Καλημέρα... Νέο μέλος

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Κοίτα λαμπραντόρ θέλεις, είσαι εύκολη περίπτωση! Δεν είναι τίποτα σπάνιο, εκτρέφεται στην Ελλάδα από σωστούς ανθρώπους! Μια χαρούλα! Αυτό σημαίνει ότι έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε μερικά πολύ καλά ελληνικά εκτροφεία. Πήγαινε δες τα, μίλησε με τους εκτροφείς, δες τα σκυλιά, περίμενε τη γέννα και πάρε ένα πολύ καλό κουτάβι. Δεν έχεις λεφτά? Περίμενε μέχρι να έχεις.

Pedigree απ' αυτούς πλαστό ΔΕΝ παίζει να πάρεις.
Άσε τις φάρμες, τα φορτηγά και τις εισαγωγές μπας και γλιτώσεις κανένα ευρώ γιατί άμα σου βγάλει το σκυλί μετά καμιά δυσπλασία θα τρέχεις και θα πληρώσεις και γιατρούς πανάκριβα.

jim-jimakos

Member
14 Ιουνίου 2011
12
0
Και γιατι δλδ ο συγκεκριμενος ανθρωπος ο οποίος "δίνει" κουτάβια για εκπση στον φίλο μου να ανηκει στην κατηγορια των "απατεώνων"??
Και γιατι το συγκεκριμενο κουταβι, να ειναι απο "puppy mills?
Και γιατί λοιπόν να υπάρξει πρόβλημα στο δικό μου? (εφοσον το θεμα "δυσπλασιας" αφορά ΟΛΑ τα σκυλια, οκ ισως με λιγο μεγαλυτερες πιθανοτητες?)

Ευχαριστω πολυ όλους για τις αποψεις σας, το κουραγιο σας και την βοήθεια σας...
"φιλικά"

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Και γιατι το συγκεκριμενο κουταβι, να ειναι απο "puppy mills?
Κι από πού να 'ναι δηλαδή?

Δικαίωμά σου να κάνεις ό,τι θέλεις. Πάρε φθηνό λαμπραντόρ εισαγωγής, ο καθένας όπως στρώνει κοιμάται άλλωστε...

jim-jimakos

Member
14 Ιουνίου 2011
12
0
και μην "βιαστειτε" ολοι να "πεσετε" επάνω μου κα να απαντήσετε...
ΟΚ κατάλαβα....
ελάτε στη θέση μου και να ερθω στην δικιά σας να σας την "πεφτω"...

Μην βιαστει καποιος να πει ότι ειναι "συμβουλές-εξηγήσεις" κλπ κλπ... τα ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ σας τα βγαλατε...
και εγω τα δικα μου...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Τζιμάκο ότι θές κάνε , κέρδος δεν βγάζουμε ούτως ή άλλως. Αλλά θα σου απαντήσω στην ερώτηση γιατί το συγκεκριμένο κουτάβι να είναι από πάπυ μιλλς. Γιατί δεν υπάρχει εκτροφείο στο εξωτερικό που θα δώσει το κουτάβι του σε εισαγωγέα χωρίς να ενδιαφερθεί να γνωρίσει τον άνθρωπο που θα το πάρει σπίτι του.

christostr

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
409
1
Σέβομαι ολες τις απόψεις-ιδέες-συμβουλές σας...

Αλλα εχω μερικές ενστάσεις
1. Υποθέτω ξέρετε πόσα ζητούν για ένα καθαρόαιμο οι εκτροφεις στην Ελλάδα... (δεν ειναι κ τόσοι πολλοί)
2. Είσαστε σίγουροι για την καθαροαιμία και το "πεντιγκρι" όλων των Ελλήνων εκτροφέων. (ποιος θέλει να του φέρω ενα αύριο?)
3. Εχω διαβάσει και δει εικόνες απο "puppy mills" και είναι πραγματικα εγκληματικά... αλλα δεν υπάρχουν αξιόπιστες "φαρμες" εκτροφής στο εξωτερικό και "σωστοι" εισαγωγείς εδω στην ελλάδα?
4. Απ΄ότι εχω διαβάσει (δεν ειμαι ειδημων σαν τους μισους Ελληνες) τα ημίαιμα σκυλιά εχουν κατά κάποιο τρόπο "αλλοιωμένο" χαρακτήρα λόγω αγνώστου γενεολογικού "δέντρου" και διασταύρωσης...
5. Επαναλαμβάνω, εχω φίλο εκπαιδευτη σκυλων, και αυτός με "εστειλε" συγκεκριμενα.. και με διαβεβαίωσε πως ο ιδιος τα εισαγει με ιδιόκτητο φορτηγό στην Ελλάδα και δεν ειναι τύπου "puppy mills"...
6. Και μου αρεσει η άποψη οτι "ολοι ειναι απατεωνες" και "ολοι είναι σωτοί επαγγελματιες" (λες κ δεν υπαρχουν και οι 2 "ράτσες" παντου)...
Και γω σέβομαι τις απόψεις σου και τις ενστάσεις σου, αλλά υπάρχουν και απαντήσεις
1. Ναι και για να μιλήσω με νούμερα, όταν ήρθα σε επαφή με ελληνικό εκτροφείο για φίλο ζήτησε 1000 ευρώ. ΑΛΛΑ... ΔΕΝ έδινε σκυλί σε οποιονδήποτε. Αν για κάποιο λόγο (ακόμα και γιατί βαρέθηκες να είσαι σκυλομπαμπάς) παίρνει το σκυλί πίσω.
2. Ναι όταν το πετιγκρί βγαίνει με τη σωστή διαδικασία από έλληνα εκτροφέα, είναι σωστό.
3. Υπάρχουν, αλλά δεν ξέρψ αν είσαι τόσο τυχερός να τους βρεις (ίσως είναι κάποιες και δεν θα έδιναν έτσι τα κουτάβια τους).
4.Το ίδιο ισχύει και για τα αμφιβόλου εκτροφής.
5.Αυτό μου θυμίζει τα... συνταγολόγια των γιατρών. Υπάρχουν 2-3 μιζαδόροι πριν φτάσει σε σένα το σκυλί.
6. Αυτούς που ξέρεις τί "ράτσες" είναι;

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Και γιατι δλδ ο συγκεκριμενος ανθρωπος ο οποίος "δίνει" κουτάβια για εκπση στον φίλο μου να ανηκει στην κατηγορια των "απατεώνων"??
Αναρωτιέμαι -και ειλικρινά χωρίς καμία διάθεση κριτικής- ΓΙΑΤΙ απο αρκετούς ανθρώπους στο θέμα του σκύλου να υπάρχει τέτοιου είδους εμπιστοσύνη σε γνωστούς/αγνώστους...;:confused:

Προσωπικά θεωρώ τη λογική του..... γνωστού-του γνωστού το λιγότερο επισφαλή -ειδικά όταν το μοναδικό κριτήριο για να αξιολογηθεί ο επαγγελματισμός και η αξιοπιστία όλων των συμμετεχόντων στο ''νταραβέρι'' είναι απλά ...........η γνωριμία......

Και αν ο γνωστός σου δεν έχει την ικανότητα/γνώσεις/κριτήριο.....κλπ.κλπ. ώστε να σε βοηθήσει αποτελεσματικά και έντιμα ....εσύ πως διασφαλίζεσαι;

Last edited:

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Ελατε βρε παιδια,ο εκπαιδευτης ειναι φιλος του τζιμακου,και επισης συνεργατης του παπυμιλλα..τι θα του ελεγε δηλαδη?αφου ξερετε τι ψεμματα αραδιαζουν οι πετσοπαδες-εισαγωγεις για να μειωσουν τα ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΕΚΤΡΟΦΙΚΑ σκυλια...οτι και να του πουμε,εκεινος τον φιλο του θα ακουσει...γιατι υπαρχει αγνοια...για καποιους που δεν εχουν κατσει να ασχοληθουν ουσιωδως με τη οποιαδηποτε φυλη τον ενδιαφερει,θα νομιζει οτι οποιος εχει την οποιαδηποτε σχεδη με σκυλια(εκπαιδευτης,πετσοπας και στην προκειμενη φιλος εκπαιδευτης-εισαγωγεας) που ειναι και χειροτερο ξερει καλυτερα....τι να πω..ελπιζω αν πραγματικα ενδιαφερεσαι για την φυλη αυτη να κατσεις να διαβασεις καποια πραγματα...και να αναθεωρησεις κατα ποσο φιλος σου ειναι αυτος....που θελει να σε κανει να αγορασεις ενα κουταβι με πιθανα προβληματα υγειας...
Φιλικα.....

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
ΤΑRA, lia τι του λέτε? Αφού τον ενδιαφέρει να περισώσει μερικά ευρώ! Το λέει και στο πρώτο μήνυμα!
Πως μπορω να διαπιστώσω αν είναι πραγματικα καθαρόαιμο...?? Φοβαμαι μηπως δεν είναι κ δωσω τσαμπα χρήματα
Ο μόνος τρόπος να το κάνει είναι να πάρει κακής ποιότητας σκύλο και να αναλάβει το όποιο ρίσκο!
Ξέρει ο άνθρωπος ότι μπορεί να βρει καλό σκυλί από καλό εκτροφείο πανεύκολα, λαμπραντόρ ψάχνει δεν ψάχνει τίποτα σπάνιο, τι συζητάμε λοιπόν?
Δε θέλει καλό. Θέλει ΦΤΗΝΟ!
Λοιπόν, δικαίωμά του και τέλος. Ούτε ο πρώτος θα 'ναι ούτε ο τελευταίος!
Λεφτά δεν υπάρχουν σήμερα για ακριβά ποιοτικά σκυλιά (δε βλέπετε πού πάει η Ελλάδα?).
Βέβαια τα σκούρα (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ) θα τα βρεις μπροστά σου Jim έτσι κι αλλιώς, ακόμα κι αν ο σκύλος σου είναι απολύτως υγιής - ό,τι σκύλος κι αν είναι!
Τρώνε λεφτά οι σκύλοι... ουυυυυυυυυυυ!!! Ειδικά τον πρώτο χρόνο υπολόγισε να σου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μωρέ λεφτά για καλό σκυλί δεν υπάρχουν..αλλά ούτε λεφτά για να δοθούν σε κτηνιάτρους..(χτύπα ξύλο..)..

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εδώ τα τζάμπα σκυλιά, χωρίς καν σημαντικά προβλήματα υγείας, μέσα σε ενάμισι χρόνο το καθαρίζουν το διχίλιαρο, χαλαρά!

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
τι ακριβος περιμενεις απο το λαμπραντορ εισαγωγης?

κατα καποιο τροπο σκευτεσε σαν τους ανθρωπους που απλος θελουν αν επειδηξουν και θα σου φερω ενα καλο παραδειγμα: ειναι τρια παιδακια που θελουν να αγορασουν παπουτσια και ο ενας παιζει μπασκετ ο αλος παει σε καφετεριες και ο τριτος δουλευει σαν τρελος για να φαει. εχουμε και 3 ειδη παπουτσιων που ειναι τα αυθεντικα Nike τα μουφα Nike και τα φθυνα παπουτσια σχετικα καλης ποιοτητας αλλα αγνωστου μαρκας. ο μπασκεμπολιστας θα παρει τα αυθεντικα Nike για να μην του προκαλεσουν προβλημα τα παπουτσια στους αγωνες ο τριτος που δουλευει για να φαει μιας και δεν εχει το οικονομικο θα παρει παπουτσια σχετικα καλης ποιοτητας αλλα αγνωστου μαρκας γιατι απλα δεν τον νιαζει η μαρκα αλλα τον νιαζει το να εχει κατι να φωραει για να μην ειναι ξυπολιτος ενω ο δευτερος που θελει να βγει με την γκομενα του στην καφετερια θα κατσει και θα σκευτει χμμμ θελω τα Nike ρε γαμωτο αλλα θελω παραπανω χρηματα για να τα παρω αρα θα παρω τη μουφα για να δει οτι εχω Nike και σιγα μην προσεξει πως ειναι μουφα ε εκει θα τον πιασουν πονοι στα ποδια κλπ. τι σχεσει εχει τωρα αυτο με το θεμα? θα σου πω αυτος που θελει πραγματικα ενα λαμπραντορ ισως οχι τοσο για τα μορφολογικα αλλα περισσοτερο για τον χαρακτηρα θα το παρει απο εκτροφεα γιατι θα θελει να ασχολιθει σοβαρα μαζι του. αυτος που δεν εχει την οικονομικη δυνατοτητα για αγωρα αλλα θελει συντροφικο φιλαρακι δεν τον νιαζει το αν ειναι λαμπραντορ η χασκι η ουτε γω ξερω τι αλλα θα ψαξει να βρει ενα αδεσποτακι που θα τον ολοκληρωνει ψυχικα και ο χαρακτηρας του ζωου θα τεριαζει με τον δικο του ενω αυτος που εχει ναι μεν ενα ποσο χρηματον αλλα οχι αρκετο για την αγωρα απο εκτρωφεα ομως θελει οπως δηποτε ενα τωρααα και να ειναι λαμπραντορ ε δεν θα ελεγα πως το θελει για συντροφια αρα μονο βαζει τον εαυτο του σε κοπο τσαμπα και ειναι ενας απλος προσωρινος ενθουσιασμος επειδη π.χ. ειδα το λαμπραντορ του φιλου. μπορη να ειμαι και λαθος και ευχαριστως θα δεχτω διορθωσεις απολους αλλα σκεψου λιγο τοσα γινονται με τα κουταβια εισαγωγεις γιατι να τους δωσεις οθηση να σινεχισουν ολο αυτο που κανουν

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Εδώ τα τζάμπα σκυλιά, χωρίς καν σημαντικά προβλήματα υγείας, μέσα σε ενάμισι χρόνο το καθαρίζουν το διχίλιαρο, χαλαρά!
σωστο και αυτο. αμα δεν μπορεις να δωσεις για να αγωρασει απο εκτροφεα πως εισαι τοσο συγουρος οτι θα εχεις για τη συντιρηση του?

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Η γνωστη απαντηση που δινουν οι περισσοτεροι "αλλο να τα δινεις μαζεμενα,κι αλλο λιγα λιγα" η' "αυτα που θα εδινα στον εκτροφεα,θα τα χαλασω για την περιθαλψη του"

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Η γνωστη απαντηση που δινουν οι περισσοτεροι "αλλο να τα δινεις μαζεμενα,κι αλλο λιγα λιγα" η' "αυτα που θα εδινα στον εκτροφεα,θα τα χαλασω για την περιθαλψη του"
γιαυτο υπαρχουν και τα αδεσποτακια φιλε/φιλη μου τοσα ζητανε σπιτι και εχουν αναγκει της εισαγωσης θα πας να παρεις?? τα ιμιαιμο λαμπραντορ της φιλοζωηκης θα σε χαλαγε?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Η ένστασή μου αφορά στα ημίαιμα. Δεν θα τα παρομοίαζα με "φθυνα παπουτσια σχετικα καλης ποιοτητας αλλα αγνωστου μαρκας". Μάλλον με "δωρεάν παπούτσια αγνώστου μάρκας, αγνώστου ποιότητας" (που σε κάποιες περιπτώσεις χαρίζονται από ανθρώπους που μπορούν να δώσουν γι' αυτά κάποιες εγγυήσεις :D).
Επίσης αυτός που θα τα επιλέξει δεν θα ήταν ο τρίτος "που δουλευει για να φαει μιας και δεν εχει το οικονομικο" και που "απλα δεν τον νιαζει η μαρκα αλλα τον νιαζει το να εχει κατι να φωραει για να μην ειναι ξυπολιτος" αλλά μάλλον κάποιος που αδιαφορεί για τη μάρκα "NIKE" και τις μάρκες γενικώς και προτιμά να ντύνεται πιο απλά, μη σου πω και πιο ξεχωριστά :D.
Κάτι τέτοιες χαζο-ενστάσεις.
Αλλά μη δίνεις σημασία, μου άρεσε πολύ το παράδειγμά σου, γιατί ήταν ευφάνταστο. :):):)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ το παράδειγμα με την Νike το βλέπω ως..θέλω ένα εργασιακό για εργασία που όμως δεν έχει καλές επιδόσεις γιατί δεν πήρα από την κατάλληλη πηγή..
Σαφέστατα και οι μπασκετμπολίστες θα πάρουν εργονομικά παπούτσια αλλιώς θα πάθουν ζημιά τα πόδια τους..κάπως έτσι..:D

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Εγώ πάλι το παράδειγμα και συγχωρήστε με που είμαι απόλυτος το βρίσκω παντελώς άσχετο και προσβλητικό. Ο σκύλος δεν είναι πράγμα. Είναι το έμψυχο και αναπνέον φιλαράκι μου, το φιλαράκι σου, το φιλαράκι του.