Καλημέρα

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
συν επι πλήν δια ρίζα του 3,14
έξι γέννες στην ζωή της σκύλας-ωιμέ.........
30 κουτάβια όλα ζωντανά και ακμαία ,ακόμα και αυτά που έκανε 8 χρονών η σκύλα στην έκτη της γέννα!!!!!!!!!!
με αεροπλάνα και βαπόρια οι εκτροφείς στην μύκονο και στην Νίκαια (όχι της Αττικής)
στην τελευταία έκθεση του ΚΟΕ που πήγα ,μιλαμε πήχτρα στις μερσεντές και στα βόλβο και τα σααααααμπ......................
τελικά εμπόριο ψυχών είναι το επάγγελμα του μέλοντος.....????!!!!
και όταν θηλάζει η σκύλα και ταίζει ελευθέρας ο εκτροφέας ..........θα τρώει και τετραπλάσια ποσότητα τροφής
και 60 ευρά δύο φορές τον χρόνο μόνο για αιματολογικές και ζωονόσους?
ότι του φανεί................του γνωστού!!!

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Φίλε Sofouli μάλλον δεν πρόσεξες προσεκτικά αυτά που έγραψα η ίσος προσπέρασες κάποιες λεσκης μου. δεν ηπα ότι πρέπει απαραίτητα να πάρει κάποιος σκύλο από ιδιώτη η από pet shop η από εκτροφέα! ηπα ότι ο καθένας έχει την δικιά του επιλογή να διάλεξη από που νομίζει ότι είναι σωστό να αγοράσει ένα κουτάβι και όχι να λαμβάνουμε ως λάθος επιλογή κάποιου που αποφάσισε να πάρη σκύλο από έναν φίλο του!
Καλημερα.Επετρεψε μου, το θεμα "επιλογης" και του τι "θεωρω σωστο" να το θεσω καπως καλυτερα μιας και σε αυτο δινω μεγαλη σημιασια.Καταρχας ειναι δυο διαφορετικα πραγματα.
Δεχομαι τις λαθος επιλογες που εγιναν για πολυ συγκεκριμενους λογους... αλλα δεν δεχομαι να αμφισβητειται το αντικειμενικα σωστο.

Ο ορθος συλλογισμος για την αποκτηση σκυλου ειναι ο εξης:
Καταρχας βρισκω τις σωστες αντικειμενικα πηγες αποκτησης...αλλα και τις λαθος.Τις δεχομαι και επειτα αποφασιζω, γνωριζοντας ομως τα συν και τα πλην της καθε επιλογης.
Το αν τελικα θα στηριξει το σωστο εχει να κανει με κτακριτεους αλλα και οχι παραγωντες για τον ενδιαφερομενο.

Ο λαθος συλλογισμος (του Ελληναρα μας):
Επιλεγω και βασει της επιλογης μου οριζω το "σωστο".
Δεν θελω να μπω καν στην διαδικασια να κρινω το ατομο.

Οσον αφορα το τί τελικα ειναι σωστο οποιαδηποτε αντικειμενικα τεκμηριωμενη αποψη και ηθικη για εμενα ειναι δεκτη..."Ειμαι ολος αυτια" -ματια για την ακρειβεια...

Last edited:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Αν παγκοσμιως υπαρχουν πχ 1000 εκτροφεις λεφτα απο τις πωλησεις μπορει να βγαζουν οι 50 πρωτοκλασατοι. Οι αλλοι πληρωνουν και παλευουν μπας και βγαλουν κανα καλο σκυλο και γινουν καποια μερα και αυτοι πρωτοκλασατοι...

Μην σας γελανε ολες αυτες οι υποθετικες καταστασεις με τις τιμες πωλησης x αριθμο κουταβιων, καμια σχεση με οτι φανταζεστε...Τα εξοδα τους ειναι ανυπολογιστα και οι ζημιες και οι χασουρες πολλες. Οι ανθωποι αυτοι(η πλειονοτητα των εκτροφεων ειναι απο ενα σημειο και μετα ''κολλημενοι'' και ειναι εκει με καθε τροπο για να σταθουν, ή και να αναρριχηθουν.

Δεν ειμαι εκτροφεας ουτε με ενδιαφερει να τους υπερασπιστω. Αυτη ειναι η αποψη που εχω εγω για το θεμα.

Atibox

Active Member
20 Σεπτεμβρίου 2011
38
0
36
Πάτρα
Καλημερα.Επετρεψε μου, το θεμα "επιλογης" και του τι "θεωρω σωστο" να το θεσω καπως καλυτερα μιας και σε αυτο δινω μεγαλη σημιασια.Καταρχας ειναι δυο διαφορετικα πραγματα.
Δεχομαι τις λαθος επιλογες που εγιναν για πολυ συγκεκριμενους λογους... αλλα δεν δεχομαι να αμφισβητειται το αντικειμενικα σωστο.

Ο ορθος συλλογισμος για την αποκτηση σκυλου ειναι ο εξης:
Καταρχας βρισκω τις σωστες αντικειμενικα πηγες αποκτησης...αλλα και τις λαθος.Τις δεχομαι και επειτα αποφασιζω, γνωριζοντας ομως τα συν και τα πλην της καθε επιλογης.
Το αν τελικα θα στηριξει το σωστο εχει να κανει με κτακριτεους αλλα και οχι παραγωντες για τον ενδιαφερομενο.

Ο λαθος συλλογισμος (του Ελληναρα μας):
Επιλεγω και βασει της επιλογης μου οριζω το "σωστο".
Δεν θελω να μπω καν στην διαδικασια να κρινω το ατομο.

Οσον αφορα το τί τελικα ειναι σωστο οποιαδηποτε αντικειμενικα τεκμηριωμενη αποψη και ηθικη για εμενα ειναι δεκτη..."Ειμαι ολος αυτια" -ματια για την ακρειβεια...
καλημέρα Γιάννη φυσικά είναι επιλογή σου να θεωρείς πιο ειναι το σωστό για εσένα οπός και δικιά μου επιλογή να θεωρό το σωστό για εμένα και οι υπόλοιπη για τουσ εαυτούς τούς!
υπήρχανε άνθρωποι που χρειάζονται συγκεκριμένες απάντησης και καλό είναι να μην βγάζουμε λάθος και με μια απολυτή σιγουριά ότι επιλογή τους δεν ειναι η σωστή

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Γιατί? Πιστεύεις πραγματικά ότι σε κάποιο χωροχρονικό συνεχές η "επιλογή" σου είναι δυνατόν να είναι σωστή?!:confused:

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Aν και ξεφύγαμε κατά πόλη, σε αυτήν την περίπτωση όσο διάβασα τα παραπάνω ταιριάζει η κατάλληλη παροιμία (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλάκωση) λογικό είναι καποιος που πήρε από εκτροφέα να υποστηρίζουν αυτό όπως και από ιδιώτη και από petshop. Η ουσία είναι μια όμως ότι όπου και αν προέρχεται ο σκύλος μας η αγάπη και η σχέση που έχουμε με το σκύλο μας δεν συγκρίνετε στο μηδαμινό. όπως και επίσης αν αρρώστησε καμια φορα ο σκύλο σας η είχε κάποιο πρόβλημα δεν νομίζω να είπατε αα φταίει το petshop η ο ιδιώτης που το πήρα! όλοι κοιτάμε πως θα γίνει καλά γιατί αυτό είναι που μας ενδιαφερη! ο καθένας έχει κάνει την επιλογή του που θεωρεί σωστή αλλα καλο είναι να μην "υπνωτίζουμε" ανθρώπους να κάνουνε την ίδια επιλογή με εμάς! και όλες η οιποληπες να ειναι κατά μεγάλο ποσοστό λάθος.
Ως...παθουσα (το πρωτο μου σκυλακι ηταν απο pet shop) να σε ενημερωσω οτι φυσικα και δεν λες "δεν φταιει το pet shop για την κακη υγεια του σκυλου μου, αλλα το δικο μου το κεφαλι που δεν ενημερωθηκα πριν σκασω 500 ευρω για ενα σκυλι που δεν ξερω απο που ερχεται, καμια πιστωποιηση για κληρονομικες ασθενειες, χαρακτηρα, και τι εμπειριες εχει ζησει τους πρωτους 2 μηνες της ζωης του που ειναι τοσο σημαντικοι για την μετεπειτα εξελιξη του". Δεν λεω οτι για μενα το συγκεκριμενο σκυλι δεν αξιζε οπως ενα εκτροφικο, συναισθηματικα μιλωντας, αλλα πραγματικα ημουν απο τους πολυ τυχερους που τα προβληματα υγειας του περιοριζοντουσαν σε δερματικα προβληματα, κρυψορχεια και δεν ξερω και εγω τι αλλο αφου τον εχασα λιγο πριν γινει 3 ετων.

Οσο ζουσαμε μαζι, δεν σταματουσα να σκεφτομαι τι προβληματα υγειας θα μου βγαλει στο μελλον και ολα αυτα γιατι πολυ απλα επελεξα τον ευκολο δρομο να παω να "ψωνισω" σκυλι απο βιτρινα και να μην το ψαξω καλυτερα ωστε να εχω ενα υγιες σκυλι και εναν εκτροφεα διπλα μου να τον συμβουλευομαι σε δυσκολες περιπτωσεις.

Βεβαια εσυ θα το παρεις απο ιδιωτη...ολες τις παραπανω ανησυχιες που περιεγραψα, θα μπορεσει να σου τις καλυψει?

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Aν και ξεφύγαμε κατά πόλη, σε αυτήν την περίπτωση όσο διάβασα τα παραπάνω ταιριάζει η κατάλληλη παροιμία (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλάκωση) λογικό είναι καποιος που πήρε από εκτροφέα να υποστηρίζουν αυτό όπως και από ιδιώτη και από petshop. Η ουσία είναι μια όμως ότι όπου και αν προέρχεται ο σκύλος μας η αγάπη και η σχέση που έχουμε με το σκύλο μας δεν συγκρίνετε στο μηδαμινό. όπως και επίσης αν αρρώστησε καμια φορα ο σκύλο σας η είχε κάποιο πρόβλημα δεν νομίζω
να είπατε αα φταίει το petshop η ο ιδιώτης που το πήρα! όλοι κοιτάμε πως θα γίνει καλά γιατί αυτό είναι που μας ενδιαφερη! ο καθένας έχει κάνει την επιλογή του που θεωρεί σωστή αλλα καλο είναι να μην "υπνωτίζουμε" ανθρώπους να κάνουνε την ίδια επιλογή με εμάς! και όλες η οιποληπες να ειναι κατά μεγάλο ποσοστό λάθος.
Δν είναι έτσι όπως τα λες! Σύμφωνα με τν συλλογισμό σου εμένα το "σπίτι" μου σύμφωνα με αυτο είναι ο ιδιώτης γτ απο τέτοιον πήρε ο καλός μου την σκυλιτσα μου κ την έφερε. Έλα που δν είναι! Εννοείται δν χρειάζομαι εκθεσιακό σκυλι, αλλα πολυ θα ήθελα να είχα τις οποίες δυνατές εγγυήσεις για κληρονομικες ασθένειες που δίνει η γνώση της γραμμής αίματος που παρέχει ένας σωστός εκτροφεας κ να μην αγωνιω ψαχνωντας στα τυφλά να προλάβω ότι μπορω. Ξερω ότι τα γονιδια πανε πολυ πιο πίσω απο τις 3 γενιές που δίνει ένα πετιγκρι αλλα είναι 3 ελεγμενες γενιές περισσότερες απο ότι έχω στα χέρια μου τώρα. Ή απο αυτές που θα έχεις εσυ. Φυσικά αν παρουσιαστεί κάτι παρα τις εξετάσεις που κάνουμε θα το αντιμετωπίσουμε με τν μικρη μου. Αλλα το "πάνω απο ολα η υγεία" είναι για μένα ο κυριότερος λόγος για το 2ο σκυλι μου - το οποίο θα πάρω πλέον συνειδητά όχι σαν δώρο- να πάω σε εκτροφεα! Τώρα που ξερω ότι οι επιλογές είναι 3, εννοείται θα διαλέξω εκείνη με το λιγότερο ρίσκο κ τις περισσότερες εγγυήσεις. Δν υπάρχει στεγανο του 100% αλλα θα πάω στο πιο κοντινό...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Σκεφτείτε π.χ. ότι πάτε να πάρετε Αυστραλέζο Ποιμενικό σκύλο. Ο σωστός εκτροφέας θα έχει ξηλωθεί λεφτά να κάνει όλα τα δυνατά DNA τεστ που κοστίζουν πολλά και όλα μαζί πάνω από 500 δολλάρια. Θα έχει κάνει ακτινογραφίες για τη δυσπλασία που μαστίζει τη φυλή. Θα έχει κάνει επίσης το DNA test για ανίχνευση του γονιδίου crypto-merle ώστε να σιγουρευτεί ότι δε θα βγει κουτάβι με το άλλο γονίδιο της τύφλωσης και κώφωσης. Ένας ιδιώτης που πάει απλώς το σκυλί του στον κτηνίατρο δεν μπορεί να διακρίνει αν το άσπρο στο κεφάλι και το λαιμό του σκύλου είναι άσπρο σκέτο ή αν δείχνει κακή αναπαραγωγή και επομένως παρουσία του γονιδίου της τύφλωσης και κώφωσης. Και δεν πρόκειται να το μάθει διαβάζοντας διότι μόνο το πανάκριβο DNA test το δείχνει αυτό. Και γενικά η φυλή των Αυστραλέζων μπορεί να είναι προβληματική, γι' αυτό άλλωστε και υπάρχει Ινστιτούτο για τη Γονιδιακή Μελέτη των Αυστραλέζων Ποιμενικών που παίρνει ένα σωρό λεφτά για έρευνα. Οπότε Αυστραλεζάκι από ΒΥΒ ή πετσοπά δεν παίρνουμε εκτός αν είμαστε για δέσιμο.

Από την άλλη μεριά υπάρχουν τα ενήλικα σκυλιά του καταφυγίου που ναι, μπορεί να προέρχονται από τέτοιες πηγές, όμως έχουν συνήθως εμφανίσει ό,τι ήταν να εμφανίσουν μέχρι που ενηλικιώθηκαν, ή τουλάχιστον εμφάνισαν τα περισσότερα κακώς κείμενα που είχαν. Στην περίπτωση του Μουφ, το σκυλί έχει ελαφρά δυσπλασία, που όμως δεν έχει προχωρήσει. Προσωπικά είμαι ΟΚ μ' αυτό, αλλά πρώτον στάθηκα τυχερή και δεύτερον πρέπει να του δίνω φάρμακα για την υπόλοιπη ζωή του που κοστίζουν. Είμαι σίγουρη αν είχα αγοράσει κουτάβι από το ράντσο Las Rocosa του περίφημου Hartnagle, ο οποίος κάνει ΟΛΕΣ τις εξετάσεις, θα είχα μάλλον υγιή σκύλο, αλλά η επιλογή μου ήταν το καταφύγιο.

Atibox

Active Member
20 Σεπτεμβρίου 2011
38
0
36
Πάτρα
Γιατί? Πιστεύεις πραγματικά ότι σε κάποιο χωροχρονικό συνεχές η "επιλογή" σου είναι δυνατόν να είναι σωστή?!:confused:
Kαλησπέρα sara καταρχάς στην ζωή μου ποτε δεν είμαι 100% σίγουρος για όλα πάντα κρατάω μια πισινή, και δεν μιλάω μονο για τα σκυλιά! επίσης δεν θα είμαι 100% σίγουρος αν το πάρο από εκτροφέα είτε από petshop είτε από ιδιώτη πάντα υπαρχή μια πιθανότητα για όλα. ακόμα και η γιατροί όταν κάνουν ενα χειρουργείο δεν είναι 100% σίγουρη αυτή είναι η δικια μου θεωρία!
και θα σου απαντήσω στο ερώτημα που μου έθεσες 1on αυτή η επιλογή είναι καθαρά δικη μου και όχι 3 τον
2 αν διάβασες πιο παραπάνω ηπα ότι η επιλογή που έκανα είναι σταθερή!
3 είμαι αντικειμενικός δεν απέρριψα την εκτροφή ούτε τα petshop ούτε τους ιδιώτες δεν ηπα σε καμια περίπτωση ότι επειδή περνώ από ιδιώτη η υπόλοιπη είστε λάθος! αν είχα απορίες για πριν κάνω την επιλογή μου να είσαι σίγουρη/ως θα άνοιγα άλλο Title Topic!

Last edited:

Atibox

Active Member
20 Σεπτεμβρίου 2011
38
0
36
Πάτρα
Ως...παθουσα (το πρωτο μου σκυλακι ηταν απο pet shop) να σε ενημερωσω οτι φυσικα και δεν λες "δεν φταιει το pet shop για την κακη υγεια του σκυλου μου, αλλα το δικο μου το κεφαλι που δεν ενημερωθηκα πριν σκασω 500 ευρω για ενα σκυλι που δεν ξερω απο που ερχεται, καμια πιστωποιηση για κληρονομικες ασθενειες, χαρακτηρα, και τι εμπειριες εχει ζησει τους πρωτους 2 μηνες της ζωης του που ειναι τοσο σημαντικοι για την μετεπειτα εξελιξη του". Δεν λεω οτι για μενα το συγκεκριμενο σκυλι δεν αξιζε οπως ενα εκτροφικο, συναισθηματικα μιλωντας, αλλα πραγματικα ημουν απο τους πολυ τυχερους που τα προβληματα υγειας του περιοριζοντουσαν σε δερματικα προβληματα, κρυψορχεια και δεν ξερω και εγω τι αλλο αφου τον εχασα λιγο πριν γινει 3 ετων.

Οσο ζουσαμε μαζι, δεν σταματουσα να σκεφτομαι τι προβληματα υγειας θα μου βγαλει στο μελλον και ολα αυτα γιατι πολυ απλα επελεξα τον ευκολο δρομο να παω να "ψωνισω" σκυλι απο βιτρινα και να μην το ψαξω καλυτερα ωστε να εχω ενα υγιες σκυλι και εναν εκτροφεα διπλα μου να τον συμβουλευομαι σε δυσκολες περιπτωσεις.

Βεβαια εσυ θα το παρεις απο ιδιωτη...ολες τις παραπανω ανησυχιες που περιεγραψα, θα μπορεσει να σου τις καλυψει?

Kαλησπέρα minpinkiller αυτό είναι ένα περιστατικό δικό σου και λυπάμαι πολύ που έχασες τον σκύλο σου.
ένα περιστατικό δικώμου ειναι ότι η θεια μου είχε πάρει σκυλάκι από petshop και απεβίωσε σε 19 χρόνον δεν θυμάμαι τι ράτσα ήτανε. αυτό τι σημαίνει ότι πρέπει να πάρο στο κεφάλι μου όλους και να αρχίζω να παροτρύνω ανθρώπους να κάνουνε την ίδια επιλογή φυσικά και όχι! όπως είπες έψαξες ενημερώθηκες και έκανες μια άλλη επιλογή που θεώρησες εσύ σωστή αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε εσένα και αν δεν το κάνουμε να είμαστε κατά μεγάλο ποσοστό λάθος! αυτό είναι που θέλω να εξηγήσω όσο και δύσκολο να σας φαίνεται! σε καμία απώλεια τον σκύλων μου μου δεν σκέφτηκα τα λεφτά που έδωσα γιατη δεν είχανε καμια αξια. όσο για αυτό που με ρώτησες αν ο ιδιώτης μου κάλυψη της παραπάνω ανησυχιες μου σε θέμα υγείας συμβουλεύουμε μονο γιατρούς και σε θέμα χαρακτήρων 1oν ψάχνω τη λάθος έκανα εγώ και 2oν θα ενημερωθώ απο κάποιον άνθρωπο που έχει μια γενική πείρα αυτό μπορεί να είναι εκτροφής η εκπαιδευτής!

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Αφου δεν μπορεις μετα απο 10 σελιδες να καταλαβεις τι σου λεμε και ακομα δεν εχεις κατανοησει την διαφορα μεταξυ εκτροφεα και ΒΥΒ, λυπαμαι...Και 1000 σελιδες να φτασει το θεμα παλι δεν θα μπορεσεις να καταλαβεις...

Atibox

Active Member
20 Σεπτεμβρίου 2011
38
0
36
Πάτρα
Αφου δεν μπορεις μετα απο 10 σελιδες να καταλαβεις τι σου λεμε και ακομα δεν εχεις κατανοησει την διαφορα μεταξυ εκτροφεα και ΒΥΒ, λυπαμαι...Και 1000 σελιδες να φτασει το θεμα παλι δεν θα μπορεσεις να καταλαβεις...
Aγαπητέ minpinkiller τη διαφορα για τους εκτροφής την έχω καταλάβει. εσύ δεν έχεις καταλάβει ότι η επιλογή μου είναι σταθερή και δεν αναζήτησα απορίες σχετικά από που να πάρο σκύλο!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλώς ήρθες!
Μιας και όλα τα υπόλοιπα έχουν ήδη αναλυθεί, θα σταθώ σε 2 απορίες από την αρχή της συζήτησης.

είναι όπως λένε να μην σου τύχη θεωρώ από προσωπικής μου άποψη ότι το καλαζάρ είναι από της ποιο δύσκολες περίπτωσης που ελάχιστες φορες θα την βγάλεις καθαρή.
Λες βέβαια ότι είναι προσωπική σου άποψη, αλλά επειδή μου κάνει εντύπωση. Που βασίζεται?

όταν το σκυλί μου το δεύτερο είχε καλαζάρ και δεν γινότανε κάτι να σωθεί η απάντηση του εκτροφεα μου με έκανε και εξεπλάγην δεν περίμενα ότι ακούω τέτοια λέξη από κάποιον που έχει αφοσίωση πάνω σε αυτό που κάνει . ίσος υπήρχαν λόγοι που ήξερε καλύτερα από εμενα! αλλα εγώ σαν ιδιοκτητης δεν θα έκανα ποτε κάτι τέτοιο!
Τι σου είπε ο εκτροφέας και ποιο είναι το κάτι τέτοιο που δεν θα έκανες?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
p.s. Πραγματικά θαυμάζω την υπομονή πολλών εδώ μέσα.., εγώ την έχω χάσει σε μεγάλο βαθμό.., αλλά το καλό είναι πως ακόμα και σήμερα εντυπωσιάζομαι πολλές φορές..κάτι είναι και αυτό..

Atibox

Active Member
20 Σεπτεμβρίου 2011
38
0
36
Πάτρα
Καλώς ήρθες!
Μιας και όλα τα υπόλοιπα έχουν ήδη αναλυθεί, θα σταθώ σε 2 απορίες από την αρχή της συζήτησης.

Λες βέβαια ότι είναι προσωπική σου άποψη, αλλά επειδή μου κάνει εντύπωση. Που βασίζεται?

Τι σου είπε ο εκτροφέας και ποιο είναι το κάτι τέτοιο που δεν θα έκανες?
καλημέρα xotikouli στην πρώτη σου ερώτηση δεν καταλαβαίνω συγκεκριμένα τι απάντηση θες, αν εννοείς που βασίζω ότι δύσκολα την βγάζει καθαρή Ο σκύλος είναι από προσωπική μου εμπειρία γιατί εφόσον έκανα κάποιες θεραπείες oi γιατροί είπανε θα ζήση κάποια χρονιά αλλά είναι τελειωμένη ιστορία μπορεί λιγότερο μπορεί περισσότερο και τα σκυλιά απεβίωσαν νωρίς.

Oσο για το δεύτερο που με ρωτάς η απάντηση του εκτροφέα μου εφόσον ήξερε ότι ήχε καλαζάρ και ο σκύλος έτρωγε ήχε καλή διάθεση η γνώμη του ήτανε ότι έπρεπε να του κάνω ευθανασία! και φυσικά δεν έκανα εφόσον έβλεπα το σκύλο και είχε όρεξη άσχετος αν είχε καλαζάρ και δεν βασανιζότανε.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Θα σου πω γιατί ρωτάω. Από ότι καταλαβαίνω η γνώμη σου αυτή βασίζεται μόνο στα δύο συγκεκριμένα σκυλιά σου, για τα οποία φοβάμαι ότι κάτι έγινε λάθος. Ίσως ελλειπής πρόληψη, παράλειψη εξετάσεων, λάθος αγωγή ή και όλα τα παραπάνω μαζί.
Όπως είπε και η Mareco νωρίτερα είναι αρκετά δύσκολο πλέον να χαθεί σκυλί από καλαζάρ, ειδικά δεσποζόμενο. Έχω δει κατά καιρούς σκυλιά που όχι απλά είχαν θετικές εξετάσεις αλλά νοσούσαν και το ξεπέρασαν με επιτυχία. Σκυλιά που μπορεί να μην είχαν βάλει αμπούλα ποτέ στη ζωή τους, που είναι αμφίβολο αν τρώγανε κάθε μέρα, που κάποια είχαν και άλλες ασθένειες παράλληλα. Που εντοπίστηκαν σε προχωρημένο στάδιο της ασθένειας, χωρίς μαλλιά, κοκαλιασμένα, να μην μπορούν καλά καλά να περπατήσουν. Και συνήλθαν, είναι καλά, τρέχουν, παίζουν, ζουν όπως κάθε υγιές σκυλί, και μάλιστα χωρίς να έχουν ένα γιατρό και έναν ιδιοκτήτη πάνω απ'το κεφάλι τους, αλλά ανθρώπους σε σωματεία και καταφύγια που έχουν υπό την φροντίδα τους ένα σωρό ζώα ακόμα.

Τα παραπάνω δεν τα λέω για να σε φρικάρω, αλλά να σε κάνω να αναρωτηθείς τι πήγε στραβά. Δεν σημαίνουν ότι δεν μπορεί να χαθεί δεσποζόμενο σκυλί από την ασθένεια, απλά ότι στατιστικά είναι μάλλον σπάνιο. Και το δύο στα δύο ίσως θα έπρεπε να σου χτυπήσει καμπανάκι ώστε να βρεις το λάθος και να μην ξαναγίνει.

Και μια σκέψη που μου περνάει από το μυαλό, αλλά δεν ξέρω αν έχει βάση... Τα σκυλιά ήταν από τον ίδιο εκτοφέα? Μήπως οι συνέπειες της ασθένειας αλλά και η αντίδρασή του εκτροφέα είχαν να κάνουν με αυτό? Δεν μπορώ να πω αν στέκει γιατί είναι πέρα από τις γνώσεις μου. Ούτε με τα μπόξερ έχω ασχοληθεί, ούτε γιατρός είμαι. Απλώς το πέτυχα στην προσπάθεια μου να βρω μια πιθανή εξήγηση.

Atibox

Active Member
20 Σεπτεμβρίου 2011
38
0
36
Πάτρα
Xotikouli δεν λέω σε καμια περίπτωση έφταιγε ο εκτροφέας η η σκύλοι μου πιστεύω ότι το λάθος ήτανε ένα ποσοστό μεγάλο δικώμου. λίγο η δουλειά λίγο το καλοκαίρι λίγο υποχρέωσις κάπου ξέφυγα... τους σκύλους τους είχα βάλει αμπούλες και κολάρα αλλα ουτε και σε αυτά δεν μπορείς να βασίζεσαι απόλυτα! αυτο δεν έχει να κάννη όμως με την άποψη μου για την επιλογή μου! θέλω να καταλάβεις όπως και όλοι δεν έχω τίποτα με τους εκτροφής ούτε με τα petshop ούτε με τους ιδιώτες όταν κάνω μια επιλογή είναι καθαρά (δικια μου) και σωστή για εμενα! και σε καμια περίπτωση δεν θα έλεγα σε κάποιον να κάννη την ίδια επιλογή με εμενα ετσι λοιπόν δεν μου αρέσει να το κάνουνε και σε εμενα. έχει διαφορα να ενημερωθώ τι προνόμια έχει ο εκτροφέας. αλλα δεν δέχομαι ότι όλα τα petshop όλη η ιδιώτες αν παρης το σκυλί θα βγει προβληματικό σε μεγάλο βαθμό!!
όσο για την επιλογή τον boxers μου ήτανε από διαφορετικούς εκτροφής.

megABOXER

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2011
88
0
Λοιπόν για να τελειώνω γιατί κάθεστε και μαλώνετε για κάτι πράγματα που είναι εντελώς γελοία...εγώ λέω ΟΧΙ στην πώληση των κουταβιών δεν μου αρέσει να βλέπω να πουλάνε κουτάβια γιατι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να πουλάει μια ζωή είτε οι εκτροφεις το κάνουν απο χόμπι ειτε απο οτι αλλο...εντάξει? καλή συνεχεία...:)