Καλώς σας βρήκα !

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εμένα μου έκανε εντύπωση κάτι που έγραψες στο subforum των ροτβάιλερς: ότι δηλαδή ζευγάρωσες τον σκύλο σου, ενώ έχεις διευκρινήσει ότι δεν ασχολείσαι με εκτροφή σκύλων.

greekbull

Member
14 Ιουνίου 2008
18
0
LAMIA
1ον. Η φωτογραφία του Rottweiller είναι απο όταν ήμουν φοιτητής ( πρίν 10 χρόνια δήλαδή ) και δεν είχα ούτε δεκάρα . Με οικονομία μάζεψα 150.000 δρχ για να πάρω τον σκύλο που πάντα λάτρευα . Μέσα απο αυτόν και μαζί με αυτόν έμαθα για τα σκυλιά και τις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσής τους .
2ον . Το Bull τον έδεσα στην αρχή όταν τον πρωτοπήρα μπροστά στο σπίτι μου γιατί ήταν απάνεμα εκεί και όταν τον πήρα ήταν Δεκέβρης κι έκανε αρκετό κρύο και για να κοινωνικοποιηθεί .
Τώρα πιά είναι σε δικό του περιφραγμένο χώρο 16 τ.μ. με ίσκιο .
3ον . Δεν είμαι υπέρ του να πατάει ο σκύλος σε τσιμέντο . Στο Bull έχω κάτω ψιλό χαλίκι κι ένα μέρος με χώμα .

greekbull

Member
14 Ιουνίου 2008
18
0
LAMIA
Chloe said:
Εμένα μου έκανε εντύπωση κάτι που έγραψες στο subforum των ροτβάιλερς: ότι δηλαδή ζευγάρωσες τον σκύλο σου, ενώ έχεις διευκρινήσει ότι δεν ασχολείσαι με εκτροφή σκύλων.
Γνωστή φίλου μου με παρακάλεσε να ζευγαρώσει την σκύλα της με τον δικό μου . Αυτό είναι εκτροφή σκύλων ; Δηλαδή αν κάποιος ή κάποια απο το forum έχει θυληκό Bulldog και τα ζευγαρώσουμε θα σημαίνει οτι είμαστε εκτροφείς ;

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
greekbull said:
Γνωστή φίλου μου με παρακάλεσε να ζευγαρώσει την σκύλα της με τον δικό μου . Αυτό είναι εκτροφή σκύλων ; Δηλαδή αν κάποιος ή κάποια απο το forum έχει θυληκό Bulldog και τα ζευγαρώσουμε θα σημαίνει οτι είμαστε εκτροφείς ;
Δεν εννοούσα αυτό. Αυτό που έκανες δεν είναι εκτροφή αλλά ένα ακόμα ανεύθυνο ζευγάρωμα. Δεν πρέπει να ρίχνουμε ευθύνες εκεί που υπάρχει άγνοια οπότε διάβασε εδώ: http://dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=444

ektor

Well-Known Member
22 Μαρτίου 2008
118
0
Τι γνωρίζεις για τις ανάγκες και τις ιδιοτητες των αμ. μπουλντογκ και γενικα για τα μπουλντογκ?
Για αυξημενη ευαισθησία σε κρύο και ζέστη π.χ.!
Περιγραψέ μια καθημερινή μέρα με το σκυλί!
και μην ανησυχεις να βόηθήσουμε θέλουμε :!: :wink:

greekbull

Member
14 Ιουνίου 2008
18
0
LAMIA
ektor , τον βλέπω τον σκύλο οτι στο πολύ κρύο και την αφόρητη ζέστη δεν είναι για πολλά . Για τα bulldogs κι όλα τα ζώα με κοντή γνάθο , βραχύ κρανίο η αναπνοή δεν είναι εύκολη υπόθεση . Τα English bulldogs είναι να τα λυπάσαι τα περισσότερα . Τα πράγματα είναι καλύτερα όμως με τα american . Bεβαια οποιοδήποτε σκυλί σε κατάσταση καύσωνα και πολικού ψύχους θέλει ιδιέταιρη φροντίδα .

ektor

Well-Known Member
22 Μαρτίου 2008
118
0
Από βόλτα και παιχνίδι,πως πάμε?
Γιατί το σκυλί πρέπει να κινήται αρκετά.Για να μειωθεί ο κινδυνος δημιουργίας δυσπλασίας και υποτρόφίας των μυών!
Εγώ τον πέρνω τουλαχίστον 3φόρες την ημέρα βόλτα,περίπου 1χιλιομετρο και τον αφήνω ελεύθερο,οπου μπορώ φυσηκά,για να τρέξει!
Επισεις πρέπει να ξέρεις ότι αναπτήσσουν μεγαλύτερη σχέση μ'αυτούς που παίζουν και ασχολούνται περισσότερο μαζί τους,παρά μ,αυτούς που απλά του δίνουν ενα πιάτο φαι.!
Κυρίος φρόντισε ο χώρος του να είναι παντα καθάρος.Δεν τους αρέσει η βρωμιά και για θεματα υγειηνής.
Τις αναγκες του καλύτερα να τις κανει κατα την διάρκεια της βόλτας!
Αυτά για αρχή :wink:
:lol: :lol: :lol:

greekbull

Member
14 Ιουνίου 2008
18
0
LAMIA
Aπο βόλτα κάθε βράδυ τον πάω με το λουρί γύρω στο 1χλμ . Το απόγευμα παίζει με τα παιδιά μου στον κήπο . Παλιότερα τον άφηνα και ελεύθερο αλλα εχει την τάση να κυνηγά μικρότερα ζώα ή αντικείμενα (π.χ. γάτες , μικρότερα σκυλιά , κινούμενη μπάλα) Δεν τους κάνει κακό όταν τα πιάσει αλλα θέλει να τα πιάσει . Με τα παιδιά εχει μια απίστευτη σχέση . Ειδικά όταν αυτά παίζουν μπάλα . Οταν πιάσει την μπάλα στα δόντια του δεν λέει να την δώσει πίσω . Την πάει λίγο πιο μακρυά και περιμένει να δει αν ενδιαφέρεσαι . Αν αδιαφορήσεις την πιάνει και περνάει επιδεικτικά απο μπροστά σου για να σου υπενθυμίσει οτι αυτός την έχει . Αν πας να του την πάρεις την παίρνει και τρέχει όσο μπορεί .
Υ.Γ. 1 . Είναι ιδιέταιρα καχύποπτος με τους ξένους . Ποτέ δεν θα πλησιάσει απο μόνος του εναν άγνωστο για να του κάνει χαρές . Την ουρά του δεν την κουνάει σε μέλος εκτός της οικογένειας .
Υ.Γ.2 Το παιχνίδι που τον "φτιάχνει" είναι αυτο που λένε Τag of war αν δεν κάνω λάθος . Δηλαδή μια πετσέτα ή ενα πανί να το αρπάξει και μετά να προσπαθείς να του το πάρεις . Αμα το έκλεισε στα σαγόνια του τελείωσε . Αυτό που με εντυπωσιάζει σε αυτό το σκυλί είναι το απίστευτο πείσμα του .

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
greekbull said:
Υ.Γ.2 Το παιχνίδι που τον "φτιάχνει" είναι αυτο που λένε Τag of war αν δεν κάνω λάθος . Δηλαδή μια πετσέτα ή ενα πανί να το αρπάξει και μετά να προσπαθείς να του το πάρεις . Αμα το έκλεισε στα σαγόνια του τελείωσε . Αυτό που με εντυπωσιάζει σε αυτό το σκυλί είναι το απίστευτο πείσμα του .
its a bulldog mate!!! αυτο θα ελειπε να μην ειχαν πεισμα!!

ektor

Well-Known Member
22 Μαρτίου 2008
118
0
Aπο βόλτα κάθε βράδυ τον πάω με το λουρί γύρω στο 1χλμ.
1χλμ είναι ικανοποιητικό,αλλά θα ήταν προτίμότερο να τον βγάζεις για βόλτα πρωί και βράδι.
Να μαθει να κάνει τις ανάγκη του μακριά από το χώρο του.

Το απόγευμα παίζει με τα παιδιά μου στον κήπο . Παλιότερα τον άφηνα και ελεύθερο αλλα εχει την τάση να κυνηγά μικρότερα ζώα ή αντικείμενα (π.χ. γάτες , μικρότερα σκυλιά , κινούμενη μπάλα) Δεν τους κάνει κακό όταν τα πιάσει αλλα θέλει να τα πιάσει . Με τα παιδιά εχει μια απίστευτη σχέση
.

Και ο δικός μου έτσι ειναι,ότι περπατάει είναι φίλος του :lol:
Καλύτερα να τον αφείνεις να παίζει με τα άλλα ζώα,έτσι θα τον βοηθήσει για καλύτερη κοινωνικοποίηση(παντα φυσικα με την επιβλεψη σου)!

Ειδικά όταν αυτά παίζουν μπάλα . Οταν πιάσει την μπάλα στα δόντια του δεν λέει να την δώσει πίσω . Την πάει λίγο πιο μακρυά και περιμένει να δει αν ενδιαφέρεσαι . Αν αδιαφορήσεις την πιάνει και περνάει επιδεικτικά απο μπροστά σου για να σου υπενθυμίσει οτι αυτός την έχει . Αν πας να του την πάρεις την παίρνει και τρέχει όσο μπορεί .
Εμένα μου φέρνει την μπάλα για να την κρατάω από την μια μεριά και να τραβάει αυτός από την άλλη!

Υ.Γ. 1 . Είναι ιδιέταιρα καχύποπτος με τους ξένους . Ποτέ δεν θα πλησιάσει απο μόνος του εναν άγνωστο για να του κάνει χαρές . Την ουρά του δεν την κουνάει σε μέλος εκτός της οικογένειας .
Είναι πολύ φυσιολογίκο,1ον γιατί είναι μωρό ακόμη και είναι πιο δυσταχτίκο σε ότι είναι άγνωστο γι`αυτό
και 2ον τα αμ.μπουλ. είναι αρκετά κολιμένα μ'αυτό που θεωρεί σαν οικογένια του και εκφράζεται εκέι που νιώθει περισσότερη οικιότητα!

Από 2 μηνών μεχρι τώρα μαζέβει τις πετσετες και γενικά ότι κρέμεται και ξέρεις την συνέχεια :evil:
Οσο για το πεισμα δεν θέλω να το σκεύτομαι :!: :evil:

Υ.Γ.Τώρα το καλοκαιρι θα ήταν καλύτερο να του φραξεις ένα τόπο με αρκετη σκια και να τον έχεις πιο ελεύθερο με μπολικο κρύο νερο,να μην του λείψει καθόλη την διάρκεια της ημέρας!

greekbull

Member
14 Ιουνίου 2008
18
0
LAMIA
To έγραψα νομίζω και παραπάνω . Τον έχω ελεύθερο σε 16 τ.μ. περιφραγμένο χώρο . Μέσα του έχω μια παλιά ρόδα αυτοκινήτου που της έχει αλλάξει τα φώτα και άλλα μικροπαιχνίδια για να μασάει .( Αν και προτιμάει τα κεραμίδια και την οροφή απο το σπιτάκι του .Εχει αφήσει λίγα γερά μόνο ) Ο χώρος όλη την ημέρα έχει ίσκιο απο μια ιτιά . Η αυλή μου είναι τεράστια αλλα δεν μπορώ να τον αφήσω εκεί χωρίς επίβλεψη . Την ταινία με τον Χούτς όταν τον αφήνει μέσα στο αυτοκίνητο την θυμάσαι; Ε κάτι ανάλογο . Οταν μεγαλώσει και ωριμάσει ίσως τον αφήνω το βράδυ . Την ανάγκη του την κάνει σε ένα συγκεκριμένο μέρος πίσω απο το σπιτάκι του . Είναι πολύ τακτικός και καθαρός . Δυστυχώς λόγω δουλειάς δεν μπορώ να τον πηγαίνω και πρωί και βράδυ βόλτα .

ektor

Well-Known Member
22 Μαρτίου 2008
118
0
Αν δεν μπορείς ούτε το μεσιμερακι για κανένα 10λεπτο τότε τουλάχιστο να καθαρίζεται καθημερινά ο χώρος του.
14τ. με την προϋποθεση ότι το βραδάκι κανει και την βόλτα του νομίζω οτι είναι σουπερ :D
Αλλά μακρια απο χώμα και λάσπη(την οποία συγχαίνονται) :wink:
Συγνώμη για τις παρατηρίσεις,αλλά λόγο της αδυναμίας μου γι'αυτά τα σκυλιά θέλω να τα βλέπω να είναι ευτυχησμένα και να περνούν οσο το δυνατόν καλύτερα :wink:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν