Καλημερα σε ολους....

dongarido

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2010
43
0
Πειραιας
Καλημερα σε ολους....
Θα ηθελα να ρωτησω ολους σας μηπως θα μπορουσατε να με βοηθησετε σε καποια επιλογη εκπαιδευτου. Ξεκαθαριζω απο την αρχη οτι οι μεθοδοι βιας δεν μ αρεσουν καθολου.
Προς τα τελη Μαιου θα εχω στα χερια μου τον μικρουλη μου 9 εβδομαδων περιπου. Θα τον παρω απο την Γερμανια απο εκτροφειο και ειναι Γερμανικος Ποιμενικος Εργασιας , αυτα τα γκριζομαυρα που εχει και το Λιμενικο και η Διωξη Ναρκωτικων. Ο πατερας του δε ειναι πρωταθλητης στη Γερμανια τα 3 τελευταια χρονια , στους αγωνες εργασιας.
Λιγα λογια για μενα: Ειμαι μαραθωνοδρομος και πεζοπορος στα βουνα της Ελλαδος. Περναω πολλες ωρες στη φυση και ο σκυλος θα ειναι παντα μαζι μου.
Επειδη γονιδιακα αναμενεται ο μικρουλης μου να εχει πολλες δυνατοτητες (αν και αυτο δεν ειναι πανακια) , θελω και ειμαι προτοιμασμενος , να του δωσω την ευκαιρια να εξαντλησει ολες του τις δυνατοτητες. Γι αυτο θελω να απευθυνθω σε εκπαιδευτες(η) σοβαρο , που να ξερει τη δουλεια του καλα.
Αν εχετε καποιον υπ οψιν σας , θα σας ειμαι ευγνωμων!!!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
dongarido καλώς ήρθες. Εντυπωσιακό intro!!! αλλά θα πρέπει κάποιος mod να το μεταφέρει σε ολόδικό σου thread. Θα πέσουν πολλοί να ρωτήσουν και για σένα και για το καμάρι σου :) Ενας κανόνας που έχει προκύψει κατά καιρούς, είναι ότι όσα ονόματα εκπαιδευτών και να πάρεις από το φόρουμ, καλό θα ήταν να κάνεις την δικιά σου έρευνα. Μερικά πράγματα είναι πολύ υποκειμενικά. Οπως το τι θεωρεί ο καθένας μας καλό και σοβαρό. Πάντως στο φόρουμ, υπάρχουν μέλη/εκπαιδευτές, που έχουν δώσει κατά καιρούς, εξαιρετικά δείγματα γραφής. Πες μας και σε ποια περιοχή μένεις.

dongarido

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2010
43
0
Πειραιας
Αγαπητη Mareco μενω στον Πειραια αλλα αυτο δεν ειναι προβλημα , αν ο εκπαιδευτης ειναι μεσα στην Αττικη.
Ο μικρουλης μου τωρα βρισκεται στην κοιλια της μανας του και μεσα Απριλιου θα παω στην Γερμανια να τον διαλεξω. Εψαξα σε 37 εκτροφεια σε ολη την Γερμανια και κατεληξα σ ενα σοβαρο εκτροφειο με σκυλια πρωταθλητες (εχω ανθρωπο στη Γερμανια που με βοηθησε σ αυτο). Αν ειχα επιλογη καλη μου θα τον εκπαιδευα στην Γερμανια γιατι εδω τα πραγματα ειναι λιγο προχειρα οπως και σε πολλα αλλα θεματα.
Ξεκινησα να ψαχνω απο εδω εκτροφεια να παρω σκυλο αλλα τελικα κατεληξα να απευθυνθω στο εξωτερικο.
Θα σας δωσω ενα μικρο παραδειγμα ενος μεγαλου εκτροφειου στον Μαραθωνα. Οι εγκαταστασεις ηταν φανταστικες , απεραντες θα ελεγα , οι χωροι εκπαιδευσης το ιδιο, γενικα η εντυπωση πολυ καλη. Μεχρι εκει . Οταν φτασαμε να κουβεντιαζουμε μου ανεφερε σε καποια φαση το εξης.
Παιρνετε και εγγυηση για δυσπλασια μεχρι τους 12 μηνες του σκυλιου. Δηλαδη τι εγγυηση εννοειτε του λεω. Και απανταει οτι αν ο σκυλος μεχρι 12 μηνων παρουσιασει δυσπλασια τον παιρνουμε πισω και σας δινουμε αλλον!!!!!!!!!! Λες και μιλαγε για μηχανακι ή αυτοκινητο!!!!!!!!
Οπως καταλαβαινετε εφυγα τρεχοντας.
Στην Γερμανια η εγγυηση του σκυλου ειναι οι ιδιοι οι γονεις του και οι προπαπποι του και προπροπαπποι του. Η δυσπλασια ειναι κατα βαση κληρονομικο.
προσπαθω να φανταστω απο που θα μου εφερνε το σκυλο και τι σκατοχαρτα θα μου εδινε!!!!! Και ηθελε και 1500 ευρω και γω θα τον παρω με 700 συν τα μεταφορικα μου οταν θα παω στη Γερμανια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Χαίρομαι γιατί συνεχίζεις την εντυπωσιακή σου είσοδο στο φόρουμ. Σοβαρός και υπεύθυνος !!! Εχει αρχίζει να σπανίζει το είδος... Να σου πω μόνο, ότι έχει ήδη ανοιχτεί δικό σου θέμα οπότε δώσε μια μικρή προσοχή σε ποια post απαντάς. Κατά τ' άλλα κάνε λίγη υπομονή και θα πάρεις πολλά σχόλια και απαντήσεις από λίγο έως περισσότερο ειδικούς. Εχουμε πολλούς :)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Με εργασιακό Γ/Π το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις τους εκπαιδευτές στην άκρη και να βρεις ένα club εργασίας κάπου που να σε βολεύει και να συμφωνείς με το τρόπο εκπαίδευσης.

Να δουλέψεις εσύ με το σκύλο σου δηλαδή.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καλωσήρθες και από μένα...και με το καλο να παρεις τον μικρούλι σου...
Διάβασα ένα άλλο post σου σχετικά με την επίσκεψη σου στον Μαραθώνα...
Καταρχην η δυσπλασία είναι όντως κληρονιμική...αλλά υπαχουν αρκετές περιπτωσεις που ενω οι γονεις και οι παπούδες είναι καθαροί, μπορει ένα κουτάβι σε μία γένα να παρουσιάσει δυσπλασία...
Έχει τύχει σε γένα Golden με γονιούς Α..και παπούδες -γιαγιάδες Α, κουτάβι να βγάλει στους 12 μήνες C...
Άρα, δεν το θεωρω λάθος ένας εκτροφέας να σου δώσει μία τέτοια εγγύηση...τωρα "το παίρνω πίσω και σου δίνω άλλο" ακούγεται λίγο "κάπως...
Ο συγκεκριμένος είναι από τους πολύ σοβαρούς εκτροφεις και όσο γνωρίζω ασχολειται χρόνια με τα ΓΠ...και δεν φέρνει από έξω...κάνει δικές του γένες..
Τα σκυλιά του πανε πολύ καλά στις εκθέσεις και έχει και πολύ καλες γραμμές...:):)

dongarido

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2010
43
0
Πειραιας
Katerina K. ευχαριστω κατ αρχην που απαντησες.
Ειχα ακουσει τα καλυτερα γι αυτο και πηγα εκει ή μαλλον και εκει. Και ξερω οτι εχει παρει βραβεια σε αγωνες εργασιας. Ισως ηταν μια κακια στιγμη. Εμενα παντως μου βγηκε σε καλο, γιατι ψαχτηκα στην Γερμανια και βρηκα το εκτροφειο που βρηκα. Εκεινος το σκυλι θα μου το εφερνε απο την Ουγγαρια, χωρις να το δω, ουτε τους γονεις του. Κρεμομουν αποκλειστικα απο κεινον.Επειδη η φυση μου, και ο χαρακτηρας μου με προσταζουν να εχω εγω τον ελεγχο των πραγματων , ειδικα οταν προκειται για την δικη μου ζωη καταλαβαινεις οτι η αναγκη εγινε επιτακτικη , ειδικα οταν οι κουβεντες του δεν μου εδιναν καθολου ασφαλεια.
Εξαλλου τον καιρο που πηγα πριν 2 μηνες δηλαδη δεν ειχε γκριζομαυρα οπως εγω επιθυμω παρα τα κλασικα κανελομαυρα. Αν δεν εχω καταληξει σε εκπαιδευτη μεχρι να ερθει ο μικρουλης μου, θα κανω μια βολτα σ αυτον παλι να δω τι θα μου πει , εχοντας εικονα πια κι ο ιδιος.
Η θεωρια μου για την εξελειξη ενος σκυλου ειναι συγκεκριμενη. Που αυτο μεταφραζεται οτι το Α και το Ω εχει να κανει με την σχεση αγαπης και αφοσιωσης που θα αναπτυξη ο ιδιοκτητης με το σκυλο και ο σκυλος με τον ιδιοκτητη.
Απο το 1982 μεχρι το 1996 ειχα ενα ντομπερμαν που πεθανε στα χερια μου τελικα απο καρκινο. Με κοιταζε στα ματια και το κοιταζα και γω και ξεραμε και οι δυο τι επρεπε να κανουμε, χωρις λογια , χωρις κινησεις, μονο με νευματα και δεν ειχε παει ποτε σ εκπαιδευτη.
Ο εκπαιδευτης θελω να δωσει το κατι παραπανω γιατι οπως προανεφερα ειμαι μαραθωνοδρομος και οι ωρες προπονησεις ειναι πολλες και σε πολλα επιπεδα.... νυχτα , ξημερωματα, σε ορεινες περιοχες , και σε αντιξοες συνθηκες. Στον Ολυμπο που πηγαινω συχνα αλλα και σε αλλα μερη εχω ζησει καταστασεις αγνοουμενων ανθρωπων. Επειδη οπως ειπα κατα τη διαρκεια της προπονησης βρισκομαι σε απομονομενα μερη, θελω ο σκυλος μου να εχει τη δυνατοτητα να του λεω πηγαινε και φερε βοηθεια και να φευγει.
Βασικα μιλαω για εξειδικευμενες καταστασεις, γι αυτο θελω να βρω ανθρωπους που να ξερουν τη δουλεια τους καλα.Πολυ καλα.
Παντα πισευα και πιστευω οτι ενας δραστηριος σκυλος πρεπει να συμβαδιζει με ενα δραστηριο ιδιοκτητη , οπως και ενας σκυλος του καναπε με εναν νωχελικο και υποτονικο ιδιοκτητη. Σε καθε αλλη περιπτωση καποιος απ τους δυο δεν θα περασει καλα. Και ειναι αμαρτια και δυστυχια. Γι αυτο λοιπον διαλεξα το σκυλο που διαλεξα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εσυ καλά έκανες και έφερες σκύλο από Γερμανία..
Πιστευω ότι είναι καλό να έρχονται νέα αίματα στην Ελλάδα...ιδίως από φυλες που σπανίζουν...
Απλά επειδη τον συγκεκριμένο άνθρωπο τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια...για αυτο έγραψα..τη γνώμη μου..

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
KKranis καλησπερα,
εχεις να με συμβουλεψεις για καποιο club εργασιας??
Ευχαριστω πολυ.
Αυτό που θέλεις να κάνεις, μάλλον κανένας στην Ελλάδα δε μπορεί να το κάνει (κάτι τύπου S&R αν καταλαβαίνω καλά)

Τα club εργασίας που αναφερόμουν εγώ, δουλεύουν αποκλειστικά σπορ (SchH, IPO)

Από το site του ΚΟΕ:

ΟΜΙΛΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ

ΚΥΝΟΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ 95 ΚΑΜΑΤΕΡΟ 210-2310587

ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 16 190 04 ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 22940-56420

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ SCHUTZHUND ΚΩΝ/ΛΕΩΣ 26 146 71 Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ 210-6204505 & 210-2430922 210-6204505

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ι. ΝΙΚΑ 14 136 71 ΑΧΑΡΝΑΙ 210-2311618 & 6944-329633

ο όμιλος φίλων Schutzhund έχει κλείσει νομίζω (χωρίς να είμαι σίγουρος).

Εκτός από τα παραπάνω, με εργασία ξέρω ότι ασχολείται και ο Κώστας Ιωαννίδης (Clever Canin) και ο ΟΚΝΕ

To καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις και να παρακολουθήσεις 1-2 μαθήματα σε όλους και μετά να διαλέξεις.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλως ηρθες και με το καλο να δεχτεις το κουταβι σου :)
Εχεις καμια φωτο των γονεων να μερακλώσουμε λιγο? :)

dongarido

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2010
43
0
Πειραιας
Και πολυ καλα εκανες Κατερινα και ειπες τι γνωμη σου και γω με τη σειρα μου ελπιζω, οπως εγραψα παραπανω να ηταν απλα μια κακη στιγμη , ειτε δικη του , ειτε δικη μου. Σε καθε περιπτωση θα το ξανακοιταξω το θεμα του , γιατι οντως ενημερωθηκα γι αυτον πριν παω.

dongarido

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2010
43
0
Πειραιας
harryf3....
Σου στελνω το site του εκτροφειου.http://www.zwinger-vom-cap-arkona.com/
Μολις μπεις εκει στ αριστερα σου εχει επιλογες.
Στο ονομα Jako Adelegg κανε κλικ. Αυτος ειναι ο πατερας. Εχει φωτο του απο αγωνες εργασιας.
Μετα ξαγυρνα στην αρχικη σελιδα. Προχωρας παρα κατω και θα δεις εκει που λεει Hundinnen (σημαινει θηλυκα στα Γερμανικα). Κανε κλικ εκει. Θα δεις ολα τα θηλυκα που εχουν , αν προχωρησεις προς τα κατω θα δεις φωτο τους και τα ονοματα τους. Το ονομα της μητερας ειναι Danga vom Wolfsheim. Την εχει σε 3 φωτο και η τριτη ειναι τωρινη , που ειναι εγκυος δηλαδη. Ελπιζω να βρεις ακρει. Ειλικρινα και οποιος θελει πληροφοριες απο Γερμανικα εκτροφεια μπορω να του πω μεχρι και 40.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σε ευχαριστω πολυ για τον κοπο σου.
Γνωριζω γερμανικα οπότε θα το ξεφυλλισω με ιδιαιτερο ενδιαφερον.

Οι γονεις ειναι υπεροχοι και οι δυο.
Συγχαρητηρια και ευχομαι ο,τι καλυτερο :)

Ελπιζω να μας κανεις τακτικη ενημερωση για τα νεα σου! :)

Φιλικα
Αρης

sofos_vet

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2010
79
1
34
Καλησπέρα…με το καλό να παραλάβεις το κουτάβι σου…εξαιρετική επιλογή….. και με το θέμα εργασίας σου εύχομαι καλό ψάξιμο…ήθελα να σε ρωτήσω τι φύλο έχεις διαλέξει?? Σαν πεζοπόρος που είμαι και εγώ και πηγαίνω πολύ συχνά σε αναβάσεις πορείες κτλ σε ερημικές περιοχές θα σου πρότεινα θηλυκό… ο λόγος είναι ο εξής.. δυο φορές μπροστά στα μάτια μου άτομο με αρσενικό σκυλί του επιτέθηκαν τσομπανόσκυλα και στο τσακ με κροτίδες τα έδιωξαν θα το κατασπάραζαν… με ένα θηλυκό πιστεύω πως δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα εάν βρεθείς αντιμέτωπος με μια αγέλη ποιμενικών…πάντα κατά την γνώμη μου..