Καλησπέρα!

sophie_5

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2009
140
1
Ευχαριστώ πολύ! Μακάρι να μπορούσα να την κρατήσω αλλα δυστυχώς έχω 4 γατιά και ένα σκύλο οποτε είναι πολύ δύσκολο να την κρατήσω. Δυστυχώς τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείς δεν θέλουν και άλλο ζωάκι για αυτό επείγει να της βρω σπίτι.

Persival

Member
16 Νοεμβρίου 2009
19
0
48
Κρήτη
Συμφωνω μαζι σου, μακαρι να πεσει σε καλα χερια!!!

Θα περιμενουμε λοιπον δυο μερουλες για να μαθουμε αν αυτα τα "χερια" ειναι τα δικα σου!!! :) :)
Να 'μαι και πάλι!
Δυστυχώς αλλά δεν ήταν γραφτό "αυτά τα χέρια" να είναι τα δικά μου. Το ευχάριστο είναι οτι κατά πάσα πιθανότητα ο φιλαράκος μας θα έχει βρει σπίτι. Το "κακό" είναι οτι ζούμε στην Κρήτη και όσα κουτάβια έχουμε δει και θέλουμε να υιοθετήσουμε, είναι εκτός νησιού... με οτι αυτό συνεπάγεται. Δεν μπορώ να επιμείνω γιατί έχουν δίκιο, που ξέρουν ποιός είμαι για να μου στείλουν κουτάβι άλλωστε...

Τις μέρες που μεσολάβησαν, ψάχνουμε αρκετά και καθημερινά σχετικά με τις φυλές, τα χαρακτηριστικά αλλά και τις ιδιαιτερότητές τους. Έτσι, καταλήξαμε να προσπαθήσουμε να βρούμε κάποιο κουτάβι Σαρπει. Έστειλα μειλ στον ΚΟΕ να ρωτήσω για εκτροφείς, βρήκα και 3 site όπου αναφέρουν πως είναι εκτροφείς και έκανα το ίδιο.
Απάντηση δεν έλαβα ούτε απο τον μεν, ούτε απο τους δε. Και πολύ φοβάμαι οτι και απάντηση αν πάρω, απο τη στιγμή που δεν είναι εφικτή η επαφή απο κοντά, θα είναι αρνητική.

Τι θα κάνατε στη θέση μου;

Μια λύση είναι να ανέβω στην Αθήνα ή την πόλη που βρίσκεται ο χ εκτροφέας. Όμως με δεδομένο οτι και τα χρήματα που θα χρειαστώ για να πάρω ένα τέτοιο κουτάβι θα τα στερηθώ απο κάποιες άλλες βασικές ανάγκες μου, θα βγω εκτός προυπολογισμού...

Άλλη λύση είναι να βρω κάποιο αδέσποτο εδώ, και σίγουρα είναι μια λύση που δεν έχουμε αποκλείσει, όμως επι του παρόντος θα ήθελα να επικεντρωσουμε στην συγκεκριμένη φυλή.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Έτσι απο απλή περιέργεια, γιατί καταλήξατε στα ΣαρΠει;

Εγώ πιστεύω οτι για εσάς είναι καλό να πάτε στον εκτροφέα, να δείτε τα σκυλιά ζωντανά, να δείτε αν στα αλήθεια είναι όπως τα βλέπετε στο internet και φυσικά να δειτε και το χαρακτήρα των γονιών του μελλοντικόυ σας συγκάτοικου για 10+ χρόνια...
Αλλιώς προσωπικά γνωρίζω περιπτώσεις που τελικά πήραν σκύλο από εκτροφέα μόνο με τηλεφωνική επικοινωνία, αλλά πολύωρη και πολυήμερη επικοινωνία ώστε και ο εκτροφέας να ξεπεράσεις τους όποιυς ενδιασμούς του...

Με τον ΚΟΕ επιμονή κι υπομονή....:p:p:D:D

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Απο σωστο εκτροφεα κουταβι χωρις να ερθεις δεν θα παρεις (δεν ξερω αν με καταλαβαινεις τι λεω).

Θα πρεπει να κανεις τη θυσια και να ανεβεις Αθηνα!

Persival

Member
16 Νοεμβρίου 2009
19
0
48
Κρήτη
Sophie, ευχαριστώ για την πρόταση, το έχω υπόψιν μου, όμως για την ώρα θα ήθελα να δω κατά πόσο θα μπορέσουμε να πάρουμε ένα κουτάβι της φυλής που ψάχνουμε. Μην το πάρεις αρνητικά, έχουμε ήδη στο πατρικό μου ημίαιμο, είχαμε κι άλλα 2 στο παρελθόν, θέλω να δω πως είναι και με "ράτσας". Αύριο θα περάσω και απο το κυνοκομείο του Δ.Ηρακλείου να δω.

foibos, ευχαριστώ και εσένα για την γρήγορη απάντηση. Προς κάλυψη της περιέργειας, καταλήγουμε (όχι, δεν είναι οριστικό αλλα είναι επιθυμητό) στο σαρπει γιατί έχει "δόση" ανεξαρτησίας και ιδιαίτερη προσωπικότητα, δεν είναι υπερκινητικό άρα θα τη βγάζει μια χαρά στο διαμέρισμα καθώς δεν γίνεται και πολύ μεγάλο και δεν γαβγίζει εύκολα χωρίς ιδιαίτερο λόγο, πράγμα που μειώνει τις πιθανότητες να μας βγάλει έξω ο ιδιοκτήτης (ξέρω δεν έχει το δικαίωμα, αλλά άντε μπες στη διαδικασία...) Επίσης η εμφάνιση του (νόμιζες δεν θα το έλεγα;;; :D) και ως κουτάβι αλλά και ως ενήλικα μας είναι αρκετά ελκυστική.
Κατα τ'άλλα, έχω πάρει "γραμμή" τι είναι το ιδανικό, όμως απο την στιγμή που υπάρχουν περιορισμοί, υπάρχουν και "εξιδανικεύσεις", δηλαδή συμβιβασμοί. Και όχι, δεν ψάχνω να βρω "συνένοχο" σε λάθος κίνηση, θέλω όμως να δω κατά πόσον υπάρχουν εναλλακτικές.

Ευχαριστώ!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
OK!Απλά μου έκανε εντύπωση από εκεί που ελεγες για Γ.Π. τελικά θες Σαρπει που δεν έχουν και πολλες ομοιότητες και μου έκανε εντύπωση!:)

Persival

Member
16 Νοεμβρίου 2009
19
0
48
Κρήτη
Απο σωστο εκτροφεα κουταβι χωρις να ερθεις δεν θα παρεις (δεν ξερω αν με καταλαβαινεις τι λεω).

Θα πρεπει να κανεις τη θυσια και να ανεβεις Αθηνα!
Καταλαβαίνω πολύ καλά τι μου λες... και όχι, δεν είναι θυσία το να ανέβω Αθήνα, είναι πρόβλημα να μην μπορώ να το καλύψω οικονομικά... Πόσο μάλλον όταν υπάρχει και το "ρίσκο" να γυρίσω με άδεια χέρια...

Persival

Member
16 Νοεμβρίου 2009
19
0
48
Κρήτη
OK!Απλά μου έκανε εντύπωση από εκεί που ελεγες για Γ.Π. τελικά θες Σαρπει που δεν έχουν και πολλες ομοιότητες και μου έκανε εντύπωση!:)
Δεν έχεις και πολύ άδικο που σου γεννήθηκε η απορία ;)
Αλλά βλέπεις, μαθαίνω! Και κατάλαβα οτι δεν είναι σωστό να κλείσω σε διαμέρισμα τον Γ.Π. και έτσι ψάχνομαι! :)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Το χαρακτηριζω θυσια γιατι θα θυσιασεις κατι αλλο πχ χρηματα που θα τα ξοδευες αλλου για να ανεβεις και να δεις κουταβια της ρατσας που επελεξες.

Σου εστειλα pm μπορεις να αρχισεις την επικοινωνια με τηλεφωνα για αρχη.

Απλα πρεπει να σου πω οτι η αποκτηση οποιουδηποτε σκυλου ειναι αρκετα "ακριβη".

Δηλαδη εκτος απο τα χρηματα τα οποια θα χρειαστεις για να αγορασεις το κουταβι, μεχρι την τροφη του, τους γιατρους του και ολα τα υπολοιπα παρελκομενα να ξεριες οτι ειναι ημερησιο εξοδο διολου ευκαταφρωνητο.

Σαφως το να αγορασεις κουταβι απο εκτροφεα ειναι πιο ακριβο απο το να το παρεις απο ενα πετ σοπ αλλα η "ποιοτητα" του κουταβιου σιγουρα θα ειναι πολυ καλυτερη!

Δεν χανεις τιποτα να επικοινωνησεις και βλεποντας και κανοντας. θελει ομως να ξερεις πολυ υπομονη. . .

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μιλαω για τα sharpei επειδη εχω συζητησει με εκτροφεις για τιμες ειναι ιδιες με λιγο παραπανω απο του πετ σοπ αλλα προσωπικα δεν με ενοχλει εφοσον τα κουταβια δεν εχουν καμια σχεση με του πετ σοπ.

Persival

Member
16 Νοεμβρίου 2009
19
0
48
Κρήτη
Επειδή δεν έχω κανένα "κόλλημα" με εκθέσεις - πρωταθλήματα - ακριβής μορφολογία κλπ, να διευκρινήσω οτι ο λόγος που θα προτιμήσω εκτροφέα (εφόσον το καταφέρω), είναι για να βάλω ένα λιθαράκι μήπως και σταματήσουν τα puppy mills...
Σχετικά με τα λοιπά έξοδα τα γνωρίζω σε μεγάλο βαθμό, ξέρω οτι δεν είναι αγόρασες - τελείωσες. Είναι όμως διαφορετικό το σιγά σιγά και διαφορετικό το "ντούκου" ;)