Καλησπέρα και από μένα!!

tinkerbell

Member
13 Ιανουαρίου 2011
18
0
θεσσαλονικη
gunaikopagida.blogspot.com
γεια σας !! ειμαι 26 χρονων και ειμαι απο θεσσαλονικη!δυστιχως σκυλακι δεν εχω πλεον.... απεβιωσε σε ηλικια 16,5 τον προηγουμενο Μαιο.. :( πεθανε απο καρκινο και χαιρομαι που ξεκουραστικε γιατι στο τελος δεν ηταν το σκυλακι μου!! ηταν δεν γνωριζα δεν τις εκανα στειρωση κ ειχε πυομητρα και αν και χειρουργιθηκε μετα απο ενα χρονο εκανε μετασταση στο παγκρεας... Πφφ... δεν εγινα μελοσ γιαυτο ομως ασ παμε λιγο σε πιο ευχαριστα!! :) επειδη εχω μαθει μια ζωη να ζω με σκυλια σε ενα μηνα απο τωρα θα εχω στην αγκαλια μου ενα πανεμορφο λαμπραντορακι!! ( οεριμενω να γεννηθει!!) μια βασικη απορια μου ομως πυ δεν θυμαμαι λογο οτι εχουν περασει πολλα χρονια απο τοτε.... καταλαβενετε ειναι .. το ποτε να το παρω απο την μητερα αυτα! να σας δειξω το μωρακι μου που δεν υπαρχει πια? ηταν μια γλυκα!εδω ειναι βεβαια μετα το χειρουργιο! :)

Attachments

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Καλώς ήρθες! Όντως ξεκουράστηκε η ψυχούλα μετά από τέτοια ταλαιπωρία!

Το καινούριο κουταβίνι που περιμένεις? Από εκτροφέα που περιμένει γέννα? Ξέρει πόσο να το κρατήσει με τη μάνα του!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Αγαπητή tinkerbell,
θα σου πρότεινα να μην πάρεις κουτάβι από κάποιον γνωστό σου.

Διάβασε μερικά θέματα:
Γιατί δεν ζευγαρώνουμε τα σκυλιά μας
Θέλω κουτάβι ράτσας...αλλά
Πως διαλέγω εκτροφέα
Εμπειρίες από pet shops/BYB

Ο γνωστός σου έχει τις απαιτούμενες γνώσεις για να κάνει γέννα;

Τα κουτάβια πρέπει να μείνουν με την τοκετομάδα για περισσότερο από 2 μήνες.
Για τι φυλή μιλάμε;

tinkerbell

Member
13 Ιανουαρίου 2011
18
0
θεσσαλονικη
δεχομαι αυτο που μου λες και διαβασα τα αρθρα που μου συστησες αλλα μου δημιουργησες καινουργια απορια! δηλαδη οκ ολοι να παρνουμε απο εκτροφεις τα σκυλια μας και αυτοι που κανουν λαθη και τελικα ζευγαρονουν τα σκυλια τους μονοι εχουν δεν εχουν εμπειρια τι θα πρεπει να κανουν μετα με τα κουταβια πουθ α γεννηθουν? :confused: τι πρεπει να γινει αν οοολοι περνουμε απο τους εκτροφεις? λαμπραντορ θα ειναι το κουτα βι να σου απαντησω και στην ερωτηση σου! :)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Απάντησες ήδη στην ερώτησή σου. Εάν του το κάνεις εσύ πιο εύκολο να "ξεφορτωθεί" τα κουταβάκια θα το ξανακάνει το "λάθος"! Ο σωστός δρόμος είναι ναι από εκτροφέα! 'Η εναλλακτικά μπορείς να υιοθετήσεις ένα αδεσποτάκι!

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Μία φιλική συμβουλή θα σου δώσω: μην αποκτήσεις έτσι σκύλο,καλύτερα να πας απευθείας σε εκτροφέα που γνωρίζει καλύτερα την φυλή,τα σκυλιά του είναι υγειέστατα και τα ζευγάρωσε ευσυνείδητα κάτω απο σωστές προυποθέσεις και κανόνες!Άκουσέ μας!
Ναι το ξέρω ίσως τα χρήματα που θα σου ζητήσει ένας εκτροφέας να σου φανούν αρκετά έως και πάρα πολλά αλλά τα χρήματα που θα δαπανήσεις για κάποια ιατρικά θέματα που ίσως προκύψουν θα είναι πολύ περισσότερα συν την στεναχώρια!Και εμείς κάναμε λάθη αγοράζοντας κατα αυτό τον τρόπο κουτάβια,μακάρι να είχαμε διαβάσει νωρίτερα το φορουμ όπως σου δόθηκε εσένα η ευκαιρία!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Το τι θα γίνουν τα κουτάβια είναι ευθύνη αυτού που έκανε την γέννα! Αν δεν θέλει να τα κρατήσει ας μην την έκανε! Δίνοντάς τα εύκολα την επόμενη φορά που θα ξαναζευγαρώσει την σκύλα του... και δεν θα έχει που να τα δώσει τα βλέπω σε κανέναν κάδο σκουπιδιών!

radionuclide

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
660
11
Athens
δεχομαι αυτο που μου λες και διαβασα τα αρθρα που μου συστησες αλλα μου δημιουργησες καινουργια απορια! δηλαδη οκ ολοι να παρνουμε απο εκτροφεις τα σκυλια μας και αυτοι που κανουν λαθη και τελικα ζευγαρονουν τα σκυλια τους μονοι εχουν δεν εχουν εμπειρια τι θα πρεπει να κανουν μετα με τα κουταβια πουθ α γεννηθουν? :confused: τι πρεπει να γινει αν οοολοι περνουμε απο τους εκτροφεις? λαμπραντορ θα ειναι το κουτα βι να σου απαντησω και στην ερωτηση σου! :)
ΚΑλησπέρα και από εμένα. Αν νεράιδα μου όλοι αυτοί που κάνουν το λάθος και ζευγαρώνουν τα σκυλιά τους δεν βρήσκουν άτομα να τα δώσουν τότε θα σταματήσουν να κανουν το λάθος και κατά την άποψη μου είναι ο μόναδικός τρόπος για να επιτευχθεί αυτό.
Ειδικά εσύ που ακόμη δεν έχεις κάνει το λάθος μπορείς να κάνεις το σωστό!Αντ'αυτού αν δεν θέλεις από εκτροφέα για ρίξε και μια ματιά στα καταφύγια.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
tinkerbellΧαίρομαι που διάβασες τα θέματα που σου παρέθεσα.Αν ο καθένας μας αποκτήσει συνείδηση και καταλάβει πως αυτές οι περιττές γέννες από ακατάλληλους σκύλους αναπαραγωγής,
ευθύνονται για τον υπερπλυθησμό των αδέσποτων και κακοποιημένων ζώων,
τότε οι περισσότεροι θα αρνηθούν να αποκτήσουν σκύλο από "γνωστό" τους που ζευγάρωσε το σκυλί του,
τότε αυτοί οι "γνωστοί" μας θα γίνουν πιο υπεύθυνοι και πιο προσεκτικοί με τα σκυλιά τους.

Αυτά εν ολίγοις.

Εφόσον θέλεις λαμπραντόρ θα σου πρότεινα να ψάξεις εκτροφείς στην Ελλάδα (έχουμε και στο φόρουμ) έτσι ώστε να αποφύγεις όσο δυνατόν περισσότερο τις κληρονομικές παθήσεις.

Σκέψου ότι κάθε ανευθυνη γέννα πιθανώς να φέρει στον κόσμο κουτάβια με σοβαρά προβλήματα υγείας, που θα ταλαιπωρηθούν, όπως και οι οικογένειες που θα τα αγαπήσουν..:(

Ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα να διαβάσεις για τους εκτροφείς της πίσω πόρτας, (ή αλλιώς ΒΥΒ)
είναι αυτό

Last edited:

tinkerbell

Member
13 Ιανουαρίου 2011
18
0
θεσσαλονικη
Αγγελε συμφωνω μαζι σου τα χρηματα θα ειναι παρα πολλα δε ειναι και σιγουρο ομως οτι θα εχουν προβλημα οποτε βγαινουν λιγοτερα τα χρηματα κατευθειαν αυτο που θα πω εσας μπορει να σας σοκαρει αλλα ειναι περιστατικο που εχω ως εμπειρια ! το δικο μου σκυλι το προηγουμενο το χα παρει 40 ημερων και απο μια τετοια γεννα και οπως ειπα παραπανω το εκανα 16.5 χρονων χωρις κανενα θεμα υγειας ποτε ναι οκ δεν ηταν ρατσας αλλα δεν νομιζω να εχει καμια σημασια αυτο...επισης γνωστη μου εκανε το σκυλι τις 3 γεννες και τα σκυλια που εχει δωσει δεν εχουν παθει ποτε τιποτα! για τα περισσοτερα τουλαχιστον που γνωριζουμε οποτε για πιο λογο να αποθαρρυνουμε τον κοσμο να προμηθευετε σκυλια απο φιλου κτλ? αυτο εχει να κανει πιστευω και με το αν ξες να προσεχεις ενα σκουταβι και να το μεγλβσεις σωστα και οχι τοσο απο το που θα γεννηθει...
ΥΓ δεν γνωριζω απο γεννες

Last edited:

radionuclide

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
660
11
Athens
Αγγελε συμφωνω μαζι σου τα χρηματα θα ειναι παρα πολλα δε ειναι και σιγουρο ομως οτι θα εχουν προβλημα οποτε βγαινουν λιγοτερα τα χρηματα κατευθειαν αυτο που θα πω εσας μπορει να σας σοκαρει αλλα ειναι περιστατικο που εχω ως εμπειρια ! το δικο μου σκυλι το προηγουμενο το χα παρει 40 ημερων και απο μια τετοια γεννα και οπως ειπα παραπανω το εκανα 16.5 χρονων χωρις κανενα θεμα υγειας ποτε ναι οκ δεν ηταν ρατσας αλλα δεν νομιζω να εχει καμια σημασια αυτο...επισης γνωστη μου εκανε το σκυλι τις 3 γεννες και τα σκυλια που εχει δωσει δεν εχουν παθει ποτε τιποτα! για τα περισσοτερα τουλαχιστον που γνωριζουμε οποτε για πιο λογο να αποθαρρυνουμε τον κοσμο να προμηθευετε σκυλια απο φιλου κτλ? αυτο εχει να κανει πιστευω και με το αν ξες να προσεχεις ενα σκουταβι και να το μεγλβσεις σωστα και οχι τοσο απο το που θα γεννηθει...
Διάβασε λίγο το θέμα του George A. με τίτλο "εκτροφέα της πίσω αυλής"

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Μία φιλική συμβουλή θα σου δώσω: μην αποκτήσεις έτσι σκύλο,καλύτερα να πας απευθείας σε εκτροφέα που γνωρίζει καλύτερα την φυλή,τα σκυλιά του είναι υγειέστατα και τα ζευγάρωσε ευσυνείδητα κάτω απο σωστές προυποθέσεις και κανόνες!Άκουσέ μας!
Ναι το ξέρω ίσως τα χρήματα που θα σου ζητήσει ένας εκτροφέας να σου φανούν αρκετά έως και πάρα πολλά αλλά τα χρήματα που θα δαπανήσεις για κάποια ιατρικά θέματα που ίσως προκύψουν θα είναι πολύ περισσότερα συν την στεναχώρια!Και εμείς κάναμε λάθη αγοράζοντας κατα αυτό τον τρόπο κουτάβια,μακάρι να είχαμε διαβάσει νωρίτερα το φορουμ όπως σου δόθηκε εσένα η ευκαιρία!
Δηλαδή αν πάει σε εκτροφεα εγγυάσαι για αυτά που γράφεις;
Τι συγκινητικό αλήθεια,
"εμείς κάναμε λάθος μη το κάνεις και εσύ".....
Μη το πάρεις προσωπικά αλλά μου θυμίζεις
αυτούς που χτίζουν μέσα στο δάσος, χωρίς άδεια σε καταπατημένο οικόπεδο,
και μόλις πάει κάποιος γείτονας που εχει χτισει με άδεια,
να βάλει μια τεντα,
του κοτσάρουν μια καταγγελία στην πολεοδομία,
και ετσι νοιωθουν οτι,
εκαναν το καθηκον τους.

:)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
tinkerbell αν ο καθε φίλος μας κάνει τόσες γέννες τι θα απογίνουν όλα αυτά τα αδέσποτα;
Θα σου πω εγώ.
Δεν θα βρουν σπίτι γιατί κάποιος/κάποια που ήθελε σκύλο πήρε από έναν γνωστό και όχι από το καταφύγιο.
Το ρητό "Κομίζει γλαύκα εις Αθήνας" το θυμάσαι;

Αποδεδειγμένα κάποιος "γνωστός" μας δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις να κάνει γέννα, και σαφώς δεν γνωρίζει περί κληρονομικών ασθενειών κλπ.
Επίσης τα σκυλιά του κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι καθαρόαιμα και δεν έχουν χαρτιά,
οπότε δεν μπορούν να κριθούν σε εκθέσεις για το αν μορφολογικά είναι καλό δειγμα της φυλής και κατάλληλο αναπαραγωγής.

Αν ο σκύλος που θα πάρεις από τον γνωστό σου εμφανίσει δυσπλασία τι θα κάνεις;

@fotis 1960
Πιθανώς κάποιος που έχει πάρει σκύλο αμφιβόλου προελεύσεως και τον έχει πληρώσει,
έχει έναν σκύλο με χ ασθένεια, ή έχει μόνιμα ένα άγχος,
οπότε λογικό είναι να θέλει να βοηθήσει τους άλλους να αποφύγουν το λάθος του.

Last edited:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
ενω δηλαδη αν το παρω απο εκτροφεα δεν θα εχει πιθανοτητες να παθει?? η οτιδηποτε αλλο? αυτο θες να πεισ?
Με την επιλογή ενός ευσεινήδητου και σωστού εκτροφέα, θα ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες.
Όσο πιο πολύ το ψάξεις, τόσο θα μειωθούν τα ποσοστά ενός σκύλου με προβλήματα υγείας-χαρακτήρα-μορφολογίας.

Από την αλλη εγώ θα σε ρωτήσω γιατί επέλεξες τα λαμπραντόρ και αν γνωρίζεις τις απαιτήσεις τους.
Αν θέλεις απλά ένα σκύλο σύντροφο και δεν σε ενδιαφέρουν τα παραπάνω, τότε σώσε ένα αδέσποτο, είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις :)