Κουτάβι Αγίου Βερνάρδου

Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
Καλησπέρα σας,

θα ήθελα να σας κάνω ορισμένες ερωτήσεις περί ενός κουταβιού αγίου βερνάρδου.

Η γυναίκα μου πριν πολλά χρόνια είχε ένα αγίου βερνάρδου το οποίο το είχε λατρέψει.
Δυστυχώς έφυγε από τη ζωή κάποια στιγμή.

Θέλει πάρα πολύ να αποκτήσει ξανά ένα κουτάβι.

Μετά από αρκετό ψάξιμο, βρήκα μια αγγελία (αν επιτρέπεται να το αναφέρω αλλά όχι από πετσοπ) η οποία λέει ότι είναι καθαρόαιμο, εμβόλια κτλ κτλ και τσιπαρισμένο και μπορείτε να δείτε γονείς.

Δεν αναφέρει αν έχει pedigree.

Τώρα, οι ερωτήσεις:

Επειδή η φωτογραφία του κουταβιού είναι ολόιδια με αυτό που είχε πριν τόσα χρόνια μόνο που δεν έβαλε τα κλάμματα.

Σε περίπτωση που δεν έχει pedigree αλλά είναι γέννα ιδιώτη, είναι κάτι αρνητικό;

Μπορεί ίσως αργότερα να εκδοθεί πιστοποιητικό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Καλως ηρθες φιλε μου.:)
Θα ηταν μεγα λαθος να παρεις σκυλο απο εναν μη εκτροφεα.
Κατσε πιες ενα νερο και θα σου πουν τα φιλαρακια εδω μεσα τα σωστα λινκς να διαβασεις να καταλαβεις γιατι στο λεω.Δεν εχω καταφερει ακομα να παραθεσω ενα @#$%λινκ.

Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
Καλως σας βρήκα! :)

Πήγα χθες στην έκθεση στον Μαραθώνα, ένας φίλος μου εκθέτει μπόξερ.
Δεν βρήκα κάποιον που να εκτρέφει γιγαντάκια.
Ήταν 2 αγίου βερνάρδου μόνο, ένα θηλυκό μακρύτριχο και ένα αρσενικό κοντότριχο αλλά ο ιδιοκτήτης τους ήταν Ιταλος...

Στην προκειμένη περίπτωση; Εισαγωγή από εξωτερικό;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Το pedigree νομίζω βγαίνει 30 μερες το αργοτερο απο την γεννα, η οποία πρεπει να δηλωθει στον ΚΟΕ
μετα δεν μπορει να βγει

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αν δεν υπάρχει εκτροφέας στην Ελλάδα, είναι μονόδρομος το εξωτερικό!
Επικοινωνείτε να δειτε αν εχει γέννα και κουτάβια, ή πότε προγραμματίζει και τον επισκέπτεστε!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καλως σας βρήκα! :)

Πήγα χθες στην έκθεση στον Μαραθώνα, ένας φίλος μου εκθέτει μπόξερ.
Δεν βρήκα κάποιον που να εκτρέφει γιγαντάκια.
Ήταν 2 αγίου βερνάρδου μόνο, ένα θηλυκό μακρύτριχο και ένα αρσενικό κοντότριχο αλλά ο ιδιοκτήτης τους ήταν Ιταλος...

Στην προκειμένη περίπτωση; Εισαγωγή από εξωτερικό;
Eίναι μεγάλο ρίσκο από γέννα ιδιώτη..
Ρώτησες μήπως τους Ιταλούς να σου προτείνουν κανένα εκτροφείο ή το δικό τους ?
Ναι η επιλογή είναι από έξω μόνο.., άρχισε έρευνα.., είναι μακρύς ο δρόμος.. αλλά δεν θα το μετανιώσεις..!!

Καλώς ήρθες! :)

Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
Δηλαδή:

παίρνω τηλ εδώ: KOE anakinoseis και ρωτάω αν μπορεί να βρεθεί κάποιος που να εκτρέφει καθαρόαιμα.
Αν δεν βρεθεί, από εξωτερικό, από που εννοείς; Φαντάζομαι όχι από πετσοπ...

Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
Eίναι μεγάλο ρίσκο από γέννα ιδιώτη..
Ρώτησες μήπως τους Ιταλούς να σου προτείνουν κανένα εκτροφείο ή το δικό τους ?
Ναι η επιλογή είναι από έξω μόνο.., άρχισε έρευνα.., είναι μακρύς ο δρόμος.. αλλά δεν θα το μετανιώσεις..!!

Καλώς ήρθες! :)
Δεν το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια να τον ρωτήσω...
Καμιά συμβουλή για να γίνει η αρχή για την έρευνα; :p

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δηλαδή:

παίρνω τηλ εδώ: KOE anakinoseis και ρωτάω αν μπορεί να βρεθεί κάποιος που να εκτρέφει καθαρόαιμα.
Αν δεν βρεθεί, από εξωτερικό, από που εννοείς; Φαντάζομαι όχι από πετσοπ...
Απο εκτροφείο του εξωτερικού! Μιλας μετά μαζι τους και βλέπεις πώς θα κινηθείς και πότε... γιατι δεν υπάρχουν πάντα διαθεσιμα κουτάβια!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
π.χ. μπορείς να ξεκινήσεις από το ; Dog Breeders and Kennels in Europe @ eurobreeder.com και το :
The Kennel Club

παρακολούθησε βιντεάκια στο u tube από διαγωνισμούς στα crafts dog show 2012 και όχι μόνο.. δες πρωταθλητές, δες σε ποια εκτροφεία ανήκουν και κινήσου ανάλογα ..

Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
Απο εκτροφείο του εξωτερικού! Μιλας μετά μαζι τους και βλέπεις πώς θα κινηθείς και πότε... γιατι δεν υπάρχουν πάντα διαθεσιμα κουτάβια!
Δεν το διατύπωσα καλά, εννοω γνωρίζεις συγκεκριμένα εκτροφεία στο εξωτερικό;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δεν το διατύπωσα καλά, εννοω γνωρίζεις συγκεκριμένα εκτροφεία στο εξωτερικό;
Θα σου πω πως βρήκα εκτροφεία εξωτερικού για τη δικιά μου, αν και εχουμε και στην Ελλάδα, ήθελα να δώ και να μάθω διάφορα και από τις τακτικες του εξωτερικού.
Βρήκα ενα φόρουμ για τη φυλή και διάβαζα τις συζητήσεις, χαζευα φωτογραφιες κλπ, μετά παρακολούθησα και βιντεο εκθέσεων που είχαν διεθνή συμμετοχή και εκει εβλεπα πληροφορίες των σκύλων.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ναι το γνωρίζω, γιαυτό και είπα αν αποκλείεται...

Ω ναι... δεν ειναι επικερδής πορεία ώσπου να το αγοράσει κάποιος, συν ότι κοστίζει πολύ περισσότερα αρα εχει και μικρότερη ζητηση!
Εκτροφεία και πετσοπ δεν πανε στην ιδια πρόταση

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
αρχίζω ψάξιμο λοιπόν από το εξωτερικό! Καλή μου τύχη!
Υπομονή και επιμονή σου εύχομαι!!!
Και σύντομα να μας πεις ότι βρήκες το κουτάβι των ονείρων σας!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ποτέ από γέννα ιδιώτη ή πέτσοπ! Άλλωστε τα Αγίου Βερνάρδου έχουν πολλά προβλήματα υγείας. Ξέρω όμως ότι υπάρχει ένα Αγίου Βερνάρδου σε καταφύγιο, το είδα πριν από μερικές μέρες. Θα σε συμβούλευα να πάρεις αυτό. Εδώ είναι η αγγελία:

Ζωάκια Χαρίζονται: Χαρίζεται Αγιου Βερνάρδου

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εκτροφέας Αγίου Βερνάρδου δεν υπάρχει στην Ελλάδα...Υπήρχε ένας στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν ξέρω αν κάνει πια γέννες.

Το καλύτερο εκτροφείο στο κόσμο είναι το Bernegardens , έχει τα κορυφαία σκυλιά . Έίχα φέρει και εγώ κουτάβι από εκεί... (αν τους πείσετε να σας στείλουν κουτάβι) ΠΟΤΕ από pet shop...ειδικά τέτοιες δύσκολες ράτσες με αρκετά κληρονομικά προβλήματα...
Πάντως είναι δύσκολα σκυλιά λόγω μεγέθους....χρειάζονται πάρα πολλή προσοχη στην ανατροφή τους ειδικά με τα πίσω τους πόδια,.....υποφέρουν απίστευτα στην Ελληνική ΄ζεστη και γενικά χρειάζονται έμπειρο ιδιοκτήτη....