Καλησπέρα!!

bassethound

Active Member
22 Φεβρουαρίου 2011
26
0
Αθήνα
Καλησπέρα παιδιά.Με λενε Θάνο ειμαι 26 χρονων και μενω στην αθήνα.Δυστηχως δεν εχω ακομη καποιο χαριτωμενο τετραποδο για συντροφια αλλα σκοπευω να αγορασω ενα πολυ συντομα.Μετα απο πολυ ψαξιμο και κουβεντα κατεληξα σε ενα busset hound.Πηγα σε ενα pet shop (δεν ειχε πουθενα σκυλακια γατακια εκθεση και τετοια μονο τροφες και αξεσουαρ) και μου ειπαν οτι εχουν μονο απο εκτροφεα και κατοπιν παραγγελιας.Επισης μου ειπαν οτι θα εχουν βιβλιαρια και pedigree.Ειναι πιστευετε καλη κινηση η πρεπει να παω σε εκτροφεα??Ευχαριστω και καλως σας βρηκα!:)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Να παρεις τον ΚΟΕ τηλ. να σου δώσει στοιχεία εκτροφέων... αν δε βρεις στην Ελλάδα να στραφείς στο εξωτερικο.
Κανενας σοβαρος εκτροφεας δε δινει κουτάβια του σε πετ σοπ για να πουληθούν... ψέμματα είναι. Το σκυλάκι σου θα είναι απο puppy mill με πλαστά χαρτιά. Αν δεν ξερεις τι σημαίνει αυτο ψαξε λίγο στο φορουμ...

Καλως ηρθες:)

bassethound

Active Member
22 Φεβρουαρίου 2011
26
0
Αθήνα
Φιλε μου σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.Μερικα πραγματα τα ηξερα..άλλα οχι.Διαβασα στο forum και εφριξα με το τι συμβαινει.Τέλικα θα αποφυγω το συνοικιακο pet shop και θα παρω τηλ τον Κ.Ο.Ε να ενημερωθω.Προτιμω να κουραστω και να το ψαξω λιγο παραπανω αλλα να παρω μια ψυχη που να το φροντιζω και θα με "φροντιζει" για οσο γινεται περισσοτερο.Σε ευχαριστω και παλι για την απαντηση σου!!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Όλε!! Για το άμεσο αποτέλεσμα!
1-ερώτηση, 2-απάντηση, 3-κατανόηση.
Topic ρεκόρ!

Αν δεν το έχεις δει ήδη μπορείς να ρίξεις μια ματιά και σε αυτό:
Πώς διαλέγω εκτροφέα;

Καλώς ήρθες και σε παρακαλώ βρες τρόπο να κλωνοποιηθείς! :D

(Αν διαβάσεις κάμποσα παλιά topic καλωσορίσματος θα με καταλάβεις... δεν είμαι τόσο τρελή όσο εκ πρώτης όψεως δείχνω! :p)

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλως ηρθες....τελικα η amliaz εδρασε γρηγορα και ενημερωθηκες σωστα!!!Καλη συνεχεια στη αναζητηση σου και καλο διαβασμα!!!:D Α και μακρια και απο αγγελιες( π.χ εφημεριδων) που πουλανε και εκει κουταβια!!!

bassethound

Active Member
22 Φεβρουαρίου 2011
26
0
Αθήνα
καλημερα!Διαβασα για το πως διαλεγω εκτροφεα(μου εχουν βγει τα ματια στο διαβασμα για να ενημερωθω) και κοιταζω συνεχεια το forum(καλη δουλεια και πολλες καλες και τεμηριωμενες αποψεις)ηξερα καποια πραγματα για τα μεγαλα pet shop για αυτο και τα απεφυγα και πηγα σε ενα μικρο αλλα απο οτι καταλαβα τα ιδια ειναι..!Το θεμα ειναι οτι θελει πολυ ψαξιμο αλλα στην τελικη ειναι μια καλη διαδικασια και την αξιζει!

bassethound

Active Member
22 Φεβρουαρίου 2011
26
0
Αθήνα
Παιδια θα ηθελα λιγο την βοηθεια σας και την γνωμη σας.
Πηρα τηλ τον ΚΟΕ και μου ειπαν οτι δυστυχως για basset δεν εχουν καμια γεννα δηλωμενη.Θα πρεπει ειπαν να στραφω σε εκτροφεα στο εξωτερικο.Δυσκολα τα πραγματα καθοτι δεν γνωριζω πως και τι να κανω!
Μετα διαβαζοντας ολα αυτα μεσα στο forum περι puppi mill , πλαστα χαρτια , πως γεννιουνται και μεταφεροντε αυτα τα ζωακια ειπα θα περασω απο το pet shop μου να τα πουμε ενα χερακι..
Μπηκα λοιπον μεσα και τους εξηγησα τις αντιρησεις μου.Επειδη μου φανηκαν πολυ σωστοι σαν ανθρωποι και λογικοι με αγαπη προς τα ζωα καθισαμε και κουβεντιασαμε.Τους ειπα οτι επειδη φοβαμαι να αγορασω σκυλι απο pet shop θα στραφω στη λυση του εκτροφεα.Μου απαντησαν οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα και οτι αλλο θελω χρειαστω για το σκυλακι μπορω να τους ρωτησω να παω απο το μαγαζι τους για οτιδηποτε χρειαστω.Συμβουλες εκπαιδευσης και τετοια.Μετα μου ειπαν οτι ειναι αντιθετοι με το ολο σκηνικο με τα μεγαλα καταστηματα γι'αυτο και δεν εχουν ζωακια μεσα στο μαγαζι παρα μονον κατοπι παραγγελιας.Οτι το σκυλι ερχεται με χαρτια pedigree , εμβολιο , microchip και διαβατηριο και γραπτη εγγυηση απο τον εκτροφεα!Τους ρωτησα εαν ψαξω θα μπορεσω να βρω στον αντιστοιχο κοε της χωρας ( διωρθωστε με αν κανω καπου λαθος ) θα μπορω να βρω πληροφοριες για προγονους , γεννα κλπ κλπ?Και μου ειπαν ναι!Τα παντα!Οποτε εφυγα απο το μαγαζι με ενα μεγαααλο ερωτηματικο..Μπορειτε να με βοηθησετε??

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Να ξαναπας και να σου πουν το ονομα του εκτροφειου που προμηθευονται τα κουτάβια. Πες τους οτι θελεις να εχεις επικοινωνια με τον εκτροφεα του σκυλου σου.

Καλα ελεγα εγω οτι περναμε σε νεα εποχη... τα κλουβια θα βγουν εκτος αφου δημιουργουν ασχημα συναισθηματα στον υποψηφιο αγοραστη... οποτε παμε στα "κουτάβια κατα παραγγελία":(

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Εγω απο τις συνομλίες που περιγράφεις διακρίνω ένα άνθρωπο ο οποίος ειναι πολύ καλος στη δουλειά του.
Για να μην παρεξηγηθώ, εννοώ ότι κι αυτος που πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες ειναι επισης πολύ καλος στη δουλειά του..

Προφανώς δεν θέλουν να σε χάσουν απο πελάτη είτε παρεις σκύλο είτε όχι!
Το ότι δεν έχουν ζωάκια μες το μαγαζι δεν σημαινει ότι αυτά που φέρνουν "κατοπιν παραγγελίας" δεν ειναι απο puppy mills.
Γνώμη μου είναι να ψαξεις στο εξωτερικό.
Κανε μερικά τηλεφωνήματα και έχε στο μυαλο σου ότι ο σωστός εκτροφεας θα σου ζητήσει να πας ο ίδος να δεις και να παραλάβεις το κουτάβι.

Καλη τύχη στην αναζήτηση :)

bassethound

Active Member
22 Φεβρουαρίου 2011
26
0
Αθήνα
Επειδη μιλησαμε μπολικη ωρα στο ερωτημα που εκανα οτι απο οτι ξερω( και καλα :p ) οι εκτροφεις δεν δινουν σε pet shop μου ειπαν οτι το κανουν για εμπορικους λογους(λεω ενταξει τι θα ελεγε..??) αλλα μετα απο λιγη ωρα που μιλουσαμε μου ειπαν οτι ανοιξαν μαγαζι οχι για να πουλανε ζωα και καλα αλλα επειδη εχουν αγαπη προς αυτα και επειδη δυστυχως υπαρχουν πολλοι στο χωρο τους που εξαπαταν τον κοσμο.Επισης τους ειπα οτι με "τρομαξε" αυτο το σε 20 μερες περιπου θα μπορω να εχω το σκυλακι.Η απαντηση ηταν(βεβαια δεν ξερω αν ειναι και δικαιολογια) οτι ειναι επειδη ερχονται απο εξωτερικο.Τωρα ειλικρινα δεν ξερω.Πως μπορω να ψαξω στο εξωτερικο?καμια βοηθεια??Αλλα δεν υπαρχει η δυνατοτητα να παω εγω εξωτερικο να το φερω... :(

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ξεκινησες τοσο καλα... μην κανεις το λαθος και τους εμπιστευτεις... τα σκυλακια ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ απο puppy mill.:(

O KOE σου ειπε δεν εχει γεννες δηλωμένες αυτή τη στιγμή ή εκτροφεία?

Κοιτα εδω ... υπαρχουν πολλοι εκτροφεις στην Ευρωπη.. ξεκίνα επικοινωνία :)

bassethound

Active Member
22 Φεβρουαρίου 2011
26
0
Αθήνα
Φυσικα και δεν θελω να το χαλαχω αφου ξεκινησα σωστα :D και δεν παρασυρομαι!Γι'αυτο και ρωταω εσας.Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση.Αρχιζω το ψαξιμο α μ ε σ ω ς :D. Ο ΚΟΕ ειπε οτι εχει εναν μονο εκτροφεα αλλα καθολου δηλωμενες γεννες..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Πάντως φίλε bassethound, μέχρι στιγμής στο φόρουμ, δεν θυμάμαι να μας έχει τύχει κάποιος, που να ψώνισε σκυλάκι από pet shop και να μας παρουσίασε στο τέλος pedigree, αποδεικνύοντάς μας, ότι έχουμε κάνει λάθος. Φοβάμαι ότι δεν θα είσαι εσύ ο πρώτος. Αν τελικά, το εξωτερικό σου είναι απαγορευτικό, έχεις σκεφτεί να αλλάξεις ράτσα;

bassethound

Active Member
22 Φεβρουαρίου 2011
26
0
Αθήνα
Τι να σου πω?Δεν ξερω και ειναι μπερδεμενη κατασταση απο οτι εχω καταλαβει με τα χαρτια.Το οτι μου ειπαν μπορω να ελεγξω τα παντα με ενθαρρυνε να σου πω την αληθεια.Μαλιστα μου εδειξε και τα χαρτια απο ενα σκυλακι που ειχε δωσει και μολις τους ειχαν παει τα πιστοποιητικα.Αλλα και παλι εναν φοβο τον εχω.Το να αλλαξω ρατσα δεν το νομιζω γιατι λατρευω τα basset και τα συμπαθω πολυ.Τωρα αν δω οτι δεν βγαζει πουθενα ολο αυτο απλα δεν θα παρω..Δεν ειναι απλα θελω ενα ζωακι.Ελπιζω να καταλαβαινεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Καταλαβαίνω.
Ακριβώς αυτή σου η επιθυμία είναι που πρέπει να σε κατευθύνει αποκλειστικά και μόνο, σε σωστό εκτροφέα.
Δεν θέλεις κάτι που να μοιάζει με basset hound, αλλά να είναι. Είναι μονόδρομος η διαδρομή σου. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις κι εσύ.
Ζήτα στο pet shop, να σου δώσουν το όνομα του εκτροφείου για να κρίνεις και μόνος σου, την αυθεντικότητα και την ποιότητά του. Μπορεί να έχουν ξεγελαστεί και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες του pet shop. Να νομίζουν ότι πρόκειται για εκτροφέα. Αν και σ' αυτή την περίπτωση, που δεν έχουν οι ίδιοι τις γνώσεις να κρίνουν, δεν θα πρέπει να προτείνουν.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Επίσης αυτό (βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη):

O BONSAI, καθαρόαιμο basset, εμφανίστηκε πριν 15 περίπου μέρες στην Γιαννιτσών, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό αλλά πολύ σύντομα εξαφανίστηκε. Μετά 2 μέρες εμφανίστηκε στην Σταυρούπολη να περιφέρεται. Πιθανώς κάποιος τον είχε πάρει αλλά δεν μπόρεσε να τον κρατήσει γιατί ήταν τόσο μα τόσο φωνακλάς, γαύγιζε ακόμα και τον αέρα.
Έχει chip το οποίο δεν είναι καταχωρημένο.
Φιλοξενείται στο Καταφύγιο και όλως παραδόξως ξεχνάει πιά να γαυγίζει. Θέλει να τρέχει και να παιζει, δεν μαλλώνει με άλλα σκυλιά και ελπίζοζυμε να βρεθεί και γι αυτόν μιά οικογένεια, αφού βέβαια στειρωθεί και αφού περάσει το προβλεπόμενο διάστημα από την δήλωση που κάναμε στο Κτηνιατρικό Σύλλογο και δεν το αναζητήσει ο ιδιοκτήτης του.
Για επικοινωνία [email protected]

Attachments

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
bassethound:

Έχεις μπερδευτεί γιατί ο πετσοπάς δεν σε παραμυθιάζει (τελείως). Όντως θα σου φέρει σκύλο με χαρτιά και βούλες.
Pedigree μπορείς να πάρεις απ' τα περισσότερα pet shops. Στην πλειοψηφία τους είναι πλαστά.
Απλά σκέψου ότι ο εκτροφέας που θα σου στείλει το σκύλο σε 20 μέρες δε σε έχει δει, δε σε ξέρει, δε σου έχει μιλήσει, δεν έχει ιδέα πού θα πάει το κουτάβι του.
Πολύ απλά γιατί δεν τον ενδιαφέρει.
Και μόνο απ' αυτό θα έπρεπε να τον απορρίψεις...

Και φυσικά δεν έτυχε να έχει γέννα τώρα, να μην μπορεί να πουλήσει πουθενά και να περιμένει εσένα απ' την Ελλάδα...

Ούτε κι ο πετσοπάς σου έχει άκρες με ένα σωρό σωστούς και άξιους εκτροφείς του εξωτερικού, ώστε ανά πάσα στιγμή να έχει και κουτάβια. Και τι κουτάβια? Όχι λαμπραντόρ, γιόρκι, γερμανικά ποιμενικά, μαλτέζ και γενικά των δημοφιλών φυλών... αλλά μπασέ και άλλων που δεν του ζητούν και τόσο συχνά (αν ρωτήσεις ναι θα σου πει). Αυτό σημαίνει ότι οι εκτροφείς του εκτρέφουν πάνω από μία φυλή...

Άρα: Εκτροφέας που εκτρέφει πάνω από μία φυλή, έχει γέννες όλη την ώρα και δεν τον ενδιαφέρει πού θα καταλήξουν τα κουτάβια του = παπιμιλάς.
Κοντά στο νου κι η γνώση :)

Αν θες τέτοιον, έχουμε εντοπίσει στην Ελλάδα μερικούς τρισάθλιους!!! Θα σου έρθει και φθηνότερα :Ρ