Καλησπέρα σας. Νέο μέλος

spyrosk

Member
2 Ιουνίου 2011
8
0
Σκεφτόμαστε να αγοράσουμε Cane Corso Italiano.
Θα ήθελα την συμβουλή μελών που εχουν γνώση της φυλής .

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Γεια σου spyrosk!
Δωσε μας ορισμενες πληροφοριες για να μπορουμε να σε συμβουλευσουμε.
Οπως που θα μενει ο Κέιν Κόρσο;Γιατι επελεξες την συγκεκριμενη φυλη;Σκεφτεστε κι αλλες φυλες ή μονο κανε κορσο;Ποσο χρονων εισαι (αν επιτρεπεται); κ.α. Γενικα γιατι θελεις να παρεις σκυλο;Ειχες αλλα σκυλια στο παρελθον;
Ειμαι σιγουρος πως θα εχεις "googlαρει" και θα εχεις μαθει πληροφοριες για την φυλη.Αν οχι τσεκαρε αυτο: http://dogueworld.blogspot.com/2011/04/cane-corso_6529.html ή απλως ψαξε στο google για την φυλη.
Συγωνωμη για τον "βομβαρδισμο" ερωτησεων.Καλοπροαιρετος ειναι!

Καλως ηρθες στο (dog)forum μας!

Last edited:

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Καλησπέρα και καλως ήρθες!!

το μονο που έχω να σου πω είναι αφου θες ράτσα ΜΟΝΟ απο εκτροφείο μακριά απο πετ σοπ και απο ιδιώτες !!

spyrosk

Member
2 Ιουνίου 2011
8
0
Καλημέρα giannnis

Ευχαριστώ για τόν χρόνο σου και τίς ερωτήσεις . Να τα πάρουμε απο την αρχή :
1. Σκεφτόμαστε την πίσω βεράντα του διαμερίσματος που βλέπει στόν κήπο . Ειναι περίπου 25 τ.μ σκεπαστή και εχει περίπου άλλα 20 τ.μ σε μπαλκόνι. Τόν κήπο δεν τον σκεφτόμαστε γιατί θα ειναι μόνο του . Βεβαια υπάρχει ενα πρόβλημα με τίς σκάλες ,γιατί εαν οι πληροφορίες ειναι σωστές δεν πρέπει να τίς κατεβαίνει μεχρι να γίνει δύο χρονών , και σ' αυτή την ηλικία θα ειναι περίπου 45-50 κιλά . Αρχισα γυμναστήριο ....
2. Μας αρέσουν τα μεγαλόσωμα σκυλιά . Απο την βιβλιογραφία φαίνεται οτι ειναι ήρεμο, γενναίο, ισοροπημένο σκυλί, με επιλεκτική διοχέτευση ενέργειας, εχει ισχυρό χαρακρτήρα, και ειναι εξαιρετικά έξυπνο
3. Ναι ειχαμε και αλλες σκέψεις . Αλλά αυτά που επίσης μας αρέσουν φαίνεται να εχουν " υπερβολική" ενέργεια που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε...
4. Ηταν επιλογή μας τα τελευταία 25 χρόνια να μην προσθέσουμε νεο μέλος. Ομως ο μεγάλος μας γυιός, φοιτητής στην Κρήτη υιοθέτησε ενα ημίαιμο κουτάβι ( DNA....) απο την φιλοζωική Ηρακλείου και τους ειχαμε εδώ για περίπου σαράντα μέρες. Αυτό ήταν ... back in business... O μικρός γυιός ξετρελάθηκε, αρχισαν οι καθημερινές βόλτες στα βουνά, κλπ,κλπ...
5.Ετών 47
6.Το τελευταίο ήταν ενας Γερμανικός ποιμενικός , που "εφυγε" απο Kalazzar σε ηλικία 8 ετών , αφου το παλέψαμε για δύο χρόνια περίπου.

spyrosk

Member
2 Ιουνίου 2011
8
0
Ευχαριστώ

Εχουμε στην λίστα καποιους εκτροφείς από Ελλάδα και Ιταλία .

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Χαίρομαι να γνωρίζω νέα μέλη και δη μέλη που έχουν "δουλέψει" στο θέμα απόκτησης σκύλου...!!

Καλώς ήρθες...!! :)

Μία παρατήρηση... η βραδυνή παραμονή του στους χώρους που αναφέρεις σχετίζεται άμεσα με την προσβολή του σκύλου από Καλαζαρ... στο λέω για να μην (Θεός φυλάξει) έχετε τα ίδια.

Last edited:

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Αν και σας βρισκω πολυ ενημερωνενο, παραθετω μερικες ακομα φυλες που ισως πληρουν τις απαιτησεις σας: Boxer, bullmastiff, dogue de bordeaux και εφοσον στρεφεστε και στο αξωτερικο γιατι οχι και old english bulldog.Και το cane corso ειναι πολυ καλα επιλογη ομως!

Οντως αν μπορειτε (τεχνικα) να περιορισετε τις σκαλες θα ηταν καλυτερα.

Αυτο που εγω συμβουλευω οσους ενδιαφεροναται να αποκτησουν κουταβι ειναι:
πριν: την αποκτηση του κουταβιου να ειναι "καχυποτοι" στην επιλογη εκτροφεα
και μετα: την αποκτηση του, να διατηρουν αριστη σχεση με τον εκτροφεα που εμπιστευτηκαν και να ακολουθουν σταθερο προγραμμα στην ανατροφη του κουταβιου τους.
Αν και πιστευω πως θα το χειριστειτε πολυ καλα.

ααα μιας και το ανεφερε η chrysoula
Καλυτερα θα ηταν τα βραδια να κοιμαται μεσα στο σπιτι (σε μια μαξιαλαρα).

Last edited:

spyrosk

Member
2 Ιουνίου 2011
8
0
Σας ευχαριστώ ολους για τον χρόνο που διαθέσατε και τίς συμβουλές σας !!!

giannnis τεχνικά η μόνη λύση ειναι να κάνω εγώ το ασανσέρ και ... πεδίο δόξης λαμπρό...

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Με το καλο να αποκτησεις τον σκυλο σου φιλε μου.
Κανε το καλο και κανε γυμναστηρια και μην αφησεις τον σκυλο να ανεβοκατεβαινει σκαλια.
Θα σε ευγνωμονει αργοτερα για το κουβαλημα.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Χαίρομαι που γίνατε φιλόζωοι ξανά έστω και σε αυτή την ηλικία. Ελπίζω πάντως ο σκύλος να μη μείνει για όλη του τη ζωή σε ένα μπαλκόνι περιφραγμένο ή μη.

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
καλως ηρθες spyrosk!!!προφανως εχεις εμπειρια σε σκυλια αρα δεν πας στα τυφλα.Απλως επειδη εχω μεγαλο σκυλο(beauceron 42 κιλα 78 εκατοστα) θα σε συμβουλευα να εκπαιδευσεις και το παιδι σου και τον σκυλο σου για να αποφυγεις ατυχηματα.Μιλαω εκ πειρας.
Οσων αφορα την ρατσα απο την στιγμη που θελεις μεγαλο σκυλο εγω θα σου προτεινα να σκεφτεις και beauceron,great dane,kangal.Για τα Cane Corso Italiano δεν γνωριζω τιποτα.Και οπωσδηποτε μακρια απο πετ σοπς

spyrosk

Member
2 Ιουνίου 2011
8
0
Χαίρομαι που γίνατε φιλόζωοι ξανά έστω και σε αυτή την ηλικία. Ελπίζω πάντως ο σκύλος να μη μείνει για όλη του τη ζωή σε ένα μπαλκόνι περιφραγμένο ή μη.
Ευχαριστώ για το σχόλιο.

Δεν είμαι αρκετά σίγουρος εάν η "φιλοζωϊα" συνδέεται απαραίτητα με την συμβίωση με ένα ζώο, πολλές φορές ίσως να ισχύει το αντίθετο....

Όσον αφορά την βεράντα τι ακριβώς έχετε στο μυαλό σας?

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Ευχαριστώ για το σχόλιο.

Δεν είμαι αρκετά σίγουρος εάν η "φιλοζωϊα" συνδέεται απαραίτητα με την συμβίωση με ένα ζώο, πολλές φορές ίσως να ισχύει το αντίθετο....

Όσον αφορά την βεράντα τι ακριβώς έχετε στο μυαλό σας?
Ότι ο σκύλος πρέπει να είναι μέρος της αγέλης κι όχι αποκομμένος απ' αυτή, η οικογένεια-αγέλη του, είστε εσείς. Πρέπει να περνάει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί σας και να είναι μέλος της ζωής και της οικογενείας σας.

Πώς μπορεί κάποιος που δεν είναι φιλόζωος να συμβιώνει και να συναγελάζεται με ένα σκύλο; Θέλετε να μου το εξηγήσετε;

Τέλος, όταν μεγαλώσει, χαρά στο κουράγιο σας να τον ανεβοκατεβάζετε αγκαλιά. Εγώ ένα χαρτοφύλακα δεκαπέντε κιλά περίπου ανεβοκατεβάζω καθημερινά και πολλές φορές μουδιάζω και είτε μαζί με τα σκυλιά είτε ανεξάρτητα γυμνάζομαι αρκετά.

spyrosk

Member
2 Ιουνίου 2011
8
0
Ότι ο σκύλος πρέπει να είναι μέρος της αγέλης κι όχι αποκομμένος απ' αυτή, η οικογένεια-αγέλη του, είστε εσείς. Πρέπει να περνάει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί σας και να είναι μέλος της ζωής και της οικογενείας σας.

Πώς μπορεί κάποιος που δεν είναι φιλόζωος να συμβιώνει και να συναγελάζεται με ένα σκύλο; Θέλετε να μου το εξηγήσετε;

Τέλος, όταν μεγαλώσει, χαρά στο κουράγιο σας να τον ανεβοκατεβάζετε αγκαλιά. Εγώ ένα χαρτοφύλακα δεκαπέντε κιλά περίπου ανεβοκατεβάζω καθημερινά και πολλές φορές μουδιάζω και είτε μαζί με τα σκυλιά είτε ανεξάρτητα γυμνάζομαι αρκετά.
Οσον αφορά το πρώτο σκέλος κατάλαβα και συμφωνώ.

Οσον αφορά το δεύτερο σχόλιο σας περί
'φιλοζωίας" η δική μου παρατήρηση αφορούσε την πιθανότητητα κάποιος να είναι "φιλόζωος" και για αυτόν τον λόγο να επιλέγει την μη συμβίωση ,και οχι εαν καποιος δεν ειναι και παρ ολα αυτά συμβιώνει . Βεβαια και σ αυτό το ερώτημα εαν χρειάζεται να το παμε πιό κάτω,οι απαντήσεις υπάρχουν γύρω μας και ειναι θετικές. Σίγουρα μπορεί διότι ειναι θέμα γενικότερης κουλτούρας ,σεβασμού στη ζωή , αποδοχής και σεβασμού στην ανάγκη ενός συντρόφου να συμβιώνει με ενα ζώο ,και οχι αναγκαστικά "στράτευσης" γύρω από μιά ιδέα.

Τώρα οσον αφορά το τρίτο σκέλος η εντύπωση που εχω απο τα σχόλια τών αλλων μελών του forum ειναι οτι επιβεβαίωσαν την ανάγκη να μην χρησιμοποιεί τα σκαλία το ζώο μεχρι να μεγαλώσει δηλ 16-18 μηνών και οχι αφού μεγαλώσει δηλαδή στο διηνεκές. Σας ευχαριστώ πολύ θα το ψάξω περαιτέρω γιατί αλλάζει εντελώς η "εικόνα".

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
καλως ηρθες spyrosk!!!προφανως εχεις εμπειρια σε σκυλια αρα δεν πας στα τυφλα.Απλως επειδη εχω μεγαλο σκυλο(beauceron 42 κιλα 78 εκατοστα) θα σε συμβουλευα να εκπαιδευσεις και το παιδι σου και τον σκυλο σου για να αποφυγεις ατυχηματα.Μιλαω εκ πειρας.
Οσων αφορα την ρατσα απο την στιγμη που θελεις μεγαλο σκυλο εγω θα σου προτεινα να σκεφτεις και beauceron,great dane,kangal.Για τα Cane Corso Italiano δεν γνωριζω τιποτα.Και οπωσδηποτε μακρια απο πετ σοπς
Χμμμ, αν δεν υπάρχει ασανσέρ και ο φίλος spyrosk πρέπει να τα κουβαλάει μάλλον θα υπάρξει πρόβλημα με τόσο μεγάλο σκύλο... Με το beauceron ίίίσως όχι...

Καλώς όρισες κι από εμένα!

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
μηπως μια ραμπα ξυλινη θα ηταν καλη για να ανεβοκατεβαινει στο σκυλακι τα σκαλια και να γλυτωσει ο ανθρωπος το λουμπαγκο?:)

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Γεια σου spyrosk!
Δωσε μας ορισμενες πληροφοριες για να μπορουμε να σε συμβουλευσουμε.
Οπως που θα μενει ο Κέιν Κόρσο;Γιατι επελεξες την συγκεκριμενη φυλη;Σκεφτεστε κι αλλες φυλες ή μονο κανε κορσο;Ποσο χρονων εισαι (αν επιτρεπεται); κ.α. Γενικα γιατι θελεις να παρεις σκυλο;Ειχες αλλα σκυλια στο παρελθον;
Ειμαι σιγουρος πως θα εχεις "googlαρει" και θα εχεις μαθει πληροφοριες για την φυλη.Αν οχι τσεκαρε αυτο: http://dogueworld.blogspot.com/2011/04/cane-corso_6529.html ή απλως ψαξε στο google για την φυλη.
Συγωνωμη για τον "βομβαρδισμο" ερωτησεων.Καλοπροαιρετος ειναι!

Καλως ηρθες στο (dog)forum μας!
Παιδια γιατι το εκτροφειο γραφει οτι τα σκυλια δινονται με τσιπακι και κομμενη ουρα?Το 1ο ειναι καλο,αλλα δεν σου δινει την επιλογη γιατι μπορει καποιος να μην θελει να βαλει τσιπ.Αλλα η ουρα?Ειναι τοσο ασχημη σε 1 Cane Corso?Φανταζομαι οτι θα την κοβουν απο πολυ μικρο με ανωδυνο τροπο(banding).Ποσο θα ηθελα να ειχε ο σκυλος μου την περηφανη ουρα του που του την στερησαν.Αν δεν ηταν κομμενη δεν προκειται να την πειραζα με τιποτα.(((((