Καλημέρα ! Είμαι νέα στο φόρουμ και τυχαία είδα την συγκεκριμένη συζήτηση. Αγαπώ πολύ τα σκυλιά Αγίου Βερνάρδου κι έχω μελετήσει τα πάντα που τα αφορούν..Παρά ταύτα θα ήθελα να ρωτήσω και ιδιοκτήτες γιατί οι γνώμες τρίτων με έχουν διχάσει.Τελικά βρήκατε σκυλάκι Αγίου Βερνάρδου? Εγώ διαμένω στα Χανιά και οι περισσότεροι με αποθάρρυναν για το συγκεκριμένο γιατί θα υποφέρει λόγω ζέστης.Έχει τελικά μόνωση το τρίχωμα του και για τη ζέστη? Πιο πολύ με ενδιαφέρει η γνώμη κάποιων που μεγαλώνουν τέτοιο σκυλί παρά των ειδικών .ΕυχαριστώΚαλησπέρα σας,
θα ήθελα να σας κάνω ορισμένες ερωτήσεις περί ενός κουταβιού αγίου βερνάρδου.
Η γυναίκα μου πριν πολλά χρόνια είχε ένα αγίου βερνάρδου το οποίο το είχε λατρέψει.
Δυστυχώς έφυγε από τη ζωή κάποια στιγμή.
Θέλει πάρα πολύ να αποκτήσει ξανά ένα κουτάβι.
Μετά από αρκετό ψάξιμο, βρήκα μια αγγελία (αν επιτρέπεται να το αναφέρω αλλά όχι από πετσοπ) η οποία λέει ότι είναι καθαρόαιμο, εμβόλια κτλ κτλ και τσιπαρισμένο και μπορείτε να δείτε γονείς.
Δεν αναφέρει αν έχει pedigree.
Τώρα, οι ερωτήσεις:
Επειδή η φωτογραφία του κουταβιού είναι ολόιδια με αυτό που είχε πριν τόσα χρόνια μόνο που δεν έβαλε τα κλάμματα.
Σε περίπτωση που δεν έχει pedigree αλλά είναι γέννα ιδιώτη, είναι κάτι αρνητικό;
Μπορεί ίσως αργότερα να εκδοθεί πιστοποιητικό;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καλημέρα,
Ναι πήραμε "σκυλακι" γιατί μόνο - ακι δεν είναι τώρα... Ο δουκας (Duke od Mikija, το εκτροφικο του όνομα) είναι 60+ κιλά και χθες έγινε 19 μηνών.
Με τη ζέστη έχει θέμα όπως όλα τα μαλλιαρα σκυλιά, και ένας λόγος παραπάνω ο όγκος του. Οι βόλτες το καλοκαίρι θα πρέπει να γίνονται πολύ πρωί (μας ξυπνάει 4.30 5 το πρωί...)
Τώρα που αρχίζουν οι ζέστες τον βγάζω 6 πριν τη δουλειά...
Sent from my Lenovo S820 using Tapatalk
Πηγή: http://www.animalsurgery.gr/index.p...e&id=15:2010-12-19-09-04-13&catid=3&Itemid=15Υπάρχουν φυλές που είναι πιο επιρρεπείς στη νόσο ;
Βεβαίως. Πιο επιρρεπείς είναι οι μεγαλόσωμες φυλές σκύλων όπως, οι σκύλοι Αγίου Βερνάρδου, Καυκάσου, Γερμανικοί Ποιμενικοί, Ροτβάιλερ κ.α, οι οποίες έχουν αυξημένο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τις μικρόσωμες, από την ηλικία των 3 έως 8 μηνών. Η εμφάνιση της πάθησης είναι σπάνια στις μικρόσωμες φυλές σκύλων και ακόμη σπανιότερη στις γάτες. Από τη στιγμή που κάποιος έχει ένα σκύλο που ανήκει στις παραπάνω φυλές, θα πρέπει να έχει υπόψη του την πιθανότητα εμφάνισης της πάθησης και να ελέγχει το κατοικίδιό του προληπτικά ακόμα κι αν δεν εκδηλώνει κανένα εμφανές σύμπτωμα.
Ναι σαφώς και το γνωρίζω τα περί δυσπλασίας, οι γονείς του είναι ελεύθεροι δυσπλασίας και οι 2 (βασικά κανένας δυσπλασικός σκύλος δεν μπαίνει στην αναπαραγωγή)Ravendark, εφόσον το κουτάβι σου είναι πολύ μεγαλόσωμο, κάνε μια εξέταση δυσπλασίας προληπτικά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Πηγή: Πρότυπο Ιατρείο Ζώων - Δυσπλασία του ισχίου στο σκύλο
Άλλο οι γωνείς και άλλο το κουτάβι, κανε την εξέταση.Ναι σαφώς και το γνωρίζω τα περί δυσπλασίας, οι γονείς του είναι ελεύθεροι δυσπλασίας και οι 2 (βασικά κανένας δυσπλασικός σκύλος δεν μπαίνει στην αναπαραγωγή)