Καλώς ήρθα και 'γω...θα ήθελα τις απόψεις σας!

menehunda

Member
16 Φεβρουαρίου 2012
20
0
γειααααα....ειμαι καινουργιο μελος κ λιγο ασχετη σε καποια θεματα για σκυλους...ψαχνω εδω κ 2 μηνες να παρω ενα japanese spitz κ αυτο που μ'ανησυχει ειναι:απο που τα φερνουν,για την υγειΑ τους,κ ποιους να εμπιστευτω....
οσους εχω ρωτησει λενε:να μην εμπιστευομαι Petshop,να μην εμπιστευομαι απο σπιτι(ετσι κ αλλιως δε βρισκω),να μην εμπιστεομ.εκτροφεια...κ.α
δε ξερω ποιον να εμπιστευτω....τι να κανω??..να παω στην ιαπωνια να το φερω??????.....helpppppppp.....

menehunda

Member
16 Φεβρουαρίου 2012
20
0
γεια σου sakann...γενικα δεν εμπιστευομαι κατι που δεν γνωριζω...κ απλα λεω τι μου ειπανε..γιαυτο ρωταω..που να ψαξω??..που να ρωτησω??..

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Κατι που εμαθα οσο καιρο μπαινω στο φορουμ ειναι πως ο μονος σωστος τροπος αποκτησης σκυλου ειναι το εκτροφειο. Αν δεν θες ρατσας τοτε απο καταφυγειο. Αλλα για την συγκεκριμενη φυλη που αναζητας, δεν εχω ιδεα να σου πω αν υπαρχει εκτροφειο στην Ελλαδα. Ισως καποιος γνωστης του θεματος μπορει να σε διαφωτισει.

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Θα ψάξεις ένα σοβαρό εκτροφείο!!!Αν είναι δυνατόν θα το επισκεφθείς,θα μιλήσεις με τον εκτροφέα και τα συμπεράσματα δικά σου!!Αν δεν νιώσεις ικανοποιημένη πηγαίνεις σε άλλο εκτροφείο!!!Καλως ήρθες στο φόρουμ:D:Dhttp://www.dogforum.gr/v3/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE.%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE.%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-15/%CF%80%CF%8E%CF%82.%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CF%89.%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AD%CE%B1%3B-370/

menehunda

Member
16 Φεβρουαρίου 2012
20
0
σας ευχαριστω πολυ κ τους 2...θα ψαξω για εκτροφεια,αν κ απο οτι καταλαβα μονο german spitz εκτρεφουν...anyway,αν γνωριζετε κανενα εκτροφειο στη θεσσαλονικη πειτε μου....Thanks again!!

menehunda

Member
16 Φεβρουαρίου 2012
20
0
χαχαχαχαχαχαχα.....οκ,δεν πειραζει!!...αν βρω κατι στο internet θα σας το στειλω να μου πειτε τη γνωμη σας,αν γνωριζετε!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Καλωσήρθες στο φόρουμ. :) Μόνο από σοβαρό εκτροφέα θα πρέπει να πάρεις σκύλο συγκεκριμένης φυλής και να ξέρεις, θα σου κοστίσει διότι η εκτροφή σκύλων κοστίζει πολύ. Μακρυά από τα πετσοπάδικα ή τους "ιδιώτες" που ζευγαρώνουν αβέρτα. Αν δεν έχεις/δε θέλεις να δώσεις λεφτά, τότε το σπιτς είναι απαγορευτικό και θα πρέπει να κοιτάξεις σε καταφύγιο που σ' αυτή την περίπτωση είναι μονόδρομος. Αν επίσης είσαι άσχετη από σκύλους, τότε το ενήλικο σκυλί είναι καλύτερη λύση από το κουτάβι. Τέλος δεν παίρνουμε ποτέ από το ίντερνετ, εκτός κι αν πρόκειται για καταφύγιο ή εθελοντική οργάνωση.

Προσωπικά και δισεκατομμυριούχος να ήμουνα, πάλι από καταφύγιο θα έπαιρνα διότι αυτό σημαίνει κατά τη γνώμη μου "καλός πολίτης", δηλαδή ο άνθρωπος που συντείνει στην επίλυση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων. :)

menehunda

Member
16 Φεβρουαρίου 2012
20
0
γεια σου sara..ψαχνω κ για αδεσποτα,εχω κ γνωστους σε φλοζωικες κ τους ειπα να με ενημερωνουν...εχεις δικιο παντως,μακαρι να μη χρειαζοταν ποτε να ''αγοραζουμε'' σκυλια....αλλα για να πω την αμαρτια μου,οταν κολλαω σε κατι,δυσκολα ξεκολαω...κ στη συγκεκριμενη ρατσα κολλησα ασχημα..:(....κ ναι,ειμαι ασχετη λιγουλακι,γιατι δε μεγαλωσα ποτε μου ενα σκυλι,αλλα εχω καποια εμπειρια με σκυλια,γιατι πολλες φορες εχω κρατησει αλλωνων σκυλι(χωρις να σημαινει αυτο οτι ξερω απο σκυλια),παρολαυτα συνεχιζω κ ενημερωνομαι,κ βιβλια θα παρω..κ.α anyway,θα ψαξω για σωστα εκτροφεια κ ελπιζω να βρω....thanks!!!!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
γεια σου sara..ψαχνω κ για αδεσποτα,εχω κ γνωστους σε φλοζωικες κ τους ειπα να με ενημερωνουν...εχεις δικιο παντως,μακαρι να μη χρειαζοταν ποτε να ''αγοραζουμε'' σκυλια....αλλα για να πω την αμαρτια μου,οταν κολλαω σε κατι,δυσκολα ξεκολαω...κ στη συγκεκριμενη ρατσα κολλησα ασχημα..:(....κ ναι,ειμαι ασχετη λιγουλακι,γιατι δε μεγαλωσα ποτε μου ενα σκυλι,αλλα εχω καποια εμπειρια με σκυλια,γιατι πολλες φορες εχω κρατησει αλλωνων σκυλι(χωρις να σημαινει αυτο οτι ξερω απο σκυλια),παρολαυτα συνεχιζω κ ενημερωνομαι,κ βιβλια θα παρω..κ.α anyway,θα ψαξω για σωστα εκτροφεια κ ελπιζω να βρω....thanks!!!!!
Καλώς ήρθες!! Πολύ ωραία τα λες ;)
Να σε ρωτήσω?Πως κατέληξες στην φυλή? Έχεις διαβάσει για τον χαρακτήρα κλπ, η μόνο η εμφάνιση σου τράβηξε το ενδιαφέρον ?

Εγώ να σου ευχηθώ με το καλό να βρεις το τετράποδο φιλαράκι που ψάχνεις, και να ζήσετε πολλά + όμορφα χρόνια παρέα :)

menehunda

Member
16 Φεβρουαρίου 2012
20
0
καλως σας βρηκα....βασικα απλα κοιτουσα στο Internet για μικροσωμα η μεσαιου μεγεθους σκυλια,κ οταν ειδα το spitz αρχισα να το ψαχνω...κ ετσι διαβασα αρκετα αρθρα για τα χαρακτηριστικα τους,το τριχωμα τους..κ.α κ το θελησα ακομα πιο πολυ..:)...αν κ τα japanese Με τα german spitz δεν εχουν καμια ιδιαιτερη διαφορα εξωτερικα,αλλα απο οτι διαβασα,τα japanese ειναι λιγο πιο κοντουτσικα(αν δεν κανω λαθος)...κ επειδη δε θελω να παρω απο Petshop...ψαχνω εκτροφεια στη θεσσαλονικη κ δε βρισκωωωω...pfffffff!!..anyway,σευχαριστω πολυ για τις ευχες σου!!..:)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καταρχήν τηλεφώνησε από Δευτέρα στον KOE και ζήτα λίστα με εκτροφεία για την φυλή που ψάχνεις.
Ισως χρειαστεί να επιμείνεις λιγάκι για να σου απαντήσουν.
Σημειώνω εδώ το ότι ένα εκτροφείο είναι δηλωμένο στον ΚΟΕ δεν σημαίνει πως είναι και καλό απαραίτητα, είναι δικό σου θέμα να ελένξεις αν πληρεί τις προυποθέσεις του καλού εκτροφείου.

Αν δεν υπάρχει εκτροφείο στην Ελλάδα, ή δεν σε καλύψουν τα υπάρχοντα, ψάχνεις για Κύπρο & εξωτερικό :)

menehunda

Member
16 Φεβρουαρίου 2012
20
0
σ'ευχαριστω πολυ για την πληροφορια...θα παρω τηλ.την δευτερα..αν κ το θεμα ειναι να βρω στη θεσσαλονικη για να μπορεσω να τα επισκευτω απο κοντα...αλλιως σε αλλη περιπτωση δε θα μπορεσω να τα δω απο κοντα....thanks again

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Για μένα είναι απαραίτητη προυπόθεση να επισκεφτείς το εκτροφείο..
Αλλιώς ίσως να προσανατολιστείς σε κάποιο αδεσποτάκι ή σε φυλή που έχεις εκτροφείο κοντά σου :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Κατά τη γνώμη μου, το κόλλημα δεν είναι καλή ιδέα, είτε πρόκειται για φυλή σκύλου, είτε για ο,τιδήποτε άλλο. Πάρτο και λογικά. Αν δεν υπάρχει εκτροφέας σπιτς στην Ελλάδα, τι θα κάνεις; :)

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Καλή αναζήτηση!! Έχεις πάρει τον σωστό δρόμο!! Αλλά εάν δεν βρεις Θεσ/νίκη ή γενικά Ελλάδα ψάξε και στο εξωτερικό όλο και κάποιο καλό εκτροφείο θα βρεις στην Ευρώπη, δεν χρειάζεται να φθάσεις στην Ιαπωνία :)

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Αγαπημένη φυλή! Από όσο ξέρω στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εκτροφείς. Κοιτάζω και τις λίστες απο τις εκθέσεις του ΚΟΕ και οι συμμετοχές είναι από εκτροφεία εξωτερικού.
Αν δε σε ενδιαφέρει να είναι και πολύ μικρόσωμο, υπάρχουν τα grosspitz, αλλά οι εκτροφείς είναι λίγοι. Τα μαύρα ειδικά είναι πανέμορφα!:D

menehunda

Member
16 Φεβρουαρίου 2012
20
0
σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον σας....απο οτι καταλαβα δεν προκειται να το βρω στην ελλαδα....χαχαχαχα....αλλα εχω μια απορια,ισως κ να ειναι λιγο χαζη η ερωτηση μου..οταν λετε να ψαξω στο εξωτερικο...εννοειτε να παω κιολας εκει?,γιατι μου ειναι αδυνατον..αν οχι κ παλιι πως θα ξερω αν ειναι τα σωστα εκτροφεια??

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον σας....απο οτι καταλαβα δεν προκειται να το βρω στην ελλαδα....χαχαχαχα....αλλα εχω μια απορια,ισως κ να ειναι λιγο χαζη η ερωτηση μου..οταν λετε να ψαξω στο εξωτερικο...εννοειτε να παω κιολας εκει?,γιατι μου ειναι αδυνατον..αν οχι κ παλιι πως θα ξερω αν ειναι τα σωστα εκτροφεια??
Εάν σου είναι αδύνατο το βλέπω δύσκολο να βρεις σκυλάκι από σωστό εκτροφείο.
Και το πρόβλημα δεν είναι πως θα ξέρεις εάν το εκτροφείο είναι καλό, αλλά ότι τα σωστά εκτροφεία δύσκολα θα στείλουν ένα σκύλο στα τυφλά.
Χωρίς δηλαδή να σε ξέρουν και χωρίς να έχεις πάει εσύ να πάρεις το κουτάβι από εκεί.
Τουλάχιστον εγώ όταν έψαχνα ήταν προϋπόθεση να πάω να το πάρω ο ίδιος. Δεν το έστελναν cargo μόνο του.

Αλήθεια για πιο λόγο σου είναι αδύνατο ? και δεν εννοώ να πάρεις σβάρνα την Ευρώπη να ψάχνεις τα εκτροφεία αλλά να πας να πάρεις το σκυλάκι