Καμαρώστε έναν υπάνθρωπο!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Δεν θα ήθελα να κάνω ολόκληρη ιστορική αναδρομή στο κυνήγι,θα ήθελα όμως να πω(αν κ δεν είμαι κυνηγός ο ίδιος)πως το κυνήγι αποτελεί σημαντική πολιτιστική κληρονομιά που έχουμε κληροδοτήσει σαν λαός απο αρχαιοτάτων χρόνων ..αν ένας υποτιθέμενος ψευτοανθρωπισμός σήμερα θεωρεί το κυνήγι σαν ενασχόληση για .."πρωτόγονους" ανθρώπους,χαίρομαι που δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία των ανθρωπιστών .. αν πάλι αυτό με κάνει λιγότερο φιλόζωο από αυτούς που είναι κατά του κυνηγιού ..ας είναι.
!
Το έθεσες πολύ ωραία nfeel :) (Ένα thanx δεν μου έφτανε)

Για την κυνηγεσία ας μην αναλωθούμε περαιτέρω, υπάρχει αυτό το νήμα: http://www.dogforum.gr/v3/γενικά.θέματα-14/γνωμες.για.την.κυνηγεσια-11474/

Να θυμήσω πως στα χρόνια των παππούδων μας που πολλοί είναι πιθανώς εν ζωή, το κράτος έδεινε χρήματα σε όποιον θανάτωνε λύκους.
Μάλιστα κάποιοι τους περιφέρανε στα χωρία και ο λαός θαύμαζε το άψυχα σώματα των λύκων.
Ρωτήστε τους παππούδες σας, και μην σας κάνει εντύπωση αν σας πουν πως κάπου έχουν και αναμνηστική φωτογραφία με 30 λύκους π.χ.

Δεν θα τους κρίνω με τα σημερινά δεδομένα, είναι άδικο, δεν το έκαναν όμως επειδή ήταν κακοί, ή διεστραμμένοι.

Το ότι κάποιος στην Αγγλία σκότωσε μια αλεπού, (το οποίο κάποτε αποτελούσε μεγάλη χαρά γι αυτούς) να το συζητήσουμε αφού πρώτα κάποιος μας πει με σιγουρία, τι κατάσταση επικρατεί εκεί, τι ορίζει ο νόμος & αν ορίζει κάτι.
Δεν είμαι της άποψης ότι νόμιμο είναι και ηθικό, όπως δεν είμαι και της άποψης του αφορίζω κάτι που με τα δικά μου μέτρα και σταθμά πρέπει να αφοριστεί.

Φαντάζομαι ότι ο λόγος ύπαρξης της φωτογραφίας είναι το μέγεθος της αλεπούς, και όχι ο θάνατος της.
Δεν μου αρέσει η εικόνα, φαντάζομαι αν ήμουν δίπλα στο περιστατικό θα τον έβριζα, αλλά όλα είναι φανταστικά, δεν ξέρω την κατάσταση.

Για μένα, δεν υπάρχει φιλοζωία ή έστω αντίρρηση σε θανατώσεις, μόνο σε 1 είδος ή σε 5.
Ο Αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω..... ;)

Το αρνάκι που κρεμάμε στις αυλές να στραγγίσει από το αίμα, και μετά να του περάσουμε ένα σίδερο μέσα από το γδαρμένο του κορμί, δεν μας ενοχλεί σαν εικόνα?
Πόσοι από εσάς με το χέρι στην καρδιά ΔΕΝ έχετε βγάλει φωτογραφία δίπλα στο αρνί που ψήνεται;:rolleyes:

Και ας μην μπούμε στην διαδικασία να ξεχωρίσουμε οικόσιτα ζώα από άγρια ζώα,και τα 2 έχουν ψυχή, μπορεί να υπάρχει βάση στον διαχωρισμό αυτόν, αλλά όλα τα κρίνουμε εθιμικά, και με βάση τις παραδόσεις μας...Τις παραδόσεις στην Αγγλία δεν τις γνωρίζω για να κρίνω.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Παιδιά νομίζω χάνετε το νόημα. Ο άνθρωπος ανήκει κι αυτός στη φύση. Και μια πιο προσεκτική ματιά στο οικοσύστημα θα σας δώσει να καταλάβετε ότι τίποτα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς να καταστραφεί κάτι άλλο. Η ενέργεια δε δημιουργείται από το πουθενά. Ξεκολλήστε λίγο από το παρόν και δείτε πιο πίσω στην ιστορία. Αν ο άνθρωπος δεν πείραζε τίποτα γύρω του και άφηνε τα πάντα ως έχουν να τα καμαρώνει, δε θα έβγαζε μήνα. Ο άνθρωπος χρειάστηκε και να κυνηγήσει για να τραφεί και να σκοτώσει για να προστατευτεί. Επί χιλιάδες χρόνια. Όπως και πολλά ζώα. Είναι ένα παιχνίδι κυριαρχίας του ισχυροτέρου. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Έτσι απλά. Αυτή είναι η ζωή. Κάτι καινούριο γεννιέται, κάτι άλλο πεθαίνει. Δεν υπάρχει ιδανικός κόσμος που υπάρχουν όλα εσαεί.

Επίσης, το ότι δε θα σκοτώνατε για να τραφείτε το λέτε τώρα που με ένα κλικ έρχεται το delivery στην πόρτα σας. Ακόμα και αυτούς που δουλεύουν σε σφαγεία τους κοιτάζετε με μισό μάτι. Αλλά όταν τα πιτόγυρα κατεβαίνουν δυο-δυο είναι καλάαα...

------- Μια παρένθεση -------

Οκ, κι εγώ από αγροτική οικογένεια είμαι και μπορώ να καταλάβω τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει σε ένα κοτέτσι ή ένα κοπάδι, αλλά όχι και να σκοτώσεις το ζωντανό. Αφού πρέπει να φάει κότα, θα τη φάει. Ο πατέρας μου τις κότες μας τις έχει περιφραγμένες με σύρμα 3 μέτρων και το βράδυ τις μαζεύει σε κοτέτσι που είναι χτισμένο και δεν υπάρχει πρόσβαση ούτε από ποντίκι. Ποτέ δε θα έβγαινε να σκοτώσει όμως ένα ζώο που θα του έτρωγε μία κότα. Μόνο ποντίκια έχει σκοτώσει κατά καιρούς τα οποία πήγαιναν και έτρωγαν τα νεογέννητα κουνελάκια και καθώς μεγάλωναν, έβλεπες ότι τους λείπουν πόδια ή αυτιά.
Τα ποντίκια που σκοτώναμε μεταφέρανε αρρώστιες τόσο στα ζώα, όσο και σε εμάς που τα τρώγαμε. Εκτός αυτού τα ποντίκια μπορούν να έρθουν και να σε δαγκώσουν όταν κοιμάσαι. Δε θέλαμε να το ρισκάρουμε. Κάθε θηλυκό ποντίκι γεννάει εώς και 80 ποντίκια το χρόνο, από τα οποία τα μωρά θηλυκά ποντίκια θα μπορούν να απαραχθούν σε ηλικία δύο μηνών. Do the math.

Σε αντίθεση, η αλεπού γεννάει μια-δύο φορές το χρόνο εώς και 5 μωρά. Ξανακάνε τις πράξεις και δες τι γίνεται αν σκοτώσεις μία αλεπού. Πιστεύεις ότι είναι τυχαίο που οι αλεπούδες προστατεύονται, ενώ γίνονται προσπάθειες ενάντια στην ελονοσία με εξάλειψη του αριθμού των κουνουπιών;
Σκοτώνεις τα ποντίκια και δεν έχουν οι αλεπούδες τρωκτικά να φάνε, οπότε έρχονται και τρων τις κότες μας και αναγκαζόμαστε να τις σκοτώσουμε με τη σειρά μας!

Όταν καις δάση για να χτίσεις αυθαίρετα, εργοστάσια και πόλεις ολόκληρες, λογικό είναι να μένει λιγότερη τροφή στη φύση για τα ζώα. Οπότε και φαίνεται ότι υπάρχει υπερπληθησμός που τρώει τους εναπομείναντες διατροφικούς πόρους.
ΟΚ κλείσε το PC, γδύσου, φύγε από το σπίτι και την πόλη σου και πήγαινε να ζήσεις μόνη σου σε μια περιοχή του Αμαζονίου που δεν έχει εισβάλλει ακόμη ο άνθρωπος. Α! Και μην τυχόν σκοτώσεις έστω και κάμπια για να φας... :rolleyes:

Κρυπτονίτη κανείς; :shake:

frog

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
129
0
Αθηνα
ολη αυτη η κουβεντα μου θυμησε μια φραση στην ταινια matrix. «κάθε θηλαστικό στον πλανήτη Γη ενστικτωδώς αναπτύσσει φυσική ισορροπία με το περιβάλλον του, εσείς οι άνθρωποι όμως όχι. Πηγαίνετε σ’ έναν τόπο και πολλαπλασιάζεστε μέχρι να εξαντλήσετε κάθε φυσική πηγή και ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε, είναι να απλωθείτε σ’ έναν άλλον τόπο.Ενας και μόνον οργανισμός σε όλο τον πλανήτη ακολουθεί την ίδια πορεία. Ξέρετε ποιός είναι ; Ενας ιός! Ανθρωποι είστε αρρώστεια, ο καρκίνος του πλανήτη."
κ δεν αναφερομαι στον τυπα που καθαρισε την αλεπου κ καποιοι απο δω ειστε ετοιμοι να τον σταυρωσετε!!
αναφερομαι σε ολους εμας που κραζουμε τους παντες αλλα οταν δεν μας βλεπει κανεις πεταμε το σκουπιδαριο απ το παραθυρι του αυτοκινητου, πεταμε το τσιγαρακι μας οπου να ναι, δεν σεβομαστε κανεναν διπλα μας, η μουτζα κ το βρισιδι παει συννεφο καθε μερα χωρις κανενα ουσιαστικο λογο κ πολλα αλλα που πρεπει να γραφω καμια μερα!!!
ο "δολοφονος" αυτης της αλεπους μπορει να ειναι πολυ πιο ανθρωπος απο πολλους απο μας εδω κ να σεβεται την φυση εις διπλουν ή κ τριπλουν απο αυτους που σκιζουν τα ιματια τους για την προστασια της φυσης!!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
θα γίνω γραφικός
αλλά έχω συνηθίσει
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
γενικά

ακόμα και νερό όταν πίνεις υπάρχουν ζωντανοί οργανισμοί που βρίσκουν τραγικό θάνατο μέσω χημικών εγκαυμάτων.........
για να μην πώ ότι και που πλενόμαστε πνίγονται ένα σωρό ακόμα
πρίν φτάσουμε λοιπόν σε ΜΚΟ για τα δικαιώματα των ιών και των βακτηριδίων που τα μέλη τους θα αυτοπυρπολούνται έξω απο φαρμακευτικές βιομηχανίες που παράγουν αντιβιώσεις κλπ
θυμηθείτε
πάν μέτρον άριστον
μπορείς να σκοτώνεις χωρίς να είσαι ανήθικος και μανιακός

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Αν η ΜΚΟ είναι επιδοτούμενη και κρατικοδίαιτη δεν θα έλεγα όχι στην δημιουργία της:rolleyes::D:D

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Σκοτώνεις τα ποντίκια και δεν έχουν οι αλεπούδες τρωκτικά να φάνε, οπότε έρχονται και τρων τις κότες μας και αναγκαζόμαστε να τις σκοτώσουμε με τη σειρά μας!

ΟΚ κλείσε το PC, γδύσου, φύγε από το σπίτι και την πόλη σου και πήγαινε να ζήσεις μόνη σου σε μια περιοχή του Αμαζονίου που δεν έχει εισβάλλει ακόμη ο άνθρωπος. Α! Και μην τυχόν σκοτώσεις έστω και κάμπια για να φας... :rolleyes:

Κρυπτονίτη κανείς; :shake:
1ον) Δε σκοτώναμε ποντίκια όπου και όποτε μας γούσταρε. Σκοτώναμε αυτά που είχαν τύχει να γεννήσουν μέσα στο χώρο που εκτρέφαμε κουνέλια. Και δυστυχώς ΔΕΝ μπορείς να διώξεις τα ποντίκια ούτε να τα κρατήσεις μακριά με κάποιο τρόπο. Επίσης, το σπίτι στο χωριό είναι μέσα στη φύση και πολλές φορές έμπαιναν ποντίκια ακόμα και στο χώρο που ζούσαν άνθρωποι. Εσύ τι θα έκανες; Θα κοιμόσουν με το κεφάλι ήσυχο;
Επίσης, οι αλεπούδες δεν τρώνε μόνο ποντίκια και δε νομίζω τα 10 ποντίκια που έτυχε να εμφανιστούν εκείνη τη χρονιά στον κουνελώνα να έκαναν τόσο μεγάλη καταστροφή στη διατροφική αλυσίδα.

2ον) Το σχόλιο αυτό έγινε με αφορμή ένα άρθρο που δημοσίευσε κάποιος ότι σε κάποιες περιοχές επιτρέπεται να σκοτώνεις ελάφια όταν αυτά λόγω υπερπληθυσμού τρώνε πολλούς φυσικούς πόρους και δεν αφήνουν τη φύση να καρποφορήσει. Και λέω ότι αν μια φορά τα ζώα είναι υπεύθυνα γι' αυτό, τότε ο άνθρωπος είναι χίλιες. Μην κρατάς σημεία από ολόκληρη έκθεση απόψεων που δεν βγάζουν νόημα μόνα τους.

3ον) Έχω και μπλούζα με το batman. Θα ψάξεις και για batomobil?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Για το θέμα ποντίκια χθες άκιυσα μια φίλη που τα κρατάει μακριά με υπερήχους. Ούτε τε σκοτώνεις ούτε σε ενοχλούν!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Να πω την αμαρτία μου, μια φορά έγινε όλο κι όλο αυτό με τα ποντίκια. Δεν είχαμε κρούσματα ξανά. Κι αυτό γιατί η φύση έκανε τη δουλειά της φέρνοντας γατούλες στην αυλή μας ;) Ούτε υπερηχητικά ούτε τίποτα.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
@supergirl: It's called sarcasm. Learn 2 spot it. Προσωπικά, και ποντίκια θα σκότωνα και ελάφια θα σκότωνα για να φάω. Δεν είμαι υποκριτής. Τρώω σκοτωμένα ζώα. Χρησιμοποιώ προϊόντα από σκοτωμένα ζώα. Το ίδιο έκαναν και οι πρόγονοί μου εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Όσο για τη μπλούζα, μπορείς να τη βάλεις profile pic στο facebook να τη δω και βλέπουμε. :)

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Θα συμφωνησω με τον κοκκονι. Παν μετρον αριστον.

Αν ξαφνικα ειχαμε υπερπλυθησμο απο ελαφια που εβοσκαν εξω απο το σπιτι μας και απειλουσαν την σωματικη μας ακεραιοτητα ή αλεπουδες που τρυπωναν στα σπιτια μας θα απαιτουσαμε ολοι να γινει κατι. Ισως να ειμασταν και πιο ελαστικοι επι του θεματος.

Η λυση σε ολο αυτο που συζηταμε ειναι η καλυτερη και δικαιοτερη διαχειριση των πορων λαμβανοντας υποψη ολα τα εμβια οντα του πλανητη. Δυστυχως ομως τα μεγαλα κεφαλια οταν ακουν πορους σκεφτονται μονο πετρελαια, οικοπεδα, και χωραφια......

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
@supergirl: It's called sarcasm. Learn 2 spot it. Προσωπικά, και ποντίκια θα σκότωνα και ελάφια θα σκότωνα για να φάω. Δεν είμαι υποκριτής. Τρώω σκοτωμένα ζώα. Χρησιμοποιώ προϊόντα από σκοτωμένα ζώα. Το ίδιο έκαναν και οι πρόγονοί μου εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Όσο για τη μπλούζα, μπορείς να τη βάλεις profile pic στο facebook να τη δω και βλέπουμε. :)
Τον κατάλαβα το σαρκασμό γι' αυτό απάντησα αναλόγως :p Κι εγώ του κρέατος είμαι, αλλά όχι του ανεξέλεγκτου κυνηγιού. Αυτά. Βαριέμαι να τα ξαναγράφω. Το παν μέτρον άριστον που είπαν και τα παιδιά.
Άντε κι έχω να συναντήσω το Μούι κι είμαι μες στην τρελή χαρά!