Καλησπέρα

giorgos8181

Active Member
18 Ιουλίου 2010
32
5
καλησπερα ειμαι νεος ιδιοκτητης σκυλου σας διαβαζω ομως αρκετο καιρο.το σκυλακι μου ειναι ενα αδεσποτακι που βρηκαμε περιπου 1 μηνων.
το πηγαμε κτηνιατρο και ειχε εκατονταδες τσιμπουρια,μετα το ψεκασμο με φαρμακο τωρα δεν εχει μεινει κανενα. απο βδομαδα θα ξεκινησουμε και τα εμβολια. θα προσπαθησω να σηκωσω και φωτο να τον δειτε τον ονομασα blanco αλλα δεν ξερω τι ρατσα μπορει να ειναι.

επισης θα θελα να ρωτησω τι τροφη να του δινω καθως δοκιμασα ξηρη αλλα μαλλον ειναι πολυ μικρος και δεν μπορει να την μασησει,ειναι λιγο σκληρη για τα κυβικα του μαλλον.

Last edited by a moderator:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Είναι κουκλάκι. Μπράβο σου που τον μάζεψες. Να τον αγαπάς και να τον προσέχεις πολύ τώρα που είναι μικρούλης. Είναι επιρρεπής στα πάντα. Φαντάζομαι η ξηρά που του έχεις, ότι είναι για κουτάβια και καλής ποιότητας ε; Οχι από σούπερ μάρκετ ή χύμα. Είναι καλό να συνηθίσει την ξηρά από τώρα αλλά επειδή πρέπει συγχρόνως να παίρνει και τα πάνω του, βοήθησέ τον ανακατεύοντας την για τώρα στην αρχή και με λίγη κονσέρβα πάλι για κουτάβια και πάλι καλής ποιότητας. Αν προς στιγμήν δεν έχεις, δοκίμασε να κοπανήσεις λίγο τις κροκετούλες θρυματίζοντάς τε και προσθέτοντας ελάχιστο νεράκι. Ετσι να κουρκουτιάσει λίγο. Δες πως θα πάει και βλέπουμε. Μην προσθέτεις διάφορα καλούδια, ούτε σαν έξτρα. Θέλει μεγάλη προσοχή στις λιχουδιές. Είναι πολύ μικρός για τέτοιες δοκιμές.
Καλώς ήρθες λοιπόν και για ότι βοήθεια χρειαστείς, διαβάζεις πρώτα γιατί όλα τα θέματα έχουν αναπτυχθεί πλήρως και ασφαλώς ρωτάς.
(μεγαλούτσικα πατουσάκια μου φαίνεται ότι βλέπω... ;):) )

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
να σου ζησει, να το προσεχεις πολυ γιατι ειναι τυχερουλης μεσα στην ατυχια που ειχε να βρεθει στο δρομο. Μπραβο για την πραξη σου αυτη.
εγω τη μικρη μου την ειχα απο δυο μηνων και θυμαμαι μου ειχαν πει να βαζω στην ξηρα της λιγο ζεστο νερακι, να περιμενω λιγο να μαλακωσουν οι κροκετες της ξηρας κ να της δινω να φαει. Για ενος μηνα κουταβακι, δεν ξερω ομως να σου πω, θα σου πουν αλλα μελη.
κπαλι καλως ηρθες και να ειναι ο πιτσιρικος σου γερος και κουκλος!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Τι ματακια ειναι αυτα;Υπεροχος!Να σου ζησει!

Κροτετουλα βρεγμενη και θα τη φαει!;)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Kαλώς ήρθες!
Κι εγώ υπέρ της λίγο βρεγμένης puppy κροκέτας είμαι!

kate

Well-Known Member
10 Απριλίου 2010
210
1
blanco απο την ασπρη μουντζουριτσα που εχει στην μυτουλα; χεχεχε

giorgos8181

Active Member
18 Ιουλίου 2010
32
5
ναι εχει ασπρο στη μυτη στα πατουσακια και στην ακρη της ουρας. τελικα ρωτησα τον κτηνιατρο και μου εδωσε την hills puppy mini.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Για τα εκατοντάδες τσιμπούρια του είπες;
Κάνατε εξέταση αίματος;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
τελικα ρωτησα τον κτηνιατρο και μου εδωσε την hills puppy mini.
Το οτι στην εδωσε ο γιατρος δε σημαινει οτι ειναι και η καλυτερη.Διαβασες τα συστατικα;Ποιο ειναι το πρωτο;

giorgos8181

Active Member
18 Ιουλίου 2010
32
5
για τα τσιμπουρια εννοηται οτι μου ειπε ο γιατρος και μου εδωσε φαρμακο και εφυγαν,δεν μου ειπε να κανουμε εξεταση αιματος.αλεσμενο καλαμποκι λεει και μετα αλευρο κοτοπουλου και γαλοπουλας.θα δοκιμασω αυτην και μετα royal canin και acana.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Παιδιά και η Hills δεν είναι για πέταμα. Οτι την προτείνουν οι περισσότεροι γιατροί δεν είναι πάντα και μόνο εκ του πονηρού. Θα μπει σε σειρά ο Γιώργος και θα μάθει σιγά-σιγά τι είναι καλό για το σκυλάκι του και τι όχι.
Τώρα λογικό είναι να ξεκινήσει με κατευθύνσεις από τον γιατρό του. Κάπου θα πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη για αρχή.
Εγώ θα στεκόμουν περισσότερο σε πιθανή ερλίχια που παραμονεύει από τα τσιμπούρια. Γιώργο, το φάρμακο που σου έδωσε στην αρχή, ήταν για να ψοφήσουν και να φύγουν. Δεν αποκλείεται όμως να έχουν προλάβει να του μολύνουν το αιματάκι του. Εχε το στον νου σου και θα σου έλεγα ίσως σε κανένα μήνα, να του το υπενθυμίσεις και ίσως να επιμείνεις για μια γενική αίματος ή εξέταση μόνο για ερλίχια. Κακό δεν κάνει. Συνεννοήσου μαζί του. Και πρόσεχε πολύ μην σου ξεκινήσει εμετούς και κυρίως διάροιες. Μην τα αγνοήσεις και τα αφήσεις να δεις πως θα πάνε. Αμέσως τουλάχιστον τηλέφωνο στον γιατρό σου και μη διστάσεις να τον πας να τον δει.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
αλεσμενο καλαμποκι λεει και μετα αλευρο κοτοπουλου και γαλοπουλας.θα δοκιμασω αυτην και μετα royal canin και acana.
Καλυτερες τροφες θεωρουνται αυτες που πρωτο συστατικο εχουν το κρεας.;)Ψαξε θεματα που λεμε για συστατικα τροφης,κτλ.Μη βαζεις το σκυλι να δοκιμαζει πολλες τροφες.Διαλεξε μια που σε ικανοποιει και συνεχισε με αυτην.Του κανει κακο να αλλαζει συνεχως.Ο μονος λογος να αλλαξεις ειναι αν δεις κατι που δε σου αρεσει,πχ διαρροιες,κακο τριχωμα,κουρασμενο σκυλο,ασχημη μυρωδια,κτλ.

Μαρακι,καλο ειναι να το ψαξει λιγο πριν αποφασισει.Δεν εννουσα οτι ο γιατρος του κινειται εκ του πονηρου.Εννοειται να εμπιστευεται το γιατρο του,αλλα αφου υπαρχουν καλυτερες τροφες,γιατι οχι;:)

giorgos8181

Active Member
18 Ιουλίου 2010
32
5
σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια σας.του εδωσα σημερα την χιλς με λιγο ηλιελαιο οπως διαβασα σε αλλο θεμα και το εγλειψε το κουπακι του, δεν το περιμενα ειναι η αληθεια.παντως ο γιατρος εκτος απο το σπρευ μας εδωσε και vibramycin προληπτικα λεει να το παιρνει για μια εβδομαδα.
παντως σε γενικες γραμμες τον βλεπω υγιεστατο και παιχνιδιαρη σε σχεση με την πρωτη μερα. :D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Ε μα μ' έσκασες καημένε :D
Πες λοιπόν ότι σου έδωσε και vibramycin και με έχεις να παρλάρω όλη μέρα και να αναρωτιέμαι γιατί δεν έκανε κάτι παραπάνω :p
Αστο το ηλιέλαιο στην άκρη. Δεν χρειάζεται και κυρίως σε τέτοια ηλικία. Δοκίμασε μόνη της την ξηρά τροφή και αν χρειάζεται ξεγέλασμα, λίγο ψέκασμα με νεράκι να μαλακώσει. Θα την φάει.

giorgos8181

Active Member
18 Ιουλίου 2010
32
5
Φωτογρ. 0134..jpgΦωτογρ. 0148..jpg ρε παιδια μηπως ο blanco μου ειναι τελικα blanca? ξεχασα να ρωτησω και τον κτηνιατρο οταν το πηγα. μου φαινεται οτι εχει κατι σαν θηλες μηπως τελικα ειναι θηλυκο? παντως την hill's puppy tην εχει ξεσκισει απο βδομαδα ξεκιναν και τα εμβολια.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σου παραθέτω μια απάντηση από την Xotikouli σε παρόμοιο ερώτημα!
Είναι εύκολο να καταλάβεις το φύλο του κουταβιού, ακόμα και όταν είναι νεογέννητο.

Δες εδώ και εδώ.
Δες τα link και πες μας αν είναι blanca ή blanco!!:);)