Καλώς σας βρήκα ( yorkshire terrier )

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
"Ποιά είναι η δεοντολογικώς ορθή αντιμετώπιση ενός μελλοντικού ανάδοχου κουταβιού που ζητάει κουτάβι χωρίς πεντιγκρί?"
thats the question...
Τον στέλνουμε σε καταφύγιο να πάρει ένα ωραιότατο ημίαιμο, ο εκτροφέας ρε παιδιά οφείλει να πουλήσει σκύλους καθαρόαιμους, αλλιώς γιατί χτυπιόμαστε κατά των πετ σοπ που πουλάνε ζώα;

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
"Ποιά είναι η δεοντολογικώς ορθή αντιμετώπιση ενός μελλοντικού ανάδοχου κουταβιού που ζητάει κουτάβι χωρίς πεντιγκρί?"
thats the question...
Ενημέρωση για την αξία και τη σημασία του pedigree και τίποτε άλλο. Ο καθένας, στα πλαίσια της νομιμότητας, έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει.
Απορώ για την έκταση που πήρε το θέμα.

mortezes

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
632
1
Βασικα ειναι ευκαιρια να ανοιχτει ενα καινουριο θεμα.

Προσεξε κατι ομως Κυβελη.
Η προταση αυτη εγινε για ενα ημιαιμο σκυλο απο καταφυγιο και τα λοιπα,
ο χρηστης ομως ηθελε ενα pedigree, καθαροαιμο δηλαδη, σκυλο του Γιορκσιρ.
Ναι αλλα με 300 ευρω δεν γινεται να ζητας τετοιο σκυλο ρε παιδια.
Για να συστηθει απο τον εκτροφεα παει να πει οτι εγινε με πληρη συνειδηση,
γιατι γνωριζει σε βαθος τα γεννεαλογια τουλαχιστον του γονεα των κουταβιων απο τη δικη του πλευρα,
τρεις, τεσσερις και ισως και πεντε γεννεες πισω.
Μην εισαι τοσο απολυτη λοιπον, κατι που κανουνε πολλοι.
Αν ησουν εκτροφεας θα εβλεπες απο πρωτο χερι πως κλαιγονται ορισμενοι για να γλυτωσουνε χρηματα και ισως
κι εσυ να εκανες το ιδιο για να βοηθησεις εναν ανθρωπο (λεμε τωρα) χρησιμοποιησε ενα επιχειρημα οπως :
ειμαι φοιτητης, ειμαι εργαζομενος με βασικο μισθο, ειμαι νιοπαντρος για να σε κανει να τον λυπηθεις και να ριξεις την τιμη.

ΥΣ: Θελω να πιστευω οτι οι γονεις και τα κουταβια του ιδιωτη εχουνε καλυτερη ζωη απο εκεινα του Παπι Μιλς.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Βασικα ειναι ευκαιρια να ανοιχτει ενα καινουριο θεμα.

Προσεξε κατι ομως Κυβελη.
Η προταση αυτη εγινε για ενα ημιαιμο σκυλο απο καταφυγιο και τα λοιπα,
ο χρηστης ομως ηθελε ενα pedigree, καθαροαιμο δηλαδη, σκυλο του Γιορκσιρ.
Ναι αλλα με 300 ευρω δεν γινεται να ζητας τετοιο σκυλο ρε παιδια.
Για να συστηθει απο τον εκτροφεα παει να πει οτι εγινε με πληρη συνειδηση,
γιατι γνωριζει σε βαθος τα γεννεαλογια τουλαχιστον του γονεα των κουταβιων απο τη δικη του πλευρα,
τρεις, τεσσερις και ισως και πεντε γεννεες πισω.
Αν ησουν εκτροφεας θα εβλεπες απο πρωτο χερι πως κλαιγονται ορισμενοι για να γλυτωσουνε χρηματα και ισως
κι εσυ να εκανες το ιδιο για να βοηθησεις εναν ανθρωπο (λεμε τωρα) χρησιμοποιησε ενα επιχειρημα οπως :
ειμαι φοιτητης, ειμαι εργαζομενος με βασικο μισθο, ειμαι νιοπαντρος για να σε κανει να τον λυπηθεις και να ριξεις την τιμη.

ΥΣ: Θελω να πιστευω οτι οι γονεις και τα κουταβια του ιδιωτη εχουνε καλυτερη ζωη απο εκεινα του Παπι Μιλς.
Δεν ξέρω αν είμαι απόλυτη γιατί δεν είμαι στο χώρο. Και έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε. Από κει και πέρα όταν μιλάμε για εκτροφεία δεν έχουμε στο μυαλό μας γέννες στην πίσω αυλή αλλά ίσως και να ζω σε ροζ συννεφάκια οπότε δεν συνεχίζω :)

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Για να συστηθει απο τον εκτροφεα παει να πει οτι εγινε με πληρη συνειδηση,.................τι είδους συνείδηση εννοείς?
τρεις, τεσσερις και ισως και πεντε γεννεες πισω.............αυτό όπως πολλές φορές έχει λεχθεί εδω μέσα δεν είναι αρκετό για να θεωρηθεί ένα σκυλί καθαρόαιμο.....no pedigree.....no party
ειμαι φοιτητης, ειμαι εργαζομενος με βασικο μισθο, ειμαι νιοπαντρος για να σε κανει να τον λυπηθεις και να ριξεις την τιμη.....τα ψυχολογικά επιχειρήματα επίσης δεν γίνονται δεκτά...το είδα να κλαίει πίσω από την τζαμαρία....είμαι μόνος στον κόσμο και το είχα ανάγκη, αλλά δεν είχα λεφτα....κλπ

ΥΣ: Θελω να πιστευω οτι οι γονεις και τα κουταβια του ιδιωτη εχουνε καλυτερη ζωη απο εκεινα του Παπι Μιλς.....και του byb μπορεί...ε,και?.
.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Λοιπόν η αλήθεια είναι ότι μόλις σήμερα πρόσεξα το συγκεκριμένο θέμα και έχω να δηλώσω τα εξής:

Εάν είχα προλάβει το θέμα από την αρχή θα πρότεινα στο μέλος Φώτις να μην πάρει Yorkshire Τerrier... απλά και μόνο γιατί η εμφάνιση απατά σε αυτά τα σκυλιά και η χρόνος που απαιτούν από τους ιδιοκτήτες τους για εκπαίδευση, περιποίηση κ.ο.κ. είναι κάτι παραπάνω από πολύς.
Χαίρομαι πάρα πολύ που μπήκε στη διαδικασία να σκεφτεί ότι δεν πρέπει να πάει σε pet shop αλλά σε εκτροφέα, λυπάμαι όμως που η επιλογή της φυλής έγινε μόνο με κριτήρα εμφάνισης και βάρους...
Το συγκεκριμένο σκυλί ΔΕΝ κάνει για παιδιά... θέλει ιδιαίτερο χειρισμό και πολύ εκπαίδευση, δεδομένου ότι είναι σκυλί από εκτροφέα δε ένα λόγος παραπάνω γιατί σημαίνει ότι η καθαροαιμία του εγγυάται και το τυπικο χαρακτήρα τωνYorkie που σημαίνει ελάχιστη ανεκτικότητα στην οποιαδήποτε κακομεταχείρηση (ακόμα κι αν αυτή είναι η στα δικά μας μάτια τρυφερή αλλά ακατάλληλη και απότομη αγκαλιά ενός παιδιού) και δεν θα διστάσει να διορθώσει.

Επίσης έχετε σας παρακαλώ υπόψη σας ότι πολλά απότα πράγματα τα οποία διαβάζετε σε βιβλία ή internet εχουν διπλή ανάγνωση:
1) ως πρετέριμα των Yorkies αναφέρεται το γεγονός ότι δε μαδάνε. Αυτό σημαίνει ώρες ενασχόλησης με το καταπληκτικό μανδύα του Yorkie ο οποίος είναι ένα μαρτύριο για σκύλο και ιδιοκτήτη αν δεν χτενιστεί σχεδόν καθημερινά και περιποιηθεί με κατάλληλα προιόντα (διόλου φθηνά) ώστε να μην σπάει και κυριότερον να μην κομπιάσει (και κομπιάζει εύκολα και πολύ). Επίσης θα συγκεντρώνει στη βόλτα του ότι κλαδάκι, φυλλαράκι και σκουπιδάκι βρε... άρα περισσότερο χτένισμα με περισσότερες από μία βούρτσες για να καθαρίσει.
Συν έξοδα γκρούμινγκ κάθε δίμηνο ή έξοδα για κούρεμα (γιατί εκεί καταλήγουν οι περισσότεροι μόλις βαρεθούν τα χτενίσματα) κάθε τρίμηνο

2) Το Yorkie δεν χρειάζεται βόλτα και εκτονώνεται μόνο του (άκουσο, άκουσον!!): Ναι είναι ένα σκυλί που θα βρει τρόπο να εκτονωθεί και αυτό σημαίνει να τρέχει σαν το παλαβό πάνω κάτω στο σπίτι, να το βρείτε πάνω στα σαλόνια, τις καρέκλες και να έρχεται με μεγάλη απαίτηση να ασχοληθείτε μαζί του (και μπορεί να το κάνει μέχρι τελικής πτώσης). Κάποιος χαρακτήρισε τα Yorkies σκυλιά σαλονιού...κάθε άλλο. Είναι τυπικά τερριε πρώην κυνηγόσκυλα και με μεγάλα αποθέματα ενέργειας!

3) Τα Yorkies είναι έξυπνα και εύκολα εκπαιδεύσιμα: είναι και το επιβεβαιώνω... όσο πιο έξυπνο και εκπαιδεύσιμο τόσο πιο εύκολα πλήττει και δυσανασχετεί εάν δεν έχει να απασχολήσει με κάτι το μυαλό του...

4) Τα yorkies είναι καλοί φύλακες: ναι και τίνουν να γαυγίζουν...πολύ!! Και άμα το μάθουν θα το κάνουν για όλα για να φάνε, για να παίξουν για να τσαμπουκαλευτούν για να απαιτήσουν... και το ποστ της Dr Zhivango όταν πήρα εγώ το δικό μου....

Θα συμφωνίσω με την Sara. Έχω εκπαιδεύσει αμέτρητα Γιόρκι-Τύρρανους (και σε καμία από τις περιπτώσεις που είδα δεν έφταιγε ο σκύλος).
Μεγάλο πρόβλημα επίσης αντιμετωπίζει ο κόσμος στον καλλωπισμό τους. "Δεν κάθεται να το χτενίσω" μου λένε, με αποτέλεσμα να γεμίζει κόμπους ο σκύλος και μετά να τον ξυρίζουν γουλί. Τα μουστάκια τους θέλουν συχνό (το λιγότερο 2 φορές την εβδομάδα) πλύσιμο και σχολαστικό χτένισμα, καθώς γεμίζουν μικρόβια (σαλμονέλλα για παράδειγμα) επικίνδυνα για όλη την οικογένεια.

Οι έξυπνοι ιδιοκτήτες κουταβιών Γιόρκι, τα μαθαίνουν από πολύ μικρά (σταδιακά και με τρυφερότητα αλλά και επιμονή) να καλλωπίζονται. Τα νυχάκια τους θέλουν συχνά κόψημο (θα σου μάθει ο κτηνίατρος πως θα το κάνεις μόνη σου κάθε 15-20 ημέρες) και οι τρίχες από τον ακούστικό πόρο πρέπει να αφαιρούνται (πάλι στον κτηνίατρο για μάθημα). Τα αυτάκια τους ξυρίζονται γιατί αλλιώς θα πέσουν από το βάρος των μαλλιών (είναι πάρα πολύ λεπτά και πέφτουν εύκολα).

Μάθε το σκυλάκι να υπομένει να το γυρνάς λίγο (μισό λεπτάκι) ανάσκελα κάθε μέρα για να ψιλαφίζεις τα ποδαράκια και την κοιλίτσα του, ώστε να συνηθίσει στο άγγιγμά σου (παντού όχι μόνο στην πλατούλα!) και να μην έχεις προβλήματα αργότερα. Μου είναι απλά αδύνατον να θυμηθώ όλα τα Γιόρκσαιρ που ξέρω, που δαγκώνουν το αφεντικό τους μόλις πιεστούν λιγουλάκι.

Δεν είναι ότι χρειάζονται έντονο μάλλωμα (μαθαίνουν πολύ εύκολα) ή ιδιαίτερη αυστηρότητα. Σταθερότητα και πείσμα (με πολύ επιβράβευση σε κάθε ευκαιρία) χρειάζονται. Είναι μια εξεραιτικά πεισματάρικη φυλή. Αν κάνεις πίσω όταν δυσαναχετεί θα το εκπαιδεύσεις να κάνει σαν βλαμένο (και να σε δαγκώνει κι όλας) κάθε φορά που θέλει να κάνει το δικό του. Αν του αποδείξεις όμως (με υπομονή και αγάπη πάντα) πως είσαι ΤΡΕΛΗ πεισματάρα... πως δεν θυμώνεις εύκολα, αλλά δεν κάνεις ΠΟΤΕ πίσω όταν θέλεις κάτι, θα το αποδεχτεί 100% και θα καταλάβει πως δεν έχει κανένα νόημα να σου πηγαίνει κόντρα. Θα είναι ένα σωστό αγγελούδι.

Τελευταία συμβουλή: Να υπενθυμήζεις στον εαυτό σου (συχνά κάθε μέρα) πως είναι ΣΚΥΛΟΣ. Δεν ξέρω γιατί, αλλά οι 98% των ιδιοκτητών Γίορσαιρ το ξεχνούν αυτό. Δεν βγάζουν τα κουτάβια αρκετές βόλτες κάθε μέρα (με λουρί, με τον σκύλο στο ΕΔΑΦΟΣ, όχι αγκαλίτσα!) και σχεδόν ποτέ δεν τα αφήνουν να συναναστρέφονται με άλλους σκύλους.

Αυτό σε συνδιασμό με την γενική "υπερπροστατευτικότητα" (μη κρυώσει, μη πονέσει, μη στεναχωρεθεί, μη πεινάσει κλπ) είναι καταστροφικό για τον χαρακτήρα του (κάθε) σκύλου. Όσο περισσότερο του φέρεσαι σαν να είναι σκύλος, τόσο καλύτερος σκύλος θα είναι!
Πριν αποφασίσετε λοιπόν να πάρετε το Yorkie για την κόρη σας... σκεφθείτε αν όταν η κόρη σας σταματήσει να ασχολείτε (και είναι φυσιολογικό αυτό) θα έχετε τα κουράγια να ασχοληθείτε κατά τέτοιο τρόπο με τον μικρό...

Αν πάλι καταλήξετε σε αυτό σας παρακαλώ να απευθυνθείτε και πάλυ στο forum ή σε κάποιο από εμάς που έχουμε Yorkie προσωπικά ώστε να σας βοηθήσουμε για μία αρμονική συμβίωση και κυρίως για το θέμα των παιδιών...

Φώτης

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2011
52
0
Λοιπόν η αλήθεια είναι ότι μόλις σήμερα πρόσεξα το συγκεκριμένο θέμα και έχω να δηλώσω τα εξής:

Εάν είχα προλάβει το θέμα από την αρχή θα πρότεινα στο μέλος Φώτις να μην πάρει Yorkshire Τerrier... απλά και μόνο γιατί η εμφάνιση απατά σε αυτά τα σκυλιά και η χρόνος που απαιτούν από τους ιδιοκτήτες τους για εκπαίδευση, περιποίηση κ.ο.κ. είναι κάτι παραπάνω από πολύς.
Χαίρομαι πάρα πολύ που μπήκε στη διαδικασία να σκεφτεί ότι δεν πρέπει να πάει σε pet shop αλλά σε εκτροφέα, λυπάμαι όμως που η επιλογή της φυλής έγινε μόνο με κριτήρα εμφάνισης και βάρους...
Το συγκεκριμένο σκυλί ΔΕΝ κάνει για παιδιά... θέλει ιδιαίτερο χειρισμό και πολύ εκπαίδευση, δεδομένου ότι είναι σκυλί από εκτροφέα δε ένα λόγος παραπάνω γιατί σημαίνει ότι η καθαροαιμία του εγγυάται και το τυπικο χαρακτήρα τωνYorkie που σημαίνει ελάχιστη ανεκτικότητα στην οποιαδήποτε κακομεταχείρηση (ακόμα κι αν αυτή είναι η στα δικά μας μάτια τρυφερή αλλά ακατάλληλη και απότομη αγκαλιά ενός παιδιού) και δεν θα διστάσει να διορθώσει.

Επίσης έχετε σας παρακαλώ υπόψη σας ότι πολλά απότα πράγματα τα οποία διαβάζετε σε βιβλία ή internet εχουν διπλή ανάγνωση:
1) ως πρετέριμα των Yorkies αναφέρεται το γεγονός ότι δε μαδάνε. Αυτό σημαίνει ώρες ενασχόλησης με το καταπληκτικό μανδύα του Yorkie ο οποίος είναι ένα μαρτύριο για σκύλο και ιδιοκτήτη αν δεν χτενιστεί σχεδόν καθημερινά και περιποιηθεί με κατάλληλα προιόντα (διόλου φθηνά) ώστε να μην σπάει και κυριότερον να μην κομπιάσει (και κομπιάζει εύκολα και πολύ). Επίσης θα συγκεντρώνει στη βόλτα του ότι κλαδάκι, φυλλαράκι και σκουπιδάκι βρε... άρα περισσότερο χτένισμα με περισσότερες από μία βούρτσες για να καθαρίσει.
Συν έξοδα γκρούμινγκ κάθε δίμηνο ή έξοδα για κούρεμα (γιατί εκεί καταλήγουν οι περισσότεροι μόλις βαρεθούν τα χτενίσματα) κάθε τρίμηνο

2) Το Yorkie δεν χρειάζεται βόλτα και εκτονώνεται μόνο του (άκουσο, άκουσον!!): Ναι είναι ένα σκυλί που θα βρει τρόπο να εκτονωθεί και αυτό σημαίνει να τρέχει σαν το παλαβό πάνω κάτω στο σπίτι, να το βρείτε πάνω στα σαλόνια, τις καρέκλες και να έρχεται με μεγάλη απαίτηση να ασχοληθείτε μαζί του (και μπορεί να το κάνει μέχρι τελικής πτώσης). Κάποιος χαρακτήρισε τα Yorkies σκυλιά σαλονιού...κάθε άλλο. Είναι τυπικά τερριε πρώην κυνηγόσκυλα και με μεγάλα αποθέματα ενέργειας!

3) Τα Yorkies είναι έξυπνα και εύκολα εκπαιδεύσιμα: είναι και το επιβεβαιώνω... όσο πιο έξυπνο και εκπαιδεύσιμο τόσο πιο εύκολα πλήττει και δυσανασχετεί εάν δεν έχει να απασχολήσει με κάτι το μυαλό του...

4) Τα yorkies είναι καλοί φύλακες: ναι και τίνουν να γαυγίζουν...πολύ!! Και άμα το μάθουν θα το κάνουν για όλα για να φάνε, για να παίξουν για να τσαμπουκαλευτούν για να απαιτήσουν... και το ποστ της Dr Zhivango όταν πήρα εγώ το δικό μου....

Πριν αποφασίσετε λοιπόν να πάρετε το Yorkie για την κόρη σας... σκεφθείτε αν όταν η κόρη σας σταματήσει να ασχολείτε (και είναι φυσιολογικό αυτό) θα έχετε τα κουράγια να ασχοληθείτε κατά τέτοιο τρόπο με τον μικρό...

Αν πάλι καταλήξετε σε αυτό σας παρακαλώ να απευθυνθείτε και πάλυ στο forum ή σε κάποιο από εμάς που έχουμε Yorkie προσωπικά ώστε να σας βοηθήσουμε για μία αρμονική συμβίωση και κυρίως για το θέμα των παιδιών...
Η απάντηση σου συμπλήρωσε ίσως κάποια κενά που είχα σχετικά με την φυλή αλλά είμαι έτοιμος να τα αντιμετωπίσω.
Δεν είναι της κόρης μας ευθύνη ο σκύλος αλλά καθαρά δική μου και ας πούμε και της γυναίκας μου.
Θέλω να αποκτήσω ένα τέτοιο σκυλί το θεωρώ και για μένα μια καλή δοκιμασία, ο χρόνος που πέρασε απο τότε που απέκτησα παιδιά με έχει κάνει να σκεφτώ πολλά πράγματα και να δώ καλύτερα αξίες που δεν είχα δεί ποτέ. Πιστεύω ότι δεν είναι η φυλή που θα κάνει τον σκύλο ένα μακροχρώνιο φίλο και υπάκουω αλλά ο τρόπος που εγώ θα το αντιμετωπίσω.
Πράγματι δεν είναι η φυλή που θα πρεπε να αποκτήσω αλλά κάνουμε στη ζωή πάντα ότι λέει ο κανόνας;;
Θέλω να πιστεύω ότι αν και δύσκολη επιλογή θα είμαι ευχαριστημένος όσο αναφορά την φυλή.
Πιό πολυ με ανυσηχεί αν θα τα καταφέρω σαν νέος ιδιωκτήτης σκύλου.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
πάντως
μην παίρνεις αψήφιστα το γονίδιο.
σαφώς και η ανατροφή παίζει ρόλο
αλλά δεν μπορείς να μάθεις ένα γουρούνι να πετάει.....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
πάντως
μην παίρνεις αψήφιστα το γονίδιο.
σαφώς και η ανατροφή παίζει ρόλο
αλλά δεν μπορείς να μάθεις ένα γουρούνι να πετάει.....
Kι εγώ νόμιζα ότι το γονίδιο είναι λίγο δευτερεύων..έλα μωρέ έλεγα retriever , σιγά...ε δεν έχουμε βγει έξω χωρίς τον μικρό να κουβαλάει κάτι στο στόμα του..κλειδια, μεγάλο ξύλο, μπουκάλι κάτι...λες να μπορούσα να του το κόψω με το μάλλωμα; ίσως και να μπορούσα αλλά τι θα είχα αν το έκανα ; ενα μπερδεμένο καταπιεσμένο σκύλο.

Φώτης

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2011
52
0
Ναι nasouk κι εγω συμφωνω μαζι σου, αλλα πουθενα κανεις μας δεν ηξερε οτι ο κυριος που ξεκινησε το παρον θεμα,
εψαχνε να βρει Γιορκσιρ με 300 ευρω. Και οτι ελεγε στον εν λογω εκτροφεα οτι δε θελω να ειναι το σκυλι pedigree, για να γλυτωσει λεφτα.
Αλλα την κουτσουλια του για το εκτροφειο την πεταξε στο δημοσιο φορουμ καταλαβες ?
Ετσι εκανε και καποιος αλλος προσφατα βαζοντας θεμα με τιτλο "Εκτροφεας η Απατεωνας" σου υπενθυμιζω αν δε το παρακολουθησες, προσπαθωντας να εκθεσει αλλον εκτροφεα απο αλλη φυλη και στο τελος εγινε και ρομπα.
Ο ιδιος χρηστης, οταν πιεστηκε να πει με σιγουρια αν ο συγκεκριμενος εκτροφεας του ειπε πως εχω κουταβια που ειναι pedigree και κουταβια που δεν ειναι, αλλαξε τα λεγομενα του και : " να δεν ξερω και δεν θυμαμαι , δεν ειμαι τοσο σιγουρος..."
Πολλοι ασχετοι με την εκτροφη εσπευσαν να τον κατηγορησουν τον εκτροφεα (χωρις καν να τον γνωριζουν), επειδη προτεινε σκυλο απο αλλη γεννα ιδιωτη, οταν ομως μαθευτηκε η αληθεια απο πρωτο χερι, τοτε ειπε οτι ζητουσε σκυλο χωρις πεντιγκρι για να δοκιμασει ποιος ειναι σοβαρος εκτροφεας και ποιος οχι.
Πλακα μας κανεις ρε φιλε εχουμε παθει ναυτια απο τις κωλοτουμπες.
Δεν ανάφερα πουθενά ότι θέλω καθαρόαιμο με 300 ευρώ, ξαναδιάβασε σε παρακαλώ με προσοχή τι είπα.
Έχει υποθεί και απο άλλους ότι ο σωστός εκτροφέας δεν αναφέρει σε καμία περίπτωση ότι έχει και χωρίς pedigree και ας είναι γέννα του πάππου προς πάππου του μπατζανάκι που έχει ξαδερφο στα... και ούτο καθ' εξείς.
Δεν μπορείς να με διαψεύσεις την στιγμή που χρήστης του φόρουμ theo.. επαλήθευσε εν μέρει τα λεγόμενα του εκτροφέα.
Αν ήθελα χωρίς pedigree θα έπερνα χωρίς pedigree, άρα και το ότι τους έλεγχα με αυτό τον τρόπο δεν είναι δικαιολογία που προφασίστηκα τώρα γιατί με πίεσε κάποιος απο εδω.

Κλείνοντας θα σε παρακαλέσω να πάρεις χάπια ναυτίας και να κάνεις όσες κολοντούμπες θές μόνος σου,εγώ δεν θα συμμετέχω.

υ.γ. Αν όλα πάνε καλά την Κυριακή θα σηκώσω και φωτός απο το pedigree του σκύλου.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Δεν το ξανασκέφτηκα αν θα μπω ή όχι είχα πάρει την απόφαση μου, πράγματι η βόλτα με ηρέμησε από προσβολή και λεκτική επίθεση που δέχτηκα μέσω μηνύματος, άλλωστε τα όρια στο τι μπορεί να ανεχτεί ο καθένας μας είναι πολύ σχετικά. Συνήθως διακωμωδώ καταστάσεις επίθεσης και επιθετικότητας λόγω έλλειψης γνώσεων από διαφόρους, υπάρχουν όμως κάποια θέματα ταμπού ακόμη και για ‘μενα, μια λεπτή γραμμή που δεν επιτρέπω σε κανέναν να ξεπεράσει.
Από συνήθεια σήμερα το μεσημέρι άνοιξα το browser και πληκτρολόγησα www.dogforum.gr το κακό ή καλό είχε γίνει. Άπαξ και μπήκα με έπιασε η περιέργεια να δω και τι έχει γραφτεί στο επίμαχο θέμα και τι άλλο νέο υπάρχει. Έντονη περιέργεια σε συνδυασμό με το χώρο αυτό που μ’ αρέσει που ανταλλάσσω απόψεις άλλοτε κυνολογικές κι άλλοτε πιο προσωπικές με ανθρώπους και σε όλα αυτά και η προμηνυματική απάντηση του Nasouk με τη χαλαρή προτροπή της που είχα ήδη βγει τη βόλτα μου. Είχα ξεθυμάνει άλλωστε ύστερα απ’ τα χτεσινοβραδινά.
Όμως έχω πάρει και μια απόφαση και πιστεύω σωστά θέλω να θέσω ένα όριο. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο μέλος, ουδεμία σημασία έχει αν συμφωνώ ή διαφωνώ μαζί του, δε θα αλλάξω τον κόσμο κυνολογικό ή μη και ούτε θα βάλω κανέναν επειδή με προκαλεί. Έχω σκοπό στο εξής να αγνοήσω οποιαδήποτε απάντηση δική του στο οποιοδήποτε θέμα και πέραν τούτου απαιτώ να μη μου ξαναστείλει πμ για κανένα λόγο, να μην προσπαθήσει να με προσεγγίσει σε κάποια έκθεση και ούτε κι εγώ θα κάνω κάτι απ’ τα δύο, διότι προσωπικά και αυστηρά με χαλάνε και οι απόψεις του και ο τρόπος του και θα σεβαστεί την ιδιαιτερότητα μου όπως χωρίς να αναφέρω οτιδήποτε άλλο σέβομαι κι εγώ τις όποιες ιδιαιτερότητες του ασχέτως αν διαφωνώ.
Ευχαριστώ πολύ.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Η απάντηση σου συμπλήρωσε ίσως κάποια κενά που είχα σχετικά με την φυλή αλλά είμαι έτοιμος να τα αντιμετωπίσω.
Δεν είναι της κόρης μας ευθύνη ο σκύλος αλλά καθαρά δική μου και ας πούμε και της γυναίκας μου.
Θέλω να αποκτήσω ένα τέτοιο σκυλί το θεωρώ και για μένα μια καλή δοκιμασία, ο χρόνος που πέρασε απο τότε που απέκτησα παιδιά με έχει κάνει να σκεφτώ πολλά πράγματα και να δώ καλύτερα αξίες που δεν είχα δεί ποτέ. Πιστεύω ότι δεν είναι η φυλή που θα κάνει τον σκύλο ένα μακροχρώνιο φίλο και υπάκουω αλλά ο τρόπος που εγώ θα το αντιμετωπίσω.
Πράγματι δεν είναι η φυλή που θα πρεπε να αποκτήσω αλλά κάνουμε στη ζωή πάντα ότι λέει ο κανόνας;;
Θέλω να πιστεύω ότι αν και δύσκολη επιλογή θα είμαι ευχαριστημένος όσο αναφορά την φυλή.
Πιό πολυ με ανυσηχεί αν θα τα καταφέρω σαν νέος ιδιωκτήτης σκύλου.
Αν ψάχνεις δύσκολη επιλογή σε μικρόσωμο τότε πέτυχες διάνα...θα σου κάνει τη ζωή δύσκολη μόνο και μόνο με την επιμονή του και την απίστευτη υπομονή του όταν θα έχει πεισμώσει και θα θέλει να σε ρίξει "είτε λέγεται βγάλε με από το crate", είτε "δώσε μου κι εμένα μια μπουκιά", είτε "θέλω να παίξουμε τώραααα..."

Ο κανόνας δεν λέει τίποτα ειδικά σε εμένα... απλά για να ανατραπεί θέλει προσπάθεια, δεν θα έρθουν όλα φυσικά... και πρέπει για να είμαι εντάξει και να βοηθήσω στο να το καταλάβετε επισημάνω ότι κατά την ταπεινή μου γνώμη ξεκινάτε με ένα ντεμί λάθος... όχι με το θέμα επιλογής, αυτόπάει πια οι αποφάσεις έχουν παρθεί, αλλά με αυτό που μάρκαρα...
τι εννοεώ ναι ο τρόπος αντιμετώπισης του σκύλου από εσάς θα κάνει τη διαφορά, αλλά εφόσον είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες της φυλής... η ίδια αντιμετώπιση δεν πάει σε ένα τερριέ και ένα μαλτέζ., ή ένα σιχ τσου...

Η μοναδική μου λοιπόν ένσταση είναι ότι διαλέξατε φυλή με βάση την εμφάνιση και μόνο... δεκτό.
Τώρα ήρθε η ώρα να μάθετε και τι το διαφορετικό έχει αυτή η φυλή σε σχέση με όλες τις άλλες...μην κάνετε το λάθος και πείτε ένα σκυλάκι είναι.
Τώρα για το νέος ιδιοκτήτης εδώ είμαστε όλοι... γενικά αλλά και ειδικά.... :)

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Καλησπέρα Φώτη
Εγώ βρίσκομαι ένα κλικ μετά , αποκτήσαμε στην οικογένεια ένα γερμανικό ποιμενικό γένους θηλυκού .έχω μια κόρη 3 ετών και ένα γιο σε αναμονή , το γένος του σκύλου δεν επιλέχτηκε τυχαία, για τον λόγο ότι τα θηλυκά είναι ποιο συγκαταβατικά (δυστυχώς αυτό συμβαίνει μόνο με τα σκυλιά ) αυτό που έχω να σου καταθέσω είναι πως αν καταφέρεις να χωρίσεις του χρόνους και τους χώρους ανάμεσα στα παιδιά και στο σκύλο και ειδικά το ποτέ και πως θα ασχολείται το παιδί με το σκύλο τότε θα δεις να αλλάζει η ψυχολογία του παιδιού αλλά και ολόκληρης της οικογένειας(πάντα προς το καλύτερο) . βασική προϋπόθεση να υπάρχει η απόλυτη αποδοχή του νέου μέλους από όλη την οικογένεια .
Καλή τύχη και καλή διασκέδαση εύχομαι.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Καλησπέρα Φώτη
Εγώ βρίσκομαι ένα κλικ μετά , αποκτήσαμε στην οικογένεια ένα γερμανικό ποιμενικό γένους θηλυκού .έχω μια κόρη 3 ετών και ένα γιο σε αναμονή , το γένος του σκύλου δεν επιλέχτηκε τυχαία, για τον λόγο ότι τα θηλυκά είναι ποιο συγκαταβατικά (δυστυχώς αυτό συμβαίνει μόνο με τα σκυλιά ) αυτό που έχω να σου καταθέσω είναι πως αν καταφέρεις να χωρίσεις του χρόνους και τους χώρους ανάμεσα στα παιδιά και στο σκύλο και ειδικά το ποτέ και πως θα ασχολείται το παιδί με το σκύλο τότε θα δεις να αλλάζει η ψυχολογία του παιδιού αλλά και ολόκληρης της οικογένειας(πάντα προς το καλύτερο) . βασική προϋπόθεση να υπάρχει η απόλυτη αποδοχή του νέου μέλους από όλη την οικογένεια .
Καλή τύχη και καλή διασκέδαση εύχομαι.
Mε μία ουσιώδη διαφορά όμως...
τα μεγαλόσωμα σκυλιά είναι πιο ανεκτικά με τα παιδικά παιχνίδια πειράγματα, πόσο μάλλον ενα Γ.Π. + του ότι λόγο μεγέθους εμφάνισης κ.λπ. προκαλούν ένα αδέος και έναν α σεβασμό στα παιδιά και στον τρόπο χειρισμού του σκύλου από αυτά...
Οπότε ο φίλος μας πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βάση στο να μάθει στα παιδιά ότι το σκυλάκι δεν είναι παιχνίδι και ότι πρέπει να το σέβονται για να τα σεβαστεί ακόμα περισσότερο αυτό...

mortezes

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
632
1
Δεν ανάφερα πουθενά ότι θέλω καθαρόαιμο με 300 ευρώ, ξαναδιάβασε σε παρακαλώ με προσοχή τι είπα.
Έχει υποθεί και απο άλλους ότι ο σωστός εκτροφέας δεν αναφέρει σε καμία περίπτωση ότι έχει και χωρίς pedigree και ας είναι γέννα του πάππου προς πάππου του μπατζανάκι που έχει ξαδερφο στα... και ούτο καθ' εξείς.
Δεν μπορείς να με διαψεύσεις την στιγμή που χρήστης του φόρουμ theo.. επαλήθευσε εν μέρει τα λεγόμενα του εκτροφέα.
Αν ήθελα χωρίς pedigree θα έπερνα χωρίς pedigree, άρα και το ότι τους έλεγχα με αυτό τον τρόπο δεν είναι δικαιολογία που προφασίστηκα τώρα γιατί με πίεσε κάποιος απο εδω.

Κλείνοντας θα σε παρακαλέσω να πάρεις χάπια ναυτίας και να κάνεις όσες κολοντούμπες θές μόνος σου,εγώ δεν θα συμμετέχω.

υ.γ. Αν όλα πάνε καλά την Κυριακή θα σηκώσω και φωτός απο το pedigree του σκύλου.
Τις κωλοτουμπες τις εκανες εσυ φιλε.
Δεν ειπες οτι σου δινει με η χωρις πεντιγκρι ?
Αλλο σου δινει απο δικια του εκτροφη και αλλο σου προτεινε, γεννα απο αλλου.
Αλλο νοημα βγαζει το ενα και αλλο το αλλο.
Με το καλο να αποκτησεις ο,τι σκυλακι αποφασισεις και να εχετε μια καλη παρεα για ολη την οικογενεια.

Φώτης

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2011
52
0
θα σου κάνει τη ζωή δύσκολη μόνο και μόνο με την επιμονή του και την απίστευτη υπομονή του όταν θα έχει πεισμώσει και θα θέλει να σε ρίξει "είτε λέγεται βγάλε με από το crate", είτε "δώσε μου κι εμένα μια μπουκιά", είτε "θέλω να παίξουμε τώραααα...)
Έτσι κάνουν και τα παιδιά μου :-D. , σε αυτό πλέον έχω εξοικιωθει.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Δ
Έχω σκοπό στο εξής να αγνοήσω οποιαδήποτε απάντηση δική του στο οποιοδήποτε θέμα και πέραν τούτου απαιτώ να μη μου ξαναστείλει πμ
Στο πίνακα ελέγχου έχεις την δυνατότητα να προσθέσεις ενα μέλος στην λιστα σου: επεξεργασία λιστας απόρριψης -> Λίστα Αποκλεισμένων

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
thats the question...

Kyvelli δεν γράφτηκε ή υπονοήθηκε πουθενά ότι ο εκτροφέας για τον οποίο επέμεινε ο Theogonia ότι είναι σωστός και άξιος "πουλάει απο την πίσω πόρτα κουτάβια χωρίς πεντιγκρί "
και για τους υπόλοιπους που αναφέρθηκαν εγώ δεν έχω βγάλει άκρη-πρέπει να κάτσω να κάνω σχεδιάγραμμα για να καταλήξω...........
Συγνωμη που εισέρχομαι, επαναλαμβάνω ότι ο εκτροφέας είπε οτι αν ενδειαφέρεσθε για σκυλί χωρίς pedigree απευθυνθείτε και εκεί, και οι 2 γονείς έχουν pedigree, σαφώς και θα μπορούσαν να δηλλωσουν τη γέννα με αναμονη της δήλωσης της σκυλας στο ΚΟΕ, οι ενασχολούμενοι μπορούν να καταλάβουν, όσον αφορά την αποχώρηση το grifos από το foroum που κατά δήλωσή του οφείλεται σε pm και απο άτομο καπιας ηλικίας, και εμείς είχαμε κάπια ανταλαγή μυνημάτων σε σχέση με εργαστήρια τα οποία μπορούν να κάνουν επίσημα dna tests στην Ελλάδα, όσον αφορά τους σκύλους, σαφώς και γίνονται τέτοια στη χώρα μας, εξάλου είμαστε στη χώρα που γέννησε τον Παπανικολάου τον εκ Κύμης, με κύριο το Χωρέμειο, με τό όνομα του ατόμου με τό όνομα του Κωνσταντίνου Β Χωρέμη,καθηγητου παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών , αν αυτά τον ενόχλησαν, παρακαλώ να τα δημοσιεύσει, έχοντας την πλήρη εξουσιοδότηση μου περί αυτού, μια και αναφέρει ότι δεν δέχεται εικοινωνία απο άτομο , χωρίς να το κατονομάζει, και μια και αναφέρει για pm, και σαφώς και εγώ είχα επικοινωνία, εαν εννοεί εμένα, παρακαλώ να δημοσιεύσει τα pm, εχόντας την εξουσιοδότηση μου, ζητώ ταπείνα συγνώμη εαν εννοεί άλλον, αλλά pm υπάρχουν , και ηλικία συμπίπτουν, ας διευκρινισθεί αυτό , για να διευκρινισθεί αν το υπονοούμενο άτομο είμαι εγώ.
Αν εννοεί εμένα, να δημοσιεύσει τα pm.