Καλώς σας βρήκα...

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Τα περί ταμπάσκο, πιπέρια κτλ. είναι απλά ανόητα.

Ο δικός μου σκύλος τρελαίνεται για καυτερά (έφαγε κρέας καυτερό που είχε πέσει κάτω και μετά παρακάλαγε για περισσότερο).

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
με την βοηθεια ενος εκπαιδευτη θα τα καταφερεις τελεια.
κρανη ελατε σπιτι αυριο κερναω μεξικανικο

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Κάποιος μου είπε ότι αν για να τον εκπαιδεύσω του αφήνω εγώ ή άλλοι τροφή με ταμπάσκο εκτός πιάτου και του βάζω κανονική μόνο στο πιάτο του τότε θα μάθει και θα τρώει μόνο από εκεί. Το έχει κάνει αυτός στο πιτμπουλ που έχει και δεν τρώει από κανενός άλλου το χέρι.

Υπάρχει περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο; Γενικώς είναι σωστός ο τρόπος εκπαίδευσης με ταμπάσκο ή πιπέρι ώστε να τρώει μόνο από εμένα ή μόνο σε συγκεκριμένο μέρος κτλ;; :confused:
Ναι... και εαν τρώγοντας καταλάθος ρίξει την τροφή του εκτός πιάτου δε θα το φαει αυτο που έπεσε απ έξω :D αυτά είναι αστεία δεν είναι ανθρωποι τα σκυλάκια να τους καίει το ταμπασκο.. ο δικος μου έφαγε κοκκινη πιπεριά χωρις να τον πάρουμε χαμπάρι την οποια είχα βάλει έγω στο στόμα μου λιγάκι πιο πριν και μονο που δεν επαθα εγκαυμα:p

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
...
κρανη ελατε σπιτι αυριο κερναω μεξικανικο
Ετοίμασε ποσότητα γιατί αρέσει και σε εμένα και στο σκύλο μου :D

Σοβαρά τώρα: το μόνο που παθαίνει ο σκύλος είναι να πίνει πολύ νερό μετά από την καυτερή μπουκιά... ;)

THEODOROF

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2009
152
0
ΠΑΤΡΑ
Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά ο σκύλος θα μπορούσε να τρώει στο ίδιο πιάτο (όπωσ συνήθιζε) αλλά με μια συγκεκριμενη μυρωδιά που θα συνοδεύει το φαγητό.Θα είναι πάντα η ίδια και θα φροντίζουμε να την έχει το πιάτο κάθε φορά που τρώει!Δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι πικάντικο ή καυτό.:maria::maria::maria:π.χ κανέλα

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Από ότι θυμάμαι από συζητήσεις εδώ μεσα η εκπαίδευση αρνησης τροφής είναι από τα πιο δύσκολα κομμάτια της εκπαίδευσης και πολλές φορές κι αδύνατη...

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
αυτός του έβαζε λέει μια ένεση καυτερού ταμπάσκου μέσα σε ένα λουκάνικο που του το έδινε ένας φίλος και το σκυλί καιγόταν :shock::shock: το έκανε αυτό καμιά 50αριά φορές με διαφορετικούς ανθρώπους και το σκυλί τώρα πια τρώει μόνο ότι του δίνει ο ίδιος :confused:

Τέσπα, όταν έρθει η ώρα θα ρωτήσω ειδικό και θα μου πει. Πάντως βρε παιδιά θεωρώ αμαρτία να έχω 2 αυλές και το σκυλί να μένει όλη μέρα μέσα στο σπίτι. Τουλάχιστον το πρωί που θα λείπω θα τον έχω έξω να αλωνίζει απλά μετά από όσα μου είπατε θα περιορίσω κάπως το χώρο να μην φτάνει μέχρι τον μαντρότοιχο.

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση πολύ κοινότοπη αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Μήπως μπορείτε να μου πείτε (όποιος θέλει O:)) 2-3 φυλές μεσαίου ή και μεγάλου μεγέθους που να μπορούν να ζήσουν με έναν αρχάριο σαν και μένα και να μπορούν να κάτσουν και έξω;

Ελληνικός ποιμενικός ή τσεχοσλοβάκικο λυκόσκυλο που μου αρέσουν είναι ιδιαίτερες φυλές, τα χάσκυ είναι δύσκολα, τα λαμπραντόρ θα μου βγάλουν την ψυχή πάνω κάτω, πιτ μπουλ, ροττ και ντοπ δεν τα συζητάω διότι θα τα χαλάσω τα σκυλάκια και είναι κρίμα. Αυτά που βλέπω εγώ είναι οι γερμ. ποιμενικοί, νομίζω τα μπουλ μαστίφ (ακόμα δεν είμαι 100% σίγουρος) και τα κόλει...

ΥΓ. η επόμενη λύση που έχω σκεφτεί είναι να υιοθετήσω από κάποιο καταφύγιο ένα ημίαιμο και εγώ να έχω ένα σκυλάκι δικό μου να κάνουμε παρέα και να με συνοδεύει στις πεζοπορίες μου στο βουνό και αυτό να σωθεί από τους δρόμους. Η ιδέα αυτή παίζει σοβαρά στο μυαλό μου τον τελευταίο μήνα αλλά δεν ξέρω τα αρνητικά της... :confused:

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
μπουλμαστιφ μονο θηλυκο... αν εχεις στο μυαλο σου...
Με μεγααααλη υπομονη και διαθεση για ενημερωση και γνωση, μη σου πω και απαραιτητη εκπαιδευση αν εισαι αρχαριος...για σενα περισσοτερο

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Την έχεις βρει ήδη τη λύση!!! Ενα ημίαιμο αδεσποτακι 8-10 μηνών μεγαλοσωμο:D Αφενός θα το έχεις σώσει απο το δρόμο (θα το εκτιμήσει πάρα πολύ) αφετέρου θα είναι πολύ καλός φύλακας... Συννημένα είναι το δικό μου παραδειγμα .. όταν λείπουμε έξω, μόλις ερχόμαστε μέσα, το βράδυ πάλι μπαλκόνι και αυλη για να επιβλεπει το χωρο του:) Τον βρήκα 5 μηνών στο δρόμο και τον λατρεύουμε*agapoylas*

Attachments

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το αδεσποτάκι είναι η καλύτερη λύση!
Αν θες κιόλας να ξέρεις 100% και την μορφολογία του και τον χαρακτήρα του αλλά και να γλυτώσεις απο τα ντράβαλα του κουταβιού μπορείς να διαλέξεις ένα ενήλικο!:)

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Συννημένα είναι το δικό μου παραδειγμα .. όταν λείπουμε έξω, μόλις ερχόμαστε μέσα, το βράδυ πάλι μπαλκόνι και αυλη για να επιβλεπει το χωρο του:) Τον βρήκα 5 μηνών στο δρόμο και τον λατρεύουμε*agapoylas*

Πολύ ωραίο σκυλί :)

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Καλως ήρθες!!!Εγω θα προτεινα ένα ημίαιμο...το επόμενο σκυλί μου θα είναι σίγουρα ένα ημιαιμάκι.Εχω ακούσει οτι τα περισσότερα είναι απίστευτοι χαρακτήρες..όπότε γιατί να μην δώσεις αγάπη σε μια τέτοια ψυχούλα;;;Ευχομαι να βρεις το καλύτερο για σένα!:):)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
να παρεις ενα ημιαιμο bullmastiff................:p:D

περα απο την πλακιτσα,αν παρεις φυλη ενημερωσου αρκετα εως πολυ πρωτα για αυτην,εαν παρεις ημιαιμο ενημερωσου ως προς το μεγαλωμα ενος κουταβιου,τις αναγκες του και πολλα αλλα θεματα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ΥΓ. η επόμενη λύση που έχω σκεφτεί είναι να υιοθετήσω από κάποιο καταφύγιο ένα ημίαιμο και εγώ να έχω ένα σκυλάκι δικό μου να κάνουμε παρέα και να με συνοδεύει στις πεζοπορίες μου στο βουνό και αυτό να σωθεί από τους δρόμους. Η ιδέα αυτή παίζει σοβαρά στο μυαλό μου τον τελευταίο μήνα αλλά δεν ξέρω τα αρνητικά της... :confused:
Τα αρνητικά αυτής της λύσης είναι ότι δεν ξέρεις τι έχει περάσει ο σκύλος πριν ερθει στα χέρια σου οπως και απο που κρατάει η σκούφια του..... οπότε δεν έχεις εγγυήσεις για το χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του.

Επειδή όμως κι εγώ είμαι υπέρ αυτής της λύσης και θεωρώ ότι τα αδεσποτάκια είναι γενικά σούπερ, σου προτείνω να επισκευθείς μερικές φορές το καταφύγιο της περιοχής σου και να αρχίσεις να γνωρίζεις σιγά σιγά τα σκυλάκια εκεί, βγάζοντας τα βόλτα ή παίζοντας μαζί τους. Επίσης συζήτησε με τους ανθρώπους του καταφυγίου τις ιδιαιτερότητες του καθενός. Είμαι σίγουρη οτι θα βρεις αυτό που ζητάς.

Ως προσωπικό παράδειγμα σου λέω ότι στο καταφύγιο απ'όπου πήρα το δικό μου σκύλο υπάρχουν τουλάχιστον αλλα 10 σκυλιά (ανάμεσα στα 100 που έχουν) που ευχαρίστως θα έπαιρνα σπίτι μου αν είχα χώρο. Οταν πρωτοπήγα για να δω το δικό μου, δεν ήξερα ποιο να πρωτοδιαλέξω.... μετά έγινε το περιβόητο κλικ και διάλεξα το Γκογκόλ που βγήκε ασύγκριτα καλύτερος απ'οτι περίμενα.... για την ακρίβεια είναι τέλειος....:p - δες το θέμα "ο τέλειος σκύλος" - :D:D )

Παντως ξεκαθάρισε πρώτα αν θέλεις κουτάβι ή ενήλικο σκυλί. Προσωπικά και μετά την πρόσφατη εμπειρία μου με το προσωρινό κουτάβι στο σπίτι συνιστώ ανεπιφύλακτα ενήλικο, ειδικά αν έχεις λίγο χρόνο να το γνωρίσεις.:)

Ρίξε και μια ματιά στις αγγελίες του φόρουμ..... μπορεί καποιο να σου τραβηξει την προσοχη.

patrycja

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
48
0
37
Athens
ημίαιμο αδεσποτάκι κ μεγαλόσωμο !!!

πριν κανα χρόνο βρήκα δυο κουτάβια τα οποία έχουν βγεί υπέροχοι χαρακτήρες κ αν είχαν κ καλύτερη εκπαίδευση θα μπορούσαν να κάνουν σκόνη όλα τα σκυλάκια ράτσας:D

θα σου πω για τον μικρούλη που κράτησα εγω , είναι απλά θε'ι'κός , όταν ασχολούμαι μαζί του κ κάνουμε μικροεκπαίδευση μαθαίνει πολύ γρήγορα κ πολλές φορές με καθοδηγεί , αν κάνουμε πιο συστηματική εκπαίδευση θα γίνει ακόμη καλύτερος

ο άλλος μου σκύλος που τον βρήκα 1έτους περίπου δεν είναι τόσο εύκολος , ήταν απο σπίτι κ έχει μάθει αλλιώς , θέλει απίστευτη υπομονή μαζί του - ακόμα κ το "κάτσε κάτω" που το ξέρει δεν θα το κάνει αν πεισμώσει ή αν δεν θέλει ... γι αυτό καλύτερα να πάρεις κουτάβι ώστε να το μεγαλώσεις εσυ όπως θέλεις

για το σπίτι τώρα , καλή ιδέα το πορτάκι , αν έχεις πρόβλημα με τρίχες μπορεί να μάθει να μην ανεβαίνει σε καναπέδες κ κρεβάτια κ να έχει το δικό του , επίσης αυτό που σκέφτομαι να κάνω κ στα δικά μου γιατί η τρίχα είναι παντου , είναι να του φοράς κάτι απο πάνω π.χ αυτό που βάζουν στα σκυλιά για να αντανακλάται το φως πάνω του στο σκοτάδι ώστε να τα βλέπουν τα αυτοκίνητα - κρατάει την τρίχα κ μπορείς να το βγάζεις όταν θέλεις να το χα'ι'δέψεις;)

κρίμα είναι τώρα να κάθεται βρέξει - χιονίσει έξω :(
ασε που όταν θα είσαι πτώμα θα αποτελεί την εύκολη λύση κ στο τέλος θα ξεχάσεις πως έχεις σκύλο , επίσης το ότι έχεις 2αυλές δε σημαίνει πως δεν θα το πηγαίνεις βόλτες - θέλει κ αυτό να μυρίσει νέες μυρωδιες , να δει άλλους σκύλους άλλα μέρη κ να έχει διαφορετικές εμπειρίες - κάνει καλό στην κοινωνικοποίηση του κ στον χαρακτήρα του ;)

patrycja

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
48
0
37
Athens
ξέχασα να πω ότι ο κάθε σκύλος έχει τον δικό του ρυθμό κ τρόπο εκπαίδευσης απλά τα ημίαιμα προσαρμόζονται πιο εύκολα κ θα σου είναι πιο εύκολο να εκπαιδεύσεις εσυ έναν σκύλο για πρώτη φορά αν είναι αδέσποτο .. έχουν έναν μοναδικό τρόπο να επικοινωνούν μαζί σου σε όποια ηλικία κ αν είναι ...

γι αυτό με το ημίαιμο αδεσποτάκι μου έχουμε δεθεί τόσο γιατί ξέρει τι ακριβώς σκέφτομαι

μόνο με τον Μπιλλάκο δεν υπάρχει επικοινωνία - είναι βλέπεις γρυφόν-κανίς που το πετάξανε κ μάλλον το αγόρασαν απο pet shop :mad: αυτό έχει καταστρέψει έναν αρκετά έξυπνο σκύλο :(

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Τελικά στο σπίτι μπαίνω 1 Δεκέβρη οπότε εκεί γύρω θα ψάξω για υιοθεσία σκυλιού ηλικίας 3-4 μηνών και μετά από 2 χρονάκια αν όλα πάνε καλά θα πάρω και τη ράτσα που επιθυμώ, έτσι και αλλιώς 2 σκυλιά τα παίρνει άνετα το σπίτι :)

Προφανώς, το πρώτο που κοιτάω είναι να είναι υγιές και τα υπόλοιπα βλέποντας και κάνοντας.

Θα μου πείτε τώρα τι ρωτάω αλλά μήπως έχει κάποιος γνώμη τι να ρωτήσω τους ανθρώπους του καταφυγίου ή τι να κοιτάξω στο σκυλάκι ώστε να είναι όσο το δυνατόν υγιές;

Το ξέρω ότι αυτά είναι και θέμα τύχης αλλά λέω μήπως μπορώ να ρωτήσω ή να δω κάτι.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Να έχει κάνει τα εμβόλιά του, αποπαρασιτώσεις και εξετάσεις αίματος!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Να ρωτήσεις και για εξετάσεις καλααζαρ και ερλιχίωσης (επίσης να τους προτείνεις να τις πληρώσεις εσύ, ακόμα κι αν δεν πάρεις το σκύλο). Επίσης και αν είναι στειρωμένο.

Επίσης να ρωτήσεις πως τα πάει με άλλα σκυλιά (ίδιου ή διαφορετικού φύλου), με γάτες, με ανθρώπους (ενήλικες και παιδιά). Αν είναι νευρικό ή ήσυχο, τι απαιτήσεις έχει σε εκτόνωση, την ιεραρχία του στην υπάρχουσα αγέλη του, το κατα πόσο εκπαιδεύεται εύκολα (αν είναι υπάκουο ή πεισματάρικο) και γενικά ότιδηποτε άλλο μπορεί να σε απασχολει.

Στο τέλος όμως, όταν πας να δεις, κι οταν γνωρίσεις τα σκυλάκια απο κοντά, αργά ή γρήγορα θα γίνει το κλικ και θα πάρεις το σκυλάκι που σε γουστάρει και το γουστάρεις χωρίς απαραίτητα αυτό να είναι και το πιο ταιριαστό σε σένα! :)