Κολάρο δόνησης και ΟΧΙ ηλεκτρισμού λόγω κώφωσης!

filio

Active Member
22 Δεκεμβρίου 2010
28
0
Βόλος
Καλησπερα!
Θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανενας αν υπαρχει κολαρο απλης δονησης και ΟΧΙ ηλεκτρισμου?
Και προς αποφυγη παρεξηγησεων δεν το θελω για να συμορφοσω των σκυλο μου ωστε να μην κανει αταξιες, απλα ο σκυλος μου ειναι κουφος και σε ενα σαιτ που ελεγε για την εκπαιδευση κουφων σκυλιων ελεγε οτι το κολαρο δονησης ειναι χρησιμο για μην απομακρυνεται ο κουφος σκυλος και για να μπορεις να τον " φωναζεις" να ερχεται οταν απομακρυνεται και δεν εχει οπτικη επαφη μαζι σου ( εννοειται πως ποτε δεν τον αφηνεις απο τα ματυα σου αλλα ανθρωποι ειμαστε και λαθη γινονται ).
Καθε πληροφορια θα ηταν χρησιμη!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Το κολάρο δόνησης είναι χρήσιμο εργαλείο για κουφά σκυλιά.
Αλλά έχε υπόψιν πως ο σκύλος σου πιθανώς να αντιδράσει αρνητικά στην δόνηση, και μπορεί να μην είναι εύκολο να το αναγνωρίζει ως κάλεσμα.
Πρέπει να δουλέψεις πολύ με αυτό, διότι δεν είναι πανάκεια.
Είναι απλά ένας χρήσιμος τρόπος να του τραβήξεις την προσοχή :)

Αν ο σκύλος είναι φοβικός, δεν θα το συνιστούσα με τίποτα!

Προτίμησε κάποιο που να έχει και beeper,
έχω βρει στο internet και ήταν και σχετικά οικονομικό,
αν βρω link θα σου βάλω!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το beeper το πατάς πριν τη δόνηση κι έτσι ο σκύλος μαθαίνει να έρχεται χωρίς τη δόνηση. Αλλά ο συγκεκριμένος σκύλος είναι κουφος, πως θα ακούσει τον ήχο;

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Σε βοηθάει να εντοπίσεις τον σκύλο σε περίπτωση που δεν ανταποκρίθει στην δόνηση (κάλεσμα για κουφούς σκύλους)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Δεν είναι κακή ιδέα. Μπορείς βέβαια να του έχεις και ένα κουδουνάκι.
Σίγουρα όμως, δεν τον αφήνεις λυτό ή εκτός οπτικού πεδίου σου/του.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Aνάλογα το κολάρο.
Το θεωρώ χρήσιμο, όπως και να 'χει,
μιας και τα κολάρα αυτά τα περισσότερα έχουν beeper,
και αν ο σκύλος φύγει για οποιονδήποτε λόγο,
σίγουρα θα σε βοηθήσει στο να τον βρεις,
μιας και μιλάμε για τυφλό σκύλο που αν δεν έχει οπτική επαφή μαζί σου δεν καταλαβαίνει πως το καλείς.

Eπίσης κάπου διάβασα ότι είναι και ένας τρόπος για να ξέρεις πως η δόνηση λειτούργησε.

filio

Active Member
22 Δεκεμβρίου 2010
28
0
Βόλος
Παιδια ευχαριστω για την απαντηση !
sofouli οσον αναφορα το link αμα το βρεις θα ηταν πολυ χρησιμο για μενα γιατι σε μια αναζητηση που εκανα
μονο με ηλεκτρισμο βρηκα και αυτο δεν θα το επερνα ποτε μου!
Οσον αναφορα τωρα το beeber το θεωρω πολυ καλη ιδεα και ομολογω οτι δεν το ειχα σκεφτει!
Μου την κοπανισε 2 φορες χωρις να το προλαβω και τις 2 ηταν κοντα στο σπιτι οποτε αν ειχα beeber με δονιση σιγουρα θα τον ευρισκα
πιο ευκολα και δεν θα τον εψαχνα με τις ωρες!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Μου την κοπανισε 2 φορες χωρις να το προλαβω και τις 2 ηταν κοντα στο σπιτι οποτε αν ειχα beeber με δονιση σιγουρα θα τον ευρισκα πιο ευκολα και δεν θα τον εψαχνα με τις ωρες!
Βρε filio, αφήνεις έξω από το σπίτι, λυτό, κουφό σκυλί;
Τι να σου πω; Εμένα θα έτρεμε το φυλλοκάρδι μου.

bill_soka

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2011
50
1
συγνωμη αλλα υπαρχει σκυλος ο οποιος ΔΕΝ εχει την αναγκη να λυνεται???
συγνωμη κ παλι αλλα μου ακουγεται παρα πολυ εγωιστικο αυτο!!!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
συγνωμη αλλα υπαρχει σκυλος ο οποιος ΔΕΝ εχει την αναγκη να λυνεται???
συγνωμη κ παλι αλλα μου ακουγεται παρα πολυ εγωιστικο αυτο!!!!
Ο συγκεκριμένος σκύλος είναι κουφός.
Άρα είναι επικύνδινο να λύνεται,
και πρέπει να λύνεται μόνο σε καλά περιφραγμένους και ασφαλής χώρους κατέμε.

bill_soka

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2011
50
1
ναι θα τρεμει το φυλλοκαρδ σου καθε φορα που τον λυνεις αλλα πρεπει να το κανεις!!! εχει κ αυτος το δικαιωμα να λυθει κ να τρεξει εστω κ για λιγο αμερυμνος!!! απλα θελει φουλ προσοχη κ αλλο τροπο επικοινωνιας νομιζω!
κολλαρο δονησης εεε??? με χιλια παρ'το κ συνεχισε ετσι... να προσπαθεις ... μπραβο...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ή πάρε ένα flexi! Αλλιώς διακινδυνευεις τη ζωή του.
Συμφωνώ.
Εξ'άλλου τα γαλλικά δεν έχουν και τρελές ανάγκες εκτόνωσης.
οπότε σίγουρα μπορεί να εκτονώνεται με ασφάλεια.

Βέβαια δεν ξέρουμε αν η φίλη filio,
τον έλυσε στην αυλή της ας πούμε και με κάποιο τρόπο ξέφυγε,
αλλά πρέπει να προσέχουμε πολύ πόσο μάλλον με ένα σκυλάκι με κώφωση,
όπου αν είναι μακριά μας δεν μπορεί να μας εντοπίσει τόσο εύκολα όσο ένας οποιοσδήποτε σκύλος.

ναι θα τρεμει το φυλλοκαρδ σου καθε φορα που τον λυνεις αλλα πρεπει να το κανεις!!! εχει κ αυτος το δικαιωμα να λυθει κ να τρεξει εστω κ για λιγο αμερυμνος!!! απλα θελει φουλ προσοχη κ αλλο τροπο επικοινωνιας νομιζω!
κολλαρο δονησης εεε??? με χιλια παρ'το κ συνεχισε ετσι... να προσπαθεις ... μπραβο...
ΔΕΝ πρέπει να λύνεται στον δρόμο ή σε ανοικτό πάρκο.
Πολλά άσχημα μπορεί να συμβούν.
Το κολάρο δόνησης δεν είναι πανάκεια,
απαιτεί εκπαίδευση και υπακοή από τον σκύλο,
και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος,
εκτός αν ο σκύλος είναι πολύ καλά εκπαιδευμένος,
που και πάλι έστω και δεν δουλέψει το κολάρο, τι κάνεις;

Last edited:

bill_soka

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2011
50
1
συμφωνω απολυτα σε αυτο που λες sofouli!!!απλα ειμαι τις αποψης οτι αυτο πρεπει να γινετε μονο μεχρι να βρεθει ενας αλλος κωδικας επικοινωνιας με αυτον που κραταει τον "αδειο" οδηγο στα χερια του! κ σιγουρα υπαρχει αυτος ο κωδικας!!! οπως κ σε εμας,τους ανθρωπους!!!
ισως ειναι λιγο ασχετο αλλα ο θειος μου ειναι εκ γενετις κουφος! το μονο προβλημα που εχω συναντησει στα τοσα χρονια ειναι το οταν ειμασταν πιο μικροι κ παιζαμε μπαλα τις κυριακες σε αλανες κ εξοχες, κ καποιος απο εμας εκανε "φαουλ" στον αλλο κ σταματαγε το παιχνιδι, εκεινος συνεχιζαν γιατι δεν ειχε ακουσει κατι κ ετρεχε ακομα...
τι θελω να πω με αυτο τωρα???!!! εμεις τι επρεπε να κανουμε??? να μην παιζουμε μπαλα μαζι του επειδη δεν σταματαγε την ωρα που επρεπε???? οχι φυσικα!!! βοτσαλακια στην τσεπη κ οταν θελαμε να τον φωναξουμε κ δεν ειχαμε οπτικη επαφη μπαμμμμμ στο κεφαλι!!!!:eek: χαχαχα... αστειευομαι φυσικα!! μεχρι κ στο τηλεφωνο μιλαμε! απλα με videoκληση η sms!!! απλα συμβιβαζεσαι σε ενα σημειο κ ψαχνεις τροπους εποικοινωνιας με τον σκυλο σου στην προκειμενη περιπτωση!!!
μια αναπηρια ειμαι της αποψης οτι δεν πρεπει να την αφηνουμε να μας καταβαλει!!! να μας αλλαξει καποιες μεχρι τωρα συνηθειες ναι!!! αλλα οχι δεν ξαναλυνω τον σκυλο επειδη ειναι κουφος! αν μπορεις να ρωτησεις τον σκυλο κ σου απαντησει οτι δεν θελει να ξαναλυθει, παω πασο...:p;)

• Like
Reactions: betty coltrane

bill_soka

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2011
50
1
Bill-soka μιλάμε σοβαρά τώρα?! Αυτό που λες είναι ΑΚΡΩΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟ
δεν ειπα οτι πηρα ενα λουρι με δονηση κ τελειωσα!! παω στην ομονοια κ το λουρι το εχω στην τσεπη!
ανευθυνο για εμενα ειναι να σταματησεις να προσπαθεις να καλυτερευσεις την ζωη του σκυλου σου η την δικια σου!!! κοιτατε το δεντρο κ χανετε το δασος!!! δεν γινετε απο την μια μερα στην αλλη να εχεις ενα τελεια εκπαιδευμενο σκυλο! απο καπου ξεκινας!! κ ποιος ξερει μπορει κ μακαρι να φτασει στο σημειο να παει κ στην ομονοια!!! αυτο εξαρτατε μονο απο την ιδια κ τον σκυλο της!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν