Καλησπέρα και από εμάς

Georgepgr

Active Member
20 Μαρτίου 2010
37
0
Αλεξ/πολη
Καλησπέρα και από εμάς
Για σε όλους , είμαι ο Γιώργος κατάγομαι από Καβάλα και τα τελευταία χρόνια ζω στην Αλεξανδρούπολη .

Αυτό το μικρό πιράνχας (Rottweiler) είναι ο Μορφέας, τον πήρα από ελληνικό εκτροφείο 2 μηνών. Ζει μαζί μας τις τελευταίες 26 μέρες .(μέσα στο σπίτι και τώρα και για πάντα )
Πηρά το ρίσκο και πριν τελειώσουμε με τα εμβόλια τον ξεκίνησα βόλτες για κοινωνικοποίηση και τουαλέτα . έχουμε κάνει πολύ μεγάλη πρόοδος και στους 2 τομείς . Έχει γνωρίσει πολλά σκυλάκια και δεν φοβάται να παίξει με κανένα ανεξαρτήτου μεγέθους.
Είναι πολύ πρόθυμος στην εκπαίδευση, κάνουμε περίπου 3 πεντάλεπτα την μέρα κάθε μέρα και Ίδη εκτελεί το <κάτσε> και το <κάτω> με ή χωρίς μεζεδάκι.
Το κακό του είναι ότι έχει μεγάλη μανία με τα δαγκώματα. Έχει αρκετά θύματα και όσο πάει μεγαλώνει την λίστα του. Δυσκολεύομαι πολύ σε αυτό τον τομέα και για να σας προλάβω έχω διαβάσει όλο το φόρουμ και έχω δοκιμάσει τα πάντα. Μοναδικό που έχει αποτέλεσμα να τον παίζω μέχρι να κουραστεί κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο αλλά δεν πειράζει θα μεγαλώσει και θα σοβαρέψει.
[FONT=&quot]Κάλος σας βρήκαμε λοιπόν, αν θέλετε περισσότερες φωτογραφίες του Μορφέα έχει λινκ στην υπογραφή μου για το αλμπουμ του. [/FONT]

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Καλησπέρα και καλωσήρθατε εσύ και ο μικρούλης σου!!!!Πολύ όμορφος με έντονο βλέμμα...Για την βόλτα δεν ξέρω αν έκανες σωστά που πήρες το ρίσκο και τον έβγαλες πριν την ολοκλήρωση των εμβολίων αλλά από ότι ξέρω δεν κάνει να το βγάλεις βόλτα πριν. Και ο γιατρός του πιστεύω δεν θα σας επέτρεπε να το κάνετε αυτο.Τώρα για το δάγκωμα δεν ξέρω αν είναι στην ράτσα ή στο σκυλί,ο δικός μου ας πούμε από μωρό δεν έκανε ιδιαίτερα απότομα δαγκώματα.Viper...δεν μιλάς εσύ καλύτερα που το ζείς κάθε μέρα και κάθε λεπτό με την Greta??????Καλωσήρθες και πάλι και σίγουρα εδώ μέσα θα μάθεις διάφορα για τα σκυλιά.Καλές σκυλοκουβέντες λοιπόν!!!!

Georgepgr

Active Member
20 Μαρτίου 2010
37
0
Αλεξ/πολη
Ευχαριστώ και στους 2 για το καλωσόρισμα!

Για την βόλτα δεν ξέρω αν έκανες σωστά που πήρες το ρίσκο και τον έβγαλες πριν την ολοκλήρωση των εμβολίων αλλά από ότι ξέρω δεν κάνει να το βγάλεις βόλτα πριν. Και ο γιατρός του πιστεύω δεν θα σας επέτρεπε να το κάνετε αυτο.
[FONT=&quot]
Έχω ένα άγχος με την κοινωνικοποίηση γιαυτό πήρα και το ρίσκο. Και έχω δει πολύ μεγάλη διαφορά από την πρώτη μας βόλτα μέχρι και σήμερα. Εννοείτε προσέχω, δεν τον αφήνω με αδέσποτα και πάντα κοιτώ την όρεξη του τα κακά του και οτιδήποτε μπορεί να μου φάνει ύποπτο ώστε και κάτι να συμβεί να το προλάβω αμέσως[/FONT]

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλώς ήρθες!
Το θέμα εμβόλια vs κοινωνικοποίηση έχει συζητηθεί πολλές φορές...
Πολλοί το ρισκάρουν, αλλά προσωπικά με τόσα περιστατικά τύφου που ακούω τελευταία δεν θα το έκανα.
Ίσως η μέση λύση είναι βόλτες με το αυτοκίνητο και επισκέψεις σε σπίτια φίλων με εμβολιασμένα και κοινωνικά σκυλιά.

Να χαίρεσαι τον κούταβο! :)

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Καλως ηρθες μεγαλε και να χαιρεσαι το μπεμπη σου!!!
Σε οτι αφορα τα δαγκωματα εγω προσωπικα κανω το χαρακτηριστικο αουτσ και σταματαει σχετικα αμεσως.
.Viper...δεν μιλάς εσύ καλύτερα που το ζείς κάθε μέρα και κάθε λεπτό με την Greta??????!!!!
Αγαπη μ τι να πω κ εγω ο δολιος??? :p
Υποφερωωωωωωωω

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Καλως ηρθες! Πολυ ομορφος ο σκυλακος σου! :D
Οσο για τα δαγκωματα ειναι αναποφευκτη περιοδος με τα κουταβια, σε βασικες γραμμες οταν σε δαγκωσει κανε πως πονεσες πολυυυυ και σταματα το παιχνιδι, παρε του παιχνιδακια που θα επιτρεπεται να δαγκωνει :)

Georgepgr

Active Member
20 Μαρτίου 2010
37
0
Αλεξ/πολη
Ευχαριστώ Xotikouli !
Ναι είναι μεγάλο δίλλημα. Δεν είχα φίλους με σκυλάκια δυστυχώς , τώρα γνώρισα κόσμο που συναντάμε στο πάρκο που πάμε και παίζει ο μικρός

Georgepgr

Active Member
20 Μαρτίου 2010
37
0
Αλεξ/πολη
Ευχαριστώ Berna
Του έχω πολλά παιχνίδια για μασούλημα , και άλλα τόσα που τα έχω στην κατοχή μου και τα βγάζω μόνο όταν παίζουμε μαζί . όσο και να φωνάξω δεν τον νοιάζει τον μικρό και αν γυρίσω από την άλλη απλά θα με αρπάξει από πίσω και θα συνεχίσει. Απλά υπομονή με βλέπω να κάνω που θα πάει θα ωριμάσει !

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Viper μου, υποφέρεις αλλά σ'αρεσει!!!!Είναι και η Greta μια μουσίτσαααα.....με ένα βλέμμα της σε καταφέρνει!!!!

Georgepgr

Active Member
20 Μαρτίου 2010
37
0
Αλεξ/πολη
Ευχαριστώ Viper
[FONT=&quot]Δυστυχώς δεν σταματά με το αουτς, στην καλύτερη περίπτωση θα μειώσει λίγο την ένταση άλλα δεν θα αφήσει το πόδι μου από το στόμα του. Είναι τερατάκι ! και παιχνίδι να του δώσω θα το πάρει και μόλις κάνω ένα βήμα θα το αφήσει και πάλι πόδι [/FONT]

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Ευχαριστώ Viper
[FONT=&quot]Δυστυχώς δεν σταματά με το αουτς, στην καλύτερη περίπτωση θα μειώσει λίγο την ένταση άλλα δεν θα αφήσει το πόδι μου από το στόμα του. Είναι τερατάκι ! και παιχνίδι να του δώσω θα το πάρει και μόλις κάνω ένα βήμα θα το αφήσει και πάλι πόδι [/FONT]
Χμ ποιο δυνατο αουτσ κ τιμωρια. να αλλαζεις δωματιο κτλ οπως ειπε η berna. Υπομονη θα τα καταφερεις και μετα θα ειναι ολα τελεια

Viper μου, υποφέρεις αλλά σ'αρεσει!!!!Είναι και η Greta μια μουσίτσαααα.....με ένα βλέμμα της σε καταφέρνει!!!!
αυτο αν το σχολιασω τωρα απο dogforum θα γινουμε loveforum μικρη μουσιτσα!!!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Να υποθέσω ότι ούτε το να φεύγεις και να τον αφήνεις μόνο του όποτε "παρεκτρέπεται" απέδωσε;

Georgepgr

Active Member
20 Μαρτίου 2010
37
0
Αλεξ/πολη
[FONT=&quot]Όταν χάνει τελείως τον έλεγχο και τα δαγκώματα του με ματώνουν τον βγάζω για 2 λεπτά στο μπαλκόνι . μετά τον βάζω μέσα είναι αρνάκι για 2 λεπτά και σιγά σιγά πάλι τα ίδια. Αν του δώσω εντολή σταματά το δάγκωμα και εκτελεί , αλλά μόλις τελειώσει η εκτέλεση πάλι τα ίδια[/FONT]

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Αν δεν τα κάνεις τα χατίρια στην γυναίκα της ζωής σου (βλέπε Greta) σε ποιον θα τα κάνεις?Λίγο νάζι η Greta, λίγο χεράκι εσύ να σου δαγκώσει....έτσι είναι αυτά...αμοιβαία τα αισθήματα μωρό μου...(sorry για το off topic!)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
ΕΠιμονή κι υπομονή!

Εγώ θα ήμουν πιο αυστηρός!Αφήνοντάς τον να αφηνιάζει έχεις ήδη χάσει τον έλεγχο οπότε είναι ακόμα πιο δύσκολο να τον ηρεμήσεις!

Με το πρώτο δάγκωμα θα έφευγα, μετά από 1 λεπτό θα επέστρεφα!
Αν συνέχιζε, θα ξαναέφευγα και θα ξαναγύριζα μέχρι να μην δαγκώνει!
Για όση ώρα χρειαστεί!

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
[FONT=&quot]Όταν χάνει τελείως τον έλεγχο και τα δαγκώματα του με ματώνουν τον βγάζω για 2 λεπτά στο μπαλκόνι . μετά τον βάζω μέσα είναι αρνάκι για 2 λεπτά και σιγά σιγά πάλι τα ίδια. Αν του δώσω εντολή σταματά το δάγκωμα και εκτελεί , αλλά μόλις τελειώσει η εκτέλεση πάλι τα ίδια[/FONT]
Mαλιστα καπως ετσι ειναι και η δικια μ. Δν χαλαρωνει καθολου ? Καντο συχνα αυτο με τις τιμωριες. Επισης κανα κοκκαλο αυτα με το δερμα μεσα βοηθαει παντα. Οταν εκτελει την εντολη κ σε αφηνει τον επιβραβευεις ?
Παντως πρεπει να του το κοψεις σιγα σιγα αυτο. Σιγουρα δν θα το μαθει μεσα σε μια μερα. Θελει υπομονη..
Αν δεν τα κάνεις τα χατίρια στην γυναίκα της ζωής σου (βλέπε Greta) σε ποιον θα τα κάνεις?Λίγο νάζι η Greta, λίγο χεράκι εσύ να σου δαγκώσει....έτσι είναι αυτά...αμοιβαία τα αισθήματα μωρό μου...(sorry για το off topic!)
Απαιτω να της γινει βαν της tonini. τελειως οφ τοπικ. :p

Georgepgr

Active Member
20 Μαρτίου 2010
37
0
Αλεξ/πολη
[FONT=&quot]Εκτελεί πάντα όσα νεύρα και να έχει , μερικές φορές εκτελεί εντολές και γαυγίζει , άλλες όταν πάω να τον χαϊδέψω για επιβράβευση δεν με αφήνει , και άλλες μετά από εντολή μπορεί να ηρεμίσει κιόλας, δεν μπορώ να τον ψυχολογήσω πολύ καλά ακόμα.

[/FONT] Κόκκαλα με δέρμα και παπουτσάκια με δέρμα και γεμιστά κόκκαλα έχουμε πολλά, αλλά τα πόδια είναι μια μεγάλη λατρεία

Last edited:

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
[FONT=&quot][/FONT] Κόκκαλα με δέρμα και παπουτσάκια με δέρμα και γεμιστά κόκκαλα έχουμε πολλά, αλλά τα πόδια είναι μια μεγάλη λατρεία
Σε καταλαβαινω απολυτα!!! Κοιτα επειδη εχουν θεμα με τα δοντια τους τωρα ειναι λογικο να δαγκωνουν.
Αργοτερα θα το κοψουν αλλα πρεπει να μαθουν πως δν δαγκωνουμε αφεντικο με τπτ.
Ασε που ποναμε κιολας ωρες ωρες και αφηνει και σημαδια.
Μιλα με καποιον εκπαιδευτη να σε βοηθησει καλυτερα .

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Γιώργο καλώς ήρθες και να το χαίρεσαι το πιρανχάκι σου. Συμφωνώ με τον foibo. Κι εγώ θα ήμουν πιο αυστηρή και θα τον άφηνα συνεχώς στα κρύα του λουτρού μέχρι να το πάρει το μύνημα.