Οσοι ηταν να παρουν 100 μικροσωμα αδεσποτα καποιας γνωστης ρατσας Χ , τωρα θα παρουν 90 της ρατσας Χ και 10 κοκονια (στην αποφαση βοηθα και το προσιτο κοστος αποκτησης τους)
Με τα μικρόσωμα σκυλιά έχω παρατηρήσει το εξής να συμβαίνει.
Θέλει π.χ κάποιος μαλτέζ... δεν υπάρχει στην Ελλάδα... του λέμε "αφού θες μικρόσωμο γιατί δεν κοιτάς για κοκόνι"? (Παντελώς άσχετα μεταξύ τους σκυλιά).
Αυτό δεν ισχύει για τα μεγαλόσωμα σκυλιά.
Δεν πρόκειται ποτέ να πούμε σε κάποιον που θέλει π.χ γερμανικό ποιμενικό (δεν είναι δύσκολο να βρεθεί στην Ελλάδα, αλλά πες ότι ήταν) "γιατί δεν κοιτάς για μπόξερ αφού θες μεγαλόσωμο?". Θα του πούμε να κοιτάξει στο εξωτερικό, θα συστήσουμε στη χειρότερη κάποια παρεμφερή φυλή ή θα του πουν (κάποιοι) να κοιτάξει για αδέσποτο αν δεν ενδιαφέρεται για καθαρόαιμο γενικώς.
Τέλος πάντων, δεν είναι όλα τα μικρόσωμα ίδια, ούτε τα κοκόνια είναι ίδια με τα υπόλοιπα μικρόσωμα, ούτε κι αυτού του είδους η προώθηση ("θες μαλτέζ? γιόρκι? κανίς? γιατί δεν παίρνεις κοκόνι?) τα τιμά, κατά τη γνώμη μου.
Οσοι ηταν να παρουν 100 μικροσωμα αδεσποτα καποιας γνωστης ρατσας Χ , τωρα θα παρουν 90 της ρατσας Χ και 10 κοκονια
ναι, αλλά τα 90 της ράτσας Χ (πρώην αδέσποτα όπως είπες) ΚΑΝΟΝΙΚΑ και ηθικά δεν θα αφήσουν απογόνους, ενώ αυτά που θα αποφασιστεί ότι είναι κοκόνια θα αναπαραχθούν.
κι εκεί κάπου τον χάνω τον ιερό αγώνα (και ξανα-ζητώ ειλικρινά συγγνώμη, γιατί παρ' όλο που προσπαθήσατε να μου το εξηγήσετε, με πάθος κάποιοι, δεν το καταλαβαίνω). Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα το 'χει. Ότι μπορεί να φέρει εις πέρας κάτι τέτοιο και να αναδείξει αυτή τη φυλή εκεί που κάποιοι ονειρεύεστε. Ούτε ότι, επειδή έπεσαν κι αυτές οι ερωτήσεις, όταν προσπάθησαν άλλοι που το ονειρεύτηκαν κάποια στιγμή, να σταθεροποιήσουν φυλές, μάζευαν αδέσποτα από μια χώρα με τέτοιο έλλειμα κυνοφιλικής παιδείας προκειμένου να δημιουργήσουν μια βάση γενετικού υλικού, σοβαρή και άξια. Ό,τι και να λέω ο χρόνος θα δείξει.
Και kokoni μπορεί να αποκτήσω κοκόνι κάποτε γιατί όχι?
Μπορεί να το βρω στο δρόμο, να το γουστάρω, να με γουστάρει, να λέω κι εγώ μετά ότι έχω ελληνικό σκύλο, νομίζεις ότι θα είχα πρόβλημα??? ΚΑΝΕΝΑ.
Όμως δεν θα πήγαινα να μου το αναγνωρίσουν ως κοκόνι και σίγουρα δεν θα το ζευγάρωνα. Αυτά.