Καλησπέρα σας. Νέο μέλος

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Ειναι πλεον υποχρεωτικο απο το νομο η εμφυτευση του μικροτσιπ....

spyrosk

Member
2 Ιουνίου 2011
8
0
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας και τα ερωτήματα που βάλατε στο "τραπέζι".

Μίλησα με αρκετούς εκτροφείς και κτηνίατρους με εμπειρία στην συγκεκριμένη φυλή στην Ιταλία , σχετικά με την δυσπλασία αλλά και τα προβλήματα αρθρώσεων που παρουσιάζουν τα Cane Corso.
Ως συνήθως η πραγματικότητα ειναι κάπου στη μέση.
Τό κουτάβι χρειάζεται ειδική διατροφή και δίαιτα μεχρι τους 36 μήνες που σταματάει η αναπτυξη του με σκοπό τόν έλεγχο του βάρους του και την διατήρηση της σχέσης 0,710 gr ανά εκατοστό υψους . Η συγκεκριμένη αναλογία ειναι πολύ δύσκολο να την πετύχει κάποιος πριν αυτό το χρονικό διάστημα . Μεχρι τους 12 μήνες η βόλτα πρέπει να εξυπηρετεί μόνο τίς φυσιολογικές του ανάγκες ,και πίσω στό σπίτι . Μπαλάκια, τρέξιμο, σούζες κλπ τα ξεχνάμε για αυτό το χρονικό διάστημα. Οσον αφορά τις σκάλες μέχρι τους 12 μήνες πρέπει να τίς ανεβαίνει είτε αγκαλίτσα είτε με λουρί στόν ρυθμό που τίς ανεβαίνει ενας αγύμναστος ενήλικας . Μετα τους 12 μήνες πρέπει να εχει εκπαιδευτεί στόν ρυθμό ανάβασης της σκάλας. Tό συμπέρασμα από το ψάξιμο ειναι οτι 50% εξαρτάται από το ιστορικό τών γονέων και 50 % από το περιβάλλον που ζεί.

Σαν αποτέλεσμα τών παραπάνω δήλωσα ενδιαφέρον για την επόμενη γέννα . Το κουτάβι βάση της Ιταλικής νομοθεσίας για εξαγωγές πρέπει να παραμείνει με την μητέρα του για 3 μήνες και 20 ημέρες ώστε να προλάβει να κάνει και τα απαραίτητα εμβόλια αλλά και να μπορέσει ο εκτροφέας να κάνει καποια τεστ χαρακτήρα ώστε το κουτάβι να εχει χαρακτηριστικά που ταιριάζουν με την οικογένεια πού θα ζήσει .

Οπως εγραψε και το μέλος Lia26 φυσικά θα εχει τσιπ , φυσικά θα εχει τα αυτάκια του , και την περήφανη ουρά του .

Ελπίζω στό τελος Σεπτέμβρη να ανεβάσω φωτογραφίες.

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
το κύριο εμβόλιο που απαιτεί να παραμείνει παραπάνω γιατί πρέπει να έχει περάσει κάποιος χρόνος απ' την έγχυση του είναι της λύσσας.

Σίγουρα θα περιμένω με αγωνία να δω Cane με ουρά και αυτιά ;)

Φαντάζομαι η δική σας αγωνία είναι μεγαλύτερη :)

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Grifos δεν κανω πλακα.Υπαρχουν εκατονταδες δεσποζομενα σκυλια που δεν εχουν τσιπακι.Υπαρχει η φημη οτι εχουν παρουσιαστει εκατονταδες κρουσματα σε αλλες Ευρωπαικες χωρες οτι το τσιπακι εχει δημιουργησει καρκινωματα.Επισης σε καποια σκυλια εχει μετακινηθει σε αλλο σημειο.Δεν ξερω το 1ο αν ισχυει.Βεβαια δεν ειναι αυτος ο λογος που δεν τους βαζουν τσιπακι στην Ελλαδα αλλα απο αμελεια.Δυστυχως αυτα που τα αγοραζουν ηδη με τσιπακι δεν τα δηλωνουν.Lia το ξερω οτι ειναι υποχρεωτικο,αλλα μεχρι στιγμης κανεις δεν το ελεγχει.Καθημερινα διαβαζω για σκυλια που χαθηκαν και δεν ειχαν τσιπακι.
Προσωπικα ο σκυλος μου ειχε τσιπακι απ'οταν τον πηρα και τον εχω δηλωσει.Του φοραω και ταυτοτητα...

spyrosk

Member
2 Ιουνίου 2011
8
0
puppy_068..jpg
Τα αυτιά τους μου φαίνονται χαριτωμένα ακόμα και σε ενήλικα ζώα που εχω δεί. Ουτως ή αλλως δεν το επιτρέπουν και οι σοβαροί εκτροφείς στην Ιταλία , αφ ενός διότι κινδυνεύουν με φυλάκιση δύο ετών και αν κατάλαβα καλά 1.600 € πρόστιμο ανά περίπτωση ,αφ ετέρου διότι δεν μπορούν συμμετάσχουν σέ show .
Τό "αστείο" ειναι η ουρά τους . Η σχέση που εχει με το υπόλοιπο σώμα , θυμίζει την σχέση που εχει ο ελέφαντας με την δική του ουρά του. Ο εκτροφέας μου συνέστησε να την κόψω σύμφωνα με το πρότυπο FCI 343 [FONT=&quot]"The tail is docked at the fourth vertebra[/FONT]" δηλαδή στό 1/3 του φυσικού μεγέθους .

sad_sam

Active Member
8 Φεβρουαρίου 2011
31
5
Καλημερα και απο εμενα sryrosk. Εχω και εγω ενα αρσενικο cane corso 6 μηνων.
Και εχει και αυτια και ουρα.
Οποτε θα ηθελα να σε επηρεασω λιγο και να σου πω οτι τα cane corso με ουρα και αυτια ειναι ποιο ομορφα.
Αν googlareis λιγο θα βρεις φωτογραφιες, οταν μπορεσω θα ανεβασω και μια του δικου μου.
Εχω δει και τον πατερα του που ειναι ενα ενηλικο και πληρως ανεπτυγμενο σκυλι και η ουρα του ειναι μια
χαρα και συμμετρικη με το σωμα του.
Το ξερω οτι υπαρχει μαχη "κοβω ή δεν κοβω" αυτια, ουρα, οποτε δεν θα πω κατι αλλο η αποφαση ειναι δικη σου.

Καλως να τον δεχτεις.