Παίδες, εδώ στο Αμέρικα, το DNA test πιστοποιεί την καθαροαιμία. Αυτό είναι το επιστημονικό. Το πεντιγκρί έχει να κάνει με τις εκθέσεις. Το έχω ξαναπεί: έχω σκύλο από καταφύγιο, άρα πεντιγκρί γιοκ και εκθέσεις γιοκ (που δεν με ενδιέφεραν άλλωστε). Είναι όμως γραμμένος, αυτός ο σκύλος του καταφυγίου, και στο American Kennel Club (AKC) και στο Australian Shepherd Club of America. Το τελευταίο δεν το έκανα καν εγώ. Έτσι τον πήρα. Το πρώτο έγινε όταν έκανε Agility και δασκάλα του ήταν μια τύπισσα που ήταν κριτής του AKC. Είχε φέρει και το φωτογράφο, διότι βλέπετε δεν τους έκανε η φωτογραφία του Μουφ που έβγαλα η ίδια.
Και πάλι, ο σκύλος μου δεν έχει δικαίωμα να παίρνει μέρος σε εκθέσεις μορφολογίας. Ούτε και θέλω. Αλλά θεωρείται καθαρόαιμος. Και η κτηνίατρός του γράφει purebred Australian Shepherd στα κατάστιχά της. Και δεν το κάνουνε για να μη με στεναχωρήσουνε, αφού στα τέτοια μου εμένα τι λέει ο καθένας. Το κάνουνε διότι αυτή είναι η φυλή του και στην περίπτωση της κτηνιάτρου, μας ενδιαφέρει να τον παρακολουθούμε για τις διάφορες αηδίες που πλήττουν τους Αυστραλέζους.
End of story.
Και πάλι, ο σκύλος μου δεν έχει δικαίωμα να παίρνει μέρος σε εκθέσεις μορφολογίας. Ούτε και θέλω. Αλλά θεωρείται καθαρόαιμος. Και η κτηνίατρός του γράφει purebred Australian Shepherd στα κατάστιχά της. Και δεν το κάνουνε για να μη με στεναχωρήσουνε, αφού στα τέτοια μου εμένα τι λέει ο καθένας. Το κάνουνε διότι αυτή είναι η φυλή του και στην περίπτωση της κτηνιάτρου, μας ενδιαφέρει να τον παρακολουθούμε για τις διάφορες αηδίες που πλήττουν τους Αυστραλέζους.
End of story.