Καναδέζικο Λυκόσκυλο - White Shepherd

Alaska

Member
4 Μαρτίου 2013
20
1
Καλησπέρα!
Είμαι καινούργιο μέλος και αρκετές ημέρες τώρα, διαβάζω ως επισκέπτρια το site, προκειμένου να βρω οτιδήποτε σχετικό με το Καναδέζικο Λυκόσκυλο.
Βρήκα κάποια πράγματα, αλλά όχι πολλά... Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι δυσεύρετες οι πληροφορίες γι' αυτή τη φυλή.
Έχω μόλις αποκτήσει ένα Καναδέζικο, μόλις δύο μηνών και θα ήθελα, όποιος έχει ένα τέτοιο σκυλί ή γνωρίζει πράγματα, να ανταλλάξουμε πληροφορίες.
Ευχαριστώ και... Καλώς σας Βρήκα!
:)

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Να σου ζησει ! Η ρατσα ειναι σχετικα νεα και δεν ειναι διαδεδομενη και τοσο πλυ στην ελλαδα , αλλα το να μην βρεις πληροφοριες λιγο δυσκολο μου ακουγεται αφου υπαρχουν πολλα εκτροφεια στο εξωτερικο οπου στα σαητ τους εχουν και το standard και γενικα πληροφοριεσμγια την ρατσα η οποια δεν λεγεται καναδεζικο λυκοσκυλο , αλλα λευκος ελβετικος ποιμενικος , απο που το πηρες ?

Last edited:

Alaska

Member
4 Μαρτίου 2013
20
1
Δηλαδή καναδέζικο λυκόσκυλο είναι άλλη φυλή;
Το πήρα από γνωστούς στην Πάτρα, που έχουν ζευγάρι, το οποίο αποκαλούν Καναδέζικα λυκόσκυλα.
Όσο για πληροφορίες έψαχνα σε ελληνικά site και περισσότερο εξειδικευμένες πληροφορίες φροντίδας, διατροφής, άσκησης, κ.ά. που απαιτούνται για ένα υγιές ψυχικά και σωματικά ζώο αυτής της φυλής.
(Ευχαριστώ για τις ευχές)

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Να σε ρωτησω το σαητ το βρηκες αφου πηρες το σκυλακι η πριν? απο εκτροφεις της πισω αυλης οπως οι γνωστοι σου , δεν παιρνουμε ποτε σκυλο . Καθησε και διαβασε στον τομεα εκτροφη και επιλογη , απο που πρεπει ναμπαιρνουμε σκυλο . Τωρα ως προς το καναδικο θεμα , δεν υπαρχει αναγνωρισμενη φυλη με το ονομα καναδικος ποιμενικος , αλλα ασπρος ελβετικος ποιμενικος , του οποιου ενας απο τους βασικους γεννητορες ο λομπο ηρθε απο καναδα καπου το 70 στηνευρωπη . Το 2002 αναγνωριστηκε σαν ξεχωριστη φυλη.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Καλησπέρα!
Είμαι καινούργιο μέλος και αρκετές ημέρες τώρα, διαβάζω ως επισκέπτρια το site, προκειμένου να βρω οτιδήποτε σχετικό με το Καναδέζικο Λυκόσκυλο.
Βρήκα κάποια πράγματα, αλλά όχι πολλά... Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι δυσεύρετες οι πληροφορίες γι' αυτή τη φυλή.
Έχω μόλις αποκτήσει ένα Καναδέζικο, μόλις δύο μηνών και θα ήθελα, όποιος έχει ένα τέτοιο σκυλί ή γνωρίζει πράγματα, να ανταλλάξουμε πληροφορίες.
Ευχαριστώ και... Καλώς σας Βρήκα!
:)
Διαβάζεις το φόρουμ και πήρες ένα σκυλί που δεν ξέρεις καν τι είναι κι όχι μόνο αυτό δεν έψαξες και τι γίνεται πριν το πάρεις.
Πρώτα μαθαίνουμε για τη φυλή που μας αρέσει και μετά αποφασίζουμε να πάρουμε. Ελπίζω να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις του σκύλου σου και να το χαίρεσαι.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Δηλαδή καναδέζικο λυκόσκυλο είναι άλλη φυλή;
Το πήρα από γνωστούς στην Πάτρα, που έχουν ζευγάρι, το οποίο αποκαλούν Καναδέζικα λυκόσκυλα.
Το τι αποκαλει ο καθενας το σκυλι του μπορει να απεχει ετη φωτος απο την πραγματικοτητα. Το πληρωσες κιολας φανταζομαι ετσι? Μεγα λαθος!

Καλως ηρθες, ελπιζω τωρα να εχεις ανοιχτο μυαλο για να ενημερωθεις!

Alaska

Member
4 Μαρτίου 2013
20
1
Το σάιτ το βρήκα λίγο πριν πάρω το σκυλάκι και προσπάθησα να διαβάσω αρκετά. Ο κτηνίατρος που το παρακολουθεί, μου είπε ότι είναι καναδέζικο λυκόσκυλο και έτσι το κατέγραψε. Από εκεί και πέρα τι να πω...
(Διακρίνω μια ψιλο - επίθεση στις απαντήσεις σας και μου κάνει εντύπωση. Δεν είμαστε όλοι παντογνώστες και γι' αυτό αναζητάμε πληροφορίες).

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Oυουου!!! Δεν είδες τίποτα ακόμα!!! Θα ακούσεις τον εξάψαλμο!!! Μπορεί να σου φαίνεται επιθετική η συμπεριφορά των παιδιών αλλά το κάνουν για να σου δείξουν πως για ενα καθοροαίμο σκύλο το εκτροφείο είναι μονόδρομος!!! Και εφόσον είπες οτι διαβάζεις το φόρουμ πρνιν πάρεις σκύλο, λογικά θα έπρεπε να ξέρεις οτι δεν παίρνουμε σκύλο απο γνωστους-ιδιώτες, απο πετ σοπ, και απο εκτροφείς της πίσω αυλής!!!Οριστέ μερικά άρθρα που θα έπρεπε ήδη να έχεις διαβάσει!!!:http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/αγαπητέ.εκτροφέα.της.πίσω.αυλής-13271/

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/εμπειρίες.από.pet.shops.bybs-4953/

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/pet-.shops.-.puppy.mills-38/

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/θέλω.κουτάβι.ράτσας.αλλά-1352/

Επίσης, αν θες πληροφορίες για τα Ελβετικά, ψάξε για γερμανικά ποιμενικά. Είναι τα ίδια σκυλιά σε άλλο χρώμα αν δεν κάνω λάθος!
Επίσης να αλλάξεις κτηνίατρο!

Last edited:

Alaska

Member
4 Μαρτίου 2013
20
1
Ευχαριστώ Νεφελάκι, θα τα διαβάσω αυτά που μου έστειλες. Πάντως, το σκυλάκι, είναι αυτό της φωτογραφίας.

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
Το σάιτ το βρήκα λίγο πριν πάρω το σκυλάκι και προσπάθησα να διαβάσω αρκετά. Ο κτηνίατρος που το παρακολουθεί, μου είπε ότι είναι καναδέζικο λυκόσκυλο και έτσι το κατέγραψε. Από εκεί και πέρα τι να πω...
(Διακρίνω μια ψιλο - επίθεση στις απαντήσεις σας και μου κάνει εντύπωση. Δεν είμαστε όλοι παντογνώστες και γι' αυτό αναζητάμε πληροφορίες).
καλωσόρισες και να χαίρεσαι το σκυλάκι σου!
δώσε μερικές πληροφορίες για καταλάβουμε, γιατί κάποιοι ίσως προτρέχουν!
οι γνωστοί σου κάνουν αναπαραγωγές συνεχώς?
τα σκυλιά τους ξέρεις που τα βρήκαν αν έχουν χαρτιά κτλπ?
είδες τους γονείς του κουταβιού?
δεν σε κατατόπισαν για το τι ράτσα παίρνεις,τι χαρακτήρα έχουν,πως ασκούνται τα δικά τους,τι ανάγκες έχουν κτλπ?
είναι πιστεύω οι καταλληλότεροι να σε κατατοπίσουν αν έχεις επαφές μαζί τους

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Ευχαριστώ Νεφελάκι, θα τα διαβάσω αυτά που μου έστειλες. Πάντως, το σκυλάκι, είναι αυτό της φωτογραφίας.
Να το χαίρεσαι ειναι πολύ γλυκό και όμορφο!!!! Εύχομαι να έχετε μια ευτυχισμένη ζωή!!! Πώς τα πας με την συμβίωση; Αντιμετοπίζεις κάποιο πρόβλημα ή όλα καλά; Αααα! Μήπως ξέρεις αν οι γονείς του είχαν κάνει εξετάσεις για δυσπλασιά;( Είναι μια πάθηση που εμφανίζεται συχνά σε τέτοιου μεγέθους σκυλιά) ή τουλάχιστον ξέρεις αν είχαν ή δεν έιχαν τέτοιο πρόβλημα; Είναι υγιείς;

Alaska

Member
4 Μαρτίου 2013
20
1
Τους γονείς τους έχουν μόνιμα και ξέρω ότι συμμετέχουν σε εκθέσεις. Τους έχω δει και μου έχει κάνει εντύπωση ότι είναι πανομοιότυποι με μικρές διαφορές ως προς το μέγεθος.

Δεν κάνουν αναπαραγωγές συνεχώς και είναι η δεύτερη φορά που γεννάει. Η ηλικία τους είναι 5 ετών. Το κουτάβι μου το έδωσαν αφού συμπλήρωσε τη 10η εβδομάδα και αφού με ενημέρωσαν για τις συνήθειές του, για τη διατροφή του μέχρι να το πάρω και για τη συμπεριφορά των γονιών του.
Δεν ξέρω τι άλλες πληροφορίες να δώσω...

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Τους γονείς τους έχουν μόνιμα και ξέρω ότι συμμετέχουν σε εκθέσεις. Τους έχω δει και μου έχει κάνει εντύπωση ότι είναι πανομοιότυποι με μικρές διαφορές ως προς το μέγεθος.

Δεν κάνουν αναπαραγωγές συνεχώς και είναι η δεύτερη φορά που γεννάει. Η ηλικία τους είναι 5 ετών. Το κουτάβι μου το έδωσαν αφού συμπλήρωσε τη 10η εβδομάδα και αφού με ενημέρωσαν για τις συνήθειές του, για τη διατροφή του μέχρι να το πάρω και για τη συμπεριφορά των γονιών του.
Aρά λογικά θα έχουν κάνει τις απαιρέτητηες εξετάσεις πριν μπουν στην διαδικασία αναπαραγωγής σωστά;

Alaska

Member
4 Μαρτίου 2013
20
1
Απ' όσο γνωρίζω ναι, διότι μου είπαν ότι μόλις γεννήθηκαν τα κουταβάκια τα εξέτασε κτηνίατρος και μου συνέστησαν να ξεκινήσω άμεσα με το δικό μου γιατρό για να τον συνηθίζει. Κατά συνέπεια, δεν πιστεύω ότι απλά τα ζευγάρωσαν, αλλά έκαναν και τις απαραίτητες εξετάσεις πριν. Δυστυχώς δεν τους ρώτησα, αλλά έχω επαφή μαζί τους και θα τους ρωτήσω

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Aρά λογικά θα έχουν κάνει τις απαιρέτητηες εξετάσεις πριν μπουν στην διαδικασία αναπαραγωγής σωστά;
Ας αρχίσουμε με το ότι για να τους επιτρέπεται η συμετοχή σε εκθέσεις θα έχουν pedigree (αν δεν κάνω λάθος) . Πράγμα που πιστοποιεί την καθαροαιμία του κουταβιού.
Δεν υπονοώ οτι οποιοδήποτε σκυλί με pedigree είναι σε θέση να ζευγαρώσει αλλά αφου έγινε το ζευγάρωμα και οι γονείς έχουν χαρτιά γιατί δε δηλώθηκε και το κουτάβι;

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2

πως και δεν έχει χαρτιά το δικό σου?
σου πρότειναν να βγάλεις?
έχεις επαφές μαζί τους αν χρειαστείς βοήθεια?
δώσε μερικές πληροφορίες
αρσενικό η θηλυκό?
ζει μαζί σου στο σπίτι?
που κοιμάται?αν έχεις εμπειρία με σκύλους
με τι σκοπό το πήρες κτλπ

Alaska

Member
4 Μαρτίου 2013
20
1
Ακόμα βρισκόμαστε σε διαδικασίες προσαρμογής. Το κουτάβι το έχω μόλις μια εβδομάδα και έχει προσαρμοστεί μέχρι στιγμής πολύ καλά. Συμβιώνουμε χωρίς προβλήματα και χωρίς ιδιαίτερες γκρίνιες. Για τα χαρτιά θα ρωτήσω, διότι μπορεί να το έχουν δηλώσει και εγώ να μην ενδιαφέρθηκα. Εκτιμώ, όμως πως αν το είχαν κάνει θα μου το έλεγαν.

Alaska

Member
4 Μαρτίου 2013
20
1
πως και δεν έχει χαρτιά το δικό σου?
σου πρότειναν να βγάλεις?
έχεις επαφές μαζί τους αν χρειαστείς βοήθεια?
δώσε μερικές πληροφορίες
αρσενικό η θηλυκό?
ζει μαζί σου στο σπίτι?
που κοιμάται?αν έχεις εμπειρία με σκύλους
με τι σκοπό το πήρες κτλπ
Είναι θηλυκό, μένει μαζί μου στο σπίτι και περνάμε αρκετές ώρες μαζί. Ζω σε μονοκατοικία με μεγάλη βεράντα και κήπο. Το πήρα για συντροφιά και για φύλακα. Μεγάλωσα με σκυλιά, αλλά πάντα κυνηγόσκυλα. Κοιμάται στη σκεπαστή βεράντα, σε χώρο δικό του, όπου είναι το σπιτάκι του και μπορεί άνετα να κυκλοφορεί στον κήπο.
Γενικά είχα πάντα πολυ καλή επαφή με σκυλιά.

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
μένει μαζί σου στο σπίτι η κοιμάται στην σκεπαστή βεράντα?
έχε το ακόμη μέσα μέχρι να ανοίξει καλά ο καιρός και μετά το μαθαίνεις έξω που θα έχει ξεπεταχτεί λίγο.
μάθε για τα χαρτιά έτσι από περιέργεια και μια τελευταία ερώτηση μιας και έπεσες σε μένα τον ανακριτή...το πλήρωσες?

Alaska

Member
4 Μαρτίου 2013
20
1
μένει μαζί σου στο σπίτι η κοιμάται στην σκεπαστή βεράντα?
έχε το ακόμη μέσα μέχρι να ανοίξει καλά ο καιρός και μετά το μαθαίνεις έξω που θα έχει ξεπεταχτεί λίγο.
μάθε για τα χαρτιά έτσι από περιέργεια και μια τελευταία ερώτηση μιας και έπεσες σε μένα τον ανακριτή...το πλήρωσες?
Όχι γιατί όπως είπα είναι γνωστοί μου. Τα άλλα 5 κουταβάκια ξέρω ότι τα πούλησαν.