Καλως σας βρηκαμε η Μολυ το Μαλινουα και εγω....:)

18 Οκτωβρίου 2012
24
0
Σε αυχαριστω Αυγερις...Το χω σκεφτει το φιμωτρο αλλα μου παει καπως το σκυλι με λουρι φιμωτρο σαν το χανιμπαλ λεκτερ!!
εγω ανυπομονω να βρεθω σε κανενα ερημικο χωραφι να βγαλουμε και το λουρι:)

Ασε που δεν νομιζω οτι θα σε πραστατεψει γιατι το φυτοφαρμακο που προανεφερα ενα γλειψιμο αρκει καθως ψεκαζεται κιολας..
Απλα αποφευγω τα βοσκοτοπια γιατι εκει ριχνουν πολυ για να προστατευουν τα προβατα και κανω τον σταυρο μου...:)
Κατι που κανω εγω και το προτεινω σε ολους οσους εχουν παρε δωσε με εξοχη ειναι να κουβαλαμε αντιδοτο της φολας μαζι μας...3 μπουκλακια ενεσιμα ειναι και η διαδικασια πολυ απλη...αν εχεις ψυχραιμια...πιστευω οτι αξιζει για παν ενδεχομενο.. η για καποιο δυνατο φαρμακο που δρα αμεσως...
κυριακη για παραδειγμα στο βουνο και πεφτει το σκυλι αμεσως...εκει τι κανεις;;
αντε να φερεις αμαξι,να παρεις κτηνιατρο...να ερθει...χαθηκε το παιχνιδι...

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Να σου ζήσει η Μόλυ και να περνάτε καλά :)

αυτό με το αντίδοτο φόλας ακούγεται πολύ καλή περιπτωση.. αλλά πιάνει όλες τις φόλες; ποια είναι η δοσολογία; αν δώσεις περισσότερο ή λιγότερο; και επίσης αν έχει το σκυλί κάτι άλλο και εσυ μέσα στον πανικό σου υποθέσεις φόλα και δώσεις αντίδοτο;

18 Οκτωβρίου 2012
24
0
Σ ευχαριστω vas και δε σενα ευχομαι το ιδιο..
Η διαδικασια εχει ως εξης: Ειναι ενα καφε μπουκλακι εμετικο apomorphine το οποιο κανουμε αμεσως στο μπουτι ολοκληρο μολις εχουμε υποψια φολας..στη δικια μας περιπτωση με μεγαλοσωμο σκυλο ολοκληρο..για μεχει 15 κιλα το μισο..
5 λεπτα αφου κανει εμετο κανουμε ενεση ενα ολοκληρο λευκο μπουκαλακι atropine...περιμενουμε μιση ωρα και κανουμε αλλο ενα λευκο..
Πιστευω οτι η φολα καταλαβαινεται απο κατι χαλασμενο που αφαγε για παραδειγα...εχει αμεσα συμπτωματα...
Δεν νομιζω ομως και παλι να παθει κατι ο σκυλος απο το αντιδοτο...αλλα δεν ξερω κιολας...ενας κτηνιατρος θα μπορουσε να μας απαντησει...αλλα εγω οπωσ και να χει θα το ρισκαρα..

18 Οκτωβρίου 2012
24
0
Βάζει μαλινουά κάτω αυτή ρε!!!!!! τι νομίζετε? ότι μόνο εσείς έχετε κροκόδειλους???? Jack Russell rules!!!!! αχαχχαχαχααχχααχαχ
Δεν διαφερουνε και πολυ!!!!! Ιδια τρελα!!!!

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Η διαδικασια εχει ως εξης: Ειναι ενα καφε μπουκλακι εμετικο apomorphine το οποιο κανουμε αμεσως στο μπουτι ολοκληρο μολις εχουμε υποψια φολας..στη δικια μας περιπτωση με μεγαλοσωμο σκυλο ολοκληρο..για μεχει 15 κιλα το μισο..
5 λεπτα αφου κανει εμετο κανουμε ενεση ενα ολοκληρο λευκο μπουκαλακι atropine...περιμενουμε μιση ωρα και κανουμε αλλο ενα λευκο..
Πιστευω οτι η φολα καταλαβαινεται απο κατι χαλασμενο που αφαγε για παραδειγα...εχει αμεσα συμπτωματα...
Δεν νομιζω ομως και παλι να παθει κατι ο σκυλος απο το αντιδοτο...αλλα δεν ξερω κιολας...ενας κτηνιατρος θα μπορουσε να μας απαντησει...αλλα εγω οπωσ και να χει θα το ρισκαρα..
Ολα γινονται ενδομυικα στο μπουτι?

Οσο για το περιστατικο με τη γυναικα σου, επειδη εχω και γω παρομοια προβληματα οι συμβουλες που εχω να δωσω ειναι 2.
1. Αν η γυναικα σου την φοβαται κατα καιρους, να μην ασχολειται καθολου μαζι της οταν δεν αισθανεται πολλη σιγουρη.

2. Οταν θα αισθανεται σιγουρη τοτε, αν βεβαια θελει, να κανει ασκησεις ΒΥ αυτη με τη Μολυ. Εννοειται και εσυ απο κοντα. Δυστυχως αν ενα σκυλι ειναι αρκετα κυριαρχο με ανθρωπους χρειαζεται εμπλοκη απο ολους. Και οποτε ξανακανει πεσιμο χειαζεται να διορθωθει πολλη αυστηρα.

18 Οκτωβρίου 2012
24
0
Καθολου δεν τη φοβοται...ισα ισα που περνανε και πολυ χρονο μαζι οταν βρισκονται γιατι η γυναικα μου υπηρετει με τη δουλεια της σε αλλο μερος. Ως αφεντικο ανγνωριζει εμενα πολυ περισσοτερο...Τις δινουμε ομως και οι δυο ακριβως τις ιδιες εντολες...
Εννοειται πως απο την πρωτη μερα ειδικα σε ατοπημα επιθετικοτητας η διορθωση ηταν και θα ειναι πολυ αυστηρη..οχι ξυλο ομως...φερνει αντιθετα αποτελεσματα...το θεμα ειναι να αναγνωρισει και τη γυναικα μου σαν οικογενεια της και να μην υπαρχει σχεση κτητικοτητας και ζηλιας..

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
@Giorgos Malinois, καλά τα λες, αν όμως έχεις το σκυλί σε οικόπεδο μεγάλο (οχι δικό σου οικόπεδο που ξέρεις τι έχει μέσα, μπορεί για παράδειγμα να είναι μεγάλο χωράφι που το αφήνεις και τρέχει)όσο και να τον προσέχεις στο άψε σβήσε μπορεί να βρει κάτι να το αρπάξει και να αρχίσει να τρέχει/ να το φάει, χωρίς βέβαια να πάρεις πρέφα το παραμικρό.. να ήξερες πόσες φορές έχω τρέξει να του πάρω απο το στόμα τη "φολα" που τελικά ήταν... χορταράκια/ξυλαράκια/κουκουνάρι. Το θέμα είναι να μην επιβαρύνεις το σκύλο χωρίς λόγο. Θα ρωτήσω τον κτηνίατρο στο επόμενο ραντεβού.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Όλα τα δηλητήρια δεν έχουν το ίδιο αντίδοτο και υπάρχει πιθανότητα, εκεί που λες έφαγε φόλα (ναι, αλλά τι? φυτοφάρμακο? ποντικοφάρμακο? γυαλιά σπασμένα? και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο), χτυπάω ένεση να τον σώσω, να του κάνεις μεγαλύτερο κακό (να τον σκοτώσεις). Κοινώς θέλει πάαααααρα πολλή προσοχή.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
παντως αυτο κανει κ ο αδερφος ,ου οταν πηγαινει για κυνηγι
εχει παντα τις ενεσεις μαζι και εχει σωσει την σκυλα του δυο φορες

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Δεν αντιλέγω. Και πάντα καλό είναι να έχουμε ένα μικρό φαρμακείο μαζί μας, με διάφορα χρειαζούμενα μέσα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Αυτό που θα ξαναπώ, είναι ότι χρειάζεται προσοχή!

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
ειναι μικρος ακομα τριων μηνων.
τον πηρα προσφατα γιατι το αλλο που ειχα μας αφησε δυστηχως.
πηρε εκτοσ απο την θεση κ την αγαπη κ το ονομα του προηγουμενου.

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
βασικα το φιμωτρο ειναι τροπος ζωης για εμενα στο κεφαλι το δικο μου...για πολους λογους....ας πουμε οτι εχεις ενα σκυλο αρτια απιστευτα εκπαιδευμενο με θετικες εκπαιδευσεις και εγω δεν ξερω τι....η λογικη λεει οτι εχει μαθει και δαγκωματα....εχει μαθει και αλλα ... αλλα εχει μαθει και αυτο.
βλεπεις ομως ενα χριστιανο στον δρομο και καθεται στο φαναρι και εσυ εχεις δρομολογησει να περασεις πισω του....αυτος τελικα ειναι γνωστος σου και γυρναει να σε χαιρετησει ....ΑΛΛΑ σκονταυτει γιατι ειναι ανθρωπος ΚΑΙ στηριζεται επανω σου...εκει ο σκυλος και ανεκπαιδευτος να ειναι και να εχει το ενστικτο της φυλαξης του την εδωσε στεγνα.

αυτο ειναι το απλο σεναριο...τα υπολοιπα μην τα συζητησουμε ειναι πολλα...

με το φαινομενο χανιμπαλ λεκτερ γλυτωνεις το σεναριο .....αχου τι ωραιο σκυλακι κατσε να του δοσω ενα χαδακι και να κωλησω τα μουτρα μου στην πανεμορφη μουσουδιτσα του....πραγμα που το μεν χαδι αναμεσα στα αυτια ειναι υποταγη για τον σκυλο και το ανεχεται αλλες φορες και αλλες ΟΧΙ το δεν κολημα στα μουτρα ειναι επισης ενδειξη κακη για τον σκυλο...με τα γνωστα επακολουθα...αρα η αμαθεια ειναι ενας παραγωντας που δεν ελενγχεται και δεν ειναι και υποχρεωμενος ο αλλος να γνωριζει στο κατω κατω....ΑΛΛΑ ΕΜΕΙς ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕς ΦΥΛΕς ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ....

οσο για την αναπνοη με το δηλητηριο φυτοφαρμακο ειναι ενα 10% των ειδων φολας ας εισαι καλυμενος για τα υπολοιπα και για αυτο ας εχεις εμβολι μαζι σου αναγκαστικα μιας και στον τοπο σου ειναι συνηθες φαινομενο...

υπαρχουν φιμοτρα που δεν επιτρεπουν στην γλωσσα να ερθει σε επαφη με το αντικειμενο αν ψαξεις θα βρεις...

εγω για ολα αυτα εκοψα ακομα και τις συνεβρεσεις σε χωρους τετοιους γιατι δεν ξερεις τελικα τι θα κανει ο καθε ενας στον σκυλο σου...

ολα αυτα με σεβασμο στον ανθρωπο και τον σκυλο σου ειδικα μιας και ο ανθρωπος ειναι ο επικυνδυνος παραγοντας σε ολα αυτα και οχι ο σκυλος σου.

(τα κεφαλαια ειναι για εμφαση )
οσο για την συμπεριφορα καλα θα κανεις να παρεις γνωμη απο εκπαιδευτη που να βλεπει μπροστα και να ειναι γνωστης της φυλης...μπορει να ειναι λαθος δικο σου της οικογενειας η να μην ειναι και τιποτα απολυτως αυτο που περιγραφεις αλλα μπορει να ειναι ενα λαθος συνδεδεμενο γεγονος με μια σειρα απο λαθη που να οδηγησαν σε αυτη την συμπεριφορα....ολα παιζουν αλλα ειναι η καταληλη ηλικια για να διορθωθει αμφοτερο ενα λαθος απο οποια πλευρα και να προερχεται και για οποιο λογο.

φιλικα να την χαιρεσαι και παλι και να κανετε πολλα μαζι.

18 Οκτωβρίου 2012
24
0
βασικα το φιμωτρο ειναι τροπος ζωης για εμενα στο κεφαλι το δικο μου...για πολους λογους....ας πουμε οτι εχεις ενα σκυλο αρτια απιστευτα εκπαιδευμενο με θετικες εκπαιδευσεις και εγω δεν ξερω τι....η λογικη λεει οτι εχει μαθει και δαγκωματα....εχει μαθει και αλλα ... αλλα εχει μαθει και αυτο.
βλεπεις ομως ενα χριστιανο στον δρομο και καθεται στο φαναρι και εσυ εχεις δρομολογησει να περασεις πισω του....αυτος τελικα ειναι γνωστος σου και γυρναει να σε χαιρετησει ....ΑΛΛΑ σκονταυτει γιατι ειναι ανθρωπος ΚΑΙ στηριζεται επανω σου...εκει ο σκυλος και ανεκπαιδευτος να ειναι και να εχει το ενστικτο της φυλαξης του την εδωσε στεγνα

αυτο ειναι το απλο σεναριο...τα υπολοιπα μην τα συζητησουμε ειναι πολλα...

με το φαινομενο χανιμπαλ λεκτερ γλυτωνεις το σεναριο .....αχου τι ωραιο σκυλακι κατσε να του δοσω ενα χαδακι και να κωλησω τα μουτρα μου στην πανεμορφη μουσουδιτσα του....πραγμα που το μεν χαδι αναμεσα στα αυτια ειναι υποταγη για τον σκυλο και το ανεχεται αλλες φορες και αλλες ΟΧΙ το δεν κολημα στα μουτρα ειναι επισης ενδειξη κακη για τον σκυλο...με τα γνωστα επακολουθα...αρα η αμαθεια ειναι ενας παραγωντας που δεν ελενγχεται και δεν ειναι και υποχρεωμενος ο αλλος να γνωριζει στο κατω κατω....ΑΛΛΑ ΕΜΕΙς ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕς ΦΥΛΕς ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ....

οσο για την αναπνοη με το δηλητηριο φυτοφαρμακο ειναι ενα 10% των ειδων φολας ας εισαι καλυμενος για τα υπολοιπα και για αυτο ας εχεις εμβολι μαζι σου αναγκαστικα μιας και στον τοπο σου ειναι συνηθες φαινομενο...

υπαρχουν φιμοτρα που δεν επιτρεπουν στην γλωσσα να ερθει σε επαφη με το αντικειμενο αν ψαξεις θα βρεις...

εγω για ολα αυτα εκοψα ακομα και τις συνεβρεσεις σε χωρους τετοιους γιατι δεν ξερεις τελικα τι θα κανει ο καθε ενας στον σκυλο σου...

ολα αυτα με σεβασμο στον ανθρωπο και τον σκυλο σου ειδικα μιας και ο ανθρωπος ειναι ο επικυνδυνος παραγοντας σε ολα αυτα και οχι ο σκυλος σου.

(τα κεφαλαια ειναι για εμφαση )
οσο για την συμπεριφορα καλα θα κανεις να παρεις γνωμη απο εκπαιδευτη που να βλεπει μπροστα και να ειναι γνωστης της φυλης...μπορει να ειναι λαθος δικο σου της οικογενειας η να μην ειναι και τιποτα απολυτως αυτο που περιγραφεις αλλα μπορει να ειναι ενα λαθος συνδεδεμενο γεγονος με μια σειρα απο λαθη που να οδηγησαν σε αυτη την συμπεριφορα....ολα παιζουν αλλα ειναι η καταληλη ηλικια για να διορθωθει αμφοτερο ενα λαθος απο οποια πλευρα και να προερχεται και για οποιο λογο.

φιλικα να την χαιρεσαι και παλι και να κανετε πολλα μαζι.
%

Δεν αντιλεγω σε αυτα που λες και 100% εχεις δικιο απο αυτη τη σκοπια. Ιδιαιτερα για να προστατεψουμε και το ζωο και τους συνανθρωπους μας. Ενα ενδεχομενο ομως του να πεσεις σε σκυλοκαβγα η οντως να χρειαστει ο σκυλος να σε προστατεψει τοτε τι κανεις; Του στερεις τη μοναδικη του αμυνα. Στο λεω γιατι εχουμε φαει επιθεση κατα μετωπο απο ενα γαλλικο μπουλντογκ που εφυγε απ την ιδιοκτητρια του. Και πιστεψε με το συγκεκριμενο μπορουσε να κανει ζημια σε πολυ μεγαλυτερο σκυλο.Ευτυχως δεν την τραυματισε τη μικρη...δεν την αφησα βεβαια να το παρει απο φοβο γιατι οποτε το συναταμε θελει να παρει το αιμα της πισω. Εγω σε αυτο το σκηνικο αφησα το λουρι και εβγαλα ενα ξυλο που κραταω μαζι μου στη βολτα αλλα η μολυ πεταξε δοντια,γρυλλισε και απεφυγε μονη της τα χειροτερα..
Αυτα ειναι στη φυση των ζωων...οπως και δεν θα εκοβα τα νυχια στις γατες μου γιατι ειναι η μονη τους αμυνα ετσι και δισταζω να χρησιμοποιω φιμωτρο στο σκυλο μου...Οχι αρνουμαι...το σκεφτομαι πολυ σοβαρα ειδικα για τα παιδακια που σε καθε βολτα ειναι μεγαλος μπελας....χαιδεματα αγρμπα σκαρνεματα κλπ αλλα νιωθω οτι στερω απ το ζωο τη μοναδικη του αμυνα...

18 Οκτωβρίου 2012
24
0
ειναι μικρος ακομα τριων μηνων.
τον πηρα προσφατα γιατι το αλλο που ειχα μας αφησε δυστηχως.
πηρε εκτοσ απο την θεση κ την αγαπη κ το ονομα του προηγουμενου.
Γιατι σας αφησε αν επιτρεπεται; να σου ζησει ο μικρουλης ευχομαι να τον χαιρεσαι πολλα πολλα χρονια...και το βασικο να δεσετε μαζι..

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
εισαι υποχρεωμενος να προστατεψεις εσυ το ζωο σου..γιατι στο δικαστηριο δεν θα δικαστεις εσυ ουτε θα θανατωθεις εσυ ...το ζωο σου θα θανατωθει και αυτο θα πληρωσει την νυφη...

εμεσως πλην σαφως εσυ θα δικαστεις αλλος θα την πληρωσει ομως.και δεν μιλαω για ευρο.

και οσο για την αυτοπροστασια του μην μου πεις οτι την αφηνεις ελευθερη και κυνηγαει για να ζησει .... της παρεχεις τα παντα ... ε τωρα να της παρεχεις και την παρουσια σου για ολη της την υπολοιπη ζωη της.

και εγω γνωριζω μια πολεμικη τεχνη δεν δερνω οποιον με ενοχλει...παιρνω τα μετρα μου να μην φτασω εκει... και οσο για το φιμωτρο οταν στην πεσει αλλο σκυλι απλα ασε το λουρι και πιασε τον αλλο σκυλο απο το καρυδι και σηκωσε τον αν το παμε ετσι....γιατι και να τσακωθει μην νομιζεις οτι θα νικαει παντα θα φαει αρκετες εκει θα ειναι καλυτερα...? και εκει ξεκινανε αλλα προβληματα φοβιες κτλπ κτλπ και θελουν αλλους χειρισμους.

εγω την γνωμη μου στην ειπα ευχομαι την καλυτερη συμβιωση.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.244
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi