Κουτάβι Αγίου Βερνάρδου

Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
έχω βρει πανέμορφα κουτάβια στην ουγγαρία αλλά τα μεταφορικά είναι πάρα πολλά...γύρω στα 850 ευρώ μου ζητούν...

Συνεπώς μου πέρασε από το μυαλό να πάω οδικώς...γύρω στα 1400χλμ είναι...δεν είναι ένα πέταμα!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κούκλος και καθαρόαιμος...Αξίζει να τον πάρετε...Και σε καλή ηλικία. Μην το σκεφτείτε καθόλου....!!!!

Hara Kam

Member
4 Απριλίου 2014
5
0
Καλησπέρα σας,

θα ήθελα να σας κάνω ορισμένες ερωτήσεις περί ενός κουταβιού αγίου βερνάρδου.

Η γυναίκα μου πριν πολλά χρόνια είχε ένα αγίου βερνάρδου το οποίο το είχε λατρέψει.
Δυστυχώς έφυγε από τη ζωή κάποια στιγμή.

Θέλει πάρα πολύ να αποκτήσει ξανά ένα κουτάβι.

Μετά από αρκετό ψάξιμο, βρήκα μια αγγελία (αν επιτρέπεται να το αναφέρω αλλά όχι από πετσοπ) η οποία λέει ότι είναι καθαρόαιμο, εμβόλια κτλ κτλ και τσιπαρισμένο και μπορείτε να δείτε γονείς.

Δεν αναφέρει αν έχει pedigree.

Τώρα, οι ερωτήσεις:

Επειδή η φωτογραφία του κουταβιού είναι ολόιδια με αυτό που είχε πριν τόσα χρόνια μόνο που δεν έβαλε τα κλάμματα.

Σε περίπτωση που δεν έχει pedigree αλλά είναι γέννα ιδιώτη, είναι κάτι αρνητικό;

Μπορεί ίσως αργότερα να εκδοθεί πιστοποιητικό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καλημέρα ! Είμαι νέα στο φόρουμ και τυχαία είδα την συγκεκριμένη συζήτηση. Αγαπώ πολύ τα σκυλιά Αγίου Βερνάρδου κι έχω μελετήσει τα πάντα που τα αφορούν..Παρά ταύτα θα ήθελα να ρωτήσω και ιδιοκτήτες γιατί οι γνώμες τρίτων με έχουν διχάσει.Τελικά βρήκατε σκυλάκι Αγίου Βερνάρδου? Εγώ διαμένω στα Χανιά και οι περισσότεροι με αποθάρρυναν για το συγκεκριμένο γιατί θα υποφέρει λόγω ζέστης.Έχει τελικά μόνωση το τρίχωμα του και για τη ζέστη? Πιο πολύ με ενδιαφέρει η γνώμη κάποιων που μεγαλώνουν τέτοιο σκυλί παρά των ειδικών .Ευχαριστώ

Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
Καλημέρα,

Ναι πήραμε "σκυλακι" γιατί μόνο - ακι δεν είναι τώρα... Ο δουκας (Duke od Mikija, το εκτροφικο του όνομα) είναι 60+ κιλά και χθες έγινε 19 μηνών.

Με τη ζέστη έχει θέμα όπως όλα τα μαλλιαρα σκυλιά, και ένας λόγος παραπάνω ο όγκος του. Οι βόλτες το καλοκαίρι θα πρέπει να γίνονται πολύ πρωί (μας ξυπνάει 4.30 5 το πρωί...)

Τώρα που αρχίζουν οι ζέστες τον βγάζω 6 πριν τη δουλειά...

Sent from my Lenovo S820 using Tapatalk

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Καλημέρα,

Ναι πήραμε "σκυλακι" γιατί μόνο - ακι δεν είναι τώρα... Ο δουκας (Duke od Mikija, το εκτροφικο του όνομα) είναι 60+ κιλά και χθες έγινε 19 μηνών.

Με τη ζέστη έχει θέμα όπως όλα τα μαλλιαρα σκυλιά, και ένας λόγος παραπάνω ο όγκος του. Οι βόλτες το καλοκαίρι θα πρέπει να γίνονται πολύ πρωί (μας ξυπνάει 4.30 5 το πρωί...)

Τώρα που αρχίζουν οι ζέστες τον βγάζω 6 πριν τη δουλειά...

Sent from my Lenovo S820 using Tapatalk

Και δεν είδαμε ακόμη φωτογραφίες???

Αύριο το πρωί λοιπόν μετά τη βόλτα!!!!!!!!!!!

Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
Εχω ποστάρει απλά σε άλλο θρεντ...

Εδώ την μέρα που τον πήραμε από Βελιγράδι

Τις πρώτες του μέρες σπίτι:

Τα χριστούγεννα:

και πριν ένα μήνα περίπου:

Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
ναι ήταν 60 πριν 2 μήνες που τον ζύγισα... έχει ένα χρόνο ακόμα για να ολοκληρωθεί η ανάπτυξή του.
Τα πόδια του είναι μια χαρά, κανένα πρόβλημα.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Ravendark, εφόσον το κουτάβι σου είναι πολύ μεγαλόσωμο, κάνε μια εξέταση δυσπλασίας προληπτικά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Υπάρχουν φυλές που είναι πιο επιρρεπείς στη νόσο ;

Βεβαίως. Πιο επιρρεπείς είναι οι μεγαλόσωμες φυλές σκύλων όπως, οι σκύλοι Αγίου Βερνάρδου, Καυκάσου, Γερμανικοί Ποιμενικοί, Ροτβάιλερ κ.α, οι οποίες έχουν αυξημένο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τις μικρόσωμες, από την ηλικία των 3 έως 8 μηνών. Η εμφάνιση της πάθησης είναι σπάνια στις μικρόσωμες φυλές σκύλων και ακόμη σπανιότερη στις γάτες. Από τη στιγμή που κάποιος έχει ένα σκύλο που ανήκει στις παραπάνω φυλές, θα πρέπει να έχει υπόψη του την πιθανότητα εμφάνισης της πάθησης και να ελέγχει το κατοικίδιό του προληπτικά ακόμα κι αν δεν εκδηλώνει κανένα εμφανές σύμπτωμα.
Πηγή: http://www.animalsurgery.gr/index.p...e&id=15:2010-12-19-09-04-13&catid=3&Itemid=15

Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
Ravendark, εφόσον το κουτάβι σου είναι πολύ μεγαλόσωμο, κάνε μια εξέταση δυσπλασίας προληπτικά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Πηγή: Πρότυπο Ιατρείο Ζώων - Δυσπλασία του ισχίου στο σκύλο
Ναι σαφώς και το γνωρίζω τα περί δυσπλασίας, οι γονείς του είναι ελεύθεροι δυσπλασίας και οι 2 (βασικά κανένας δυσπλασικός σκύλος δεν μπαίνει στην αναπαραγωγή)

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Ναι σαφώς και το γνωρίζω τα περί δυσπλασίας, οι γονείς του είναι ελεύθεροι δυσπλασίας και οι 2 (βασικά κανένας δυσπλασικός σκύλος δεν μπαίνει στην αναπαραγωγή)
Άλλο οι γωνείς και άλλο το κουτάβι, κανε την εξέταση.