Κομπλεξικοί στην θάλασσα

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Μια γαλλικη παροιμια(καπως τραβηγμενη) λεει: ''Η ευχαριστηση μου, τελειωνει εκει που αρχιζει η δυσαρεσκεια του αλλου''.

Οχι, δεν θα αποφασιζουν αλλοι για το αν θα εχουμε σκυλο και αν θα τον πηγαινουμε βολτα κλπ...
Δεν θα γινουμε ομως και εντελως ανάλγητοι προς τους γυρω μας, καποια πραγματα τα βλεπουμε κατα περιπτωση...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Κι εγώ συμφωνώ απόλυτα με κοκονι, συμφωνώ όμως και με τους υπόλοιπους ότι να βρίσουμε χυδαία αυτόν που μας ενοχλεί δεν είναι η λύση. Δεν θα κάτσω να κάνω ψυχοθεραπεία στον κάθε κομπλεξικό ούτε να εξετάσω τους λόγους που τον κάνουν απαράδεκτο όπως και εκείνος δεν ξέρει και δεν τον νοιάζουν οι δικοί μου λόγοι που φέρομαι όπως φέρομαι. Δεν θα βρίσω όμως κιόλας και δεν συμφωνώ με τέτοια συμπεριφορά γιατί απλά γινόμαστε το ίδιο ρατσιστές όπως αυτοί, αυτοί με τους ιδιοκτήτες σκύλων και εμείς με τους γέρους .

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Kokoni αν εσυ εχεις λοξα να βγαινεις βολτα με 5-6 ταραντουλες επανω σου (γιατι ετσι τη βρισκεις ρε παιδακι μου. Γουσταρεις ταραντουλα.. :) ) δεν μπορεις να εχεις την απαιτηση να μπαινεις και στο Μετρο... Πώς να το κανουμε. Πρεπει να σεβομαστε τους αλλους και να μην τους προσβαλουμε.

Ειναι η αρχη της Δημοκρατιας.
Το ξέρω ότι είναι καλό να μην χρησιμοποιούμε το forum απλά για να τυπικές απαντήσεις αλλά ειλικρινά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ!!!!!ΑΚΟΜΑ ΓΕΛΑΩ!!!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Λογικά επιχειρήματα απέναντι σε παράλογα κόμπλεξ είναι μια τρύπα στο νερό.

Συμφωνώ 100% με τον kokoni και αποτέλεσμα αυτού είναι το οτι επιλέγω να μην παίρνω το σκύλο μαζί μου σε πολυσύχναστες παραλίες (όπως εξήγησα παραπάνω).
ο χρηστης avraki κι εγω αναφερθηκαμε στον φοβο περισσοτερο κι οχι στα κομπλεξ....
στον φοβο δεν υπαρχει λογικη....

την κυρια που μου ελεγε σε απομακρυσμενη μοναχικη παραλια να βγαλω εξω το σκυλο χωρις επιχειρηματα γιατι φοβοταν για τα παιδια της την αγνοησα...οταν αρχισε να τσιριζει και να ψιλολιποθυμα απο υστερια και φοβο την λυπηθηκα και μαζεψα το σκυλο μου...

μετα απο καμια ωρα ομως της ειπα χαμογελαστα...να σας πω...φευγατε νομιζω ε? αντε να παιρνουμε κι εμεις σειρα!

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
ειναι βεβαια και ο τροπος...
το "παρε το βρωμοσκυλο σου απο κοντα μου" απο το "σας παρακαλω επειδη φοβαμαι κρατατε λιγο το σκυλο σας" εχουν διαφορα....
και την αναλογη αντιδραση....
Ναι αλλά αν ο άλλος επειδή είναι βλαμμένος και σου καλέσει την αστυνομία και ισχυριστεί ότι τον έβρισες, είτε το έχεις κάνει είτε όχι, πάτε αμέσως αυτόφωρο και οι δύο!!

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
ο χρηστης avraki κι εγω αναφερθηκαμε στον φοβο περισσοτερο κι οχι στα κομπλεξ....
στον φοβο δεν υπαρχει λογικη....

την κυρια που μου ελεγε σε απομακρυσμενη μοναχικη παραλια να βγαλω εξω το σκυλο χωρις επιχειρηματα γιατι φοβοταν για τα παιδια της την αγνοησα...οταν αρχισε να τσιριζει και να ψιλολιποθυμα απο υστερια και φοβο την λυπηθηκα και μαζεψα το σκυλο μου...

μετα απο καμια ωρα ομως της ειπα χαμογελαστα...να σας πω...φευγατε νομιζω ε? αντε να παιρνουμε κι εμεις σειρα!
Ναι βρε, το ίδιο ισχύει.
Πως να αντιπαραθέσεις λογική στον παράλογο φόβο?
Εγώ δεν είμαι διατεθημένος να μπώ σε αυτήν τη διαδικασία, αυτό λέω. :)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Συμφωνώ 100% με τον kokoni και αποτέλεσμα αυτού είναι το οτι επιλέγω να μην παίρνω το σκύλο μαζί μου σε πολυσύχναστες παραλίες (όπως εξήγησα παραπάνω).
Δεν κάνω 3.000 χμ ταξίδι για να τα κλείσω σε ένα δωμάτιο. Τα παίρνω μαζί μου επειδή θέλω να κάνω διακοπές μαζί με τα σκυλιά μου. Και δεν πάω σε πολυσύχναστες παραλίες, αλλά όλο και κάποιος έρχεται και αρχίζει την μουρμούρα.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
ααααχχχ...πονεμενο θεμα τουτο....
Δημιουργουν μονιμως προβλημα...

1. Γιαγιαδες
2. Φοβικες με σκυλια μαμαδες υπερπροστατευτικες....
Επαθε μπροστα μου μια υστερια και τσιριζε τοσο ωστε μαζεψα κι εδεσα το σκυλο και της εκανα αερα να μη μας μεινει...πικρα η γυναικα...
ουτε δεινοσαυρο να εβλεπε...
Οι γιαγιάδες ειδικά είναι μια κατηγορία από μόνες τους! Είχα πάει μια φορά για μπάνιο, άνευ σκύλου, και ήταν3 4 μέσα στη θάλασσα και όπως κολυμπούσαμε τις πιτσιλίσαμε και έβαλαν τις φωνές γιατί όπως είπαν δεν ήθελαν να βραχούν! Και ήταν μες τη θάλασσα!!! Από εκεί να καταλάβει κανείς!!

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
αλλά όλο και κάποιος έρχεται και αρχίζει την μουρμούρα.
To ξέρω μωρέ, αυτό είναι το πρόβλημα.

Έχεις σκευτεί να κάνεις ταξίδια με λιγότερα απο 3.000 χιλιόμετρα? :D :D

(Πλάκα κάνω ξέρω που είσαι και σε τι αναφέρεσαι :) )

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Ναι βρε, το ίδιο ισχύει.
Πως να αντιπαραθέσεις λογική στον παράλογο φόβο?
Εγώ δεν είμαι διατεθημένος να μπώ σε αυτήν τη διαδικασία, αυτό λέω. :)
καταλαβαινω αυτο που λες, απλα σου λεω οτι δεν υπαρχει λογικος και παραλογος φοβος....
δεν θα πεις δηλ. στον φοβικο ανθρωπο...μα μη το φοβαστε, δεν δαγκωνει...λεκτικα δεν θα τον πεισεις...
Απλα θα κρατησεις για λιγο κοντα σου το σκυλι...

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Οι γιαγιάδες ειδικά είναι μια κατηγορία από μόνες τους! Είχα πάει μια φορά για μπάνιο, άνευ σκύλου, και ήταν3 4 μέσα στη θάλασσα και όπως κολυμπούσαμε τις πιτσιλίσαμε και έβαλαν τις φωνές γιατί όπως είπαν δεν ήθελαν να βραχούν! Και ήταν μες τη θάλασσα!!! Από εκεί να καταλάβει κανείς!!
Το μαλλί παιδί μου.... μην βραχεί το μαλλί.... :D

jasonp66gr

Well-Known Member
15 Οκτωβρίου 2008
83
62
ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ
Για τον φόβο που αναφέρθηκε και θα συμφωνήσω, εχθές στην βόλτα πετύχαμε μια μητέρα ποδηλατάδα με τα δύο μικρά κορίτσια της 7-10 ετών, η μεγαλύτερη ρώτησε αν μπορεί να χαϊδέψει τον μικρό που είχε κάτσει και χάζευε την φάση ενώ η άλλη φοβήθηκε και καθόταν μακριά βάζοντας το ποδήλατο τείχος, τι και αν είδε την αδελφή της τι και αν της είπε η μητέρα της ή εγώ, ανένδοτη
Σεβασμός και συνύπαρξη

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
o γιος μου (15 ετων) που μεγαλωσε καβαλα σε ενα μποξερ...φοβαται τα σκυλια και θελει πολυ εσωτερικη δουλεια και βοηθεια απο εμενα να πολεμησει το φοβο του...αρνητικη εμπειρια δεν ειχε ποτε....μονο τη δικη μας δεν φοβαται...μαλλον γιατι τη συνηθισε...
αραγε να εχει σχεση και με το dna?

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Εγώ πιστεύω πως η ύπαρξη των κομπλεξικών στη θάλασσα, στα πάρκα και οπουδήποτε, είναι αποτέλεσμα των ανευθυνων.Γιατί όταν θα δεί η γιαγιά στο πάρκο δέκα άτομα με σκυλί να αφήνουν τα κακάκια δεξιά και αριστερά και να μην τα μαζεύουν, και μόνο έναν να τα μαζέψει, τότε ποιά θα είναι η εικόνα που θα σχηματίσει?Το ίδιο ισχύει και στην θάλασσα, ήταν προχθές ένας εντελώς βλάκας με το σκυλί του και το άφηνε ελεύθερο, αυτό δεν τον άκουγε καθόλου, και πάει στην ομπρέλα μιας παρέας και τους αρπάζει κάτι και αρχίζει και τρέχει...Έτσι λοιπόν νομίζω πως δεν φταίει ο κάθε παππούς και η κάθε γιαγιά, αλλά ο κάθε ανεύθυνος, γιατί αυτή η λανθασμένη γενική εικόνα που έχουν για τα σκυλιά, είναι δημιούργημα του κάθε βλάκα που έτυχε να έχει σκύλο στα χέρια του...
Και καλώς ή κακώς υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων, που δεν τους αρέσουν τα σκυλιά, ας το σεβαστούμε και ας μην τους ''ερεθίζουμε''.
Τώρα τρέλα υπήρχε πάντα στον κόσμο, ήμουν στην Γλυκή στην Πρέβεζα, έχει ένα ποταμάκι εκεί και το έχουν αξιοποιήσει, πάει και ένας με το σκυλί του, και το βάζει μέσα στο ποτάμι και του λέει μια κυρία να πάρει το σκυλί γιατί μπαίνουν και παιδιά μέσα, μετά από λίγο πάει ο γιός της και κατουράει μέσα στο ποτάμι...:cuniaoo: Οκ τι να πείς τότε?Απο τη μία την ενοχλούν τα μικρόβια από το σκυλί και από την άλλη αφήνει το παιδί της να κατουράει.....

magda

Well-Known Member
6 Μαϊου 2011
77
0
Καταρχάς θα διαφωνήσω με το όρο "κομπλεξικοί".. δεν είναι απο κόμπλεξ η αντίδρασή τους..
πείτε το ίσως προκατάληψη, κακία.. ρατσισμό σε οτιδήποτε το "διαφορετικό".. ή οτι το "πάθημα" τους έχει κάνει να αντιδρούνε..
Σε οτι έχει να κάνει με τις γιαγιάδες, είναι περισσότερο η λογική οτι τα σκυλιά είναι για να ζουν στο χωριο στα χωράφια μακριά απο το σπίτι..
κατα τα άλλα ο dogzlover με κάλυψε πλήρως..

Πάντως φέτος στισ διακοπές μου υπήρξα ιδιαίτερα τυχερή.. ήμουν μονίμως σε ερημικές παραλίες, με ελάχιστο κόσμο την χειρτερη περίπτωση..
μια φορά που ήταν δυο παρέες στην παραλιά, πρέπει οι ανθρωποι να με πέρασαν γιαν τηn σούπερ υστέρω ιδιοκτήτρια.. αλλα πώς να μην τσιρίξω ταν βλέπω τον Ερμή με την κουράδα του κατασκηνωτή στο στόμα?? :(

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
o γιος μου (15 ετων) που μεγαλωσε καβαλα σε ενα μποξερ...φοβαται τα σκυλια και θελει πολυ εσωτερικη δουλεια και βοηθεια απο εμενα να πολεμησει το φοβο του...αρνητικη εμπειρια δεν ειχε ποτε....μονο τη δικη μας δεν φοβαται...μαλλον γιατι τη συνηθισε...
αραγε να εχει σχεση και με το dna?
πρώτη φορά το ακούω παιδί που μεγάλωσε με σκύλο να έχει φοβία. Περίεργο ε; Πραγματικά δεν μπορώ να το εξηγήσω όμως ίσως αυτό που λέμε αρνητική εμπειρία να μην είναι πάντοτε τόσο φανερή.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Είσαι σίγουρος πως το παιδί δεν είχε ποτέ αρνητική εμπειρία; Μ,ήπως του συνέβη κάτι που φοβάται να σας πει; Εμένα με είχε δαγκώσει σκύλος στο παρελθόν αλλά δεν λειτούργησε αποτρεπτικά. Τώρα, στον γιο σου πάλι είναι σε μεγάλη ηλικία που σημαίνει πως είναι λίγο πιο δύσκολο να ξεπεραστεί ένας φόβος γιατί όσο πάει παγιώνεται. Έχει το πλεονέκτημα όμως πως έχει άλλη αντιληπτική ικανότητα. Γνώμη μου είναι αρχικά να μην τον φέρνεις σε επαφή με σκυλιά αλλά να ξεκινήσεις κουβέντες μαζί του. Τι φοβάται; Γιατί; Αν οι φόβοι του είναι παράλογοι κλπ.

giotis

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2011
153
0
Athens
δεν χρειαζεται να λες κουβεντα αφου δεν εισαι σε οργανομενη παραλια....
κανε τον κουφο και μην διαπλεκτιζεσαι,αναγκαζεται να φυγει με σπασμενα νευρα....

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Είσαι σίγουρος πως το παιδί δεν είχε ποτέ αρνητική εμπειρία; Μ,ήπως του συνέβη κάτι που φοβάται να σας πει; Εμένα με είχε δαγκώσει σκύλος στο παρελθόν αλλά δεν λειτούργησε αποτρεπτικά. Τώρα, στον γιο σου πάλι είναι σε μεγάλη ηλικία που σημαίνει πως είναι λίγο πιο δύσκολο να ξεπεραστεί ένας φόβος γιατί όσο πάει παγιώνεται. Έχει το πλεονέκτημα όμως πως έχει άλλη αντιληπτική ικανότητα. Γνώμη μου είναι αρχικά να μην τον φέρνεις σε επαφή με σκυλιά αλλά να ξεκινήσεις κουβέντες μαζί του. Τι φοβάται; Γιατί; Αν οι φόβοι του είναι παράλογοι κλπ.
απολυτα σιγουρη οτι δεν ειχε αρνητικη εμπειρια....υπηρξε φοβιτσιαρικο παιδι οπως ημουν κι εγω (οχι ομως στα σκυλια)...αυτο το "μη με δαγκωσει" του εχει καρφωθει....

παντα σκεφτεται οτι θα του τυχει το κακο...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn