Καλημερα!! (τι θα πρέπει να ζητήσω από τον εκτροφεα?)

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Σήμερα διάβασα όλο το νήμα, το οποίο βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Πραγματικά τι έγινε, αποκτήθηκε ο σκύλος;

asli

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2008
557
1
48
Θεσ/νικη-Αγ.Τριαδα
aslihan.gr
Καλημέρα και καλώς ήρθες!!!!!:)
Το 2 και το 3 που σου λέει ο djdoctor για να είσαι σίγουρος, θα πάρεις και μια γνώμη ειδικού φυσικά (κτηνίατρου δηλαδή)
Δεν αρκεί να τα έχουνε μόνο, αφού εμείς μπόρει να μην ξέρουμε τι γράφουν ή τι δείχνουν (για ακτινογραφίες κτλ μιλάω);)
O κτηνίατρος τι δουλειά εχει με το 3?

djdoctor....
Ποιος εκτροφεας θα σου δωσει ολα αυτα τα "χαρτια" να τα πας στον ειδικό?
Με αυτο τον τροπο τον προσβάλλεις και αμφισβητείς ολη την προσπάθεια του.
Ουτε οι εφοριακοί δεν κάνουν τέτοιους ελέγχους .

Last edited:

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Ο κτηνίατρος δεν μπορεί να κρίνει τα "χαρτιά" του (3), δηλαδή pedigree των γονέων, τίτλους εργασίας ή μορφολογίας, κρίσεις εκθέσεων, κ.α.

Το πιθανότερο να μην ξέρει κιόλας...

Τις εξετάσεις, ακτινογραφίες, κλπ. σίγουρα μπορεί όμως.

Όταν λες "τον προσβάλλεις και αμφισβητείς ολη την προσπάθεια του" τι εννοείς;

Θα πρέπει να στηριχτώ στον λόγο του και στο ευχάριστο του χαρακτήρα του;

Όταν αγοράζεις αμάξι στηρίζεσε στα λόγια του πωλητή;...Αν του ζητάς τα χαρτιά για service, ΚΤΕΟ, κλπ. τον προσβάλλεις;

Αν ζητήσεις να το πας σε μηχανικό, τον θίγεις;

Εμένα, αν ήμουν εκτροφέας, θα με "έθιγε" να δώσω σκύλο μου σε άσχετο, που ήρθε ρώτησε μόνο την τιμή, εντυπωσιάστηκε από αυτά που του είπα και έφυγε χωρίς να ρωτήσει και να ψάξει τίποτα.

Για να σου δώσω να καταλάβεις, δεν θα χρειαζόταν καν να με ρωτήσει κάποιος για να του δώσω τα "χαρτιά".Θα είχα έτοιμους φακέλους με αντίγραφα των "χαρτιών" για τους υποψήφιους "πελάτες" μου (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί ο καλός εκτροφέας δεν ψάχνει πελάτες, αλλά συνεργάτες στο ιδανικότερο και καλούς ιδιοκτήτες στο χειρότερο) με φωτογραφίες και τις πρώτες συμβουλές.

Θα παρότρυνα τον υποψήφιο να ελέγξει αυτά που του έδωσα και να πάει και σε άλλους εκτροφείς πριν αποφασίσει.

Αυτός που ρωτά και ελέγχει ενδιαφέρετε για αυτό που θα πάρει...και εμένα με ενδιαφέρει να ενδιαφέρετε.

Last edited:

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
συγνωμη γιατι δεν καταλαβα , τις ακτινογραφιες να δωσει ? για να τις παει σε κτηνιατρο ?

εμενα και να μου ζητησουν ακτινες δεν εχω να τους δωσω αφου εσταλεισαν γερμανια σφραγιστηκαν ειχε κατατεθει το pedigree στο κοε και οταν το πηρα παλι πισω ηταν σφραγισμενο με το αποτελεσμα αυτο και βεβαια θα το δειξω στον υποψηφιο ιδιοκτητη και δεν θα ειναι λογια αλλα επισημο πιστοποιητικο

ολα τα επισημα χαρτια αποτελεσματων εξετασεων ειναι σφραγισμενα απο τους αναλογους ομιλους ποιος ειναι αυτος που θα τα αμφισβητησει ? ειτε ειναι τιτλοι μορφολογιας - εργασιας ειτε ειναι ιατρικες εξετασεις εκτος και αν δωθουν αντιγραφα να παει ο υποψηφιος στον κοε να ρωτησει αν ειναι εγκυρα και δεν ειναι μουφαδιαρικα αλλα οχι σε γιατρο απο που να ξερει ο γιατρος ? !!!!

και δεν ειναι λογια απο ευχαριστο χαρακτηρα αλλα επισημα πιστοποιητικα

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Παιδιά μη κολλάμε στα επιμέρους...

To θέμα είναι ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί και πρέπει να σου ζητήσει επίσημα χαρτιά που να στηρίζουν αυτά που του λες.

Όσα χαρτιά είναι κυνολογικού προσανατολισμού μπορεί να τα πάει σε ΚΟΕ ή άλλο όμιλο ή ακόμα και σε γνωστό του ή άλλο εκτροφέα, που να μπορεί να του τα εξηγήσει.

Όσα πάλι είναι κτηνιατρικού χαρακτήρα να τα πάει σε κτηνίατρο ή όποιον γνωρίζει να του τα εξηγήσει.

Βέβαια δεν θα πάρει τα πρωτότυπα, αλλά αντίγραφα και βέβαια αυτά τα "χαρτιά" δεν είναι κρυφά ή απόρρητα έγγραφα.

Δεν είναι πιο καλό να δίνουμε σκύλο σε έναν άνθρωπο που ψάχνει το θέμα και ενδιαφέρετε;

Ή μας αρέσει καλύτερα ο "Πόσο κάνει;" και τέλος;

Τέλος, εγώ λέω την γνώμη μου για το τι πρέπει να κάνει ο υποψήφιος αγοραστής.Αυτό θα έκανα και εγώ (και το έχω κάνει), αν προσβληθεί ή δεν του αρέσω βρε παιδί μου, του εκτροφέα, ας με απορρίψει.

Last edited:

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
δεν με καταλαβες

δεν μπορει να εχει ακτινες ο εκτροφεας γιατι απλουστατα οταν βγαινουν στελνονται μαζι με το pedigree για να σφραγιστουν και του επιστρεφετε πλεον μονο το pedigree με το αποτελεσμα σφραγισμενο για αυτο το λογο ο εκτροφεας δεν εχει ακτινες (το ξανα λεω) να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους και οχι να πηγαινει ο καθε ενας και να ζηταει ακτινες για να τις παει στον γιατρο του και να τις δει, αποπροσανατολιζετε ο ενδιαφερομενος ετσι οταν λεμε λαθος τα πραγματα ειναι σοβαρο ! δεν ειναι επιμερους θεμα αυτο !

βλεπει τα επισημα εγγραφα σφραγισμενα με το αποτελεσμα αν δεν ξερει να τα διαβασει-ειναι λογικο να μην γνωριζει ορολογιες τα περνει αντιγραφα και τα παει στο κοε για επεξηγησεις

ενοειται οτι ο εκτροφεας απο μονος του δεινει ολα αυτα !!!!

ποιος μιλησε για προσβολες ? ποιος μιλησε για χρηματα ? μην βαζουμε σαλτσες

ενοειται οτι ο εκτροφεας θελει για τα παιδια του ανθρωπους υπευθυνους !!!!

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Για προσβολές μίλησε ο asli.

Τις ακτινογραφίες ας τις βγάλουμε από τον διάλογο μας λοιπόν...Να μη ζητήσει ακτινογραφίες, αλλά το pedigree με το αποτέλεσμα σφραγισμένο ή όποιο άλλο επίσημο αποδεικτικό.

Τα εμβόλια παραμένουν εμβόλια, οι εξετάσεις αίματος για ότι άλλο, κλπ.

Μη ξεχνάτε πως εγώ δεν αναφέρομαι σε Ντόμπερμαν, Ροττβάϊλερ ή Γερμανικό Ποιμενικό μόνο.Υπάρχουν άλλες φυλές, που βασανίζονται από άλλα προβλήματα υγείας και απαιτούνται άλλες εξετάσεις.

Οπότε αναφέρω γενικά τι θα έπρεπε να κοιτάμε...

asli

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2008
557
1
48
Θεσ/νικη-Αγ.Τριαδα
aslihan.gr
Ο κτηνίατρος δεν μπορεί να κρίνει τα "χαρτιά" του (3), δηλαδή pedigree των γονέων, τίτλους εργασίας ή μορφολογίας, κρίσεις εκθέσεων, κ.α.

Το πιθανότερο να μην ξέρει κιόλας...

Τις εξετάσεις, ακτινογραφίες, κλπ. σίγουρα μπορεί όμως.

Όταν λες "τον προσβάλλεις και αμφισβητείς ολη την προσπάθεια του" τι εννοείς;

Θα πρέπει να στηριχτώ στον λόγο του και στο ευχάριστο του χαρακτήρα του;

Όταν αγοράζεις αμάξι στηρίζεσε στα λόγια του πωλητή;...Αν του ζητάς τα χαρτιά για service, ΚΤΕΟ, κλπ. τον προσβάλλεις;

Αν ζητήσεις να το πας σε μηχανικό, τον θίγεις;

Εμένα, αν ήμουν εκτροφέας, θα με "έθιγε" να δώσω σκύλο μου σε άσχετο, που ήρθε ρώτησε μόνο την τιμή, εντυπωσιάστηκε από αυτά που του είπα και έφυγε χωρίς να ρωτήσει και να ψάξει τίποτα.

Για να σου δώσω να καταλάβεις, δεν θα χρειαζόταν καν να με ρωτήσει κάποιος για να του δώσω τα "χαρτιά".Θα είχα έτοιμους φακέλους με αντίγραφα των "χαρτιών" για τους υποψήφιους "πελάτες" μου (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί ο καλός εκτροφέας δεν ψάχνει πελάτες, αλλά συνεργάτες στο ιδανικότερο και καλούς ιδιοκτήτες στο χειρότερο) με φωτογραφίες και τις πρώτες συμβουλές.

Θα παρότρυνα τον υποψήφιο να ελέγξει αυτά που του έδωσα και να πάει και σε άλλους εκτροφείς πριν αποφασίσει.

Αυτός που ρωτά και ελέγχει ενδιαφέρετε για αυτό που θα πάρει...και εμένα με ενδιαφέρει να ενδιαφέρετε.
Αλλο το αυτοκίνητο και αλλο ο σκυλος(ζωο).

Οταν πηγενεις σε ενα εκτροφεα και του ζητας ολα αυτα τα χαρτια για να τα δει και καλα καποιος ειδικος δεν το προσβαλεις ?Σαν να του λες "δεν σε πιστευω εσενα δωσε να τα δει και καποιος αλλος ,εσυ πας να με κοροϊδέψεις ".
Το σωστο ειναι αυτο που λες να "γυρίσει" 2-3 εκτροφεις και οσο μπορεί να κρίνει .

Οσο για το "ποσο κανει" τα εχουμε πει χιλιες φορες εδω κ αλλου ,οτι σκετη αυτη η ερωτηση δεν ειναι ωραια, χτυπά άσχημα .

Και ξερεις ποια ειναι η ειρωνεία της τύχης ,να παρεις σκυλάκι απο εκτροφεα με δεκα κούτες χαρτιά και να εχει πρόβλημα τοτε τι κανεις :D?

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
ο εκτροφεας οφειλει να λειτουργει με υπευθυνοτητα ομως δεν ειναι θεος εχει ανθρωπινη υποσταση

σε περιπτωση που παρουσιαστει γεννετικο προβλημα υγειας σε κουταβι ειναι υποχρεωμενος να τηρησει τα απο την αρχη συμφωνηθεντα με τον αγοραστη
καθε εκτροφεας συζητα με τον υποψηφιο ιδιοκτητη τα γεννετικα προβληματα της φυλης που εκτρεφει , αφου του παρουσιασει τα αποδεικτητα εγγραφα των γεννητορων οτι ειναι καταλληλοι για αναπαραγωγη θα πρεπει να του πει οτι στην περιπτωση που παρο ολα αυτα παρουσιαστει προβλημα τι ακριβως θα γινει και πως θα αντιμετωπιστει

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εγώ πάλι πιστεύω ότι η αγορά κουταβιού από εκτροφείο είναι και θέμα εμπιστοσύνης. Αν δεν το εμπιστεύεσαι διαλέγεις άλλο.

Φυσιολογικά έχεις κάνει κάποια έρευνα πριν καταλήξεις στον οποιοδήποτε εκτροφεα, παρακολουθεις τις γεννάς του, τα αποτελέσματα σε εκθέσεις, ... πιθανόν να έχεις μιλήσει με ιδιοκτήτες σκύλων από το συγκεκριμένο εκτροφείο. Προσωπικά θα με ενδιέφερε περισσότερο να μάθω αν εχει ξανακανει γεννα με τον συγκεκριμένο συνδυασμό και με τι αποτελέσματα, γιατί διάλεξε αυτόν τον επιβήτορα για την θυληκια του, παρά να αμφισβητήσω τα χαρτιά και τις εξετάσεις που έχει κάνει.

asli

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2008
557
1
48
Θεσ/νικη-Αγ.Τριαδα
aslihan.gr
.
Αν το βλέπεις ετσι τοτε μη ζητάς λεφτά, δωστα με ορούς σε συνιδιοκτησία.

Krina συμφωνώ με σενα, αλλα το να αναλύσω στον "πελάτη" γιατι χρησιμοποίησα τον τάδε επιβήτορα δεν νομιζω.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
αυτο ελειπε να αναλυσουν οι εκτροφεις την επιλογη του επιβητορα ! γιατι μαζι με τους υποψηφιους ιδιοκτητες τον πληρωσανε η' μαζι τους τραβηξαμε τα ξενυχτια ?

απλα ειπαμε κανουν το καλυτερο που πιστευουν για την φυλη ,αλλα παιδια λιγακι ηρεμια γιατι το μονο που ακουω ειναι συνεχως αρνητικα σχολια απο τη μια οι καλοι υποψηφιοι ιδιοκτητες και απο την αλλη οι ανευθυνοι φιλοχρηματοι εκτροφεις αμαν πια εχουν ειπωθει δεκαδες φορες

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Άντε και οι αμερικανιές της ημέρας: εδώ ο AKC δέχεται τα χαρτιά και επιπλέον σε ορισμένες περιπτώσεις τα ελέγχει. Οι καλοί και σοβαροί εκτροφείς καταθέτουν τα DNA των σκύλων τους και το ίδιο κάνουν και πολλοί ιδιοκτήτες. Έτσι ο κυνολογικός όμιλος έχει μαζέψει τα DNA από περισσότερους από 100.000 σκύλους. Με 40 δολλάρια ελέγχεται το pedigree και μάλιστα μερικοί προσπαθούν να αποκτήσουν pedigree (στο περίπου φαντάζομαι) όταν καταχωρούν τα αδέσποτα που υιοθέτησαν. Δεν έχω ιδέα τι γίνεται με εκθέσεις και έτσι σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά πάντως τα χαρτιά, όταν πρέπει να γνωρίζουν αν είναι σωστά, τα ελέγχουν με αυτό τον τρόπο. Έχω την εντύπωση ότι τη βάση δεδομένων αυτή την χρησιμοποιεί και η κυβέρνηση όταν χρηματοδοτεί μελέτες, νομίζω και η Ακαδημία, αλλά δεν είμαι σίγουρη για το τελευταίο.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
αυτο ελειπε να αναλυσουν οι εκτροφεις την επιλογη του επιβητορα ! γιατι μαζι με τους υποψηφιους ιδιοκτητες τον πληρωσανε η' μαζι τους τραβηξαμε τα ξενυχτια ?
ποια ξενυχτια?
και τι σχεση εχει το αν τον πληρωσανε μαζι? τα μυστικα του ..επαγγελματος σας ζητησε ο υποψηφιος ιδιοκτητης?
μια πιο "ωριμη" συμπεριφορα δειχνει το να θελει να συζητησει μαζι σας για την επιλογη που κανατε.
αυτο μου θυμισε τωρα..σαν να θελω να ανοιξω τοσταδικο διπλα στο δικο σου και να μην θες (και με το δικιο σου) να μου μαθεις τις.."ακρες".

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
αυτο μου θυμισε τωρα..σαν να θελω να ανοιξω τοσταδικο διπλα στο δικο σου και να μην θες (και με το δικιο σου) να μου μαθεις τις.."ακρες
το ακυρο !!!!!!!!

τον υποψηφιο ιδιοκτητη δεν τον ενδιαφερει το εκτροφικο δικο μου πλανο και τα δικα μου ονειρα εκτροφικης αξιας ετσι ωστε να του εξηγησω την επιλογη του επιβητορα μου , τον ενδιαφερει να παρει ενα σωστο κουταβι μεσα στα προτυπα της φυλης και αυτο και θα παρει

τα μυστικα του ..επαγγελματος σας ζητησε ο υποψηφιος ιδιοκτητης
ποιος σου ειπε οτι η εκτροφη ειναι επαγγελμα ? ειναι αγαπη και μονο αγαπη για την φυλη που εκτρεφει

ποια ξενυχτια?
θα πρεπει να σε καλεσει καποιος απο εμας για να ζησεις την προετοιμασια το ζευγαρωμα την εγκυμοσυνη τη γεννα και μετα το μεγαλωμα των μικρων και τελος τον απογαλακτισμο και την αποκατασταση της μανας , για να μην ξαναμιλησεις με ειρωνια

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Εγώ δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο και βέβαια δεκτόν να υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις.

Θα ήθελα μόνο να ρωτήσω τους εκτροφείς της κουβέντας, σας έχει τύχει ποτέ υποψήφιος πελάτης σαν αυτόν που περιγράφω;

Που να ρωτά τόσες λεπτομέρειες και να ζητά επίσημα αποδεικτικά, κλπ...και αν ναί, πως αντιδράσατε;

(Δε ρωτάω αν σας έχει τύχει ο "Πόσο κάνει;" γιατί είμαι σίγουρος!)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com

απλα ειπαμε κανουν το καλυτερο που πιστευουν για την φυλη
Δεν καταλαβαίνω γιατί σε ενοχλεί αυτή η ερώτηση. Σίγουρα δεν θα απασχολεί όλους τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες αλλά αν εμένα με ενδιαφέρει γιατί να μην μου εξηγήσεις :confused:

Ούτως η άλλως θα πρέπει να υπάρξει κάποιος διάλογος, δεν μπορεί να περιμένεις ότι ο ενδιαφερόμενος θα αναγνωρίσει ότι κάνεις το καλύτερο για την φυλή, χωρίς επιχειρήματα. Ποιες θεωρείς εσύ σωστές ερωτήσεις;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Εφόσον το DNA δεν αποτελεί επιλογή, θα συμβούλευα δυο τρόπους αντιμετώπισης. Ο πρώτος είναι να αστειευτείτε ότι όχι, στην πραγματικότητα γονείς του κουταβιού είναι ο ίδιος ο εκτροφέας και ένας σκύλος αλλά το κρατάτε μυστικό (αφού έχετε υποτίθεται δυο σκύλους που ζευγαρώνουν, ποιοι δηλαδή θα μπορεί να είναι οι γονείς?!). Μετά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τη μέθοδο "take away close", δηλαδή του λέτε ότι αφού έχει τόσα ερωτήματα και τον βασανίζουν καθαρά, εσείς επιθυμείτε μόνον την προσωπική του ευτυχία και ηρεμία, οπότε μπορεί να βρει αλλού κουτάβι. Φυσικά όπου και να πάει θα γκρινιάζει για τα ίδια διότι ποιος άλλος εκτροφέας μπορεί να του δώσει τις εγγυήσεις που ζητά?

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
δεν με ενοχλει τιποτα και απανταω σε ολα

ομως ο καθε ενας εκτροφεας εχει πλανα εκτροφικης αξιας που βεβαια δεν μπορει να αναλυσει σε καθε υποψηφιο αγοραστη

για πια μυστικα μιλατε ?

εδω κανουμε αναγγελιες για τα ζευγαρωματα και τις γεννες

πατε καλα ? γιατι μαζευεστε σαν τα κορακια να σκισετε τις σαρκες των εκτροφεων ? εχετε καταλαβει οτι ολοι εχουμε τον ιδιο στοχο-σκοπο ? σωστα ισοροποιμενα σκυλια ?

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
εχει ερθει ποτε καποιος απο εσας σε εμενα η' σε αλλον εκτροφεα και δεν ειδε επισημα εγγραφα καταλληλοτητας γεννητορων ?

ρωτησε ποτε κανεις απο εσας καποιον απο εμας και δεν πηρε σαφη απαντηση ? ζητησε βοηθεια και δεν την ειχε ? πηρε κουταβι που δεν αντιπροσωπευε τα στανταρ της φυλης? ειχε αυτο το κουταβι γεννετικα προβληματα και ο εκτροφεας εκανε την παλαβη ? εαν εγινε κατι τετοιο γιατι δεν το καταγγειλατε ? αν δεν εγινε κατι τετοιο τοτε για πια πραγματα μιλατε ? η' το παμε σαν το γριλο ?