Καλημέρα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
δεν νομίζω όμως φίλε sea mol οτι μπορεί κανείς να σου απαντήσει σε αυτό γιατί δεν μπορεί κανείς να σου παραθέσει πραγματικά νούμερα ... το θέμα όμως είναι αυτό που έχει γίνει καραμέλα οτι οι εκτροφείς δεν βγάζουν ... γιατί αυτή η επιμονή?
Θέλω κουτάβι ράτσας...αλλά ;)

gerry

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2010
284
1
Πάτρα
θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω συμφορουμίτη Γιάννη....

γιατί απο αυτά που έχω διαβάσει για την φυλή είναι αρχαία τοποθετείται στην ρωμαϊκή εποχή και μέχρι τα μέσα το 19ου αιώνα που λες ποιοι διαιώνιζαν την φυλή?

μήπως αυτοί που τώρα ονομάζονται byb?

gerry

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2010
284
1
Πάτρα
η γνωστή moreco που παντα έχει μια απάντηση:)

το έχω διαβάσει αγαπητή συμφορουμίτισα αλλά μιλάει για μια γέννα όχι για όλη την ζωή του σκύλου

και κάποια νούμερα δεν μου κολάνε δλδ microchip 50 ευρώ και σε εκτροφέα και 4 χρόνια πριν μου φαίνονται πολλά όταν εγώ το 2011 πλήρωσα 35 ευρώ για το ένα και μοναδικό κουτάβι που έχω και ΝΑΙ ο εκτροφέας δεν του είχε βάλει .

gerry

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2010
284
1
Πάτρα
Απλώς.....τα παιδιά λένε ότι υπάρχει ένα είδος εκμετάλλευσης στην πλάτη των σκυλιών, εκμετάλλευση που οδηγεί σε δυσανάλογες τιμές...
Με ενδιαφέρει λοιπόν να δω...πόσο δυσανάλογες νομίζουν ότι είναι οι τιμές....

Μια θηλυκιά στο σύνολο της ζωής της κάνει 3000 ευρώ μόνο?
Δεν νομίζω...
Και ο Αρσενικός?
Για βάλτα κι αυτά μέσα...
Διαίρεσέ τα με τα χρόνια που τα συντηρείς....
Ακόμα και στα 12000 που είπες...βγαίνει 1200 ευρώ το χρόνο! Με αυτά ζει?

Λέω απλώς ότι δεν είναι παράλογες οι τιμές για ένα ΣΩΣΤΟ εκτροφέα, και θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί...
δεν ξέρω πολλά εκτροφεία να έχουν μόνο μια θηληκιά και δεν ξέρω επήσεις πολλά να πουλάνε 500 ευρώ όπως έβαλα πρόχειρα και τυχαία στο παράδειγμα...

και όλα αυτά που λες είναι σωστά για έναν σωστό εκτροφέα αλλά .... σε μια έρευνα που έκανα για θηλυκό που θέλω με όσους μίλησα πουλούσαν κουτάβια σε εκτροφικές τιμές από μη ανακοινωμένες γέννες στα site τους και κάπιοι μου ανέφεραν μόνο τα αρσενικά και όχι τα θηλυκά γιατί δεν ήταν ιδιοκτησίας τους....
σου λέει κάτι αυτό για τα κόστη?

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Αν φεριπιν τα ροτβαιλερ -μιας και ειναι η φυλη που επελεξε ο δημιουργος του θεματος- υπαρχει ως φυλη στον 21ο αιωνα ειναι αποκλιστικα κατορθωμα της Εκτροφης, οχι των πετσοπς, ουτε των ιδιωτων (με την σημερινη εννοια).
gerry σου παραθετω το παραπανω για να σου δειξω πως ειχα προνοησει για αυτον τον προβληματισμο -που οντως ειναι αξιος συζητησης.

θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω συμφορουμίτη Γιάννη....

γιατί απο αυτά που έχω διαβάσει για την φυλή είναι αρχαία τοποθετείται στην ρωμαϊκή εποχή και μέχρι τα μέσα το 19ου αιώνα που λες ποιοι διαιώνιζαν την φυλή?

μήπως αυτοί που τώρα ονομάζονται byb?
Αυτοι ηταν οι τοτε εκτροφεις συμφωνα με τα τοτε δεδομενα.Ναι, ισως να εχουν το προφιλ του σημερινου "ιδιωτη".Τελοιως διαφορετικα τα δεδομενα ομως.

Και για να γινω ευκολα και "ακοπα" κατανοητος θα πω το εξης:

Δεν θα εμπιστευομουν σε καμια περιπτωση ο τοτε κατασκευαστης σπιτιων...να χτισει το διοροφο σπιτι μου
Δεν θα εμπιστευομουν τον τοτε γιατρο...να με χειρουργησει

Αλλα τα θεμελια της Αρχιτεκτονικης, της Ιατρικης, της Εκτροφης...μπηκαν απο τοτε και συνεχιστηκαν απο ανθρωπους που για τα σημερινα δεδομενα ειναι "λιγοι".
Αναλογικα ομως, συμπεριλαμβανοντας τις δυσκολιες της εποχης, το εργο του τοτε επιστημονα ισως και να ειναι μεγαλυτερο απο αυτο του σημερινου.

Last edited:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
δεν ξέρω πολλά εκτροφεία να έχουν μόνο μια θηληκιά....περισσότερες ανεβάζουν και το κόστος μαζί με τα έσοδα.. και δεν ξέρω επήσεις πολλά να πουλάνε 500 ευρώ όπως έβαλα πρόχειρα και τυχαία στο παράδειγμα...σαφώς

και όλα αυτά που λες είναι σωστά για έναν σωστό εκτροφέα αλλά .... σε μια έρευνα που έκανα για θηλυκό που θέλω με όσους μίλησα πουλούσαν κουτάβια σε εκτροφικές τιμές από μη ανακοινωμένες γέννες στα site τους.......αυτοί ΔΕΝ είναι σωστοί...και από τέτοια γέννα ΔΕΝ παίρνεις pedigre... και κάπιοι μου ανέφεραν μόνο τα αρσενικά και όχι τα θηλυκά γιατί δεν ήταν ιδιοκτησίας τους....αυτό ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω...
σου λέει κάτι αυτό για τα κόστη?...όχι πολλά....:D
.

gerry

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2010
284
1
Πάτρα
gerry σου παραθετω αυτο για σου δειξω πως ειχα προνοησει για αυτον τον προβληματισμο -που οντως ειναι αξιος συζητησης.

Αυτοι ηταν οι τοτε εκτροφεις συμφωνα με τα τοτε δεδομενα.Ναι, ισως να εχουν το προφιλ του σημερινου "ιδιωτη".Τελοιως διαφορετικα τα δεδομενα.
Και για να γινω ευκολα και "ακοπα" κατανοητος θα πω το εξης:
Δεν θα εμπιστευομουν σε καμια περιπτωση ο τοτε κατασκευαστης σπιτιων...να χτισει το διοροφο σπιτι μου
Δεν θα εμπιστευομουν τον τοτε γιατρο...να με χειρουργησει

Μα τα θεμελια της Αρχιτεκτονικης, της Ιατρικης, της Εκτροφης...μπηκαν απο πολυ παλια και συνεχιστηκαν απο ανθρωπους που στα σημερινα δεδομενα θα ηταν "λιγοι"
μάρέσει ο τρόπος που σκεύτεσαι και επιχειρηματολογείς

και θα πω το εξής .... πριν ένα μήνα μπήκα στο σπίτι που ξεκίνησα να χτίζω τον Απρίλη του 2010 και δουλεύω στον χώρο της υγείας....
σε πληροφορώ οτι το σπίτι μου το έχτισαν σύγχρονοι τεχνίτες με σύγχρονη τεχνογνωσία και υλικά αλλά δυστυχώς με νεωτεριστική προσέγγιση εργασίας "να γίνω πλούσιος από μια δουλειά" και όσο για τους γιατρούς θα μπορούσαμε να μιλάμε μέρες.

Το θέμα Γιάννη δεν είναι πόσο πολύ ή πόσο σύγχρονη γνώση έχει ο κάθε προαναφερόμενος αλλά πώς την διαχειρίζεται.

και μην μπερδεύεσαι δεν καταφέρομαι έναντι μιας κοινωνικής ομάδας αλλά κάνω κριτική σε κάποιες απο τις πράξεις τους.

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Το "τοτε" στο οποιο εγω αναφερομαι gerry ειναι πολυ μεγαλυτερο απο αυτο που ισως νομιζεις...

edit: Οι αποψεις μου για την Εκτροφη -την οποια θεωρω τεχνη, οπως παντα λεω- βρισκονται εκτενεις στα αντιστοιχα post οπως και πολλες αλλες αξιολογες και μη (αυτο θα το κρινει ο καθενας) τοποθετησεις.
Επειδη δεν ειναι αυτο το καταλληλο θεμα, ειναι καλυτερο να ανατρεξετε στα υπαρχουσα θεμετα περι Εκτροφης ή να δημηουργησετε αλλο αν το κρινετε σκοπιμο.
Τα λεμε εκει!

Last edited:

gerry

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2010
284
1
Πάτρα
Αυτοί δεν είναι φίλε sea mol σωστοί π.χ τον Ιούνιο τον Οκτώβρη και τον Φεβρουάριο αλλά για τον κοε και τους λοιπούς που θα πάρουν κουτάβι το μαρτιο τον αυγουστο και τον δεκεβρη να είναι .... γιατί? γιατί θα δώσουν pedigree.

αυτό που δεν σου λέει κάτι για τα κόστη είναι ότι μπορεί να πουλήσουν και κάποια κουτάβια και είναι έσοδα που δεν τα αναφέρει κανείς σε κανένα ποστ στο φόρουμ και πουθενά αλλού.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
χάρις στους εκτροφής τα κυνοκομεια ειναι γεμάτα τα πιο πολλά σκυλιά ειναι στον δρομο..γιατί οι άνθρωποι επιλεγούν ράτσα...αλλα μερικοί δεν τα σκέφτονται αυτα...νταξει τι να πω..η γνώμη του καθενός... πάντα θα λέω όχι στην πώληση...
καλα πραγματικα, οοοοο,τι να ναι!!!!
Πες μου σε παρακαλω... ο πετ σοπας τι ερωτησεις θα σου κανει πριν σου δωσει σκυλο?? και τι ο εκτροφεας????
Επισης, ποσο θα το πληρωσεις στον πετ σοπα, και ποσο στον εκτροφεα???

Θα σου δωσω παραδειγμα τα λαμπ. επειδη ξερω..

1)ο πετ σοπας απλα θα στο δωσει- ο εκτροφεας (ο δικος μας τουλαχιστον) θα σου κανει ενα καρο ερωτησεις για να δει αν εισαι καταλληλος

2)Ο πετ σοπας θα στο δωσει 400-500 ευρω, ο εκτροφεας 900-1000. (καλα δε μιλαμε για ιδιωτη που μπορεις να βρεις και 200 ευρω)

Ποιος σου φαινεται λοιπον ποιο ευκολο να πεταξει τον σκυλο? αυτος που τον πηρε απο εκτροφεα η ο αλλος?

Επισης...
Εχεις δει πολλα καθαροαιμα αδεσποτα?? Σε σχεση με τα ημιαιμα ποσα ειναι?? μηπως, μηπως λεω, "πολυ" λιγοτερα????

Για τα αδεσποτα φταινει οι πετ σοπαδες κι οι ιδιωτες που δινουν σκυλια σ οποιον να ναι. Ακομα οι ιδιωτες που τα ζευγαρωνουν "γιατι το σκυλι θελει να βιωσει την απολαυση του sex" χωρις να χουν σκεφτει το μετα.
και βεβαια οι δημοι που δε τα στειρωνουν..

Εκει ειναι το προβλημα, οχι στους εκτροφεις.

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
μάρέσει ο τρόπος που σκεύτεσαι και επιχειρηματολογείς
Σου αρεσει δεν σου αρεσει το σιγουρο ειναι οτι διαφερει με τον δικο σου.

Καταρχας εγω αναφερομαι στην Εκτροφη, στο Εργο, στην Εξελιξη και εν τελει στην σπουδαιοτητα της -η οποια μαλιστα ειναι πολυ μεγαλυτερη αν συμπεριλαβεις ΟΛΑ τα χρονια και δεν κλειστεις στο σημερα.
Αντιθετα εσυ κλεινεσαι στο σημερα και ακομα περισσοτερο στο οικονομικο σκελος, το οποιο εγω καν δεν αγγιξα.

Ε υπαρχει περιπτωση να συνεννοηθουμε;

edit: Οι αποψεις μου για την Εκτροφη -την οποια θεωρω τεχνη, οπως παντα λεω- βρισκονται εκτενεις στα αντιστοιχα post οπως και πολλες αλλες αξιολογες και μη (αυτο θα το κρινει ο καθενας) τοποθετησεις.
Επειδη δεν ειναι αυτο το καταλληλο θεμα, ειναι καλυτερο να ανατρεξετε στα υπαρχουσα θεμετα περι Εκτροφης ή να δημηουργησετε αλλο αν το κρινετε σκοπιμο.
Τα λεμε εκει!

Last edited:

gerry

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2010
284
1
Πάτρα
Ε υπαρχει περιπτωση να συνεννοηθουμε;
όταν έγραψα το δηλαδή δεν είχε εμφανιστεί το δεύτερο σκέλος του ποστ σου.

όσο για τα λοιπά ασχολήσου όσο θέλεις με το Έργο την Εξέλιξη και ό,τι άλλο εύηχο σαν ιδεολογία και σαν αξία εγώ θέλω να ασχοληθώ με αυτά που με απασχολούν και με όλες τις καταστρατηγήσεις αυτών των αξιών .

Και οι πολιτικοί μας όταν κάνουν δηλώσεις και βγάζουν λόγους όλα τα σωστά λένε και πρεσβεύουν αλλά δεν τα κάνουν και αυτό ενοχλεί έναν ολόκληρο λαό , εγώ γιατί δεν πρέπει να ασχοληθώ και να πιστέψω σε ωραίες και μεγάλες ιδέες από την στιγμή που αυτοί που πρέπει να τους διέπουν κάνουν τα ανάποδα?

εγώ πήρα το σκύλο μου όπως έγραψα πιο πάνω και δεν ασχολήθηκε κανένας χωρίς microchip απο εκτροφέα 14 χρόνια.
γιατί να είμαι σίγουρος ότι όλα τα άλλα γίνανε όπως πρέπει?

Atibox

Active Member
20 Σεπτεμβρίου 2011
38
0
36
Πάτρα
Aν και ξεφύγαμε κατά πόλη, σε αυτήν την περίπτωση όσο διάβασα τα παραπάνω ταιριάζει η κατάλληλη παροιμία (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλάκωση) λογικό είναι καποιος που πήρε από εκτροφέα να υποστηρίζουν αυτό όπως και από ιδιώτη και από petshop. Η ουσία είναι μια όμως ότι όπου και αν προέρχεται ο σκύλος μας η αγάπη και η σχέση που έχουμε με το σκύλο μας δεν συγκρίνετε στο μηδαμινό. όπως και επίσης αν αρρώστησε καμια φορα ο σκύλο σας η είχε κάποιο πρόβλημα δεν νομίζω να είπατε αα φταίει το petshop η ο ιδιώτης που το πήρα! όλοι κοιτάμε πως θα γίνει καλά γιατί αυτό είναι που μας ενδιαφερη! ο καθένας έχει κάνει την επιλογή του που θεωρεί σωστή αλλα καλο είναι να μην "υπνωτίζουμε" ανθρώπους να κάνουνε την ίδια επιλογή με εμάς! και όλες η οιποληπες να ειναι κατά μεγάλο ποσοστό λάθος.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Aν και ξεφύγαμε κατά πόλη, σε αυτήν την περίπτωση όσο διάβασα τα παραπάνω ταιριάζει η κατάλληλη παροιμία (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλάκωση) λογικό είναι καποιος που πήρε από εκτροφέα να υποστηρίζουν αυτό όπως και από ιδιώτη και από petshop.
Mήπως εκτός από τα "παραπάνω" σχόλια να διάβαζες και κάποια σημαντικά links στην ενότητα "Εκτροφή, Αναπαραγωγή και επιλογή";
Το να ψυχογραφούμε τα μέλη και να φτιάχνουμε θεωρίες για το αν ευλογούνε τα γένια τους κάποιοι δεν προσφέρει κάτι στην συζήτηση,
και είναι εντελώς εκτός της θεματολογίας.

Αν έχεις κάποια συγκεκριμένα επιχειρήματα γιατί ο καθένας θα έπρεπε να πάρει σκύλο από ιδιώτη, γιατί προσωπικά μπορεί να μη μου αρέσει η ιδέα σου, αλλά η απόφαση δική σου είναι, όταν όμως γράφεις σε δημόσιο forum, πρέπει να αιτιολογείς και τα γραφόμενα σου, στα κυνολογικά πάντα πλαίσια, διότι μας διαβάζουν πολλοί άνθρωποι.

Πέραν αυτού, μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί επιχειρήματα για τους λόγους που είναι λάθος η επιλογή αυτή,
δεν είδα να αντικρούεις κανένα.

έτσι νομίζετε..γιατί να κατσι ο άλλος να ζευγαρωση το σκυλί? το σκυλί το ρώτησε...χάρις στους εκτροφής τα κυνοκομεια ειναι γεμάτα τα πιο πολλά σκυλιά ειναι στον δρομο..γιατί οι άνθρωποι επιλεγούν ράτσα...αλλα μερικοί δεν τα σκέφτονται αυτα...νταξει τι να πω..η γνώμη του καθενός... πάντα θα λέω όχι στην πώληση...
Αγαπητή megABOXER,
δεν υπάρχει καμία λογική στα παραπάνω γραφόμενα σου.
Διάβασε τι εστί ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ σωστός, και θα καταλάβεις πως είσαι εντελώς λάθος.
Να σαι σίγουρη πως όλους τους υπόλοιπους που δεν είναι σωστοί εκτροφείς η πλειοψηφία του forum τους κατακρίνει εξίσου.
Καλό θα είναι αν δεν γνωρίζουμε κάποια πράγματα, να μην εκφράζουμε τόσο απόλυτες απόψεις, και να μην δυναμιτίζουμε μες εκφράσεις του τύπου "μας πρήξατε" κλπ.
Διάβασε λοιπόν κι εσύ (σίγουρα δεν το έχεις κανει αν κρίνω από τα γραφόμενα σου) αυτό το θέμα Πώς διαλέγω εκτροφέα;

και τότε ας μιλήσουμε για τους εκτροφείς, και πόσο "κακό" κάνουν.

Atibox

Active Member
20 Σεπτεμβρίου 2011
38
0
36
Πάτρα
Φίλε Sofouli μάλλον δεν πρόσεξες προσεκτικά αυτά που έγραψα η ίσος προσπέρασες κάποιες λεσκης μου. δεν ηπα ότι πρέπει απαραίτητα να πάρει κάποιος σκύλο από ιδιώτη η από pet shop η από εκτροφέα! ηπα ότι ο καθένας έχει την δικιά του επιλογή να διάλεξη από που νομίζει ότι είναι σωστό να αγοράσει ένα κουτάβι και όχι να λαμβάνουμε ως λάθος επιλογή κάποιου που αποφάσισε να πάρη σκύλο από έναν φίλο του! όσο για το φόρουμ που αναφέρεις δεν είναι η πρώτη μου φορα που γράφω σε φόρουμ σκέφτομαι πάντα τι θέλω να πω και εκφράζω ελεύθερη γνώμη! όσο για την θεματολογία που λες είναι εκτος εδώ και πόλη ώρα.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Φίλη παρακαλώ :D

Καταρχήν σχολίασα το ποστ που παρέθεσα, και όχι όλες σου τις δημοσιεύσεις.
Δεν νομίζω πως προσφέρει κάτι η συζήτηση πως ο καθε ένας κάνει τις επιλογές του.
Έτσι είναι φυσικά.
Θα συμφωνούσες όμως στο ότι όσοι είμαστε εδώ, οι περισσότεροι τουλάχιστον, είμαστε γιατί αγαπάμε τους σκύλους και θέλουμε το καλύτερο,
οπότε γι αυτόν τον λόγο και συζητάμε για το "από που είναι καλύτερο για εμάς( και τους σκύλους μας) να αποκτούμε τον σύντροφο μας";
Αυτό έχει να προσφέρει πολλά σε ένα κυνοφιλικό forum,
έτσι δεν είναι;

Atibox

Active Member
20 Σεπτεμβρίου 2011
38
0
36
Πάτρα
Mε συγχωρείς για το φίλε! :p θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σου ότι εδώ είμαστε για να μοιραστούμε εμπειρίες ενημέρωση και πολλά άλλα!

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Προσωπικη αποψη.Ο καλυτερος τροπος αποκτησης κατοικιδιου ειναι απο κεντρο περιθαλψης ή απο τον δρομο.
Αν καποιος θελει σκυλο ρατσας καλυτερα να απευθυνεται σε εκτροφεα.Εμενα αυτο που δεν μου αρεσει εκτροφεις ειναι οτι δηλωνουν οτι δεν ειναι επαγγελματιες και οτι κανουν το χομπι τους,ενω οι τιμες τους δεν δικαιολογουν κατι τετοιο.Εμενα τιμες 2 ή και 3 χιλιαδων ευρω μου φαινονται εξωφρενικες για καποιον που κανει το χομπυ του.Οπως επισης δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να πληρωσει ο αγοραστης ολα τα εξοδα του εκτροφεα.
Αν δηλωνουν επαγγελματιες δεν εχω προβλημα