Κουτάβι - Προορισμός: έξω και όχι μόνο

elenigeop

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2012
54
1
Για το μέσα έξω η γνώμη μου είναι οι πόρτες να είναι ανοιχτες για το σκύλο.Να μπορει να βγαινει εξω να αραζει αλλα να μην του ειναι κλειστες οι πορτες αν θελει να κατσει μεσα.Αυτο για μενα ειναι το ιδανικο.Να κοιμαται μεσα αλλα να εχει το χωρο του ολη την ημερα ΑΝ κ ΟΠΟΤΕ θελει.Εγω αν ειχα ενα τετοιο σπιτι αυτο ονειρευομαι να εκανα.
Απο κει κ περα για την αποκτηση τα παιδια εχουν δικιο....Αφου δεν το εχεις παρει ακομα ξανασκεψου το πολυ σοβαρα.

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Για το μέσα έξω η γνώμη μου είναι οι πόρτες να είναι ανοιχτες για το σκύλο.Να μπορει να βγαινει εξω να αραζει αλλα να μην του ειναι κλειστες οι πορτες αν θελει να κατσει μεσα.Αυτο για μενα ειναι το ιδανικο.Να κοιμαται μεσα αλλα να εχει το χωρο του ολη την ημερα ΑΝ κ ΟΠΟΤΕ θελει.Εγω αν ειχα ενα τετοιο σπιτι αυτο ονειρευομαι να εκανα.
Απο κει κ περα για την αποκτηση τα παιδια εχουν δικιο....Αφου δεν το εχεις παρει ακομα ξανασκεψου το πολυ σοβαρα.
Δεν νομίζετε πως θα είναι λίγο "μανίκι" από τις λάσπες στα χαλιά; :)
Θα ηταν το ιδανικό πράγματι, αλλά... άλλος καθαρίζει! :)

Sent from my XT910 using Tapatalk 2

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Δεν νομίζετε πως θα είναι λίγο "μανίκι" από τις λάσπες στα χαλιά; :)
Θα ηταν το ιδανικό πράγματι, αλλά... άλλος καθαρίζει! :)
Όχι, αν προσέχεις να μην έχει λάσπες έξω όταν βγαίνει ή έστω να τον καθαρίζεις πριν μπει μέσα. Επίσης ένα οποιοδήποτε πανί απορροφά τη λάσπη και καθαρίζει το χαλί και η σκούπα τραβάει την ξεραμένη λάσπη. Υπάρχουν τόσα απορρυπαντικά, τόσες σκούπες, τόσος χώρος για άπλωμα, μη σκας...

Αγαπάω τον Odin, είναι καταπληκτικός χαρακτήρας και θέλω ένα του τέκνο, αυτό είναι όλο.
Δεν είναι απόλυτο.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Για τους εκτροφεις της πισω αυλης που θα παρεις το κουταβι σου δεν θα πω παραπανω, στα ειπανε και τα αλλα μελη και συμφωνω οσο δεν παει αλλο. Ειναι απολυτως λαθος αυτος ο τροπος αποκτησης σκυλου.

Ο Οντιν και ο καθε Οντιν ειναι ενας και μοναδικος και κανεις δεν σου εγγυαται οτι τα κουταβια ή καποιο απο τα κουταβια θα του μοιασει. Μπορει να του μοιασει μπορει και οχι. Μπορει να μοιασουν στη μανα τους ή σε καποιο απο τα αλλα σκυλια του γενεαλογικου τους δεντρου (ο Θεος κι η ψυχη τους ποια ειναι) εως και 7 γενιες προς τα πισω. Σκεψου επισης οτι ενας χαρακτηρας κατα βαση πλαθεται και καποιο ποσοστο οφειλεται και στην κληρονομικοτητα. Το οποιο ποσοστο βεβαια δεν ειναι ευκολο να το καθορισεις ουτε παντα ευκολο να το χειριστεις στη συνεχεια. Ενα κουταβι λοιπον το οποιο θα μεγαλωνει στην ουσια εκτος σπιτιου μεσα στο περιφραγμενο χωρο σαν να ειναι μονο του, τι χαρακτηρα περιμενεις να εχει?

Η διαδικασια με τις λασπες που αναφερεις δεν ειναι απολυτως τιποτα. 3 λεπτα σου χρειαζονται για να πλυνεις με ενα λαστιχο τα ποδια του σκυλου εξω απο το σπιτι αφου εχεις το προνομιο της αυλης και να τα σκουπισεις με μια πετσετα πριν μπει μεσα. ;)

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Ρε παιδιά συγνώμη αλλά δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θα πει: Εκτροφεία της Πίσω Αυλής!
Έχω ένα Γ.Π με τα χαρτιά του με τα όλα του, μια χαρά σκυλάκι, βρίσκω τον τάδε που έχει ένα θηλυκό Γ.Π με τα χαρτιά της με τα όλα της και εκείνη.
Αγαπιούνται, κάνουμε ερωτά, κάνουν παιδάκια, βρίσκεται ο Θωμάς που θέλει ένα κουταβάκι, πληρώνει δυο εμβόλια, μια αποπαρασιτωση και αν θέλει τα pedigree παίρνει το κουταβάκι του και πρώτα ο θεός περνούν όμορφα παρέα για 12-14 χρονια. Τι έχω καταλάβει λάθος;:confused:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Καλο και ρομαντικό το όλο σκηνικό. Μια χαρά και τα χαρτια...
εξετάσεις όμως πριν την επιβαση για ασθένειες? δυσπλασίες, συμπεριφορες? Αυτά ειναι δαπανηρα και απαιτούν και γνώσεις. Θέλουν άτομα αφοσιωμένα και αφιερωμένα στην εκτροφή, γιατι κάθε γέννα σε εκτροφείο σκοπό έχει να αναδείξει τη φυλή και τα προτερηματα της, μειώνοντας παράλληλα τα μειονεκτήματα που χρόνια ανεύθυνων γεννών προξένησαν.
Πριν ημουν σε εκτροφείο που εκανε γέννα και μου ελεγε ότι για τον αρσενικό ταξίδεψε αργεντινή γιατι ήθελε να βελτιώσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά... μην αναφέρω το κοστος!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ρε παιδιά συγνώμη αλλά δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θα πει: Εκτροφεία της Πίσω Αυλής! Έχω ένα Γ.Π με τα χαρτιά του με τα όλα του, μια χαρά σκυλάκι, βρίσκω τον τάδε που έχει ένα θηλυκό Γ.Π με τα χαρτιά της με τα όλα της και εκείνη.
Εκτροφέας της πίσω αυλής είναι ο άσχετος με εκτροφή άνθρωπος. Αν αυτός αδυνατεί να σου παρέχει έστω το γεννεολογικό δέντρο του κουταβιού τότε χαιρέται και έρχομαι. Εφόσον το αρσενικό και το θηλυκό έχουν χαρτιά (είναι δηλωμένα) τότε για ποιό λόγο δεν βγάζουν pedigree στα κουτάβια? Δεν σου φαίνεται ύποπτο όλο αυτό...?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Kαι ας μην ξεχνάμε ότι αν το πεντιγκρι δεν προέρχεται από τσεκάρισμένο εκτροφείο (να εχεις δε τον εκτροφέα με τα μάτια σου ή τουλάχιστον να τον έχεις ψάξει διεξοδικά!), υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες να είναι πλαστο! (και τα πετσοπ δίνουν πεντιγκρι αν δώσεις κάτι παραπάνω!)

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Kαι ας μην ξεχνάμε ότι αν το πεντιγκρι δεν προέρχεται από τσεκάρισμένο εκτροφείο (να εχεις δε τον εκτροφέα με τα μάτια σου ή τουλάχιστον να τον έχεις ψάξει διεξοδικά!), υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες να είναι πλαστο! (και τα πετσοπ δίνουν πεντιγκρι αν δώσεις κάτι παραπάνω!)
Καλά πως γίνεται αυτό πάλι;
Ακυρώνονται όλα όσα ξέρουμε δηλαδή για την έκδοσή του;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Καλά πως γίνεται αυτό πάλι;
Ακυρώνονται όλα όσα ξέρουμε δηλαδή για την έκδοσή του;
Αντιθέτως, όσα ξέρουμε για το πεντιγκρι επιβεβαιώνουν ότι μόνο υπεύθυνοι εκτροφεις θα το δώσουν. Γιατι μόνο υπεύθυνοι εκτροφείς ενδιαφέρονται να το βγάλου και να δηλώσουν γέννες στον ΚΟΕ.
Τα πετσοπ, εχουν το θέμα του πεντιγκρι ως δόλωμα για όσους θέλουν και καλά εκθεσιακό. Δεν ξέρει ο κόσμος ότι το πεντιγκρι εχει σημασία για κληρονομικές ασθένειες, προβληματα μορφολογίας παλαιότερων γενεών κλπ. Στα πετσοπ λοιπόν που ερχονται από puppymills τα ζώα, ποιος θα δώσει πεντιγκρι? Θα περάσουν τα σκυλια από ελεγχο όταν ειναι χωρις εμβόλια χωρις καθαριότητα, με ψωριάσεις και ενα σωρό άλλα?

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Τέλος πάντων στο θέμα μας:
Διαβάζοντας το αρχικό post σκέφτομαι να αγοράσω - φτιάξω ένα χώρο απομόνωσης απέναντι στο υπόγειο του σπιτιού και μεγαλώνοντας το κουτάβι σιγά - σιγά μετά την βόλτα να το μεταφέρω απέναντι με κάποιο είδος εκπαίδευσης (επιβράβευση) χωρίς όμως να σταματήσω να το φέρνω και μέσα στο ενοικιαζόμενο σπίτι κατά διαστήματα. Στο νέο σπίτι μπορώ να κάνω αυτό που αναφέρει ο συνφορουμίστας:
Σε ποια ηλικία μπορώ να πλησιάσω το κουτάβι στα έργα και στους θορύβους που πιστεύω θα βοηθήσει πολύ στην κοινονικοποίησή του;
Θα πρέπει να ζητήσω κάτι από τους εργαζόμενους όσο εμείς λείπουμε στις εργασίες μας και το κουτάβι είναι μόνο στο χώρο που προανέφερα, στο υπόγειο με οπτική επαφή αλλά και ακουστική στα έργα;

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Δεν θα αφηνα ποτέ σκύλο μόνο του με ξένους ανθρώπους.
Ακόμα και για πλάκα μπορεί να στο τρομάξουν ή να ανοίξουν κάποια πόρτα ή οτιδήποτε.
Ξανασκέψου το.
Τα υπόλοιπα θα στα πουν καλύτερα οι συμφορουμίτες (αν και δεν είμαι σίγουρη αν τα διαβάζεις).

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Δεν θα αφηνα ποτέ σκύλο μόνο του με ξένους ανθρώπους.
Ακόμα και για πλάκα μπορεί να στο τρομάξουν ή να ανοίξουν κάποια πόρτα ή οτιδήποτε.
Ξανασκέψου το.
Τα υπόλοιπα θα στα πουν καλύτερα οι συμφορουμίτες (αν και δεν είμαι σίγουρη αν τα διαβάζεις).
Τα διαβάζω όλα να είσαι σίγουρος(η)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Δεν υπάρχει περίπτωση, να άφηνα ούτε καν ενήλικο σκύλο, πόσο μάλλον κουτάβι, σε περιβάλλον προσβάσιμο από αγνώστους. Μου σηκώνεται η τρίχα και μόνο που το σκέφτομαι.

Η ζημιά που μπορεί να συμβεί στον χαρακτήρα του κουταβιού σου, είναι επιεικώς απερίγραπτη.

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Θέλω να ευχαριστήσω το φίλο Grifos γιατί βρήκα την απάντηση εδώ, σε ένα κλειστό θέμα αλλά και σε ένα καταπληκτικό κείμενο.

Δεν διαφέρει βέβαια από τις τοποθετήσεις σας και σας ευχαριστώ όλους.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97