Καλώς τα παιδιά...

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Όχι σε πετ σόπ, ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ !!!

Όπως σου έχουν προτείνει η Χλόη και ο Άγγελος, δές και τις αγγελίες με τα αδέσποτα ή τα σκυλάκια που είναι σε καταφύγιο. Ξέρεις πόσοι αγκαλίτσες υπάρχουν ανάμεσα τους ; Ο δικός μου δεν είναι "αρκουδάκι", αλλά είναι μέγας αγκαλίτσας. Τρέχει και πέφτει στην αγκαλιά σου (θέλει βέβαια λίγη προσοχή γιατί καμιά φορά βάζει πολλή φόρα και τρώς κουτουλιά στην κοιλιά). :p Αλλά κάθεται όση ώρα θές να τον αγκαλιάζεις και να τον ζουμπάς, ακουμπάει το κεφάλι του στον ώμο σου, και τα συναφή. Όποιο σκυλί και να πάρεις θα σε αγαπάει και θα σου εκφράζει την αγάπη του με χίλιους δύο τρόπους. Όπως σου είπαν και τα παιδιά, ο τρόπος ζωής σου, ο χώρος και ο χρόνος που μπορείς να διαθέσεις θα καθορίσουν το τέλειο σκυλί για σένα.

Πάνο μας πέθανες με την φώτο - καλέ αυτό χαμογελάει !!! :):):)

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
'Οπως;

Αν ο πετ σοπας τα φέρνει από ουγγαρία με 15 ευρώ έκαστο ή 30 ή 50;
Αν το φέρνει πακέτο με πλαστό pedigree από γ.π., ή χωρίς pedigree;
Τι ακριβώς να μάθει;

Να μάθει για τα τσόου τσόου;

Αφού δεν θα είναι τσόου τσόου,
θα είναι κάτι που μοιάζει με τσόου τσόου..

για εσενα ενα σκυλι ειναι καλο αναλογικα με τα ποσα ευρω το εχει παρει ο πετσοπας και ποσο κερδος βγαζει?
εγω παντως που το πηρα απο pet ειναι chow chow με ολα τα χαρακτηριστικα της ρατσας, συγνωμη κιολας

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.107
για εσενα ενα σκυλι ειναι καλο αναλογικα με τα ποσα ευρω το εχει παρει ο πετσοπας και ποσο κερδος βγαζει?
εγω παντως που το πηρα απο pet ειναι chow chow με ολα τα χαρακτηριστικα της ρατσας, συγνωμη κιολας
Εχει pedigree δηλαδή;

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Πάνο, κι εγω πήρα το σπιτσάκι μου από πετ σοπ και έχει τα χαρακτηριστικά, τη φωνούλα, τα χρώματα κλπ, των σπιτς, αλλά δεν ξέρω ποιες ειναι οι γραμμές της, τι ειχε η μάνα και ο πατέρας της, πώς ήταν, τι να περιμένω κλπ. και ποιον να ρωτήσω για να μάθω για το κοριτσάκι μου. Θα ήθελα να ξέρω πώς ηταν μωρό και πώς μεγάλωσε μέχρι να έρθει σε μένα. Δεν το έχω αυτο...Γνωρίζοντας όμως ότι ειναι από puppy mill, δε θέλω να έχω καμία εικόνα για την ιστορία της, γιατί δεν το αντέχω!

large_dogs..jpgrescue..jpgpuppy mill..gif

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ένα σκυλί από pet shop Πάνο μπορεί ασφαλώς να είναι καθαρόαιμο, αλλά δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να εγγυηθεί για την καθαροαιμία τους (όχι φυσικά ο ιδιοκτήτης αν δεν είναι κριτής μορφολογίας). Το pedigree αποτελεί και εγγύηση καθαροαιμίας, όμως δυστυχώς τα περισσότερα pedigree που συνοδεύουν τα κουτάβια των pet shops, αν υπάρχουν, δεν είναι εμπιστοσύνης (κάποια είναι πλαστά, βγαίνουν μαζικά για πολλά σκυλιά της ίδιας φυλής ενίοτε).
Τυπικά, δηλαδή, οποιοδήποτε σκυλί χωρίς pedigree είναι ημίαιμο.

Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι τα περισσότερα σκυλάκια των pet shops είναι καθαρόαιμα κακής ποιότητας. Συμβαίνει, τυχαία, κάποια να προκύπτουν και καλά μορφολογικά. Δεν είναι επιχείρημα υπέρ της αγοράς ζώων από κει, μην παρεξηγηθώ...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Κάθε φυλή έχει πρότυπο, ότι δεν είναι μέσα στο πρότυπο είναι κάτι άλλο.
Εγώ δεν πατάω καν σε πετ σοπ με σκύλους, οπότε άσε το τι σημαίνει για μένα.
Επίσης ο σκύλος σου είναι πολύ μικρός για να κρίνεις θεωρώ.

Καλό σκυλί(σύμφωνα με την φυλή, γιατί όλα τα σκυλιά καλά είναι) και σε pet shop;
Μην έχουμε αυταπάτες...
Και το θέμα δεν είναι ο σκύλος σου, είναι η μάνα του και ο πατέρας του που ζει στα κολαστήρια (puppy mills) όπως και τα αδέρφια του που δεν ξέρουμε καν αν ζούνε.

Pedigree έχεις;

jackal

Member
28 Φεβρουαρίου 2011
20
0
παιδια εχω προβληματιστει εντονα ειναι η αληθεια.. με βλεπω τελικα να παω να κλεβω το chow του πανου:D:D:D:p!!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
σκύλος απο πέτσοπ=σκύλος απο πάπιμιλ=μητέρα σε απαράδεκτες συνθήκες να γεννάει συνεχώς μονίμως σε μιά κλούβα για να βγάζει λεφτά ένας απαράδεκτος βρωμιάρης υπάνθρωπος που θεωρεί τους σκύλους αναλώσιμα
αγορά σκύλου απο πέτσοπ=χρηματοδότηση και συνενοχή (ειδικά όταν ξέρεις τι γίνεται) στην πιο πάνω περιγραφόμενη απαράδεκτη κατάσταση

συνήθως τα σκυλιά των πετσοπ αποκόπηκαν σε τελείως λάθος ηλικία απο την μητέρα τους με αποτέλεσμα να έχουν προβλήματα συμπεριφοράς
δεν ήπιαν αρκετό μητρικό γάλα με αποτέλεσμα συνήθως να έχουν προβλήματα στο γαστρεντερικό τους σύστημα δυσανεξίες αλλεργίες κλπ
η μάνα τους ήταν πιθανότατα γριά με ότι αρνητικό μπορεί να επιφέρει αυτό στην ανάπτυξη του κουταβιού
και βέβαια η μορφολογία της μάνας δεν έχει κριθεί ποτέ απο κανέναν οπότε είναι τζόκερ το τι θα βγεί το κουτάβι
(να πώ ότι αν ζευγαρώσει χάσκι με ρότι τα περισσότερα κουτάβια μοιάζουν με ρότι αρκετά ώστε ένα άπειρο μάτι να τα περάσει για "γκαθαρόαιμα" ρότι-μην νομίζει κανείς ότι "μοιάζει με Χ άρα είναι Χ)

αυτά όλα τα πιο πάνω είναι τα πιο πιθανά-δεν είναι 100%
αν πέσει κάποιος στην περίπτωση του 5% δεν θα πεί ότι το πετσοπ είναι καλή επιλογή.........κυρίως γιατί οι απαράδεκτες συνθήκες στα πάπιμιλ είναι 1000% σίγουρες και η συνενοχή μεγάλο βάρος

φίλε jackal
μην ψαρώνεις και τόσο με τις φυλές και τα ρέστα........κάνε βόλτα στα καταφύγια-όλο και κάποιο σκυλάκι θα σου κάνει κλίκ

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
σκύλος απο πέτσοπ=σκύλος απο πάπιμιλ=μητέρα σε απαράδεκτες συνθήκες να γεννάει συνεχώς μονίμως σε μιά κλούβα για να βγάζει λεφτά ένας απαράδεκτος βρωμιάρης υπάνθρωπος που θεωρεί τους σκύλους αναλώσιμα
αγορά σκύλου απο πέτσοπ=χρηματοδότηση και συνενοχή (ειδικά όταν ξέρεις τι γίνεται) στην πιο πάνω περιγραφόμενη απαράδεκτη κατάσταση

συνήθως τα σκυλιά των πετσοπ αποκόπηκαν σε τελείως λάθος ηλικία απο την μητέρα τους με αποτέλεσμα να έχουν προβλήματα συμπεριφοράς
δεν ήπιαν αρκετό μητρικό γάλα με αποτέλεσμα συνήθως να έχουν προβλήματα στο γαστρεντερικό τους σύστημα δυσανεξίες αλλεργίες κλπ
η μάνα τους ήταν πιθανότατα γριά με ότι αρνητικό μπορεί να επιφέρει αυτό στην ανάπτυξη του κουταβιού
και βέβαια η μορφολογία της μάνας δεν έχει κριθεί ποτέ απο κανέναν οπότε είναι τζόκερ το τι θα βγεί το κουτάβι
(να πώ ότι αν ζευγαρώσει χάσκι με ρότι τα περισσότερα κουτάβια μοιάζουν με ρότι αρκετά ώστε ένα άπειρο μάτι να τα περάσει για "γκαθαρόαιμα" ρότι-μην νομίζει κανείς ότι "μοιάζει με Χ άρα είναι Χ)

φίλε jackal
μην ψαρώνεις και τόσο με τις φυλές και τα ρέστα........κάνε βόλτα στα καταφύγια-όλο και κάποιο σκυλάκι θα σου κάνει κλίκ
=D>=D>=D> ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ !!!