αρα αμα καταλαβα καλα, πλαταρια λαιμοι κλπ που βρηκα φθηνα, αμα τα δινω ωμα ειναι μια χαρα! με συνοδεια λαχανικων ρυζιου κλπ!
Κοτόπουλο δίνουμε ωμό επειδί έχει κόκκαλα.35 κιλα περιπου, εχω να τον ζυγισω 15 μερες, εκει περιπου ειναι...κοτοπουλο δεν ειπαμε οτι δε κανει? ή δε κανει το μαγειρευτο?
Λοιπόν κατ' αρχήν βρήκα σε ένα τοπικό σούπερ μάρκετ εισαγόμενο τρανς (δεν το ήξερα σαν κρέας) χωρίς μεγάλο ποσοστό λίπους με 3.50 ευρώ το κιλό, έφαγα κι εγώ μου άρεσε πολύ. Το καλύτερο όμως που βρήκα είναι χοιρινή σπάλα με 3.80 ευρώ το κιλό και λαιμός (μπριζόλα) με 4.35. Κατά καιρούς ξέρω πως ο μαρινόπουλος βάζει κάτι προσφορές με 2.70-2.80 αλλά δεν έχω πάρει ποτέ. Αν ο σκύλος σου είναι 30 κιλά και τώρα το καλοκαίρι δεν του δίνεις παραπάνω απ' το 2% ΣΒ τότε σου φτάνουν 600 γραμμάρια απ' τα οποία τα 400 γραμμάρια θα είναι κρέας και τα 200 λαχανικά και δημητριακά. Και με 5 ευρά να βρεις κρέας πάνω από 2 ευρά δε θα σου κοστίσει, πόσο μάλιστα αν το βρεις με 3.50.ε και σε κρεας τι να του δινω? που να μη κοστιζει και μια περιουσια...γιατι θελω να κοψω την ξηρα.
Καλό είναι να αποφευγουμε το χοιρινό.Το καλύτερο όμως που βρήκα είναι χοιρινή σπάλα με 3.80 ευρώ το κιλό και λαιμός (μπριζόλα) με 4.35.
Ρε παδιά, καντε ένα διάβασμα για τη μπαρφ πριν παρετε οποιαδήποτε απόφαση... είναι η τρίτη φορά που το λέω, και όχι γιατι βαριέμαι να γράφω, αλλά γιατι αποκλείεται να αναπαραχθεί εδώ όλη η πληροφορία που υπάρχει σε άλλα νήματα που έχουν συζητηθεί διεξοδικά.
Το θέμα με το χοιρινό είναι οτι μπορεί να περιέχει έναν ιό (του οποίου το όνομα δε συγκρατώ). Υποτίθεται όμως οτι με την κατάψυξη για ένα χρονικό διάστημα εξουδετερώνεται. Οπότε πολύς κόσμος δίνει και χοιρινό.
Χοιρινό ποτέ δεν έχω δώσει λόγου του ιού Aujetzki.Το θέμα με το χοιρινό είναι οτι μπορεί να περιέχει έναν ιό (του οποίου το όνομα δε συγκρατώ). Υποτίθεται όμως οτι με την κατάψυξη για ένα χρονικό διάστημα εξουδετερώνεται. Οπότε πολύς κόσμος δίνει και χοιρινό.
Ούτε εγώ δίνω ωμό χοιρινό. Ο ιός Aujeszky, ένα είδος ερπητοιύ, είναι θανατηφόρος για το σκύλο. Η ψύξη δεν τον σκοτώνει.Χοιρινό ποτέ δεν έχω δώσει λόγου του ιού Aujetzki.
Τον άνθρωπο δεν τον επιρεάζει αλλα για τον σκύλο είναι θανατος εντός 5 ημερών.
Αν θυμάμαι πρέπει να μείνει στους -18 βαθμούς για ένα μήνα για να είσαι ασφαλές.
αυτο εννοω, μαγειρευτο με τα κοκκαλα....tsaki, πουθενα δεν αναφέρθηκε οτι δεν κάνει κοτόπουλο μαγειρευτο. ΚΟΚΑΛΑ κοτοπουλου μαγειρευτά είναι που απαγορεύονται. Αν έδινες τα πλατάρια και τους λαιμούς που ανέφερες στην αρχή μαγειρεμένα, θα ήταν κίνδυνος θάνατος για το σκύλο σου. Απο κει και πέρα αν θες ν'αρχίσεις να δίνεις ωμά, κάνε ένα γερό διάβασμα. Να ξέρεις τι κάνεις και γιατί.