Καλημερα σε ολους....

ster

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2010
59
0
ΘΡΑΚ/ΝΕΣ
..ειναι Γερμανικος Ποιμενικος Εργασιας ...
Λιγα λογια για μενα: Ειμαι μαραθωνοδρομος και πεζοπορος στα βουνα της Ελλαδος. Περναω πολλες ωρες στη φυση και ο σκυλος θα ειναι παντα μαζι μου.
Καλημέρα! Αν θες γράφεις για ποιους λόγους διάλεξες Γερμ.Ποιμενικό (εκτός βέβαια από το ότι το γουστάρεις εμφανισιακά) και όχι κάποια άλλη φυλή με μεγάλη ενέργεια; πχ Ντόπερμαν που είχες πριν, ή ας πούμε ένα Λαμπραντόρ, το οποίο επίσης θα μπορεί να ακολουθεί στις δραστηριότητες που ασχολείσαι

Ρωτάω ως υποψήφιος κάτοχος σκύλου με παρόμοιες ασχολίες με σενα. Η βασική διαφορά είναι ότι δεν είχα ποτέ σκύλο..

dongarido

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2010
43
0
Πειραιας
Kαλημερα παιδια...
Sofos_vet στο μυαλο μου εισαι. Αυτο ειναι κατι που θα το συζηταγα με τους εκτροφεις στη Γερμανια. Η επιλογη του φυλου δηλαδη. Ειναι κατι που με απασχολει. Εχω σκοπο να τους πω ακριβως ποιες ειναι οι δραστηριοτητες μου και να με συμβουλεψουν. Εγω προσωπικα εχω μια κληση στο αρσενικο , χωρις ομως να εχω παρωπιδες στην προτιμηση αυτη.
Ευχαριστω που μου το επισημανες.:)

κostas larisa βλεπω οτι ειδες το βιντεακι. Ειχα μιλησει με τον τυπο στο τηλεφωνο και εκεινος πε παρεπεμψε να δω στο site του το βιντεο. Εμεινα αφωνος!!!!! Πραγματικα οταν εχει καποιος στο μυαλο του οτι θα ηθελε να ειναι εκπαιδευμενος ο σκυλος του πιστευω οτι αυτη ειναι η εικονα!!!!!:)

Το εκτροφειο απο το οποιο θα παρω το σκυλο εχει φτιαξει τωρα τελευταια και σκυλοτοπο (οπως παιδοτοπο) για τα μικρα κουταβια. Ενα χωρο οπου εχει διαφορα παιχνιδια , αλλα και μορφολογια εδαφους , μικρα επικληνομενα σαμαρακια, μερη σαν τουνελ που περνανε απο μεσα!!!!! Μια πολυ εξυπνη και επαγγελματικη δουλεια , που εχει σαν σκοπο την καλυτερη κοινωνικοποιηση των κουταβιων , οσον αφορα παντα τα διαφορετικης φυσης περιβαντολογικα μερη που μπορει να συναντησουν τα κουταβια αργοτερα.:):)

dongarido

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2010
43
0
Πειραιας
Καλημερα Ster...
H ιστορια εχει ως εξης.
Το Ντομπερμαν το βρηκα στο δρομο οταν ημουν 14 χρονων. Ηταν 6 μηνων και ειχε τσιμπουροκολαρο. Περπαταγα στο δρομο , γυρναγα σπιτι μου και ειχα σουβλακια. Το ενα ετρωγα , το αλλο το κραταγα. Ξαφνικα ηρθε απο πισω μου το ντομπερμαν και μου αρπαξε το σουβλακι...χαχαχαχαχα. Εγω τα χασα για μια στιγμη, αλλα μετα εκατσε μπροστα μου και με κοιταζε. Φανερα πεινασμενο οπως ηταν του εδωσα και το αλλο. Το χαιρετησα και εκανα να φυγω. Αυτο με πηρε απο πισω μεχρι το σπιτι. Τελος παντων μη σε ζαλιζω με την ιστορια μου, το ειπα στους γονεις μου , στην αδερφη μου, το πηραμε στο σπιτι , τηλεφωνησαμε στην προστασιας ζωων και μας ειπαν , αν δεν το ζητησει κανεις μεσα σ ενα μηνα μπορειτε να το κρατησετε. Και ετσι περασαν 14 χρονια. Οπως καταλαβαινεις δεν ηταν επιλογη μας , αλλα βεβαια δεν το μετανιωσαμε ποτε.
Για να ερθω στο σημερα....
Πριν 2 χρονια μου εδωσαν απο φιλοζωικη να κρατησω εναν Γερμανικο Ποιμενικο που ειχε χαθει.Ηταν 2,5 χρονων περιπου και τον κρατησα 2 μηνες. Η σχεση που δημιουργηθηκε αναμεσα μας, ηταν μοναδικη. Να φανταστεις οταν με πηραν τηλεφωνο απο τη φιλοζωικη οτι βρεθηκε ο ιδιοκτητης, επαιξα ενα ασχημο παιχνιδι στον ιδιοκτητη λεγοντας του οτι εχασα το σκυλο γιατι ηταν πολυ νευρικος και καταθληπτικος. Πραγματικα ηθελα να συναντησω απο κοντα και να δω τι ρολο βαραγε ο ιδιοκτητης του. Πραγματικα στο ραντεβου μας ειδα οτι ηταν ενα πολυ καλο ατομο και οτι εντελως τυχαια το ειχε χασει. Η μητερα του μια κυρια Ιρλανδικης καταγωγης εκλαιγε συνεχεια και μου εταζε 2000 ευρω να της τον δωσω αν τον ειχα. Χωρισαμε απο τη συναντηση, πεπισμενοι εκεινοι οτι δεν ειχα το σκυλο. Πηγα σπιτι και τους πηρα τηλεφωνω να ερθουν να παρουν το σκυλο απο το σπιτι μου εξηγοντας τους γιατι επαιξα αυτο το σκληρο θεατρο. Οταν ηρθαν σπιτι και ειδαν ποσο καλα ηταν ο σκυλος, αλλα και ποσο δεμενη ειχε γινει η σχεση μας τρελαθηκαν. Αρκει να πω οτι οσο ηταν παροντες τα αφεντικα του , ο σκυλος δεν εφυγε ΠΟΤΕ απο διπλα μου.
Η επιλογη λοιπον της φυλης του σκυλου ,βγηκε γιατι ενιωσα οτι ειναι ιδια με την ιδιοσυγκρασια τη δικη μου. Τα χαρακτηριστικα τους ταιριαζουν απολυτα με μενα....:)

mariakapa

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2009
167
0
Aθηνα
και εμενα τα πηραν!!!! Ωραια αφηγηση και χαιρομαι πολυ που εισαι κοντα μας!!!Με το καλο να δεχτεις το φιλαρακι σου.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εμενα φιλε dongarido με μερκλωσες τοσο πολυ με το εκτροφειο, που αν δεν ειχα ηδη δυο σκυλια, θα σου ζητουσα να ερθω μαζι σου να παρω κι εγω ενα κουταβι :):D

dongarido

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2010
43
0
Πειραιας
Καλημερα φιλε harryf3....
To σημαντικοτερο ολων ειναι οτι εχει γινει η επαφη με Γερμανια, υπαρχουν οι ακρες , οχι μονο με το συγκεκριμενο , αλλα και με αλλα 40. Μπορει τωρα να μην μπορεις αλλα στο μελλον , ειτε εσυ , ειτε καποιος δικος σου ανθρωπος. Εγω σιγουρα θα κρατησω επαφες με το συγκεκριμενο εκτροφειο, γιατι σκεφτομαι οταν θα φτασει σε ηλικια αναπαραγωγης να τον στειλω εκει , μιας και το γενεαλογικο δεντρο του ειναι πολυ καλο και ειναι κριμα να χαθει....οποτε εδω θα ειμαστε και θα τα λεμε. Ετσι κι αλλιως θα ανεβασω φωτο οταν θα παω και απο τα κουταβια , αλλα και απο το εκτροφειο γενικοτερα.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Καλώς όρισες dongarido κ με το καλό να πας Γερμανία να διαλέξεις το μικρό σου.

Αισθάνομαι μεγάλη ευτυχία όταν διαβάζω ποστ συνειδητοποιημένων ιδιοκτητών κατοικιδίων κ εύγε σου.

Περιττό να σου γράψω ότι εάν δεν είχα τη λώρα (tervuren) ο γκριζωπός ΓΠ ήταν η 2η επιθυμία μου (σε κοριτσάκι όμως, γιατί έχουμε κ αδυναμία σε αυτά) :D.

Εύχομαι στο μέλλον να αποκτήσω έναν.

Θα σε παρακαλούσα να μας παραθέσεις πολλλλλλές φωτο από το μικρό, όταν τον παραλάβεις!! :) [κούκλος ο πατέρας του...] ;)

dongarido

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2010
43
0
Πειραιας
Natassa καλησπερα....
Απο τη μια χαιρομαι για τα καλα σου λογια και απο την αλλη θλιβομαι. Δεν θα σχολιασω γιατι χαιρομαι , αλλα γιατι θλιβομαι. Σημερα στη ζωη μας το αυτονοητο εχει καταντησει δακτυλοδεικτουμενο. Ειναι αυτονοητο οτι ενας ιδιοκτητης κατοικιδιου πρεπει να ειναι συνειδητοποιημενος. Ειναι αυτονοητο οτι αυτος που αποφασιζει να εχει καποιο κατοικιδιο , πρεπει να ειναι υπευθυνος γι αυτο μεχρι να του κλεισει τα ματια. Το δυστυχημα ομως , ειναι , οτι αυτο ειναι προβλημα της κοινωνιας που ζουμε. Κατα το ρητο, το παιδι σου και το σκυλι σου οπως το μαθεις, βλεπουμε σημερα αντρογυνα και γενικα γονεις , π.χ οταν ερχεται η Κυριακη το πρωι , να σαπιζουν στα κρεβατια και στους καναπεδες και ν αφηνουν ερμαια τα παιδια τους στις οθονες της tv , μ οτι αυτο συνεπαγεται, αλλα και στους υπολογιστες , δινοντας τους μηδενικη σημασια. Και οταν ερχονται τα χρονια να θερισουν αναρωτιουνται γιατι τους βρηκε το κακο και εμπλεξαν τα παιδια τους σε ναρκωτικα ή γιατι εγιναν κακοποιοι και ολα αυτα που ζουμε στην καθημερινοτητα μας.
Κατα τον ιδιο τροπο αναρωτιουνται γιατι τα σκυλια τους γινονται επιθετικα, νευρικα, γαυγιζουν και ενοχλουν και πολλα αλλα. Η ιδια η φυση της ζωης μας μοιραζει δικαιωματα και υποχρεωσεις. Εγω απ τη μερια μου εχω αποφασισει να δηλωνω ΠΑΡΩΝ και στα με και στα δε.....Ειναι σταση ζωης!!!!
Σιγουρα τα αποτελεσματα ειναι αυτα που σε κρινουν, εγω ομως στεκομαι και στην προσπαθεια.
Προσπαθησε να εισαι καλος γονιος , προσπαθησε να εισαι καλος ιδιοκτητης σκυλου κι ας αποτυχεις!!!!!!:):):)

dongarido

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2010
43
0
Πειραιας
Natassa....
Οπως ειπα και στον harryf3 , αν στο μελλον ενδιαφερθεις ή καποιος αλλος δικος σου να παρει τετοιο σκυλο απο τη Γερμανια ευχαριστως οτι πληροφορια εχω να στη δωσω!!!!:):)

dongarido

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2010
43
0
Πειραιας
Καλησπερα παιδια....θα με βοηθησετε στο ονομα????? Ψαχνω κατι που να του ταιριαζει αλλα μην ειναι και "πολυφορεμενο" που λενε. Εχω κατι στο μυαλο μου , αλλα θελω τη γνωμη σας πρωτα....:):):p:)
Ευχαριστω εκ των προτερων...

dongarido

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2010
43
0
Πειραιας
Καλημερα ster,
Δυστυχως δεν υπαρχουν στην Ελλαδα εκτροφεια με τετοιους σκυλους , το γνωριζω καλα γιατι εψαξα πολυ, ενω αντιθετα στη Γερμανια τα βρισκεις σαν τα μανιταρια. Ενδεικτικα σου στελνω και καποια αλλα Γερμανικα εκτροφεια να ριξεις μια ματια. Ομολογουμενος αν δει καποιος αυτα τα σκυλια δεν θα κοιταξει καπου αλλου.
http://www.vomnauheimereck.de/
http://www.vom-altenfeldsdeich.de
http://www.zwinger-vom-grenzlager.de/
http://www.vom-pendel-bach.de/
http://www.schaeferhund-welpen.de/ritterland/index.htm

Σου στελνω και ενα βιντεο απο μια προπονηση ενος σκυλου απο ενα εκτροφειο στην Βορεια Γερμανια , στη Βρεμη.

http://www.von-peroh.de/Video/Nov09__B__Moana/nov09__b__moana.html

Ισως ειναι ο ορισμος του εκπαιδευμενου σκυλου αυτο το βιντεο!!!!!

dongarido

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2010
43
0
Πειραιας
Καλημερα Εlli...
Φανταζομαι εννοεις το βιντεο με τον σκυλο στη Βρεμη.
Φαντασου οτι μεχρι να διαλεξω εκτροφειο που θα παρω τον δικο μου ειδα κι επαθα. Ειναι ολα τοσο φανταστικα , που πραγματικα η επιλογη ηταν παρα πολυ δυσκολη.
Απλα το εγραψα και θα το ξαναγραφω συνεχεια. Αν καποιος εχει στο μυαλο του ο σκυλος του να ειναι εκπαιδευμενος , σιγουρα το βιντεο αυτο ειναι η εικονα με σαρκα και οστα!!!!!!!!!

dongarido

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2010
43
0
Πειραιας
kkranis καλημερα...
Καπου τον εχω διαβασει...Τονυ Βολωτας ε?
Ξερω οτι ειναι εκπαιδευτης, μηπως εχει δικα του και δεν εκτρεφει???
Οπως και να εχει καταλαβαινεις οτι ειναι μια σταγονα στον Ωκεανο . Εγω παντως θα παω 24-25/4 να δω απο κοντα τους προκριματικους αγωνες εργασιας για το Παγκοσμιο που θα γινουν στο Μαραθωνα. Και ισως μπορεσω να μιλησω με καποιους απ αυτους.
Και σημερα το απογευμα θα παω στο Καματερο στον Ομιλο Φυλης που μου ειχες γραψει , να δω απο κοντα την προπονηση που εχουν και να γνωριστω με τους ανθρωπους.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν κι έχουν περάσει μερικές μέρες από αυτή την συζήτηση, επανέρχομαι!

Σχετικά με την αναφορά στα τσομπανόσκυλα που μπορεί να συναντήσετε σε κάποια πεζοπορία το φύλο του σκύλου που θα σας συνοδεύει παίζει μικρό ρόλο!

Εφόσον είστε σχετικά μακρυά από το κοπάδι, κατά πάσα πιθανότητα τα πρώτα σκυλιά που θα κινηθούν εναντίον σας θα είναι νεαρά αρσενικά, που ειναι πιο παρορμητικά και απομακρύνονται περισσότερο από το κοπάδι, όχι όμως επειδή είναι αρσενικά τα σκυλιά που έχετε μαζί σας, αλλά επειδή κάθε σκύλος που δεν ανήκει στην αγέλη τους θεωρείται εισβολέας και πιθανός κίνδυνος για το κοπάδι που φυλάνε!Αυτά τα σκυλιά είναι αρκετά πιθανό με μερικά δυναμιτάκια να οπισθοχωρήσουν κοντά στο κοπάδι!

Σε αντίθετη περίπτωση, που θα βρεθείτε, δηλαδή, κοντά στο κοπάδι, θα εμπλακούν σίγουρα και τα ώριμα σκυλιά του κοπαδιού, οποτε τα δυναμιτάκια που αναφέρθηκαν μάλλον θα έχουν μικρή αποτελεσματικότητα και η κατάληξη του σκύλου που θα σας συντροφεύει, αν η αντίδρασή του είναι οποιαδήποτε άλλη από το να προσπαθήσει να τρέξει γρήγορα προς την αντίθετη κατεύθυνση από το κοπάδι, θα είναι μάλλον ασχημη!

Καλό είναι λοιπόν να διατηρείτε πάντα σημαντικές αποστάσεις από κοπάδια, όταν ακούτε τα κουδούνια τους να προσέχετε προς τα που κινείστε και να έχετε πάντα τον σκύλο κοντά σας και να τον κρατήσετε εκεί ώστε να μπείτε ανάμεσα σε αυτόν και τα τσομπανόσκυλα πριν ξεκινήσει η επίθεση, οποτε και συνήθως τα σκυλιά του κοπαδιού απλά θα κρατήσουν την θέση τους γαυγίζοντας κι ελέγχοντάς σας!