Κολάρο δόνησης και ΟΧΙ ηλεκτρισμού λόγω κώφωσης!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Δεν διαφωνώ στο ότι πρέπει να λύνεται,
απλά μόνο με την προυποθεση ότι βρίσκεται σε χώρο όπου δεν μπορεί να συμβεί κάτι κακό :)

(Όμορφη η ιστορία με τον θείο, στα περί αναπηρίας με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη!)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
bill_soka βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα και να ανθρωποποιήσεις καταστάσεις.
Η filio έχει κάνει ένα επίσης μεγάλο καλό, αντίστοιχο με το δικό σου. Εχει υιοθετήσει αυτό το σκυλάκι, που ήταν παρατημένο σε κυνοκομείο, ακριβώς επειδή είναι κουφό !!! Αυτή της η κίνηση όμως, την επιβαρύνει με επιπλέον ευθύνες. Οχι με λιγότερες. Πρέπει να είναι διπλά προσεκτική. Μπορείς να διανοηθείς ένα κουφό σκυλί, να χαθεί, σε έναν τόσο εχθρικό ακόμη και για τα υγιεί σκυλιά, κόσμο; Εγώ τρέμω και που το σκέφτομαι. Το αν πρέπει να κυκλοφορούν λυτά, δεσποζόμενα σκυλιά, είναι μια άλλη τεράστια συζήτηση, που έχει άπειρες παραμέτρους και σε καμμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με την συγκεκριμένη συζήτηση. Μην κάνεις το λάθος να συγκρίνεις καταστάσεις. Ο μικρός της filios είναι διπλά επικίνδυνο να είναι λυτός σε αφύλακτο χώρο.
* Την σύγκριση με τον κουφό θείο, την αφήνω στην άκρη...:-|

bill_soka

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2011
50
1
ωραια λοιπον... επαναπαυομαστε σε αυτο λοιπον κ παυουμε να προσπαθουμε για το καλυτερο???

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Ποιό κατά την γνώμη σου είναι το καλύτερο, γιατί δυσκολεύομαι να καταλάβω τι εννοείς.

bill_soka

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2011
50
1
το να ξεκινησεις να προσπαθεις για κατι κ οχι να στρουθοκαμιλιζεις οταν βρεις τα σκουρα!!!! τα εμποδια για αυτο ειναι!!! για να σπαμε το κεφαλι μας για να βρουμε τροπους να το ξεπερασουμε! μιλησε για ενα κολλαρο με δονηση! μια παρα πολυ καλη λυση!! αλλα σιγουρα με ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσοχη!!! εδω οπως ειπατε-με δεν επαναπαυομαστε με ενα υγειη σκυλο!το να μην ξαναλυσεις τον σκυλο σου δεν λυνει το προβλημα!! απλα σε βγαζει απο την ευθηνη(αν μπορω να το πω ετσι!!!) σιγουρα χρειαζεται παρα πολυ εκπαιδευση!! με αμφιβολα αποτελεσματα!! αλλα εαν δεν προσπαθησεις να κατι ποτε δεν θα μαθεις αν τελικα μπορουσες να το κανεις!!!
δεν θα ειναι καλυτερα λοιπον να ξεκινησει απο εκει(κολαρο-περιφραμενο χωρο) κ σιγα σιγα με την βοηθεια παντα ενως ειδικου να κανει σιγα σιγα κ ακομα μεγαλυτερα βηματα??? δεν λεω οτι θα πετυχει! αλλα αν δεν προσπαθησει ποτε δεν θα μαθει! αυτο λεω! κ δεν λεω να βγαλει τον σκυλο εξω για να μαθει εαν πετυχε η εκπαιδευση!!! αλλα μετα απο ενα αρκετα μεγαλο διαστημα χωρις αποτυχια(σε περιφραγμενο χωρο) μπορει να κανει αλλο ενα βημα...
ενα καλο πρωτο μαθημα ειναι το οτι ΔΕΝ κατεβαινουμε απο το πεζοδρομιο εαν δεν ειμαστε συνδεδεμενοι με τον συνοδο μας!!!(με οδηγο) ξερω πολλα σκυλια που το κανουν αυτο!! βεβαια δεν ειναι κουφα αυτα σκυλια.. αλλα σιγουρα μπορει κ αυτο να μαθει κατι τετοιο! σιγουρα θελει χρονο κ δεν γινετε απο την μια στιγμη στην αλλη!!!
εν κατακλειδι αυτο που θελω να πω ειναι οτι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!!!

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Το κολάρο δόνησης είναι το κλίκερ των τυφλών σκύλων.
Αν το εισάγεις με θετικό τρόπο,θα έχεις θετικά αποτελέσματα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Συγγνώμη αλλά δεν νομίζω ότι λέμε κάτι διαφορετικό. Μόνο που εσύ για κάποιον περίεργο λόγο, χρησιμοποιείς βαρύγδουπες εκφράσεις :-|

Θα σχολιάσω μόνο αυτό:
...αλλα εαν δεν προσπαθησεις να κατι ποτε δεν θα μαθεις αν τελικα μπορουσες να το κανεις!!!
δεν θα ειναι καλυτερα λοιπον να ξεκινησει απο εκει(κολαρο-περιφραμενο χωρο) κ σιγα σιγα με την βοηθεια παντα ενως ειδικου να κανει σιγα σιγα κ ακομα μεγαλυτερα βηματα??? δεν λεω οτι θα πετυχει! αλλα αν δεν προσπαθησει ποτε δεν θα μαθει! αυτο λεω! ...
...γενικά όλο το post σου δεν είμαι σίγουρη που ακριβώς στηρίζεται. Αλλά ...αν τελικά μπορεί να κάνει...τι; Να έχει ελεύθερο στην Ομόνοια πχ, το σκυλί του ο καθένας, άσχετα αν είναι κουφό ή όχι; Η κορωνίδα κάθε εκπαίδευσης είναι να κυκλοφορούμε με τα σκυλιά μας λυτά οπουδήποτε; Αυτό προσπαθείς να πεις; Αυτό θεωρείς ότι είναι το υπέρτατο αποτέλεσμα; Για βοήθησέ με να καταλάβω...:confused:

filio

Active Member
22 Δεκεμβρίου 2010
28
0
Βόλος
Βρε filio, αφήνεις έξω από το σπίτι, λυτό, κουφό σκυλί;
Τι να σου πω; Εμένα θα έτρεμε το φυλλοκάρδι μου.
Δεν τον εχω αφησει λυτο μονος του εφυγε την πρωτη φορα απο φραγμενο χωρο κατεβασε το φραχτη και την κοπανισε
και την δευτερη αφησα ενα χιλιοστο την πορτα του σπιτιου ανοιχτη γιατι απλωνα ρουχα την ανοιξε και πηγε στο κοτετσι και κοιτουσε τις κοτες!
Πόσων χρονών είναι ο σκύλος; Υπάρχει ανάγκη να λύνεται;
Μολις χρονισε και θελει πολυ να τρεχει βλεπει και τα αλλα σκυλια που εχουμε να τρεχουν και ζηλευει!
Ή πάρε ένα flexi! Αλλιώς διακινδυνευεις τη ζωή του.
εχω ηδη 8 μετρο λουρι αλλα δεν γινεται να τρεχω και εγω συνεχεια πισω απο ολα τα σκυλια και τρεχουν πολυ τα ατιμα μου εχει φυγει η πιστη !
Το κολαρο δονησης δεν το θελω για να τον αφηνω μονο του λυμενο και εγω νακαθομαι να πινω καφε ουτε να τουτο φοραω μεσα στο σπιτι για να σπαω πλακα, αλλα οταν θα τον λυνω παντα μαζι μου και (παντα εγω τρεχοντας απο πισω ) παντα στο οπτικο μου πεδιο να τρεχει με τα αλλα μου σκυλια που δεν απομακρυνονται απο το χωρο ( εχω μεγαλο κτημα) να μπορω να του τραβαω την προσοχη για να μην απομακρυνεται πολυ !

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
δεν ειπα οτι πηρα ενα λουρι με δονηση κ τελειωσα!! παω στην ομονοια κ το λουρι το εχω στην τσεπη!
ανευθυνο για εμενα ειναι να σταματησεις να προσπαθεις να καλυτερευσεις την ζωη του σκυλου σου η την δικια σου!!! κοιτατε το δεντρο κ χανετε το δασος!!! δεν γινετε απο την μια μερα στην αλλη να εχεις ενα τελεια εκπαιδευμενο σκυλο! απο καπου ξεκινας!! κ ποιος ξερει μπορει κ μακαρι να φτασει στο σημειο να παει κ στην ομονοια!!! αυτο εξαρτατε μονο απο την ιδια κ τον σκυλο της!!!
Για να σου δωσω να καταλαβεις, το σκυλο μου, οπου μπορω, τον λυνω! Γιατί; Γιατι είναι σκυλι που θελει να τρεξει! Εχει πολλη ενεργεια! ΑΛΛΑ... εχει ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΒΥ και ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ "ΕΛΑ". Οταν τον αφηνω, ΔΕΝ ΤΡΕΜΕΙ το φιλοκαρδι μου!! Του εχω εμπιστοσυνη! Αν δεν ειχα, ειδικα δε αν ειχε και την συνηθεια να ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ απο τα ματια μου, σιγουρα δεν θα τον ελυνα για το ΚΑΛΟ ΤΟΥ!

bill_soka

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2011
50
1
:D
Για να σου δωσω να καταλαβεις, το σκυλο μου, οπου μπορω, τον λυνω! Γιατί; Γιατι είναι σκυλι που θελει να τρεξει! Εχει πολλη ενεργεια! ΑΛΛΑ... εχει ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΒΥ και ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ "ΕΛΑ". Οταν τον αφηνω, ΔΕΝ ΤΡΕΜΕΙ το φιλοκαρδι μου!! Του εχω εμπιστοσυνη! Αν δεν ειχα, ειδικα δε αν ειχε και την συνηθεια να ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ απο τα ματια μου, σιγουρα δεν θα τον ελυνα για το ΚΑΛΟ ΤΟΥ!
ακριβως αυτο κανω κ λεω κ εγω!!! η μονη διαφορα που εχει απο τον δικο σου σκυλο ειναι η ακοη!!! δεν πρεπει να ξεσκαει κ αυτος λιγο? δεν ειπα ποτε να το κανει ανεξελεγκτα!! παλι θα τρεχει απλα με φιλικους προς εκεινη ρυθμους!! αρα 2 τα υπερ! αυτο μπορει να αργησει να γινει! εξαρταται απο τον σκυλο, την ιδια κ τον ανθρωπο ο οποιος θα την βοηθησει να βρει τον κωδικα επικοινωνιας μεταξυ τους!! που κανω λαθος?

παντα στο οπτικο μου πεδιο να τρεχει με τα αλλα μου σκυλια που δεν απομακρυνονται απο το χωρο ( εχω μεγαλο κτημα) να μπορω να του τραβαω την προσοχη για να μην απομακρυνεται πολυ !
δεν ειναι περιφραγμενος ο χωρος?

κ οσο για την ομονοια, λογου χαρη ηταν!!
οσο για το υπερτατο αποτελεσμα για εμενα σιγουρα δεν ειναι αυτο η μονο αυτο!
το υπερτατο αποτελεσμα ειναι, να ξερεις τι θελει ο σκυλος σου πριν καν το μαθει εκεινος, να ξερεις τα "δυνατα" του σημεια αλλα κ τις αδυναμιες του!! να ξερει τι θελεις πριν καν το σκεφτεις!!! να κρεμεται απο τα χειλη-ματια σου για να μαθει τι θες!!!!!!!! να του λες "ρε μουργο.... σ'αγαπαω γιατι μου φτιαχνεις την μερα..." κ να λυποθημαει πλυμμηρισμενος απο ηδονη-χαρα-ικανοποιηση!!!με πολυ πολυ λιγα λογια ειναι το υπερτατο αποτελεσμα!!!!
κ το μονο που θελω να κανω για τα σκυλια μου ειναι να προσπαθω να τα κανω ευτυχισμενα!!!
συγνωμη αν ξεφυγα...
γιατι λοιπον να πουμε αμεσως μην λυνεις τον σκυλο σου κ να μην προσπαθησουμε να βρουμε μια λυση στο τι μπορει να γινει για να λυθει κ λιγο το σκυλι???

Last edited by a moderator:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Βασίλη μάλλον θα σε στενοχωρήσω...:rolleyes::p
Νομίζεις ότι "τσακώνεσαι". Εχεις ανοίξει ένα δικό σου θέμα και τσακώνεσαι με τον εαυτό σου :D Οι σκέψεις σου, που ασφαλώς υιοθετούνται από όλους μας, δεν αφορούν το ερώτημα του θέματος. Ούτε τις απαντήσεις μας. Επί της ουσίας, δεν λες κάτι με το οποίο διαφωνούμε :)

bill_soka

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2011
50
1
Βασίλη μάλλον θα σε στενοχωρήσω...:rolleyes::p
Νομίζεις ότι "τσακώνεσαι". Εχεις ανοίξει ένα δικό σου θέμα και τσακώνεσαι με τον εαυτό σου :D Οι σκέψεις σου, που ασφαλώς υιοθετούνται από όλους μας, δεν αφορούν το ερώτημα του θέματος. Ούτε τις απαντήσεις μας. Επί της ουσίας, δεν λες κάτι με το οποίο διαφωνούμε :)
εσυ μπορει να μην διαφωνεις αλλα οχι ολοι!!

Ή πάρε ένα flexi! Αλλιώς διακινδυνευεις τη ζωή του.
Bill-soka μιλάμε σοβαρά τώρα?! Αυτό που λες είναι ΑΚΡΩΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟ
;):D
σε καμια περιπτωση δεν "τσακωνομαι" με κανενα!!! απλα διαφωνω με συγκεκριμενες αποψεις!!!:D:maria:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Η Berna προσπαθεί να τονίσει, ότι στο "πακέτο" ευζωίας του σκύλου μας, το πρώτο κεφάλαιο είναι η ασφάλειά του.
Η "ασφάλεια" έχει βασικές αντικειμενικές προδιαγραφές. Το να μην κυκλοφορεί γενικά λυτός σε μη ελεγχόμενο χώρο, είναι μία από αυτές.
Και μ' αυτό θα συμφωνήσω. Από κει και πέρα το αν και το πόσο και το πως και το γιατί, δουλεύει κάποιος έτσι με το σκυλί του, ώστε να μπορεί να του προσφέρει το αγαθό της "ελευθερίας" με την έννοια που το θέτεις, δεν είναι δική μας δουλειά να το ξέρουμε. Η εμπλοκή μας ως φόρουμ, πρέπει να σταματάει, στο να δίνουμε τις σωστές κατά το γράμμα του νόμου (γραπτού και άγραφου) κατευθύνσεις. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά του κάθε ιδιοκτήτη.
Θα πρέπει όμως να ξέρεις, ότι υπάρχουν σκυλιά, που λόγω χαρακτήρα, επιτρέπεται να είναι λυτά, μόνο σε ερήμους και βραχονησίδες.

bill_soka

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2011
50
1
:confused:ασφαλεια!!! εμενα προσωπικα δεν μου το περασε ποτε ετσι η berna!! αυτο που καταλαβαινει καποιος διαβαζοντας τα 3-4 post της ειναι οτι ο κουφος σκυλος ειναι μονο δεμενος σκυλος. εαν με τα λεγομενα αυτα εννοουσε κατι αλλο περα απο αυτο τοτε εγω καπου το εχασα κ δεν διαβαζω σωστα!:(:cool:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
αυτο που καταλαβαινει καποιος διαβαζοντας τα 3-4 post της ειναι οτι ο κουφος σκυλος ειναι μονο δεμενος σκυλος
Από που το καταλαβαίνει κανείς αυτό;
Γιατί εγώ δεν διάβασα τίποτα τέτοιο.

εαν με τα λεγομενα αυτα εννοουσε κατι αλλο περα απο αυτο τοτε εγω καπου το εχασα κ δεν διαβαζω σωστα!
Κάτι άλλο εννούσε προφανώς.
Ότι είναι ανέυθυνο να λυθεί κουφός σκύλος σε μη ασφαλή περιοχή.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν