Κινέζοι μάζευαν αδέσποτα και τα έτρωγαν

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
έτσι .πολιτισμένα πράγματα.
όχι σαν τους βάρβαρους κυνηγούς με τα ντουφέκια στους ώμους

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εγώ θα το ξαναπώ! Πρέπει να σεβόμαστε τις διατροφικές συνήθειες και τους νόμους της χώρας που μας φιλοξενεί! Δεν το πάω στο τι πουλάει και τι όχι αλλα επί τις ουσίας! Γιατί αν πάω στην Ινδία και σκοτώσω αγελάδα γιατί πεινάω εμένα θα φάνε ζωντανή και καλά θα μου κάνουν! Γιατί δεν σεβάστηκα τα ήθη τα έθιμα και την θρησκεία τους! Παρωχημένη άποψη? Μπορεί! αλλά να σεβόμαστε και κάποια πράγματα!
Κι εγώ συμφωνώ με το παραπάνω. Από την άλλη όμως θα ήθελα κυρίως οι Κρητικοί, οι οποίοι έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της δημοσιότητας σχετικά με την ανοχή των περισσοτέρων από αυτούς στη σκληρότητα που δείχνουν αρκετοί προς τους σκύλους, να τιμωρηθούν παραδειγματικά και να πιεστούν να κάνουν κάτι για τα κυνολογικά και άλλα τους. Και φυσικά συμφωνώ με τη διεθνή κοινότητα που πιέζει τους Κινέζους να σταματήσουν να τρώνε σκύλους και ας πιάσουν τα hot dogs. Ο ανθρωπολόγος/αρχαιολόγος μέσα μου λέει ότι ΟΚ, κουλτούρα τους είναι, αλλά κουλτούρα είναι και η κλειτοριδεκτομή που κάνουν στις γυναίκες σε διάφορες αφρικανικές χώρες. Και τα δυο είναι σκληρότητα και κακοποίηση και ο πολιτισμένος κόσμος οφείλει να τα σταματήσει. Άλλωστε οι κοινωνίες υποτίθεται ότι προοδεύουν. Κάποτε υπήρχε και κανιβαλισμός, ή τουλάχιστον ήταν πιο εκτεταμένος απ' ό,τι τώρα. Και στην Ελλάδα και σε διάφορες χώρες της Ευρώπης έχουν βρεθεί στοιχεία που δείχνουν ότι ήταν πρακτική. Σταμάτησε όμως και άλλωστε η βιολογία μας λέει ότι είναι ανωμαλία και ενάντια στη βιολογία και φύση του ανθρώπου. Όπως και η κλειτοριδεκτομή. Όπως και το να τρώει κανείς σκύλους, αφού οι σκύλοι είναι ιδιαίτερα ζώα με ιδιαίτερη σχέση με τον άνθρωπο. Χτες μάλιστα διάβαζα για μια μελέτη που έκαναν επιστήμονες και έβγαλαν συμπεράσματα για την τεράστια συμβολή του σκύλου στην εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας. Ακόμα και τη γεωργία και τον πολιτισμό κατέστησαν δυνατά οι πρόγονοι του Μουφ. Σκεφτείτε δηλαδή ότι χωρίς τους σκύλους δε θα είχαμε καν τα βασικά στη ζωή όπως: κομπιούτερ, ίντερνετ, αυτοκίνητα, πλυντήρια ρούχων και γυαλιά για τη στραβωμάρα (καθένας με τον πόνο του!:p:D:D).

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Απλά να μην το ζήσετε όλοι οι εκτός του κέντρου! (Πολλά λέτε... για να ζήσετε και λίγο την παράνοια)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
και το γουρούνι είναι πολύ ιδιαίτερο ζώο........
και τελωσπάντων ακόμα και η κότα είναι ιδιαίτερη κι αυτή..με τον δικό της κοτίσιο τρόπο........
γιατί ? η κατσίκα? πολύ ιδιαίτερη κι αυτή....
τι διαχωρισμός είναι αυτός,εγώ δεν μπορώ να τον καταλάβω.........
σαν τους χριστιανούς που λέει "δεν τρώμε σκατζόχοιρο γιατί το "κάνει" όπως οι άνθρωποι"
τι "μπόοοοοινγκ" αντιλήψεις είναι αυτές και πρέπει να τις κρίνουμε και ως πολιτιστική εξέλιξη?????????

όλοι οι διαχωρισμοί είναι πολιτιστικές οπισθοδρομήσεις.τέλος. !!!
αν οι συνθήκες το επέβαλλαν και η συνείδησή μου το επέτρεπε θα έτρωγα και άνθρωπο.......δεν είμαι ρατσιστής ούτε καν σε αυτό το επίπεδο!!!!!!!!!!!!!! πολιτισμός. όχι αστεία!!!!!!!!!!!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, αλλά το θέμα είναι ότι, όπως έγινε και με τις τρελλές αγελάδες, αν φάει άνθρωπος άνθρωπο, δεν είναι απλή πολιτισμική επιλογή. Είναι και επικίνδυνο από βιολογικής απόψεως. Υποτίθεται ότι διατρέχουν κίνδυνο υγείας όσοι τρώνε μέλη του είδους τους. Από κει και πέρα, το τι τρώει κανείς είναι θέμα πολιτισμικό όντως.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν