προσπάθεια.

Τώρα μη μου πείτε ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόσβαση στην τεχνολογία όπως αλλού, ή ότι υστερούμε, κλπ. διότι το ξέρετε ότι δεν είναι αλήθεια και ας μη γράψω άλλο σεντόνι για τη μούρη που πουλάμε με την τεχνολογία και τα γκάζετς. Εκεί όμως που είμαστε πολύυυυυυυ πίσω είναι στην έννοια της κοινωνικής ευθύνης και του εθελοντισμού. Άλλωστε η έλλειψη κοινωνικής ευθύνης είναι εκείνη που μας έφερε στα χάλια στα οποία βρισκόματε τώρα και δεν εννοώ φυσικά μόνο τη νοοτροπία περί σκύλων!

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ