Κοκκαλο...20 λεπτων!

killah

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
149
22
Αθήνα-Κυψέλη
Δεν τα βραζουμε ή τα ψηνουμε γιατι σπανε πολυ ευκολα σε μυτερα κομματια που μπορουν να γινουν επικινδυνα για το σκυλο.

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
κατ αρχας το μεγεθος ειναι μαλλον μικρο η δικια μου θα το τελειωναι σε λιγα λεπτα
της παιρνω συνηθως το μηριαιο που ειναι αρκετα μεγαλο και μπορει να παιδευεται με τις ωρες και κανω και τη δουλεια μου (δοντια):)

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Τα μεγάλα κόκκαλα που απλώς τα μασουλάνε, τους τα αφήνετε μόνιμα ή τα παίρνετε μετά από κάποια στιγμή, τα βάζετε στο ψυγείο και τους τα ξαναδίνετε την άλλη μέρα πχ; Ακόμα και αν δεν έχουν πάνω κρέας μπορεί να χαλάσουν και να πάθει κάτι ο σκύλος; Επειδή βλέπω ότι κάποιοι τα αφήνετε για βδομάδες..Εμένα μου φαίνονται σιχαμένα μετά από μια - δυο μέρες και τα πετάω αλλά μου φαίνεται μεά\γάλη σπατάλη μασουλητηρίων (κυρίως γιατί ούτε εγώ πάω μόνη μου στο χασάπη, οπότε εξαρτώμαι από την καλή διάθεση των άλλων γι' αυτά:p)

a.kostas

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2010
64
0
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
παιδια εμενα ο κτηνιατρος μου ειπε μακρια απο κοκκαλα,περυσι εκανε 12 εγχειρησεις για να βγαλει μικρα καρφωμενα κοκκαλα απο εντερα σκυλων:confused:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
παιδια εμενα ο κτηνιατρος μου ειπε μακρια απο κοκκαλα,περυσι εκανε 12 εγχειρησεις για να βγαλει μικρα καρφωμενα κοκκαλα απο εντερα σκυλων:confused:
Ποτέ μαγειρεμένα κόκκαλα - μόνο ωμά. Επίσης αποφεύγουμε αιχμηρά κόκκαλα (π.χ. αρνί - όταν σπάνε γίνονται αιχμηρά) αλλά και κόκκαλα πολύ σκληρά σαν σωλήνες (π.χ. χοντρό κόκκαλο από βόδι/μοσχάρι - μπορεί να κάνει ζημιά στα δόντια).

Μόνο ωμά και πάντα κάτω από επίβλεψη. Οταν γίνει πολύ μικρό ώστε να μπορεί να το καταπιεί, του το παίρνουμε.

Αν έχει βρωμίσει και λίγο δεν τρέχει τίποτα - ο λύκος στη φύση τρώει και πτώματα - δεν πετυχαίνει πάντα φρεσκαδούρα!

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Παιδια συγγνώμη για την αναβίωση του παλιού thread αλλα επειδη σκεφτόμουν να πάρω κόκκαλο για τη μικρή ήθελα να ρωτήσω κάτι.. Απο οτι κατάλαβα παίρνουμε μόνο βοδινο ή μοσχαρι. Απο αυτα ή κόκκαλο μπούτι για καθάρισμα δοντιών ή πλευρά για ασβέστιο και κατανάλωση. Σωστά; Εδώ θέλω να ρωτήσω κάτι.. Μπορουμε να τα παίρνουμε απο οποιοδήποτε χασάπη; Δεν υπάρχει θεμα να πουλάει και χοιρινό κρέας; Όσον αφορά τον ιό που μπορει να εχει το χοιρινό κρέας..

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Τα καλύτερα κόκαλα..ειναι αυτά τα στρογγυλά που έχουν και μεδούλι μέσα.
Οι δικοί μου τα ροκανίζουνε και 3 μήνες...δεν σπανε με τίποτα...
Ο καλός μας ο χασάπης μας έκανε πασχαλινά δώρα!!! Μια τσαντάρα για την ακρίβει με κόκκαλα με λίγο κρεατάκι από μοσχάρι, πλευρά (τα έβαλα στην κατάψυξη, κάνα χρόνο θα βγάλουμε αν τα χωνεύει καλά)

Το καλύτερο όμως είναι ότι μας έκανε δώρο μια κοκκάλα τεράστια για τα δόντια !!! Περιττό να σας πω πως έκανε (δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που του δίνω).

Ελπίζω να διατηρηθεί στο ψυγείο γιατί το βλέπω να κρατάει πολύ καιρό

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Χαχαχα αυτό το κόκκαλο κά νει τον Serge να φαίνεται μικρόσωμο!!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.732
7.230
Χαχαχα αυτό το κόκκαλο κά νει τον Serge να φαίνεται μικρόσωμο!!
Όντως!

τι κοκκαλο ειναι αυτό....??????????????????

θελω για το νιντζαααα
Εσένα ρε πουλάκι μου το νίντζα δε θα μπορεί να ανοίξει το στόμα του να καρφώσει δόντι πάνω σε αυτό το κόκκαλο. Θα κάνει 1 χρόνο να το γρατζουνίσει, θα είναι το αντίστοιχο του να αποδράς από το Αλκατράζ σκάβοντας τον τοίχο με κουταλάκι του γλυκού - πλαστικό!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Όντως!

Εσένα ρε πουλάκι μου το νίντζα δε θα μπορεί να ανοίξει το στόμα του να καρφώσει δόντι πάνω σε αυτό το κόκκαλο. Θα κάνει 1 χρόνο να το γρατζουνίσει, θα είναι το αντίστοιχο του να αποδράς από το Αλκατράζ σκάβοντας τον τοίχο με κουταλάκι του γλυκού - πλαστικό!
το σημαντικοτερο προσον ενος τετου κοκαλου ειναι πως δνε θα μπορεί να το κουβαλήσει και να γεμισει αιματα το σπιτι.
Όσο για το στόμα της.... ααααα όλα κ όλα.... εδω τρώει ποδαράκι μοσχαρισιο.... σιγά μη κωλώσουμε!!!
και
https://www.youtube.com/watch?v=47EwNy3bDgo

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.732
7.230
χχαχαχαχαχ και χρααααατσα, χρουουουουουτσα κι οτι καταφερουμε!

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
το σημαντικοτερο προσον ενος τετου κοκαλου ειναι πως δνε θα μπορεί να το κουβαλήσει και να γεμισει αιματα το σπιτι.
Νομίζεις ...... (μπλιάξ)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog