Καλά κάνετε...Και εγω για αυτό ξεκαθάρισα την θέση μου για να μην παρεξηγηθώ.Απο ενδειαφέρον ρωτάμε πρώτα απο όλα για το σκύλο και τα κουτάβια. Δεν ξέρουμε ποιος είσαι και τι κάνεις γι αυτό ρωτάμε για να σε μάθουμε
Καλά κάνετε...Και εγω για αυτό ξεκαθάρισα την θέση μου για να μην παρεξηγηθώ.Απο ενδειαφέρον ρωτάμε πρώτα απο όλα για το σκύλο και τα κουτάβια. Δεν ξέρουμε ποιος είσαι και τι κάνεις γι αυτό ρωτάμε για να σε μάθουμε
Το παληκαρι το συγκεκριμενο, ευτυχως τα εχει κανει οπως πρεπει και ειναι υπευθυνος γιατι διαφορετικα θα ακουγε πολλα απο αυτο το σαιτ.Το κακο ομως οπως βλεπουμε δεν ειναι (μονο) ο εκαστοτε ιδιοκτητης σκυλου που θελει να τον ζευγαρωσει αλλα πολυ παραπανω, σε αυτην την χωρα ο ιδιος της κυνολογικος ομιλος, που οπως βλεπουμε χωλαινει.Γιατί Ricos θα ακούσει πολλά;
Δηλώνει ότι εχει κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις, έχει φροντίσει να επιλέξει σοβαρά τον επιβήτορα, θα δηλώσει τα κουτάβια, θα έχουν pedigree....
Ενω τωρα, με την επιλεκτικη εκτροφη εχουμε εξαλειψει το φαινομενο της δυσπλασιας?? εεε? Δεν παρουσιαζονται σκυλια με δυσπλασια απο εκτροφεια θες να πεις? Και οταν παρουσιαζουν δυσπλασια τι τα κανουν? Δινουν λεφτα για αρθροπλαστικη????Δυστυχως δεν νομιζω!!!!Και μετά κι αυτά τα κουτάβια θα ζευγαρώσουν με άλλα εξίσου απροσδιόριστης προέλευσης σκυλιά και πάει λέγοντας...
Και τελικά ποιος νοιάζεται αν θα έχει δυσπλασία το κουτάβι...πλεον θα είναι φτηνά...δωσ' του μια, θα πάρουμε άλλο!Που να δώσουμε λεφτά για αρθροπλαστική....
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τον συλλογισμό μου!
Καλό είναι να νοιαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας, αλλά κι αυτά τα έρμα τα ζωντανά τι φταίνε;
Σαφώς και υπάρχουν περιπτώσεις δυσπλασίας ακόμη κι από γονείς ελεύθερους δυσπλασίας...Ενω τωρα, με την επιλεκτικη εκτροφη εχουμε εξαλειψει το φαινομενο της δυσπλασιας?? εεε? Δεν παρουσιαζονται σκυλια με δυσπλασια απο εκτροφεια θες να πεις? Και οταν παρουσιαζουν δυσπλασια τι τα κανουν? Δινουν λεφτα για αρθροπλαστικη????Δυστυχως δεν νομιζω!!!!
Εγω προσωπικα, αυτον θα τον διαφημιζα κιολας!!!Εγω θέλω να κ'άνω μία ερώτηση..
Θεωρειται καλός εκτροφέας ένας ιδιώτης ο οποίος :
1. Γνωρίζει πάρα πολλά για τη ράτσα την οποία έχει
2. Έχει μόνο ένα σκυλί θηλυκό
3. Το σκυλί έχει πολύ καλά αίματα, έχει καθαρές εξετάσεις υγείας και κληρονομικών παθήσεων, έχει περάσει ανάλογη εκπαιδευση.
4. Ζει μαζι με την οικογένεια και όχι σε κένελ , (όπως τα περισσότερα σκυλιά εκτροφείων)
5. Αποφασίζει να τη ζευγαρώσει έχοντας ψάξει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τον σωστο επιβήτορα.(με όποιο κόστος)
6. Έχει φροντίσει η σκύλα να γεννήσει με όλα τα απαραίτητα μέσα, (πχ.γεννήστρα με λάμπα,ιατρικη παρακολούθηση, σωστη διατροφη και βιταμίνες)
7. Τα κουτάβια θα δηλωθούν στον ΚΟΕ για να έχουν pedigree.
Αν λοιπόν, κάνει όλα τα παραπάνω...τον θεωρούμαι σωστο? Θα τον συστήναμε ?
Εγω πιστευω πως ναι.