Καλώς ήρθα και 'γω...θα ήθελα τις απόψεις σας!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Όχι, ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο. Αλλά εσείς που πήρατε εκτροφικό σκύλο κάνατε το λογαριασμό σας, ενημερωθήκατε, είδατε ότι είχατε να διαθέσετε ένα άλφα ποσόν και πήρατε το σκύλο σας. Δεν πήγατε στον πετσοπά, ούτε είπατε "έχω τόσον κόσμο ακούσει να έχει πάρει πετσοπάδικο και του βγήκε μια χαρά". Ο καλός πολίτης συντείνει στην επίλυση προβλημάτων και δεν τα εντείνει (π.χ. πετσοπάδικα), όταν φυσικά έχει ενημερωθεί. Όσο για τη Menehunda, συζητάω μαζί της διότι άνοιξε συζήτηση, της παραθέτω τις απόψεις μου περί καλού πολίτη, θέμα το οποίο συζητάται και ορίζεται διεθνώς και όχι μόνο σε ότι αφορά στους σκύλους, και σε καμιά περίπτωση δεν την έβρισα, ούτε την έπιασα απ' το μαλλί να τσακωθούμε σα δυο Κατίνες, προκειμένου να περάσει η γνώμη μου. :) Τα παραπάνω, πάντα φιλικά βέβαια. :) Και ναι, οικονομικά συμφέρει και κείνη και το μελλοντικό της σκύλο να κρατήσει τα λεφτά της.

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
lol! Οχι φυσικα δεν ειπα οτι την εβρισες ουτε οτι την επιασες απο το μαλλι! :-D
Παντως αν ειναι σαν εμενα που οταν κολαω σε κατι δεν ξεκολαω ποτε μεχρι να το κανω, δεν θα το βαλει κατω και θα μαζεψει οσα χρηματα ενδεχομενως της χρειαστουν για να το κανει! Μπορει να κανω και λαθος οκ...
Καταλαβαινω απολυτα την θεση σου οσον αφορα τα αδεσποτα και ΔΕΝ εχεις αδικο.
I guess ειναι δικο μου θεμα το κολημα με την ρατσα που αγαπαω και να σου πω την αληθεια, επειδη ακριβως καταλαβαινω τι λες, δεν το θεωρω παντα προτερημα! Ισως καποια στιγμη αν το αποφασισω, σωσω κ εγω ενα αμοιρο αδεσποτακι απο τα τοσα που υπαρχουν εκει εξω... :-(

menehunda

Member
16 Φεβρουαρίου 2012
20
0
lol! Οχι φυσικα δεν ειπα οτι την εβρισες ουτε οτι την επιασες απο το μαλλι! :-D
Παντως αν ειναι σαν εμενα που οταν κολαω σε κατι δεν ξεκολαω ποτε μεχρι να το κανω, δεν θα το βαλει κατω και θα μαζεψει οσα χρηματα ενδεχομενως της χρειαστουν για να το κανει! Μπορει να κανω και λαθος οκ...
Καταλαβαινω απολυτα την θεση σου οσον αφορα τα αδεσποτα και ΔΕΝ εχεις αδικο.
I guess ειναι δικο μου θεμα το κολημα με την ρατσα που αγαπαω και να σου πω την αληθεια, επειδη ακριβως καταλαβαινω τι λες, δεν το θεωρω παντα προτερημα! Ισως καποια στιγμη αν το αποφασισω, σωσω κ εγω ενα αμοιρο αδεσποτακι απο τα τοσα που υπαρχουν εκει εξω... :-(
καλως η κακως οταν κολλαω ,κολλαω ασχημα....κ στην μονη περιπτωση που θα πρεπει να ξεκολλησω ειναι αν δεν βρω τροπο να το φερω κ θα πρεπει να παω εκει κ οσο για το οικονομικο σιγουρα θα χρειστουν περισσοτερα λεφτα απο το εξωτερικο,λεφτα για τη φροντιδα του μετα κ για ολα.....οποτε αν βρω ακρη με τα εκτροφεια κ μεινει μονο το οικονομικο προβλεπω κατα το καλοκαιρι να το παιρνω το κουταβι μου....χαχαχαχα.....εχω αγωνα λοιπον!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Όταν λέμε κόλλημα με ράτσα όμως στην περίπτωσή σου, εννοούμε ότι έψαξες τη φυλή και δεν κόλλησες στην εμφάνιση. :) Πάντοτε κρίνω με βάση αυτά που γράφονται και όχι βγάζοντας αυθαίρετα συμπεράσματα. :) Εν πάση περιπτώσει, αναφέρθηκε οικονομικό πρόβλημα, οπότε στην περίπτωση αυτή, κατά τη γνώμη μου, η λύση είναι αδέσποτο και τα λεφτά τα τρώει το αδέσποτο αν τα χρειαστεί. :) Και συντείνουμε και στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων. Επίσης σε καμιά περίπτωση δεν πάμε σε πετσοπά/παπυμιλλά.

menehunda

Member
16 Φεβρουαρίου 2012
20
0
Εμείς (εγώ και o Sadah εννοώ) ψάξαμε στη σελίδα eurobreeder.com
Τη σελίδα την οποία έβαλες στο ποστ σου...
Ανοίξαμε πολλά site εκτροφέων μέχρι να βρούμε αυτό που μας "έκανε κλικ"...

Μόλις το βρήκαμε, στείλαμε mail οτι ενδιαφερόμαστε για κουτάβι!..
Από τη στιγμή που πήραμε απάντηση, συνεχίσαμε να μιλάμε για 1 εβδομάδα μαζί της.
ανοιξα αρκετα site στο eurobreeder.com αλλα δεν εβρισκα φωτογραφιες απο εγκαταστασεις,απο τα ζωα τους κ.α....anyway,θα συνεχισω να ψαχνω!!

menehunda

Member
16 Φεβρουαρίου 2012
20
0
Όταν λέμε κόλλημα με ράτσα όμως στην περίπτωσή σου, εννοούμε ότι έψαξες τη φυλή και δεν κόλλησες στην εμφάνιση. :) Πάντοτε κρίνω με βάση αυτά που γράφονται και όχι βγάζοντας αυθαίρετα συμπεράσματα. :) Εν πάση περιπτώσει, αναφέρθηκε οικονομικό πρόβλημα, οπότε στην περίπτωση αυτή, κατά τη γνώμη μου, η λύση είναι αδέσποτο και τα λεφτά τα τρώει το αδέσποτο αν τα χρειαστεί. :) Και συντείνουμε και στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων. Επίσης σε καμιά περίπτωση δεν πάμε σε πετσοπά/παπυμιλλά.
εννοειτε οτι εψαξα τα χαρακτηριστικα του κ πως να φροντιζω το τριχωμα του,τι να τρωει,για αρρωστιες..κ.α..ειλικρινα,δεν ειμαι τοσο επιπολαιη κ ονειροπολα για να αρκεστω μονο στην ωραια εμφανιση του...κ οσο για τα Petshop,αν τα εμπιστευομουν αυτη τη στιγμη θα ειχα ηδη αγορασει ενα απο εκει!!...κ φυσικα δεν εχω προβλημα με τα αδεσποτα κ στην αρχη για αδεσποτο εψαχνα,αλλα τα εδιναν η ενηλικα η θα εβγαιναν μεγαλωσωμα,ωσπου ειδα το spitz κ αρχισα να ψαχνω αυτο..αν δεν τα καταφερω,παμε για αλλα!!!..:)

menehunda

Member
16 Φεβρουαρίου 2012
20
0
Στο μεταξύ δεν κοιτάζεις και το κοκόνι αυτό για την περίπτωση που ακόμα χαρίζεται; http://www.dogforum.gr/v3/προσφορά-27/κοκονι.2.ετων-15497/
οχι δεν το ειδα αυτο,αλλα ειναι 2 χρονων κ εγω θα ηθελα να το εχω απο κουταβι..να το μαθω ,να με μαθει κ να ζησω κ την κουταβισια ζωη....υποθετω οτι δεν ειναι κακο αυτο,ετσι??

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
εννοειτε οτι εψαξα τα χαρακτηριστικα του κ πως να φροντιζω το τριχωμα του,τι να τρωει,για αρρωστιες..κ.α..ειλικρινα,δεν ειμαι τοσο επιπολαιη κ ονειροπολα για να αρκεστω μονο στην ωραια εμφανιση του...κ οσο για τα Petshop,αν τα εμπιστευομουν αυτη τη στιγμη θα ειχα ηδη αγορασει ενα απο εκει!!...κ φυσικα δεν εχω προβλημα με τα αδεσποτα κ στην αρχη για αδεσποτο εψαχνα,αλλα τα εδιναν η ενηλικα η θα εβγαιναν μεγαλωσωμα,ωσπου ειδα το spitz κ αρχισα να ψαχνω αυτο..αν δεν τα καταφερω,παμε για αλλα!!!..:)
Δε σου είπε κανείς ότι είσαι επιπόλαιη ή ονειροπόλα. Για σκύλους συζητάμε και δήλωσες από μόνη σου άσχετη. :) Κι εγώ όταν είδα τους Αυστραλέζους για πρώτη φορά στη ζωή μου είπα "τι ωραία και χαρωπά σκυλάκια", μετά όμως διάβασα περί αυτών και έμαθα διότι θέλουνε πολλή δουλειά. Επίσης κοίταξα να βρω Αυστραλέζο μέσης ενέργειας και εννοείται ενήλικο και από καταφύγιο διότι τον πετσοπά ούτε τον διανοήθηκα, τον παπυμιλλά τον βδελυσσόμουνα από τότε που άκουσα ότι υπάρχει τέτοιο είδος και τον εκτροφέα ναι μεν τον σέβομαι, αλλά από την άλλη έχει ένα σωρό αδέσποτα η Αμερική, ανάμεσά τους και Αυστραλεζίδια. Οπότε κατέληξα με Αυστραλέζο και μου βγήκε κοτζαμάμ Μουφ. Το οποίο έχει ένα ελάττωμα μόνο: είναι κοιλιόδουλο μέχρις αηδίας και μόλις χλαπάκιασε ένα πιάτο χόρτα (ραδίκια) με λαδολέμονο και αλάτι και έγλυψε και γυάλισε και το μπωλ του.

Κακό δεν είναι να θες κουτάβι, άλλωστε έχει πολλά παρατημένα κουτάβια, αλλά για άσχετους ιδιοκτήτες συνιστάται το ενήλικο. Είναι μύθος ότι δε μαθαίνει ή ότι δε δένεται με τον ιδιοκτήτη του. Το Μουφ το πήρα όταν ήταν δυόμισυ ετών και πρώτον ήξερε πού να κάνει τα τσίσα του. Δεύτερον εκπαιδεύτηκε χωρίς πρόβλημα και τρίτον με αγαπάει πολύ και δεθήκαμε μια χαρά. Στην περίπτωσή του μάλιστα επρόκειτο για σκύλο βοϊδαμερικάνο στην κυριολεξία που καταλάβαινε μόνον αγγλικά. Τώρα καταλαβαίνει πάντοτε αγγλικά, έμαθε όμως και ελληνικά φαρσί και στο πιτς φυτίλι. Μέχρι και προτάσεις καταλαβαίνει, π.χ. σήμερα που είπα πρωί-πρωί "θες να μαγειρέψουμε ραδίκια, Μουφ;" και κουτρουβάλησε τρέχοντας μέχρι την κουζίνα και άρχισε την γκρίνια μέχρι να ξεκινήσω τη χύτρα ταχύτητος με τα ραδίκια.

Και καλά δε μιλάμε κιόλας για την ομορφιά του διότι είναι εκπάγλου καλλονής όσο είναι και τεραστίας μορφώσεως. :)

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA

menehunda

Member
16 Φεβρουαρίου 2012
20
0
αχχχχχ...ειναι γλυκητατος....αλλα κ παλι βρε sara..ειναι 1 χρονων...ελπιζω να μη με παρεξηγεις που τα θελω απο κουταβια...κ σε ευχαριστω πολυ που ενδιαφερεσαι κ με ενημερωνεις....αλλα δεν καταλαβαινω ,επειδη δεν εχω μεγαλωσει ποτε δικο μου σκυλι (κ φυσικα θεωρουμαι καπως ασχετη),σημαινει οτι δεν μπορω να το εχω απο κουταβι κ να παρω για αρχη ενα ενηλικο??...μπορει να ειναι δελεαρ να παρεις ενα σκυλι που ξερει ηδη τα βασικα κ να κατουραει εξω,αλλα εγω θα ηθελα να περασω αυτες τις δυσκολιες της μαθησης...δε ξερω αν αυτο ειναι μαζοχιστικο,αλλα θελω να τα ζησω ολα,απο την αρχη ως το τελος....

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Είναι περίπου 1 έτους και σ΄αυτήν την ηλικία θεωρείται κουτάβι. Άλλωστε και το τελείως κουτάβι θα το παρεις πάνω από δυο μηνών. Κολλάς στους μερικούς μήνες; Τι ακριβώς φοβάσαι ότι δε θα ζήσεις;